• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 aylık evliliğim bitiyor :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi saft
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
konuştum günlerce konuştum inanın bi anlık bi sinirle kalkışmadım bu işe. ama gizlemekte devam ediyor..

Gizliyorsa bil ki o parayı borçlara yatırmayacak.
Ya kumar oynuyor, ya da başka şeyler var.

Sen haklısın.
Eşin sana açık olmamaya devam ederse de kararından vazgeçme...
Çünkü sanki altınlar için evlenmiş gibi bir izlenim edindim ben...
Kaldı ki nişanlılık döneminde de yapmış yapacaklarını...

Son düzenleme:
Konu sahibi arkadasim ayni olmasada cok benzer seyler yasadim. 3 seneye yakin evliligimde hep ailesi sirtimizdan gecindi. 3 sene boyunca hicc evlilik borcumuz bitmedi. Takilarim gitti dugunde takilanlar gitti. Calistigim maaslar gitti. Bankadan kredi cektik evlilik borcu icin kredi bitmeden kredi kartlari 8000 tl oldu. Birgun olsun evin gelirini bilemedim. Habire sisirilen giderlerden baska bisi gormedim. Gerekcede ben kadinmisim erkek isine karisamazmisim. Kqrdesleri anasi bzim sirtimizdan gecindi. Ben evime bir ayakkabilik alamazken annesinin esyalari yenilendi. Heeee sonuc nemi oldu bosandim onume baktim. Onun bunun lafi ile hareket eden kadinin parasina guvenenden ne koca olur nede bisey. Yasayarak ogrendim. Bu arada bunlari yasatan suzulmus okuz bana 2 sene biyunca evlenmem icin yalvarandi. Dugun oldu hersey orada bitti kabusum basladi.

bi ilişkinin-evliliğin tamamen maddiyat yüzünden bu hale gelmesi ne kadar üzücü..altınları da batsın borcuda kocamı o kadar çok seviyorum ki tüm paramızı istesin veririm umrumda olmaz yeterki aramız bozulmasın:nazar::nazar::nazar: başka bi sebep olmadıgına eminmisin? o takılar sonuçta senin için diil ikiniz için takıldı, harcayıp harcamama kararını da beraber alabilirsiniz... öyle onlar benim bozdurdum hesabıma yatırdım diye bakarsan olaya o da bencillik yapıp önce ben-benim ailem der haklı olarak..neyse umarım böyle bi sebepten dolayı bitmez evliliğiniz..

Son düzenleme:
Sana kendimi anlatayım belki bir pay çıkartırsın
Eşimin ailesi köyde yaşıyor.
Düğünümüzü kendimiz yaptık.
Düğünün ertesi akşamı eşim kayınbabamın evlerinin çatısı akıyormuş onu yaptırmak için benden altınların bir kısmını rica etti verdim.
Ben yurt dışına evlendim tek odalı bir eve gittim. salon falanda yok tek oda banyo mutfak ve küçük bir hol. Benimde halım 2 sene boyunca olmadı evimde. şimdi ise 1+1 evdeyim
Daha ilk seneyi doldurmadan kayın validem rahatsızlandı. Ben Türkiyeye döndüm istanbuldan ev tuttum getirdim orda tedavi ettirdim. Tüm masraflarını karşıladım. Bütün bileziklerimide eve eşya alıp rahat ettirmek için onları bozdurdum.
Şimdi ne altınım var nede şahsıma param 3 senelik evliyim bir bebeğim var küçücük bir evdeyim. Burda türk bile yok tek başımayım. eşim bazen seyehate gider iyice tek kalırım kızımla. Halımıda geçen sene aldım. Bu arada bende 21 yaşında evlendim. Ve öğretmenim.
Ama ne var biliyormusun çok mutluyum. Eşim benden bir şey saklamaz çünkü sormasını bilirim. Bende ondan bir şey saklamam sakınmamda.
Evlilikte para mevzuları olması çok üzücü. Sonuçta ortak bir hayat yaşıyoruz.
Eşin borcunun ne olduğunu söylememekle ve aşırı tepkisiyle haksız
Aynı şekilde sende aşırı tepki vererek haksız duruma düşmüşsün.
İkinizde sonuçta inada bindirmişsiniz olayı.
Hakkınızda hayırlısı

