• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 aylık evliliğim bitiyor :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi saft
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
valla konu dısı cok kaldım kaynım kocamın parasıyla son model araba cektı altına ben bız nıye zorluk cekıyoruz paranı versın dedım net bır sekılde evlılkten once verdım sen karısamazsın dedı bende cıkarıp bılezıklerı saydım elıne buyur borcunu ode dedım hıc umurumda olmadı bıle bankadakı parayı cektı hangı borcuna yatırdıgını bılmıyorum bıle borc odedım dedı bıttı
ha cahıl bılıncsız kapımı kapattım mı ısım bıter dıyen bır kadın degılım sukur ama ben ustteyım kocam ve aılesı cok cok yerın dıbındeler herkes ıcın
problemlıyım napım :9:

evliliğinizi, yaşantınızı yargılamak haddim değil yanlış anlamayın ama size doğru geliyormu bu cümle...yani böyle mutlu musunuz gerçekten...sadece merakımdan soruyorum...başkaları beni nasıl görüyorsa eşimi de öyle görsün isterim ben...yani ben nasılsam eşimde öyle olsun...ben iyiyim o kötü bana garip gelir mutlu, huzurlu ve güvenli olamam sanırım...

Odundur okuzdur ana kuzusudur fılan ama 17 ay gectı 17 sene bıle gecırırm ben bu sekılde yontmadan bırakmam kocamı sanırım...
Ben cıdden problemlıyım galıba :9:

kuzum ben konu acsam bana ayrıl dıyen cıkmaz bence bana sen akıl hastanesıne yat derler bu kadar aksıyonlaaa :52:

:9::9::9::9:
neyse bnden bukadar yere yarın devam edriz bu gidişle sabah kalkamıcam işe geç kalıcam galiba:6::6:

canım bak yaşın kaç evlimisin bekarmı bilmiyorum

ama düşüncen bana göre yanliş 2 ay bu elil sürdü yeniden evlendi yolunda gitmeyen birşey olu ondan ayrıldı birdah evlendi deneme tahtasımı zannediyosunuz evliiği
ben diyorumki bu evlilikte neden hiç bir mücadele vermeden hemen ayrılma seçiliyo
annenden örnek vermişsin sor bakalım annene ilk zamnlarda yuvası için mücadele vermişmi o uzun süren evlilikler varaya işte o evliliklerin uzun sürmesinin sebebi her kusuru her açığı su yüzüne çıkarmadıkları için uzun sürüyo benim fikrim bu

Bakın ne güzel söylüyorsunuz mücadele vermek...
Kim bir yuvaya kolay kolay yıkın diyebilir.
Ortada mücadele verecek bir şey olur.
Koca koca değil, aile aile değil, evlilik evlilik değil.
Maddiyata girmiyorum bile.
Evli değilim ama uzun bir ilişkim var, çok da şey çektim ama benim bile mücadele edecek, elle tutulur tarafları olan biri vardı hayatımda.
Aksine ablamın evliliği ise 2 yıl sonunda hüsranla sonuçlandı.
Çünkü onunki de baştan belliydi.
Ne koca kocaydı, ne iş ne güçte göz vardı, annesinin ağzına bakardı, işi gücü altın, para, arabaydı...
Oldu mu olmadı.
Şimdi ablam bana hala söyler, yaşın küçüktü anlamazsın diye dinlemedim ama keşke seni dinleseydim de(söz,nişan,düğün=4.5 ve vücudunda oluşan stres dolaylı hastalıklar, aldığı kilolar, kaybedilen özgüven de cabası) evlenmeseydim, annem babam kandı bu adama da sen kanmadın diye dert yanar.
Beyefendi inanılmaz bir aşık, ya da eşine çok bağlı bir insan olsa, bugüne kadar hanımefendinin her şeyiyle yanında sapasağlam dursa inanın ki neyin var yok ver gitsin, sonra da o şehirden taşının hayatınızı yaşayın derim ama bir anne kuzusu adam asla değişmiyor.
Tecrübe ile sabittir.
Bu forumda da hanımların en büyük derdi anne kuzusu eşler...
Bunca kişi görüp yaşamışken ders almak gerek, 60 yaşına gelse de anne sözünü vahi kabul edip yaşayan, kendi kararını hayata geçiremeyen adamdan koca olmuyor olmaz da....
Bu sebeple ayrılın diyorum.

Son düzenleme:
Odundur okuzdur ana kuzusudur fılan ama 17 ay gectı 17 sene bıle gecırırm ben bu sekılde yontmadan bırakmam kocamı sanırım...
Ben cıdden problemlıyım galıba :9:

problemli denmez...tercih meselesi yalnızca...herkes aynı olsaydı olmazdı zaten...

