- 25 Eylül 2016
- 7.940
- 3.677
- 123
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Haklısınız da 58 yasında falan. Cok ileri degilValla kvnizin yaşı ileriyse sizin çocuk yapmanızdan ziyade torun sevmek istiyor olabilir. Birde eski toprak çocuk konusunda kadının yaşından, çocuğu oluyor-olmuyor dedikodusundan çok korkar. O nedenlede hemen olsun ister. Bence şimdilik ‘Düşünmüyorum, anne bi sınavı geçip atanayım söz üst üste çocuk yapıcam. Sen de gelip bakacaksın ama der.’ tatlı tatlı geçiştiririm. Birde lohusa zamanı yok 40 gün istemem demişsiniz. Daha anne olmayan biri için iddialı sözler. Birgün kk da biri şöyle şöyle yazmıştı: ‘Çalışan çocuklu anne olmak çok zor. Her yardıma muhtaç oluyor insan!’ diye dedi, dersiniz.
Siz mutlaka işinizi elinize alın ama diğer taraftan da geniş aileden, çekirdek aileye ilişkilerinizi hoş tutun derim ben.
Çok haklısın. Atanmadan istemiyorum. Biz şuan izmirdeyiz seneye manisaya taşınabiliriz.Kv bin bahanesi biz birbirimize çok bagliyiz oluyor. Ama ben insanlara baglı degilim. Mıç mıç sevmiyorum. Ya daha 2 ay olmuş. 29 yaşındayım. Çocuk olsa kpss yalan olur. Artık atanmak istiyorum.Sen millete bakma o cocugu sen buyutup bakicaksin.. kpss ben de hazirlaniyorum is ariyorum ve bulana kadar cocuk düşünmüyorum. Sen de gaza gelip yapma bence kendin istersen o ayri tabi.
Mutsuz bi anne olup cocuguna bisey katmadiktan sonra bi anlami yok. Sonra keske yapmasaydim önce kendi ayaklarimin ustunde dursaydim diceksen yapma..
Bu aileden de uzak bi yere tasinmadan evliligin oturmadan yine yapma.
Kisacasi su an cocuk icin cook erken yapma.
Huzursuzluk biter cocuk renk olur falan diye düşünme sakın. Cocuk hicbiseye cozum degil.
Önce kv problemini cöz esin seni anlayana kadar bekle bence cocuk icin öbür türlü ayrilmaya kadar gidiyo bu birikmislikler.
Evette ben sadece torun istiyorsan diger oglunu evlendir dedim. Napayım kadın laf söyleyince daralıyorum.Siz hiç sağlıklı değilsiniz ya gerçekten bak.. Bir psikoloğa gitseniz hiç fena olmaz. 2 aylık evlilikte kaçıncı konunuz sayamadım gerçekten.. Ya sizin ağızınız, diliniz yok mu ? Atanmadan düşünmüyorum boşuna ağızınızı yormayın diyemiyor musun? Bu arada önceki konularınızda kayınvalideniz için çok iyi sadece onlara gitmemizi bekliyor hep demiştiniz. Zaman geçtikçe kaynananız cadılaşmaya başlamış.. Etrafınızdaki insanlara lafları söyleyip kestirip atmak lerine zırt pırt burada konu açınca açıkçası etrafınız susmayacak. Bunları bize değil kocanıza ve kaynananıza söylemelisiniz. İyi günler..
Ya takmışsın kadına. Evin ayrı yuvan ayrı. Hayatını resmen "kaynanamın lafları" başlığı altında yaşıyorsun. Yapma şunu taktın kadına takıntı yapmış sende resmen hiç sağlıklı değil. Yeni evlilerde bu sorun var sadece sizin hayatınızda olan birşey değil. Nişanlıyken başlar evlenince hemen çocuk yapın demelere.. Yapana kadar sürer.. Kaynanadan değil sadece kendi ailenizden de böyledir bu. Bir çocuk yapınca bu sefer ikinci ne zaman olacağa geçerler.. Bu baskı hiç bitmeyecek.. O yüzden boşverip duymamazlıktan gelip yoluna bakacaksın. Hayat senin yaptığın gibi geçmez üzgünüm..Evette ben sadece torun istiyorsan diger oglunu evlendir dedim. Napayım kadın laf söyleyince daralıyorum.
