• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

18 yılım...18 saniyede bittiiiii.......

canım geçmiş olsun diyebilecegim sana ancak
çok zor gunler yıllar gecirmissin
insallah bundan sonra güzel ve mutlu bir hayatın olur

Bazı şeylerin değeri kaybedildikten sonra anlaşılıyor, sizin değerinizi de anlamıştır artık herhalde.Ama sizin kalbinizde de kırılmış birşeyler ne kadar değerinizi anlasa da kapanmayan yaralar vardır... Her işte bir hayır vardır inş. bu nun hayrıda kısa zamanda karşınıza çıkar... opuyorumnanaktan

18 yılım,18 saniyede bitti……

Evet arkadaşlar yanlış duymadınız,18 yılım 18 saniyede adliyede bitti..İnanın 18 saniye sürdü…İçim acıyor hemde derinden……
18 yıl önce ünv de tanıştım eşimle…sınıfta okulda ayrılmaz ikili idik..10 numara derlerdi bize ona zayıf ve uzun olduğu için 1 bana şişman olduğum için 0.Çook sevdik birbirimizi çokkk…. Ve 12 yıl öncede evlendik..taaki 5 yıl öncesine kadar çok güzel mutlu bir evliliğim vardı..Çocuğum olmasada ,bu mutluluğa meyve veremesekte biz mutluyduk…
Dedimya, 5 yıl öncesine kadar…Eşim 5 yıl önce babasını kaybetti…çöktü….adeta bitirdi kendini…Kayınpederimi toprağa verirken eşiminde ölmeden toprağa girdiğini anladık..Kayınpederim mekanı cennet olsun, harika bir insandı..Çınardı bizim için..Maalesef hastalığı dahi yokken ani bir kalp krizi nedeniyle kaybettik…
Bu arada kayınpederim ölünce kayınvalidemle altlı üstlü oturmaya başladık…Ve bu süreçte inanılmaz iletişim bozukluğu yaşadık..Kayınvalidem çok iyi insandır..Ama çalışmama rağmen beni oğluyla birlikte hizmetçi gibi kullanmaya başladılar..Evin kadrolu hizmetçisi gibiydim. Gündüz çalış, akşam çalış hafta sonu iki ev temizle,eşim doğulu bilirsiniz onların geleni gideni ocakta çayları eksik olmaz…Gelen gidene hizmet inanın ayağım yere basmaz olmuştu.Bu safhada eşim bunalıma girdi depresif hareketler sergilemeye başladı.etrafındakileri…beni,annesini,kızkardeşini,kıskardeşinin eşini,,arkadaşlarını çevresindeki herkezi küçük görmeye rencide etmeye başladı..Elinden zehir olsa içerim diyen adam yaptığım yemekleri beğenmez nerdeyse kafamıza fırlatır oldu..ne yıkanan çamaşırı ne ütülenen kıyafetlerini ne kadınlığımı hiç ama hiçbir şeyimi beğenmez her fırsatta laf sokan salaklıkla, aptallıkla suçlayan biri oldu çıktı..Bardağın hep boş tarafını görmeye başladı..Tek bana olsa okey artık sevmiyor diyeceğim ama herkeze böyle..Terslemeler,bağırmalar ve içki…Hergün içmeye başladı…günden güne huyu değişti yardımcı olmaya çalıştıkça dahada hiddetlendi depresyona girdiğini kabullenmedi doktora gidelim dedik ben delimiyim doktora sizin ihtiyacınız var dedi..Sorunu kendinde değilde hep çevresinde görmeye başladı.Onun için o ulaşılmazdı..dörtdörtlüktü…
Evet aslında dışarıdan bakıldığında gerçekten mükemmel bir insan..elinden heriş gelir,evinde içer dışarıda değil,pavyonu barı yok,karıkız ayağı yok,kumarı yok,aç bırakmaz açıkta bırakmaz,dövmez sövmez vs…bunlar evet güzel meziyetler ama eşimde bu sebeplerden dolayı iyi bir insan olabilir..Ama eşim DİL ŞİDDETİ ni kabul etmedi..dili yılan gibi soktu zehrini bulaştırdım kalbime dayanılmaz acılar verdi, canımı yakıyor gururumu kırıyor, kadınlığımı unutturuyor…Ve maalesef fark etmedi yaşadıklarımı hayatı cehenneme çevirdiğini anlayamadı…O diğer erkeklere göre mükemmeldi kendini hiç suçlu görmedi….
Diyeceksinizki eşin depresyona girmiş yardımcı olmadınmı….5 yıl dayandım. Lafına sözüne hakaretlerine …..Doktora gidelim dedim ben delimiyim,, siz benim seviyeme çıkamıyorsunuz dedi…Yaşım genç değil 36 yaşındayım artık dayanamaz hale geldim..ve 9 ay önce ayrılma kararımı bildirdi…Beni fazla ciddiye almadı blöf yapıyorum zannetti..Keyfin bilir dedi…2ay daha süre tanıdım değişmedi,çabalamadı…..7 ay öncede evimi ayırdım…Gideceğim gece çok yalvardı…Ama sevgi sözleri yoktu kelimelerinde…’’Ne derdimiz var otur adam gibi evinde.Bizi elaleme rezil etme,karısı evden gitti dedirtme ‘’ beni ikna kelimeleri varın siz düşünün..Çok uzattım ama çok doldummm.Neyse kararımı uyguladık evimi ayırdım…Gidersen hemen boşarım seni dedi yapamadı bende yapamadım 7 aydır ayrıyız resmiyete gelmeden…Hep düşündüm neden 7 ay bekledi…Seviyor içinde bir şeyler var dedim ama hiç çaba sarfetmedi…Hep benden bekledi döneyim diye…Hiç hatasını kabullenmedi..Herkeze dediği…’’Dövmedim,sövmedim,kırmadım,karıya kıza gitmedim,kumar oynamadım aç susuz bırakmadım benim gibi erkeğe yapılırmı diye beni suçladı….
7 aydır ayrıyız…küslük olmadı ama aramızda yine görüştük…Bu ayrılık süresinde bukadar içim yanmamıştı düne kadar…Severken ayrılmak ne zormuşşş…ama başaramadık…olmadı…
Onun yanındayken çektiğim acı,ayrıyken çektiğim acıdan daha çoktu dedim ve boşanmaya karar verdik….Adliyeden kendimi zor dışarı attım…18 saniyede herşey bitti...Boşluktayım…..Ayaklarım yere basmıyor..Çoook canım yanıyorrr çokkkk….Severken nasıl başaramadık diyorum eşimde perişan….ama beceremedik işte….Acaba hatamıydııı…neydiiii inananın 7 aydır dik durmaya çalıştım ama artık yıkıldım galiba….Dayanamıyorum…