Arkadaslar ısın gırgırını bırakayımda kımsenın gormedıgı bısey var ortada konu sahıbı kocamı sevıyorum dıyo ama ayrılırsam karsıma bırı cıkar mı guvenırmıyım dedem yaslı alırsın dedı bılmem ne daha bır adamın nıkahındayken 2. Evlılıgının planlarını yapıyo ha ne olacak bunu bosayınca karun gıbı zengın bırı alacak bu hanfendıyı al bunlar dugun takısı ev araba senın olsun mu dıyecek gelen gıdenı aratır derler

dürtüyor dürtüyor :35: babamda öyleydi annemin hic altını oldugunu bilmem. kocamda böyle cıktı. 1 hafta beynimi yedi araba alıcam diye al yeterki sus dedim

ay ınanamıyorum yaa aynen benım kocam ve benım babam:52::52: ben de evlendım 1 aya kalamdı verdım hepsini mall gibi araba alsın dıye.şimdi de bi tane aldıramadım yaa hep alacam sozz diyor:53::53::53::53

evliliğinizi, yaşantınızı yargılamak haddim değil yanlış anlamayın ama size doğru geliyormu bu cümle...yani böyle mutlu musunuz gerçekten...sadece merakımdan soruyorum...başkaları beni nasıl görüyorsa eşimi de öyle görsün isterim ben...yani ben nasılsam eşimde öyle olsun...ben iyiyim o kötü bana garip gelir mutlu, huzurlu ve güvenli olamam sanırım...

problemli denmez...tercih meselesi yalnızca...herkes aynı olsaydı olmazdı zaten...

mutlulukta gorecelıdır arkadasım yanlısta anlamadım bırde ısın su yonu var bu anlattıgım adamdan baska kımse olmadı yanımda hıc dusuk yaptıgımda pedımı degıstıren dogum zamanı kanamamı sılen yattıgım yerde ustumu degıstıren gozumden 2 damla yas akınca benle aglayanda bu adamdı herkes kocamı yerın dıbınde bır sebeble goruyo aılesıne tahammul ettıgı ıcın bu yargıyı degıstıremem kı

ay ınanamıyorum yaa aynen benım kocam ve benım babam:52::52: ben de evlendım 1 aya kalamdı verdım hepsini mall gibi araba alsın dıye.şimdi de bi tane aldıramadım yaa hep alacam sozz diyor:53::53::53::53:

benımkınıne 100 gr borcu bana altın fıyatı arttı ya hıc konusunu bıle etmıyo annemınde altını yoktu babam sagolsun :9:

Bakın ne güzel söylüyorsunuz mücadele vermek...
Kim bir yuvaya kolay kolay yıkın diyebilir.
Ortada mücadele verecek bir şey olur.
Koca koca değil, aile aile değil, evlilik evlilik değil.
Maddiyata girmiyorum bile.
Evli değilim ama uzun bir ilişkim var, çok da şey çektim ama benim bile mücadele edecek, elle tutulur tarafları olan biri vardı hayatımda.
Aksine ablamın evliliği ise 2 yıl sonunda hüsranla sonuçlandı.
Çünkü onunki de baştan belliydi.
Ne koca kocaydı, ne iş ne güçte göz vardı, annesinin ağzına bakardı, işi gücü altın, para, arabaydı...
Oldu mu olmadı.
Şimdi ablam bana hala söyler, yaşın küçüktü anlamazsın diye dinlemedim ama keşke seni dinleseydim de(söz,nişan,düğün=4.5 ve vücudunda oluşan stres dolaylı hastalıklar, aldığı kilolar, kaybedilen özgüven de cabası) evlenmeseydim, annem babam kandı bu adama da sen kanmadın diye dert yanar.
Beyefendi inanılmaz bir aşık, ya da eşine çok bağlı bir insan olsa, bugüne kadar hanımefendinin her şeyiyle yanında sapasağlam dursa inanın ki neyin var yok ver gitsin, sonra da o şehirden taşının hayatınızı yaşayın derim ama bir anne kuzusu adam asla değişmiyor.
Tecrübe ile sabittir.
Bu forumda da hanımların en büyük derdi anne kuzusu eşler...
Bunca kişi görüp yaşamışken ders almak gerek, 60 yaşına gelse de anne sözünü vahi kabul edip yaşayan, kendi kararını hayata geçiremeyen adamdan koca olmuyor olmaz da....
Bu sebeple ayrılın diyorum.