Ya evim ayrı yuvam ayrı da.Benim evime bana sormadan birilerini çagırıyor.Neymiş ev görmesiymiş. 2 aylıktan daralmaya başlaması çok saçma. Eşimde benim istemedigimi söyle diyor.Ya takmışsın kadına. Evin ayrı yuvan ayrı. Hayatını resmen "kaynanamın lafları" başlığı altında yaşıyorsun. Yapma şunu taktın kadına takıntı yapmış sende resmen hiç sağlıklı değil. Yeni evlilerde bu sorun var sadece sizin hayatınızda olan birşey değil. Nişanlıyken başlar evlenince hemen çocuk yapın demelere.. Yapana kadar sürer.. Kaynanadan değil sadece kendi ailenizden de böyledir bu. Bir çocuk yapınca bu sefer ikinci ne zaman olacağa geçerler.. Bu baskı hiç bitmeyecek.. O yüzden boşverip duymamazlıktan gelip yoluna bakacaksın. Hayat senin yaptığın gibi geçmez üzgünüm..
Bunu da kaynanana söyleyeceksin .. Böyle bir zamanda ben evime misafir kabul etmiyorum. Ayrca bender habersZ evime kimsenin gelmesini de istemiyorum. Lütfen bana sormadan bundan sonra kimseyi davet etmeyin diyeceksin.. sustuğin zaman hiçbirşeyin arkasını alamazsın.. Ancak böyle kendini yer bitirirsin.. O kadar takıksın ki. Sağlıklı bir kpss çalışma süreçinde olduğunu bile düşünmüyorum..Ya evim ayrı yuvam ayrı da.Benim evime bana sormadan birilerini çagırıyor.Neymiş ev görmesiymiş. 2 aylıktan daralmaya başlaması çok saçma. Eşimde benim istemedigimi söyle diyor.
Gerçekten artık telefonu kapalı tutuyorum. Sadece wifi açık. Hayır getirecegi insan 80 yaşında. İlla evi gösterecekmiş.Aşırı takıntılıyım elımde degılBunu da kaynanana söyleyeceksin .. Böyle bir zamanda ben evime misafir kabul etmiyorum. Ayrca bender habersZ evime kimsenin gelmesini de istemiyorum. Lütfen bana sormadan bundan sonra kimseyi davet etmeyin diyeceksin.. sustuğin zaman hiçbirşeyin arkasını alamazsın.. Ancak böyle kendini yer bitirirsin.. O kadar takıksın ki. Sağlıklı bir kpss çalışma süreçinde olduğunu bile düşünmüyorum..
Yok aslinda cocukla da calisip atanan cok insan var. Ama ben kendime güvenmiyorum ikisini bi arada yapamam diye .Çok haklısın. Atanmadan istemiyorum. Biz şuan izmirdeyiz seneye manisaya taşınabiliriz.Kv bin bahanesi biz birbirimize çok bagliyiz oluyor. Ama ben insanlara baglı degilim. Mıç mıç sevmiyorum. Ya daha 2 ay olmuş. 29 yaşındayım. Çocuk olsa kpss yalan olur. Artık atanmak istiyorum.
Bu çocuk muhabbetini duymadı eşim. Anlattım ve benim istediğimi niye söylemedin dedi. Eşim bu sürekli çagırmalardan benim sıkıldıgımı biliyor. Baskı yapmıyor bu aralarYok aslinda cocukla da calisip atanan cok insan var. Ama ben kendime güvenmiyorum ikisini bi arada yapamam diye .
Esin ne diyo bu kv konusunda o önemli.. senin arkanda durmuyo mu? Kv hep konusuyo peki esin?