Ayrılma diyenleri anlayamıyorum...
22 yaşında gencecik, güzel, okumuş, kendini geliştirmiş, çevresi tarafından takdir gören, gözü tok, edepli bir kız var.
Bir de annesinin lafıyla hareket eden, eve ne maaş ne bir şey getiren, borcum var deyip karısının 2 bileziğine göz diken ve ne olduğunu söylemeyen(zaten çok bir masraf yapılmıştır, ister bunda sorun yok ya da çok takısı vardır göze batmaz, ikisi için harcanır gayette verilir, verilmemesi hatadır) 2 aylık karısının baba evinde olmasına razı! olan, kızın eşyaları evden çıkarken yardım eden bir adam var.
Altın fiyatları tavan yaptı ya ondan dolayı satmak istemiyorsa ben de adam değilim...
Alırken 3 e aldı satarken 5 e satacak kara geçecek aileye bak...
Bu kız niye çeksin arkadaşlar inanın anlayamıyorum...
Neyini çeksin...
Banka bile kredi verirken ıncığına cıncığına, sülalene, ne için olduğuna kadar soruyor da karısı sorduğunda nasıl cevap vermeyecek o adam!
Kızcağız gelecekleri için heba olmasın diye bankaya yatırmış, yani sizin deyimizle 'dişi kuş zaten yuvayı yapmaya çalışmış', daha ne yapsın...
Arkadaşım önüne öyle güzel, değerli, vicdanlı en önemlisi senin hakettiğin ve seni hakeden insanlar çıkacak ki niye daha önce bitirmemişim diyeceksin...
Bu kadar mütevazilik inan ki yeter...

söylemediğine göre senin karşı çıkacağın bir şey kesin. bence kolay kolay boşanma.. biraz bekle bakalım. evlenmek kolay değil

Ayrılma diyenleri anlayamıyorum...
22 yaşında gencecik, güzel, okumuş, kendini geliştirmiş, çevresi tarafından takdir gören, gözü tok, edepli bir kız var .
Bir de annesinin lafıyla hareket eden, eve ne maaş ne bir şey getiren, borcum var deyip karısının 2 bileziğine göz diken ve ne olduğunu söylemeyen(zaten çok bir masraf yapılmıştır, ister bunda sorun yok ya da çok takısı vardır göze batmaz, ikisi için harcanır gayette verilir, verilmemesi hatadır) 2 aylık karısının baba evinde olmasına razı! olan, kızın eşyaları evden çıkarken yardım eden bir adam var.
Altın fiyatları tavan yaptı ya ondan dolayı satmak istemiyorsa ben de adam değilim...
Alırken 3 e aldı satarken 5 e satacak kara geçecek aileye bak...
Bu kız niye çeksin arkadaşlar inanın anlayamıyorum...
Neyini çeksin...
Banka bile kredi verirken ıncığına cıncığına, sülalene, ne için olduğuna kadar soruyor da karısı sorduğunda nasıl cevap vermeyecek o adam!
Kızcağız gelecekleri için heba olmasın diye bankaya yatırmış, yani sizin deyimizle 'dişi kuş zaten yuvayı yapmaya çalışmış', daha ne yapsın...
Arkadaşım önüne öyle güzel, değerli, vicdanlı en önemlisi senin hakettiğin ve seni hakeden insanlar çıkacak ki niye daha önce bitirmemişim diyeceksin...
Bu kadar mütevazilik inan ki yeter...

bunları nerden anladın yazdıklarındanmı:26:
bende sizin gibi ayrıl karşına daha iyileri çıkar diyenleri anlamıyorum ne bu deneme taahtasımı:ssz:
ohhh ne güzel k...... sıkışınca boşan gitsin kusura bakma bende bunu anlamıyorum:19:

