• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 aylık evliliğim bitiyor :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi saft
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Altınlar geline aittir diye biliyorum bu yönde çok dava kazanan oldu. Aslında olay bitmiş artık ben geç yorum yapıyorum ama altın için eşya için çiftlerin birbirini kırması anlamsız diye düşünüyorum. Ben çalıştığım halde hala eşyalarım tam değildir, bizim de evimizde minumum eşya vardır, hatta ilk yıl eşimin ailesinin 37 ekran televizyonu vardı onu kullandık, perdelerimiz de uyduruk birşeydi, 1 yılın sonrasında aldık. İlk yıl düğünden sonra zor geçer borç harç eşin de bunalmış borç altında, keşke daha anlayışlı olsaydın. Biz iki kişi çalıştığımız halde çok zorlanmıştık, aynen ailesinin takacağı bilezikleri bile biz aldık, eşya düğün masrafı derken önceden birikim yoksa ve ailelerden destek yoksa zor oluyor.

Canım, Benim eşim evdeki altınları benden izinsiz annesine goturmuştü. Ben de kasada kalanları o götürdükten sonra aldım. Şimdi şöyle, altınlar zaten bana ait olduğu için, kasadaki altınları almakla suçlanamayacağımı söyledi avukatım. Ayrıca onun götürdüklerini de mahkemede isteyeceğiz. (Onun götürdüğünün kanıtlanması zormuş ama). Onun aldığı kısım için, eğer hakim bize inanırsa bizim lehimize karar verebilirmiş.
Benim ikametgahım değişmediği için davanın nerede açılması gerektiği konusunda fikrim yok.
Allah yardımcın olsun.

Altınlar geline aittir diye biliyorum bu yönde çok dava kazanan oldu. Aslında olay bitmiş artık ben geç yorum yapıyorum ama altın için eşya için çiftlerin birbirini kırması anlamsız diye düşünüyorum. Ben çalıştığım halde hala eşyalarım tam değildir, bizim de evimizde minumum eşya vardır, hatta ilk yıl eşimin ailesinin 37 ekran televizyonu vardı onu kullandık, perdelerimiz de uyduruk birşeydi, 1 yılın sonrasında aldık. İlk yıl düğünden sonra zor geçer borç harç eşin de bunalmış borç altında, keşke daha anlayışlı olsaydın. Biz iki kişi çalıştığımız halde çok zorlanmıştık, aynen ailesinin takacağı bilezikleri bile biz aldık, eşya düğün masrafı derken önceden birikim yoksa ve ailelerden destek yoksa zor oluyor.

Bırak uyduruk perdeyi benim odalarımda perdem, televizyonum bile yoktu, çarşaf astım yine gık çıkarmadım. Olayı size komple bi özet geçeyim. Doğru dürüst hiçbir masraf yaptrmadan evlendm, hiçbir şeye gıkımı çıkarmadım 2 ay internetsiz televizyonsuz kontörsüz beş kuruşsuz duvarlara baktım da sen beni yaşatamıyosun demedim. aldığı maaşları yok etti hesap vermedi, üstüne zorla takılarımı istedi 2 ay. kuru ekmek yiyip ödeyelim borçlarını dedm kabul etmedi, yetmedi ayrıldık, çağırdım gel altınlarını da vercem ekstrelerini getir yeter dedim, yine getrmedi..

bütün konuyu takip etmiş olsanız bilirdiniz sadece takı değil çok daha fazlası vardı.. cinsel bir sürü problemi de vardı üstüne üstük paragözdü. resmen cinsel problemlerini ört bas edebilmek, çevreye birşeyleri kanıtlamak, üstüne bir de takı sahibi olmak için evlenmiş benimle.

parada pulda gözüm olsaydı okurdum canına nişanda, benimle evlenemezdi bile, durumları o kadar kötüydü, ama sorun etmedim..

neyse konunun sonuna yetişmiş, ama beni suçlayan arkadaşlara özel yazdm bu yorumu :)

olan oldu biten bitti. çok mutluyum Rabb'ime şükür.. geçti hepsi...

Son düzenleme:
Selam kızlar nasılsınız görüşmeyeli?