Benimki de ayni seyleri yapti yapmaya devam etmek istiyo. Ama biz esimle anlasip bahane buluyoruz mesela sana gelcem diyince biz suraya gidiyoruz evde yokuz ya da esim görevim var diyo.. esin önemli yani bu noktada.. seni araya sokmadan kendi halletmesi lazim arasin annesini söylesin yani.Ya evim ayrı yuvam ayrı da.Benim evime bana sormadan birilerini çagırıyor.Neymiş ev görmesiymiş. 2 aylıktan daralmaya başlaması çok saçma. Eşimde benim istemedigimi söyle diyor.
Geçen oturmaya gitmiştik. Orda diyor. Kendi annesini bize getirecekmiş. Bende ayıp olur diye diyemedim. Yani ipleri bıraksam eşimin dayıları falan herkesi toplar. Ve her gelen insanla kendi de gelmek istiyor. Ayrıca biz bir aile olduk. Bunun farkına varması lazım. Bu aralar baskı yaptıgını düşünmüyorum. Hep diyordum ya eşim kv ye gidince ayrı odada kardeşiyle takılıyor. Geçen gittik oturmaya. Kv dedik eşime paşam sen geç kardeşinle nargile iç, bana da sende bizle otur dedi. Anneanne, kendisi falan. Bende 2 dk falan anca oturdum. Eşime bakmaya gittim ve geri gelmedim. Yani hep dibinde oturayım istiyor. 2bucuk saatin 2 saati kardeşiyle oturdukBenimki de ayni seyleri yapti yapmaya devam etmek istiyo. Ama biz esimle anlasip bahane buluyoruz mesela sana gelcem diyince biz suraya gidiyoruz evde yokuz ya da esim görevim var diyo.. esin önemli yani bu noktada.. seni araya sokmadan kendi halletmesi lazim arasin annesini söylesin yani.
İc ice olmaktan oluyo bunlar hep iste. Evleriniz yakin olmayaydı iyiydi.Geçen oturmaya gitmiştik. Orda diyor. Kendi annesini bize getirecekmiş. Bende ayıp olur diye diyemedim. Yani ipleri bıraksam eşimin dayıları falan herkesi toplar. Ve her gelen insanla kendi de gelmek istiyor. Ayrıca biz bir aile olduk. Bunun farkına varması lazım. Bu aralar baskı yaptıgını düşünmüyorum. Hep diyordum ya eşim kv ye gidince ayrı odada kardeşiyle takılıyor. Geçen gittik oturmaya. Kv dedik eşime paşam sen geç kardeşinle nargile iç, bana da sende bizle otur dedi. Anneanne, kendisi falan. Bende 2 dk falan anca oturdum. Eşime bakmaya gittim ve geri gelmedim. Yani hep dibinde oturayım istiyor. 2bucuk saatin 2 saati kardeşiyle oturduk
Hayır evler yakın degil. Başıma geleni bildigim için ev 2 dolmuş mesafede tuttum. Onların eve çok ters. Hatta şakasına ben gelmiyeyim diye evi uzak tuttun dedi. Yakın olsam hergün gelir abartmıyorum. Eşime dedim yakın tutarsan zili sökerim, teli kaparım dedim. Uzagız. Ama kadın hep mıç mıç olmak istiyor. Şuan 2 haftada bir gidiyoruz. 2haftadan önce eşim bahane yapsada gitmiyorum. Ki benim hedefim iş imkanı olan bir yere atanıp eşimi yanıma çekmek. Zaten ben gittim mi 3 4 sene gelemeyeceğim. Annesi böyle yaptıkça hiç gelmemİc ice olmaktan oluyo bunlar hep iste. Evleriniz yakin olmayaydı iyiydi.
Ayda bi gorusmek ideal elini verince kolunu kaptiriyosun cunku
Evet şuan ev ısı ve ders anca gıdıyor. 2günde işe gıdıyorum. Kpss yalan olur bunun farkındayımKpssye hazirlandigim zaman kendime bakmak bjle zor geliyordu heleki cocuğa bakıcam Allah korusun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?