Son düzenleme:
Sana kendimi anlatayım belki bir pay çıkartırsın
Eşimin ailesi köyde yaşıyor.
Düğünümüzü kendimiz yaptık.
Düğünün ertesi akşamı eşim kayınbabamın evlerinin çatısı akıyormuş onu yaptırmak için benden altınların bir kısmını rica etti verdim.
Ben yurt dışına evlendim tek odalı bir eve gittim. salon falanda yok tek oda banyo mutfak ve küçük bir hol. Benimde halım 2 sene boyunca olmadı evimde. şimdi ise 1+1 evdeyim
Daha ilk seneyi doldurmadan kayın validem rahatsızlandı. Ben Türkiyeye döndüm istanbuldan ev tuttum getirdim orda tedavi ettirdim. Tüm masraflarını karşıladım. Bütün bileziklerimide eve eşya alıp rahat ettirmek için onları bozdurdum.
Şimdi ne altınım var nede şahsıma param 3 senelik evliyim bir bebeğim var küçücük bir evdeyim. Burda türk bile yok tek başımayım. eşim bazen seyehate gider iyice tek kalırım kızımla. Halımıda geçen sene aldım. Bu arada bende 21 yaşında evlendim. Ve öğretmenim.
Ama ne var biliyormusun çok mutluyum. Eşim benden bir şey saklamaz çünkü sormasını bilirim. Bende ondan bir şey saklamam sakınmamda.
Evlilikte para mevzuları olması çok üzücü. Sonuçta ortak bir hayat yaşıyoruz.
Eşin borcunun ne olduğunu söylememekle ve aşırı tepkisiyle haksız
Aynı şekilde sende aşırı tepki vererek haksız duruma düşmüşsün.
İkinizde sonuçta inada bindirmişsiniz olayı.
Hakkınızda hayırlısı

ne güzel anlatmış arkadaş:29:
ya kusura bakmayında bu evlilik ayrılın diyenlerin gözünde ne onu çok merak ediyorumen küçük bir sorunda ayrıll ağzınıza sakız olmuş malesef:36:

kızlar kimisi altını dert ettiğimi düşünmüş. bir kere paragöz olsam nişanda canlarına okurdum. kaldı ki az daha istemediğim bi gelinliği bile giyiyordum ucuz diye. son anda aynı fiyata güzel bişi buldum da kurtardım.

aile meclisinde toplanıldı. altın dert değil benim için, ekstrelerini getirsin ödeyeyim dedm. ödicem de dedm. eşimden gık çıkmadı. 2 gün geçti görüşmenin üzerinden. ve hala ekstre getirmedi. çünkü borcu yok ben inanmıyorum olduğuna. altınları gizli yatırmamın sebebi de; nişanda takım kıyafet bile alınmadı, ziyaretlere babamın evinden götürdklerimle gittim, bu annemi çok üzdü. evimde eksikler de olduğu için, ikimizin de üzerine takılanlarla evimizin eksiklerinin giderilmesi, bana alınmayanların alınmasını istedk. SÖZ VERDİ. ailesine gitmesine karşı çıktık paranın çünkü hiç bişeye katkı sağlamadılar. aksine eşimin maaşını biriktirtmediler bile. neyse bu söz verildiği halde, nikahta kendi üzerindekileri harıl harıl bozdurdu yok etti ortadan. ben de sözünde durmuyor madem diye, bendekileri kurtardım. ikimizin geleceği için yatırım yaptım. ona kalsa bitecek çünkü.

şimdi iki gündür ekstre bekliyorum beyefendiden. ses seda çıkmadığı gibi dün gece kokunu özledim diye msj çekti. ben de bana ve evimize sahip çıkmadığın, annenin küçük oğlu olmaya devam ettiğin için herkes karısının kokusunu çekerken, sen annenin kokusunu çekersin dedm. "sana göre öyle bana göre değil tam tersi" dedi.. suçunu kabul etme gibi bir durum yok yani düzeltme çabası yok. hala yok.