Bugün baroya gittim de, oradaki bayan beni yanlış mı bilgilendirdi doğru mu bilmiyorum hepten kafam karıştı. o kadar avukattan filan duydum takılar sadece geline aittir diye, bugün bayan bana ortak dedi ve mahkeme yetkisizlikten reddedecekmiş davamı. halbuki sorup da açmıştım, oturduğm yerde dava açılabiliyordu. hangisi doğru hangisi yanlış şimdi birşey deyin nolur :(((

Canım...
Medeni kanuna göre düğün takıları tamamen geline aittir.
Bunu kim söylediyse bi tarafından uydurmuşve bu konuda oldukça bilgisizmiş.
Sen hiç aldırma onlara, bu davanın sonucu gayet açık şekilde belli.
Lehine sonuçlanacak inan ki her şey.
Bunları düşünüp canını sıkma olur mu?

Sevgili SAFT ,eğer ikametgahını kendi babanın iline aldırmadıysan boşanma davası ve ziynet alacağı davan eşinin ilinde görülür ki bu durum çok masraflı olur.

Ben Nevşehirdeyim. Kırıkkale'de evlenmiştim. Baba evine gelince ilk işim ikametgahı nevşehire aldırıp ertesi gün boşanma davası açmak oldu. Kırıkkale'dekiler
buna itiraz ettiler fakat bununla ilgili yargıtay kararı olduğu için boşanma davam nevşehirde devam ediyor, gelip gelip gidiyorlar:)

Ne var ki ziynet alacağı davası ne yazıkki eşinin bulunduğu ilde görülüyor sebebide ziynet kimde ise onun bulunduğu ilde olurmuş bunu da hakim bey söyledi.
kanun metni var bunla ilgili. Bende kırıkkalede altın davası açacağım ve oradan avukat tutacağım , masrafı az oluyor.

Bu bilgiler umarım işine yarar.

SEvgiler.

Sevgili SAFT ,eğer ikametgahını kendi babanın iline aldırmadıysan boşanma davası ve ziynet alacağı davan eşinin ilinde görülür ki bu durum çok masraflı olur.

Ben Nevşehirdeyim. Kırıkkale'de evlenmiştim. Baba evine gelince ilk işim ikametgahı nevşehire aldırıp ertesi gün boşanma davası açmak oldu. Kırıkkale'dekiler
buna itiraz ettiler fakat bununla ilgili yargıtay kararı olduğu için boşanma davam nevşehirde devam ediyor, gelip gelip gidiyorlar:)

Ne var ki ziynet alacağı davası ne yazıkki eşinin bulunduğu ilde görülüyor sebebide ziynet kimde ise onun bulunduğu ilde olurmuş bunu da hakim bey söyledi.
kanun metni var bunla ilgili. Bende kırıkkalede altın davası açacağım ve oradan avukat tutacağım , masrafı az oluyor.

Bu bilgiler umarım işine yarar.

SEvgiler.

Çok teşekkür ediyorum bilgilendirmeniz için :) Yanlız şöyle bir durum var, ikametimi aldırmak için gittim sizin ikametiniz zaten ailenizin yanında dediler. Evliyken oturduğum yere hiç alınmamış yani.

Masraf açısından da aynı ildeyiz 1 saatlik mesafede git gel fazla sorun olmaz da dava reddedilecek tekrar açılacak derken süre uzayacak :( Umarım itirazlarını reddeder hakim..

Çok teşekkür ediyorum bilgilendirmeniz için :) Yanlız şöyle bir durum var, ikametimi aldırmak için gittim sizin ikametiniz zaten ailenizin yanında dediler. Evliyken oturduğum yere hiç alınmamış yani.

Masraf açısından da aynı ildeyiz 1 saatlik mesafede git gel fazla sorun olmaz da dava reddedilecek tekrar açılacak derken süre uzayacak :( Umarım itirazlarını reddeder hakim..

İkametin baba evinde ise senin için iyi bir durum bu. Şu durumu anlamadım davanızın reddedilme sebebi olarak neyi görüyorsunuz ve kim dedi bunu?

konuyu pek okumadım ama altınlar kadına aittir
dinimizde bile erkek evlenirken eşine mir deniyor yanlıs bilmiyorsam
kadına mir adı verilen para takı veya baska bir güvence vermesi daha uygundur,ve bu verilenler kadınındır

tabi kanıtlamak kısmı zor bir durum,bir ev araba gibi net belge değil altın
altın hesabında falan olsaydı belki kanıtlaması daha kolay olurdu

kolay gelsin hakkınızda hayırlısı olsun

İkametin baba evinde ise senin için iyi bir durum bu. Şu durumu anlamadım davanızın reddedilme sebebi olarak neyi görüyorsunuz ve kim dedi bunu?