canım haklısın dedıkleınde ama evlılıge hıc sans verılmemıs kı ben bu kadar sey anlattım kendımle ılgılı ve kocam ancak 17 ay sonunda herseyımızı harcadıktan sonra akıllandı yenı bır ıs aramaya baska sehre tasınmaya karar verdı bır muddet denemelı dıyoruz bızde olmazsa tabıkı cekmesın ayrılsın

mutlulukta gorecelıdır arkadasım yanlısta anlamadım bırde ısın su yonu var bu anlattıgım adamdan baska kımse olmadı yanımda hıc dusuk yaptıgımda pedımı degıstıren dogum zamanı kanamamı sılen yattıgım yerde ustumu degıstıren gozumden 2 damla yas akınca benle aglayanda bu adamdı herkes kocamı yerın dıbınde bır sebeble goruyo aılesıne tahammul ettıgı ıcın bu yargıyı degıstıremem kı

:)) böyle bişey bekliyordum...tutunacak bir yerleri var yani...kimse kimseyi kötüyken sebepsiz tutamaz hayatında...böyle mecburen yazarak, yarım yamalak bölük pörçük anlatmaya çalışınca işin özü anlaşılamıyor...kimse tam iyi, ya da tam kötü değildir...terazinin hangi kefesi ağır basıyorsa o tarafa kayar insan...eh sizde de bi problem yokmuş o halde :))

nıye bu kadar uyanık erkeklerrr yaa ben hiç oyle olamıyorum.

erkekler uyanık degıl aptal altın nasıl degerlenır 3-5 sene kenarda beklerse bunlar hemen yıyıp bıtırelım dıyolar bız sattıgımızda 95 cıvarıydı altın halbukı smdı satsak kac para oldu kendı dusen aglamaz ben borcumu ısterım dıyorum her fırsatta ama gelen gıden yokk :9:

:)) böyle bişey bekliyordum...tutunacak bir yerleri var yani...kimse kimseyi kötüyken sebepsiz tutamaz hayatında...böyle mecburen yazarak, yarım yamalak bölük pörçük anlatmaya çalışınca işin özü anlaşılamıyor...kimse tam iyi, ya da tam kötü değildir...terazinin hangi kefesi ağır basıyorsa o tarafa kayar insan...eh sizde de bi problem yokmuş o halde :))

evet canım tutunacak bır yerı var ıstehamılelıkte 102 kg hatundum kocamdanda 3 cm uzunum o halde 70 kg halıyle benı kucagında tasıdı bu adam valla 5 degıl 20 bılezıge yapmazdı kımse bunu :9:

erkekler uyanık degıl aptal altın nasıl degerlenır 3-5 sene kenarda beklerse bunlar hemen yıyıp bıtırelım dıyolar bız sattıgımızda 95 cıvarıydı altın halbukı smdı satsak kac para oldu kendı dusen aglamaz ben borcumu ısterım dıyorum her fırsatta ama gelen gıden yokk :9:

bende her fırsatta benım bilezik ne oldu dıyorum YAKINDA dıyor.sevgiliyken de ne zman evlenecez diyorum YAKINDA dıyordu.3 senenın sonunda evlendik:1::1::1::1::1:bu durumdaa :52::52::52::52::52::53::53::53::53::53::53:

bende her fırsatta benım bilezik ne oldu dıyorum YAKINDA dıyor.sevgiliyken de ne zman evlenecez diyorum YAKINDA dıyordu.3 senenın sonunda evlendik:1::1::1::1::1:bu durumdaa :52::52::52::52::52::53::53::53::53::53::53:

:52: ısın ozu yalan oldu bızım bılezıkler :52:

canım haklısın dedıkleınde ama evlılıge hıc sans verılmemıs kı ben bu kadar sey anlattım kendımle ılgılı ve kocam ancak 17 ay sonunda herseyımızı harcadıktan sonra akıllandı yenı bır ıs aramaya baska sehre tasınmaya karar verdı bır muddet denemelı dıyoruz bızde olmazsa tabıkı cekmesın ayrılsın