bir arkadaş da demiş evi terketmekle hata yapmışsınız diye. ben bu hatalarını düzeltmediği takdirde ayrılık kararı aldığım için evi terkettm. kimse boşanma sürecinde eşiyle aynı evde durmaz. he şans verdim bekleyerek belki düzeltir diye ama, zaten şartlarımı kabul etmezse boşanacağımı söyledim.

durum bu işte.. bakalım hayırlısı olsun artık...

arkadaşım malesaf yazdıklarından senin tahmmülsüz olduğunu düşünüyorum eşin sana zeytin dalı uzatmış sen git annenin konusunu çek içine diye sokmuşsun çuvaldızı eşin tamamenhaklı demiyorum ama sende hatasız değilsin:25:

bunları nerden anladın yazdıklarındanmı:26:
bende sizin gibi ayrıl karşına daha iyileri çıkar diyenleri anlamıyorum ne bu deneme taahtasımı:ssz:
ohhh ne güzel k...... sıkışınca boşan gitsin kusura bakma bende bunu anlamıyorum:19:

22 yaş demek, günümüzde öğrencilik dönemi veya yeni bitmesi demektir.Yani genceciktir.
Hanımefendinin üslubu zaten kendini geliştirdiğini belli etmektedir, siz anlayamadıysanız ben bir şey diyemem.
Çevresi tarafından beğenildiğini de konuyu açtığında kendisi dile getirmiştir.
Gözü tok meselesine gelince, balayına gitmemiş, düğün yapmamış, evine beğenmediği ama ucuz olduğu için aldığı eşyalar olduğunu yine kendisi belirtmiştir.
Güzelliği ise, fiziki güzellik herkesin algısıyla ilgilidir, bunları yaşamasına rağmen hala buraya konu açıp dert anlatmak ve akıl almak gibi tasası olan bir genç hanım ne bedende olursa olsun benim için en güzellerdendir.
Ayrıca sıkışınca boşan demiyoruz biz, sıkışma bitmiş, hanımefendinin eşi ayrı bir hayat sürüyor, yaşıyor, kendi kendine borç yapıyor, geleceği için birikim kenara dursun konu sahibinin yaptığı birikimi istiyor, ve en en önemlisi barışmaya diye gidip hala bilezik konuşuyor.
Evine döndürmek için pervane bir koca mı var ortada?
Ya da sensiz olamıyorum deyip adım atan, pişmanlığını dile getiren?
Aksine eşyalarını evden çıkarırken yardım eden bir adam...
Ona mı dönecek:)
Ne güzel koydu kocacım eşyalarımla beni kapının önüne, ama olsun kocamdır sever de her şeyi alır, benden gizler de yeri gelir aç açıkta da bırakır ama ben KADINIM, sabır taşıyım, hiçbir şey haketmiyorum deyip boynuna mı sarılsın...

22 yaş demek, günümüzde öğrencilik dönemi veya yeni bitmesi demektir.Yani genceciktir.
Hanımefendinin üslubu zaten kendini geliştirdiğini belli etmektedir, siz anlayamadıysanız ben bir şey diyemem.
Çevresi tarafından beğenildiğini de konuyu açtığında kendisi dile getirmiştir.
Gözü tok meselesine gelince, balayına gitmemiş, düğün yapmamış, evine beğenmediği ama ucuz olduğu için aldığı eşyalar olduğunu yine kendisi belirtmiştir.
Güzelliği ise, fiziki güzellik herkesin algısıyla ilgilidir, bunları yaşamasına rağmen hala buraya konu açıp dert anlatmak ve akıl almak gibi tasası olan bir genç hanım ne bedende olursa olsun benim için en güzellerdendir.
Ayrıca sıkışınca boşan demiyoruz biz, sıkışma bitmiş, hanımefendinin eşi ayrı bir hayat sürüyor, yaşıyor, kendi kendine borç yapıyor, geleceği için birikim kenara dursun konu sahibinin yaptığı birikimi istiyor, ve en en önemlisi barışmaya diye gidip hala bilezik konuşuyor.
Evine döndürmek için pervane bir koca mı var ortada?
Ya da sensiz olamıyorum deyip adım atan, pişmanlığını dile getiren?
Aksine eşyalarını evden çıkarırken yardım eden bir adam...
Ona mı dönecek:)
Ne güzel koydu kocacım eşyalarımla beni kapının önüne, ama olsun kocamdır sever de her şeyi alır, benden gizler de yeri gelir aç açıkta da bırakır ama ben KADINIM, sabır taşıyım, hiçbir şey haketmiyorum deyip boynuna mı sarılsın...