barodaki bayan "yetkisizlikten reddedecek hakim, davalının yaşadığı ilçede açmanız gerekiyodu" dedi :s

Son düzenleme:
barodaki bayan "yetkisizlikten reddedecek hakim, davalının yaşadığı ilde açmanız gerekiyodu" dedi :s

Aynı ildeyiz yazmışsın, bu durumda nasıl davalının ili oluyor ki, ayrıca bunla ilgili yargıtay kararı var, bu durum başımdan geçti ve mahkeme benim lehime karar verdi hatta
karar yılı 2012. Sağlam bir avukatla durumu görüşmeni tavsiye ederim, hak kaybına uğramaman için canım çünkü durduk yere başın ağrımasın.

barodaki bayan "yetkisizlikten reddedecek hakim, davalının yaşadığı ilde açmanız gerekiyodu" dedi :s

Türk Medeni Kanunu Madde 168.- Boşanma veya ayrılık davalarında yetkili mahkeme, eşlerden birinin yerleşim yeri veya davadan önce son defa altı aydan beri birlikte oturdukları yer mahkemesidir.

Yanlış anlama olmustur. Boşanma davasını yetkili mahkemede açmışsın, kendı ıkametgahın yer mahkemesınde actıysan.

Aynı ildeyiz yazmışsın, bu durumda nasıl davalının ili oluyor ki, ayrıca bunla ilgili yargıtay kararı var, bu durum başımdan geçti ve mahkeme benim lehime karar verdi hatta
karar yılı 2012. Sağlam bir avukatla durumu görüşmeni tavsiye ederim, hak kaybına uğramaman için canım çünkü durduk yere başın ağrımasın.

pardon ilçe yazacağıma il yazmışım :) 2 ayrı avukatla görüştüm bürolarına gidip ama onlardan da yeterli bilgi alamadım herkes farklı bişi dedi :)

pardon ilçe yazacağıma il yazmışım :) 2 ayrı avukatla görüştüm bürolarına gidip ama onlardan da yeterli bilgi alamadım herkes farklı bişi dedi :)

Farklı ilçede iseniz ve ilçeden dava açarsan asliye hukuk mah. bakar boşanma davalarına . Ama bulunduğun ilçenin ilinde açarsan aile mahkemesi bakar. Yerinde olsam yetksizlik sıkıntısını gidermek için il eğer yakında gider ilden aile mahkemesinden davayı patladırdım keyfime bakardım. İyice araştır ama durum dediğim gibi. Başa gele gele
avukat kdr olduk:( Allah bi daha yaşatmasın bunları.

Farklı ilçede iseniz ve ilçeden dava açarsan asliye hukuk mah. bakar boşanma davalarına . Ama bulunduğun ilçenin ilinde açarsan aile mahkemesi bakar. Yerinde olsam yetksizlik sıkıntısını gidermek için il eğer yakında gider ilden aile mahkemesinden davayı patladırdım keyfime bakardım. İyice araştır ama durum dediğim gibi. Başa gele gele
avukat kdr olduk:( Allah bi daha yaşatmasın bunları.

aminnnnn :)

gerçekten baya bilgilisiniz maşallah. hukuk okumaya da meraklıydım aslında ben de baya şey öğrenirim sanırım :)

e-devlette sorun var sistem bir çalışsa bitecek soru işaretleri de :)

aminnnnn :)

gerçekten baya bilgilisiniz maşallah. hukuk okumaya da meraklıydım aslında ben de baya şey öğrenirim sanırım :)

e-devlette sorun var sistem bir çalışsa bitecek soru işaretleri de :)

evet canım e-devlette 2 gündür sorun var fakat düzelir . Ama ihmal etme, karşı taraftan hırsını alamazsın, dövsende, sövsende alamazsın. Ama hukuken canını yakarsan
hırsından nefretinden bişey kalmıyor:) tecrübeyle sabittir:)

Hayırlısı ile boşan önüne bak, 4 gün önce beni istemeye bile geldiler hemde bekar birine:) Ama düşünmediğimi epey bir sürede düşünmeyeceğimi söyledim.
Neler yaşıyoruz yahu. Hakkımızda hayırlısı.

evet canım e-devlette 2 gündür sorun var fakat düzelir . Ama ihmal etme, karşı taraftan hırsını alamazsın, dövsende, sövsende alamazsın. Ama hukuken canını yakarsan
hırsından nefretinden bişey kalmıyor:) tecrübeyle sabittir:)

Hayırlısı ile boşan önüne bak, 4 gün önce beni istemeye bile geldiler hemde bekar birine:) Ama düşünmediğimi epey bir sürede düşünmeyeceğimi söyledim.
Neler yaşıyoruz yahu. Hakkımızda hayırlısı.