Ben de eşyalarımı taşımaya yardım etti kısımına kadar sizin gibi düşündüm, bir daha oturup konuşulabilir, düzeltilebilir diye.
Ama bu artık onur kırıcı bir şey.
Kendi başıma gelmiş gibi düşünüyorum da...
Değil o adama, o eve bir daha dönmek, semte uğramam uğrayamam...
Bu tartışma yüzünden evden ayrılmışım, aramamış o ayrı bir dert, gelmiş hala bilezik konuşuyor apayrı ama eşyalarımın çıkmasına yardım eden cicim aylarındaki kocam...
Bu kadarı gerçekten bir hanımın onuru için çok fazla.
Evliliğin bitmesine sebep olan mevzuyu ortaya atan koca, ama evi terkeden eşinin eşyalarını yollayan, yardım eden adeta bugünü bekliyor gibi davranan ve suçluluk bir kenara resmen rahata giren yine o koca.
Hadi hanımefendi genç, bir anlık sinir ile yaptı ayrıldı evinden, dolduruşa geldi, koskoca 32 yaşındaki kocanın görevi neydi burada?
Bizim toplumumuzda erkeğin ayrı bir yeri vardır.
Kadınlar eşleri için 'evimin direği' tabirini kullanır.
Beyefendi direk olmak yerine orta yerinden ayırmış resmen yuvayı.
Hanım efendinin yaptıkları gençliğine, gururuna verilse de beyefendininki hiçbir şeye verilemiyor, bu yüzden mücadele edecek bir evlilik yok diyorum.
Konu sahibi benden genç, onun adına da üzülüyorum bu yaşında yaşadıkları, en güzel zamanında bu sorunlarla uğraştığı için, kendimi onun yerine koyarak cevap vermeye çaba sarfediyorum.
Ne güzel sizin eşiniz cıncığınıza kadar almış ama vefası, zor zamanınızda yanınızda durması takdire şayan.
Demek ki siz de mücadele edecek bir şey var, bunları görmüşsünüz, hissettirilmiş size iyi ki de etmişsiniz.
Ne kadar aldıysa sizden gün gelir geri öder, o problem değil bugün yok yarın var dünya hali bu ama hayat arkadaşlığı görevini layığı ile kötü günde göstermiş eşiniz.
Ne mutlu size.

Son düzenleme:
Ben de eşyalarımı taşımaya yardım etti kısımına kadar sizin gibi düşündüm, bir daha oturup konuşulabilir, düzeltilebilir diye.
Bu tartışma yüzünden evden ayrılmışım, aramamış o ayrı bir dert, gelmiş hala bilezik konuşuyor apayrı ama eşyalarımın çıkmasına yardım eden cicim aylarındaki kocam...
Evliliğin bitmesine sebep olan mevzuyu ortaya atan koca, ama evi terkeden eşinin eşyalarını yollayan, yardım eden adeta bugünü bekliyor gibi davranan ve suçluluk bir kenara resmen rahata giren yine o koca.
Hadi hanımefendi genç, bir anlık sinir ile yaptı ayrıldı evinden, dolduruşa geldi, koskoca 32 yaşındaki kocanın görevi neydi burada?
Hanım efendinin yaptıkları gençliğine, gururuna verilse de beyefendininki hiçbir şeye verilemiyor, bu yüzden mücadele edecek bir evlilik yok diyorum.
Konu sahibi benden genç, onun adına da üzülüyorum bu yaşında yaşadıkları, en güzel zamanında bu sorunlarla uğraştığı için, kendimi onun yerine koyarak cevap vermeye çaba sarfediyorum.
Ne güzel sizin eşiniz cıncığınıza kadar almış ama vefası, zor zamanınızda yanınızda durması takdire şayan.
Demek ki siz de mücadele edecek bir şey var, bunları görmüşsünüz, hissettirilmiş size iyi ki de etmişsiniz.
Ne kadar aldıysa sizden gün gelir geri öder, o problem değil bugün yok yarın var dünya hali bu ama hayat arkadaşlığı görevini layığı ile kötü günde göstermiş eşiniz.
Ne mutlu size.

sagol canım cıdden bazı yanlarıyla ne mutlu bana ben kocayı haklı gormuyorum ve arkadasta kendı ayagıyla donmesın ama erkekler bızler gıbı degıldır oynatmak gerekır onları bu arkadas oynatmayı bılmezse annesı yahut baska bır kadın oynatır ama vefa hayat arkadaslıgda 2 ayda anlasılmaz ve emın ol kocası ısteyerek o valızı tasımamıstır oda aklı sıra gurur yapmıstır hanı bır ev ıcın fılan olsa butun bunlar bosa gıtsın dıyecegım butun bu yasananlar 2 tane bılezık ıcın 2 bılezıgı bu arkadasta yapar kendıne ıs blarak ama yuvasınıda kocasından once sahıplenmelı bence

bana kalırsa sadece eşinizin suçu yok bu olayda ailenin (kayınvalide ve diğerleri) artı sizinde suçunuz var evlendiniz ve ortak bir hayata başldınız öncelikle bunun farkında