Dinlediğiniz için teşekkürler…..

:teselli: CANIM HAYIRDA ŞERDE BİZİM İÇİN HER HAYRIN SONUNDA BİR ŞER HER ŞERRİN SONUNDA BİR HAYIR VARDIR. BUNLAR BİZİM SINAVIMIZ GÖRDÜĞÜM KADARIYLA EŞİN BU SINAVDAN KALMIŞ AMA SEN DEĞİL AZMİN, SEVGİN, MERHAMETİN VE İNSANLIĞINI EN İYİ ŞEKİLDE KULLANMIŞSIN YAŞIN DAHA GENÇ ÖNÜNDE SENİN KOMUTUNLA İLERLEYECEK ÇOK GÜZEL GÜNLER VAR ALLAH'IN İZNİYLE... OLUMLU VE POZİTİF DÜŞÜN VE DUA ETKİ HERŞEY GÜZEL VE OLUMLU OLSUN UMUT BİZİM İÇİN DÜNYA O İNSAN ÜZERİNE KURULMADI OLACAKLA ÖLECEĞİN ÇARESİ YOKTUR. SENİ MUTLU EDEN İNSANLARLA VAKİT GEÇİR ONUNLA İLGİLİ HİÇ BİR KONU AÇMA ; YENİ KAPILAR AÇ, ÖNÜNE BAK VE HUZURUNU, ŞU 3 GÜNLÜK DÜNYADA KENDİNİ DÜŞÜN VE KENDİNE İYİ DAVRAN İÇİNDEN NE GELİYORSA YAP KAFANI DAĞTACAK ŞEYLER BUL VE AİLENLE VAKİT GEÇİR HAYATINDA MUTLULUKLAR DİLERİM. MUTLU OL MUTLU KAL ZAMAN SANA İLACINI VERECEK TATLIM. vereliniortak :1hug:

inşallah tek temmennim ya beni anlayıp hatasını anlayıp geri dönmesi,,,yada allahım artık aklımdan çıkarsın onu yoluma devam edeyim...Tek duam bu başka ne yapabilirim bilmiyorum...Hadi ben unuttum yoluma devam ettim ama bu sefer onun acıları beni üzecekkk...ıki ucu boklu değnek afedersiniz....