2 ayda hangi mücadeleden hangi bbirikim çabasından bahsediyodunuz ALLAH aşkına sanki 5 10 senelik bir evlilikleri var bu zaman zarfında hiç bir çaba göstermedi kadının artık boğazına kadar geldidemi ayrılın diye biliyosunuz eğer bir yuva kuruluduysa konu sahibinin dediğine göre zorluklarla kurulan bir yuva neden bukadar çabuk vazgeçiliyo herşeyden ben diyorumki evliliğe zaman tanısaydı eşinin huyunu suyunu anlamak için en az 1 yıl zaman eğerki eşi gerçekten sorumsuz biriyse onadan sonra başını çaresine baksaydı

hiç birşey tek taraflı değildir demekki evliliğin ilk günlerinden itibaren konu sahibi herşeyi sorgulamaya başlamış

para pul gelir geçer insanlık bakii kalır

Tamam kadın cekmesın dıyoruzda konu sahıbı kocasının aılesıyle ılgılı sadece bana hıcbırsey yapmadılar dıyo
yav bende 23 yasında evlendım kocam 15 yas buyuk benden ustelık ılkokul mezunu ben unı terk allahıma sukur parmakla gosterılırdım baba evınde gunde 10 tane gorucum vardı elımı sallasam 50 tanesını bulacak guzellıkteyımde kocam bankadakı paramızı hıc ettı borcunu odedı altınlarımı sattı canı sagolsun ne gelınlık gıydım ne dugunum oldu ne balayı evlılıgımın 4. Gunu kocamla calısmaya basladım aılesıde agzıma s.ctı ama hala evımdeyım sorun bende sanırım

diyelimki eşi aşkından ölüyorum bitiyorum vs dedi bunlara kanıpta gidecekmi eve sizce kusra bakmayın ama bence gitmez eşi mesaj çekiyo kokunu özledim diyo konu sahibi eşine ılımlı davranacğı yerde çuvaldız gibi lafı sokuyo
2 ayda sadece maddiyatmı bukadar duygusuz yaptı knu sahibini :26:

2 ayda hangi mücadeleden hangi bbirikim çabasından bahsediyodunuz ALLAH aşkına sanki 5 10 senelik bir evlilikleri var bu zaman zarfında hiç bir çaba göstermedi kadının artık boğazına kadar geldidemi ayrılın diye biliyosunuz eğer bir yuva kuruluduysa konu sahibinin dediğine göre zorluklarla kurulan bir yuva neden bukadar çabuk vazgeçiliyo herşeyden ben diyorumki evliliğe zaman tanısaydı eşinin huyunu suyunu anlamak için en az 1 yıl zaman eğerki eşi gerçekten sorumsuz biriyse onadan sonra başını çaresine baksaydı

hiç birşey tek taraflı değildir demekki evliliğin ilk günlerinden itibaren konu sahibi herşeyi sorgulamaya başlamış