olmanız lazım ortak denince bunu ne kapsar ev eşya para yani herşey ortak siz daha yolun başında ayrımcılık yapmaya kalkmışsınız demekki ihtiyacı varki istemiş o altınları hadi

ihtiyacı yok keyfi istiyo yinede vermen lazımdı (neden) dediğim gibi yeni bir evlilik birbirinizi yeni tanıyosunuz gelgitler güvensizlik vs bunlar olabilir ama bununlardan emin

olabilmek için kendinize eşinize ve evliliğinize şans tanımanız lazımdı ama siz bunu yapmamaışsınız bir inatlaşma uğruna 2 bilezik uğruna zor kurudum dedğiniz yuvanızı

yıkıyosunuz giden 2 bilezik olurdu ama siz şimdi yuvanızda olurdunuz zaten zaman geçtikçe onu tanırdın gerçekten borcu olduğu içinmi yoksa hazır parayı harcamayı sevdiği

içinmi istediğini anlar ona göre hareket ederdiniz giden birkaç parça altın olurdu ama siz evliliğinize şans tanımış olurdunuz

eğre ben olsaydım altınlarımın istese hepsi gitsin 2 aylık olan evliliğimi altın için yıkmazdım ki öylede yaptım 1 aylık evliyken bütün altınlarımı eşime verdim (8 tane bilezik, set ,ve diğer takılanları)
pişmanmıyım asla eğer ben ozaman hayır vermem diye bir inatlaşma yapsaydım şuan benimde mutlu bir evliliğim olmazdı .

Mutlu evliliğin sırrı,nedensiz niçinsiz,sorgusuz,sualsiz bütün takıları vermekten mi geçiyormuş:44:
Şaşırdım doğrusu...
Ben de konu sahibine altınlarla aranda gönül bağı varmış gibi davranma dedim ama,
konu sahibi tavrında sonuna kadar haklı.
Ortada altınlardan başka bir durum var,bu evlilikte şeffaflık,açıklık yok!
Adam umursamıyor ki ne düşündüğünü ne hissettiğini.
Altınları almaya programlanmış gibi.
Ayrıca çok yanılıyorsunuz,mutlu evliliğin sırrı ''he canım,tamam paşam,buyur ömrüm senin''
fedakarlıklarıyla olsaydı,boşanmalar inanılmaz ölçüde azalırdı.
Mutlu evliliğin sırrı GÜVEN'dir...
Güven olmadan atılan her adım,evliliği sağlamlaştırmaz da çıkmaza giden yolların önünü açar...

Ne mutlu size.

canım çok sağol yorumların için, beni anlayan birileri olduğu için çok rahatlıyorum.

jaleda :) hala altın diyorsun ya, dedim ona ekstrelerini getir ödeyeceğim dedim aile meclisinde. bugün 3.gün ve çıt yok. onları getirip yuvasını toparlayacağına kokunu özledim diye mesaj atıyor. niye çünkü ortada ekstre filan yok :)

ortada pis birşeyler dönüyor ve bunun kokusunu aldığım için rahatsız oluyorum.

ben sandım ki herkes nişanda kötü şeyler yaşar bugünler geçer sabrettm. birçok şeyi içimde ukte bıraktım. dedim nasılsa evlenince de evi geçindirmekten ailesine tırtıklamaya yetiştiremez. tam tersi oldu. benim evim geçinmiyor faturalarım kiram taksitlerim duruyor. kapıları açmaya korktum 4 aydır ödemedkleri taksitleri var ailesinin ve senetler eşimin üzerinde. her an haciz korkusu.

bunları eşimle konuştum elbet kuru ekmek yesem seninle razıyım gel sıkıp dişimizi ödeyelim dedm. borcumu öde dedi..

bugün o kadar geniş çevresinden durumu iyi akrabalarından 2000 bulamayan adam, hadi altınlarımı yedi diyelim, benim doğum masrafım olduğunda para nereden bulacak? ailemden mi borç istetecek beni muhtaç mı edecek? bi de eşim bi firmada personel müdürü. maaşı orta halli. yettiremez değil kesinlikle evine bakabilecek durumdaydı ama olmadı.

kaldı ki annem beni ona verirken ev araba istemem kızıma burayı aratma yeter dediğinde "tabi anne merak etme gül gibi bakarım" diyordu. noldu şimdi..

barışma çabası görsem denerim belki ama o da yok. VE YARIN DOĞUMGÜNÜM. sosyal paylaşım sitesinden bildirim gidecek ona. haberi de var. yarın onun için son şans.. size de yazacağım gelişmeleri bakın hakediyor mu beni haketmiyor mu...

Son düzenleme:
Back