inşallah tek temmennim ya beni anlayıp hatasını anlayıp geri dönmesi,,,yada allahım artık aklımdan çıkarsın onu yoluma devam edeyim...Tek duam bu başka ne yapabilirim bilmiyorum...Hadi ben unuttum yoluma devam ettim ama bu sefer onun acıları beni üzecekkk...İki ucu boklu değnek afedersiniz....

Pişman olsa şimdiye kadar çoktan pişman olurdu.5 yıldır uğraşıyorsunuz kendinize yazık.

Lütfen birazcık kendinize değer verin ve hayatınıza onsuz devam edin mutlu olmak istiyorsanız en azından...

Sadece erkek zihniyeti böyle olsa keske monacim...

Birde bunu destekleyen kadinlar yokmu? O dahada beter.:kahve:

Ahhh buda bosanmis, sanki kocasi dövüyordu, sövüyordu, ac acikta birakiyordu, kari kiza gidiyordu, kumarimi vardi ickisimi? Böyle bir adami bulmusda bulanyior.
Pehhhh!!!:1closedeyes:

Ablamada cok öyle laflar geldi....ablamin cevabi...iyi o zaman cok iyi adamsa git sen al ben bosadim nasilolsa....:delphin:
Ayni cati altinda yasa bak bakalim o uzaktan gördügün adam nasilmis.

Maalesef aynı yorumları benim çevremde bana yaptı, ne var ki her ailede olan şeyler, sabretmen lazım dediler

hakkınızda hayırlısı olsun.. ben de üzüldüm arkadaşlar gibi.. söylenecek söz kalmamış, geçmiş olsun diyeyim..

Maalesef aynı yorumları benim çevremde bana yaptı, ne var ki her ailede olan şeyler, sabretmen lazım dediler

Sabretmek......Nedense bu ulvi davranis hep kadinlardan bekleniyor.

Hep kadin sabredecek...hep kadin dayanacak...hep kadin fedakarlik yapacak, vazgececek, özveri gösterecek...yapacak edecek......Neden?????

Acaba hangi erkek, askindan ölse bile bir karisinin ilgiszligne, saygisizligna, hakaret etmesine, küfürüne, sorumsuzlugna, benciligne katlanir? Ne kadar sabir eder?

Aha suraya yaziyorum...aninda biter....kesinlikle katlanmaz....
Erkegin ailesi ve cevresi hic, aman sende, sanki fahiselikmi yapiyor karin, onla bunlami geziyor? Acik sacikmi giyiniyor? Yemegini, temizlignimi yapmiyor?, camasirinimi yikamiyor?, cocuklarinimi bakmiyor? dermi?

Hayir....herkez iyi yaptin bosandin o kadindan der.....

Kadin olmak zor ya...gercekten zor....

ben de çok üzüldüm gerçekten..Rabbim hakkınızda hayırlısını versin inşaalah.siz elinizden geleni yapmışsınız her gün yıpranmaktansa bence yerinde bi karar almışsınız 5 yıl az bi süre değilki..
ayrıca erkeklerin gereksiz pişkinliği beni de çileden çıkarıyor..gökten meteor düşse altında kalsalar sen nasıl kadınsın beni bu hale sen getirdin diyecekler neredeyse..