para pul gelir geçer insanlık bakii kalır

İyi de konu para pul değil ki burada?
Niyet...
Ve adlandırılmayan gizlenen bir niyet...
Gayet hanımefendi yolun ortasında bırakıldığında bak babamın evine gidersem geri döndürmezler diye uyarmış, dinleyen mi olmuş?
İlla ki bir şeylere katlandı görüntüsü olması için, şiddet, aldatma, hakaret mi olması gerekir ki bence bu çok büyük bir hakarettir.
32 yaşına gelmiş bir adam hala anne sözü ile hareket ediyorsa ister 5 yıl geçsin ister 10 yıl geçsin öyle de kalır değişmez.
Neden beklesin o kadar, neden yıllarını versin de sonu hüsran olsun...
Zaten evlenmesi baştan hata, nişanlılık döneminde görmüş susmuş, büyük ihtimal strestendir, gerginlik herkes yaşıyor zannederek alttan almış.
Ortada vaad edilen vr yerine getirilmeyen sözler var, bir koca ilk öncelikle eşine sahip çıkamıyorsa, ona kol kanat geremiyorsa ne işe yarar?
Sevgilikten ne farkı kalır?
Hanımefendiyi yolun ortasında bırakacağına, evimize gidiyoruz sen de hiçbir yere gitmiyorsun, al bu gelir-gider, bunlar da geçecek, bana yardımcı ol durum ortada demiş de mi biz ayrıl diyoruz ki...
Gizli, hesap dolu evlilik mi olur bırakın Allah aşkına...
Annem ekmek alsa babama söyler, babam kitap alsa anneme söyler, gösterir.
Evlilik ancak iki tarafın açıklığı, sadeliği ve birbirlerine olan güven-dayanışmasıyla ayakta durur.(ki burada hiçbiri yok)
İnsanlar yıllarca düzelir umuduyla bekliyor, çocuk oluyor bu sefer o masum çekiyor günahlarını.
Her şey baştan belli iken, yüzünde kırışıklık, karnında çocuk, anılarında mutsuzluk, bitmiş bir gençlik olana kadar beklemek neden?

Son düzenleme:
Tamam kadın cekmesın dıyoruzda konu sahıbı kocasının aılesıyle ılgılı sadece bana hıcbırsey yapmadılar dıyo
yav bende 23 yasında evlendım kocam 15 yas buyuk benden ustelık ılkokul mezunu ben unı terk allahıma sukur parmakla gosterılırdım baba evınde gunde 10 tane gorucum vardı elımı sallasam 50 tanesını bulacak guzellıkteyımde kocam bankadakı paramızı hıc ettı borcunu odedı altınlarımı sattı canı sagolsun ne gelınlık gıydım ne dugunum oldu ne balayı evlılıgımın 4. Gunu kocamla calısmaya basladım aılesıde agzıma s.ctı ama hala evımdeyım sorun bende sanırım

canım kolaya kaçmak diyorum ben buna başka birşey değil

bukadar maddiyatçı olmamak lazım ayrıl diyenler bekarmı acaba onu merak ediyrum ben
şimdi ben bir konu açsam kocam bana gözünün üstünde kaşın var dedi diye yine ayrıl diyecekler herhalde
bence senin yaşadıklarından ve ebuuş arkadaşımızın yaşadıklarından ders çıkarmaları lazım herşey okadar basit dedğil:50:

Peki kocanız sizden aldığı maaşı sakladı mı?
Ya da onlarla ne yaptığını?
Gizli saklı bir işlere girdi de sizi el gibi konu dışı bıraktı mı?
Bir de üstüne üstlük hiçbir şeyini paylaşmadığı eşine gelip yardım istedi mi?
Eğer bunlar sizde de varsa ve hala evliyseniz gerçekten büyük bir problem bu.

parayı pulu bileziği bilmem ama böyle evlilik olmaz....

borcu var sizden saklıyor....kredi kartı extrelerini saklaması bile başlı başına büyük bişey bence...evlilkte önce karşılıklı güven olur sonra herşey açık net olur kimse kimseden bişey saklamaz...

yorumları okumadım ama bence hoş değil...ne için çaba göstereceksiniz ki...size karşı açık ve dürüst olamayan birisi için mi?? evliliğin temelidir dürüstlük...