Aaa hayırlısı olsun yine de :) Toparlanmak zaman alır tabi ki elbet..

Aslnda sadece nafaka bile alsam onun sıkıntısı yeter ona o kadar paragöz. Kuruş vereceğine canını verir yani :d

Bir de şunu sorsam, siz çekişmeli mi boşandınız? nafaka tazminat istediniz mi? karşı taraf boşanmak istedi mi ve ne kadar sürede bitti davanız?

baya sordum :))

Aaa hayırlısı olsun yine de :) Toparlanmak zaman alır tabi ki elbet..

Aslnda sadece nafaka bile alsam onun sıkıntısı yeter ona o kadar paragöz. Kuruş vereceğine canını verir yani :d

Bir de şunu sorsam, siz çekişmeli mi boşandınız? nafaka tazminat istediniz mi? karşı taraf boşanmak istedi mi ve ne kadar sürede bitti davanız?

baya sordum :))

Canım çekişmeli benimki, henüz boşanmadım son 2 celsem kaldı. Nafaka bağlandı. Tazminat için her türlü delili sundum fena sıkıştırdım .
Şimdi anlaşmalıya dönelim 20.000 filan verelim diyorlar, o iş geçti dedim. Karşı taraf da boşanmak istiyor, beyefendi nafaka tazminat ödemem dedi, bende almasını bilirim dedim.
Son 2 celsem kaldı hatta hakim son 1 celsede bile karara bağlayabilirmiş. Benim için no problem.
ALtın için ayrı dava açacağım o da ortalama 1 yıl sürüyor. Yani evlenmes 1 dk bile değil. Boşanması nerdeyse 2 yıl. Bi daha zor evlenirim.

Canım çekişmeli benimki, henüz boşanmadım son 2 celsem kaldı. Nafaka bağlandı. Tazminat için her türlü delili sundum fena sıkıştırdım .
Şimdi anlaşmalıya dönelim 20.000 filan verelim diyorlar, o iş geçti dedim. Karşı taraf da boşanmak istiyor, beyefendi nafaka tazminat ödemem dedi, bende almasını bilirim dedim.
Son 2 celsem kaldı hatta hakim son 1 celsede bile karara bağlayabilirmiş. Benim için no problem.
ALtın için ayrı dava açacağım o da ortalama 1 yıl sürüyor. Yani evlenmes 1 dk bile değil. Boşanması nerdeyse 2 yıl. Bi daha zor evlenirim.

oyy Allah kolaylık versin 2 yıl mıı :(

Atlatabilmişsin ama sonuna gelmişsin ne mutlu sana.. Gerçekten bi imzanın bedeli bu kadar ağır olmamalı ya :) herşey bitmiş gitmiş uzuyor da uzuyor..

peki şey sorsam, hani tazminat istemeyi düşünmüyorum, o delillerle uğraşmasam, sadece boşanmak için delillerimi sunsam o zaman çok uzar mı :) karşı taraf da boşanmayı kabul ediyor. bilgin var mı :)

oyy Allah kolaylık versin 2 yıl mıı :(

Atlatabilmişsin ama sonuna gelmişsin ne mutlu sana.. Gerçekten bi imzanın bedeli bu kadar ağır olmamalı ya :) herşey bitmiş gitmiş uzuyor da uzuyor..

peki şey sorsam, hani tazminat istemeyi düşünmüyorum, o delillerle uğraşmasam, sadece boşanmak için delillerimi sunsam o zaman çok uzar mı :) karşı taraf da boşanmayı kabul ediyor. bilgin var mı :)

Karşı tarafa anlaşmalı boşanma teklif et, bir celsede bitiyor, avukatlar protokol hazırlıyor, hakimde protokolü okuyor ( nafaka istemiyorum, tazminat istemiyorum vs vs.) bunları kabul ediyor musun diyor, sende evt ediyorum dersen eşinde kabul ediyorum derse orda imzanı atıp çıkıyorsun ve boşanıyorsun hemen.

Back