Peki kocanız sizden aldığı maaşı sakladı mı?
Ya da onlarla ne yaptığını?
Gizli saklı bir işlere girdi de sizi el gibi konu dışı bıraktı mı?
Bir de üstüne üstlük hiçbir şeyini paylaşmadığı eşine gelip yardım istedi mi?
Eğer bunlar sizde de varsa ve hala evliyseniz gerçekten büyük bir problem bu.

valla konu dısı cok kaldım kaynım kocamın parasıyla son model araba cektı altına ben bız nıye zorluk cekıyoruz paranı versın dedım net bır sekılde evlılkten once verdım sen karısamazsın dedı bende cıkarıp bılezıklerı saydım elıne buyur borcunu ode dedım hıc umurumda olmadı bıle bankadakı parayı cektı hangı borcuna yatırdıgını bılmıyorum bıle borc odedım dedı bıttı
ha cahıl bılıncsız kapımı kapattım mı ısım bıter dıyen bır kadın degılım sukur ama ben ustteyım kocam ve aılesı cok cok yerın dıbındeler herkes ıcın
problemlıyım napım :9:

canım kolaya kaçmak diyorum ben buna başka birşey değil

bukadar maddiyatçı olmamak lazım ayrıl diyenler bekarmı acaba onu merak ediyrum ben
şimdi ben bir konu açsam kocam bana gözünün üstünde kaşın var dedi diye yine ayrıl diyecekler herhalde
bence senin yaşadıklarından ve ebuuş arkadaşımızın yaşadıklarından ders çıkarmaları lazım herşey okadar basit dedğil:50:

kuzum ben konu acsam bana ayrıl dıyen cıkmaz bence bana sen akıl hastanesıne yat derler bu kadar aksıyonlaaa :52:

İyi de konu para pul değil ki burada?
Niyet...
Ve adlandırılmayan gizlenen bir niyet...
Gayet hanımefendi yolun ortasında bırakıldığında bak babamın evine gidersem geri döndürmezler diye uyarmış, dinleyen mi olmuş?
İlla ki bir şeylere katlandı görüntüsü olması için, şiddet, aldatma, hakaret mi olması gerekir ki bence bu çok büyük bir hakarettir.
32 yaşına gelmiş bir adam hala anne sözü ile hareket ediyorsa ister 5 yıl geçsin ister 10 yıl geçsin öyle de kalır değişmez.
Neden beklesin o kadar, neden yıllarını versin de sonu hüsran olsun...
Zaten evlenmesi baştan hata, nişanlılık döneminde görmüş susmuş, büyük ihtimal strestendir, gerginlik herkes yaşıyor zannederek alttan almış.
Ortada vaad edilen vr yerine getirilmeyen sözler var, bir koca ilk öncelikle eşine sahip çıkamıyorsa, ona kol kanat geremiyorsa ne işe yarar?
Sevgilikten ne farkı kalır?
Hanımefendiyi yolun ortasında bırakacağına, evimize gidiyoruz sen de hiçbir yere gitmiyorsun, al bu gelir-gider, bunlar da geçecek, bana yardımcı ol durum ortada demiş de mi biz ayrıl diyoruz ki...
Gizli, hesap dolu evlilik mi olur bırakın Allah aşkına...
Annem ekmek alsa babama söyler, babam kitap alsa anneme söyler, gösterir.
Evlilik ancak iki tarafın açıklığı, sadeliği ve birbirlerine olan güven-dayanışmasıyla ayakta durur.(ki burada hiçbiri yok)
İnsanlar yıllarca düzelir umuduyla bekliyor, çocuk oluyor bu sefer o masum çekiyor günahlarını.
Her şey baştan belli iken, yüzünde kırışıklık, karnında çocuk, anılarında mutsuzluk, bitmiş bir gençlik olana kadar beklemek neden?

canım bak yaşın kaç evlimisin bekarmı bilmiyorum

ama düşüncen bana göre yanliş 2 ay bu elil sürdü yeniden evlendi yolunda gitmeyen birşey olu ondan ayrıldı birdah evlendi deneme tahtasımı zannediyosunuz evliiği
ben diyorumki bu evlilikte neden hiç bir mücadele vermeden hemen ayrılma seçiliyo
annenden örnek vermişsin sor bakalım annene ilk zamnlarda yuvası için mücadele vermişmi o uzun süren evlilikler varaya işte o evliliklerin uzun sürmesinin sebebi her kusuru her açığı su yüzüne çıkarmadıkları için uzun sürüyo benim fikrim bu

Back