neden mutlu yaşamak varken her gününü zehir edesin. ölene kadar kendini ezdirecekmiydin. burada siz hatalısınız 5 sene yine iyi dayanmışsınız. neyse daha fazla yermek istemem. sonuçta doğru kararı vermiş olmanız sizin için en iyisinin olacağını ileriki günlerde göreceksiniz. zaman ve sabır en iyi arkadaşınız olacak. onlarla iyi geçinmeye çalışın. elbette ki bütün bu yaşanılanlar bir anda unutulmayacak. tabi ki günlerce aklınızdan çıkmayacak, tabi ki her gün kafanızda kurcalayacaksınız. bol bol yalnız kalacak bol bol ağlayacaksınız. bunun önüne geçemezsiniz. bu durumdan bunları yaparak kurtulacaksınız. pskolojik durumunuz bir hayli bozuk. ama bu durumu eğer unutmak istiyorsanız çabuk atlatacaksınız emin olun. her türlü pskolojik yardımda bulunabilirim. haydi suratını asma yüzün gülsün hayat bütün güzellikleriyle devam ediyor :1hug:

hayırlısı olsun ne demelı ınsan bılemıyor gercekten,,umarım uzerınızden bu agır şoku atabıldıınızde keske ler yerıne ıyıkı ler yanınızda olur..

çok üzüldüm ne diyeceğimi bilemiyorum seven insan herşeye katlanır sözü burda gerçekliğini kaybediyo işte seninde kalbin gururun olduğunu unutmuş gibi ne yazıkki umarım bundan sonra istediğiniz gibi bi hayat yaşarsınız hakkınızda hayırlısı olsun....

Hepinize çok ama çokkk teşekkür ederim...Ne güzel beni anlayan birilerinini olması...

sen elinden geleni yapmışsın canım olmamış demekki
üzülme
biraz da o seni kazanmak için çabalasaydı.

Ağlattı bu yazı beni. mafoldumben
Allah yardımcınız olsun. Hayırlısı böylemiş demek ki.

inşallah tek temmennim ya beni anlayıp hatasını anlayıp geri dönmesi,,,yada allahım artık aklımdan çıkarsın onu yoluma devam edeyim...Tek duam bu başka ne yapabilirim bilmiyorum...Hadi ben unuttum yoluma devam ettim ama bu sefer onun acıları beni üzecekkk...İki ucu boklu değnek afedersiniz....

tatlım neden bukadar kendini yıpratmak için uğraşıyorsun muhakak bu günler geçecek herşey şeklini bulacak sana bu kadar saygısız olanmerhamet etmeyen bir insan için özünü yıpratman kendini üzmen anlamsız sen kafanda bitirmediğin sürece sana en hakiki şeyler söylesekte olmayacak inşallah içindeki seni ele geçirir yoluna onsuz devam eder hayatına yeni kapılar ve umutlu mutlu günler açarsın ALLAH YARDIMCIN OLSUN.... BOŞANMAK BİLE HAYIRLARIN EN SEVİMSİZİDİR YANİ O İŞTE BİLE BİR HAYIR VARDIR BİLEMEDİĞİMİZ ÇÜNKÜ BUNLAR ÇOK İNCE BİR NOKTA RABBİNE SIĞIN DUANI ET VE KENDİNE ARTIK ZULÜM ETME ALLAHA EMANET OL :1hug:

tatlım neden bukadar kendini yıpratmak için uğraşıyorsun muhakak bu günler geçecek herşey şeklini bulacak sana bu kadar saygısız olanmerhamet etmeyen bir insan için özünü yıpratman kendini üzmen anlamsız sen kafanda bitirmediğin sürece sana en hakiki şeyler söylesekte olmayacak inşallah içindeki seni ele geçirir yoluna onsuz devam eder hayatına yeni kapılar ve umutlu mutlu günler açarsın ALLAH YARDIMCIN OLSUN.... BOŞANMAK BİLE HAYIRLARIN EN SEVİMSİZİDİR YANİ O İŞTE BİLE BİR HAYIR VARDIR BİLEMEDİĞİMİZ ÇÜNKÜ BUNLAR ÇOK İNCE BİR NOKTA RABBİNE SIĞIN DUANI ET VE KENDİNE ARTIK ZULÜM ETME ALLAHA EMANET OL :1hug:

Canım benim... çokkk sağol samimi içten duygularına rahatlattın beni....İnşallah birgün içimdeki beni yakalayacağımmm....Çok geç olmadan beni yuıpratmadan......Söz veriyorum kendimede sizede.....

yazık olmuş gerçekten size çok üzüldüm ne kadar zordur kimbilir severken ayrılmak ama sevgi bazen birşeyleri halletmiyor,yetmiyor gerçekten .........insanın gururu kırıldımı,huzuru kaçtımı gözü bir şeyi görmüyor ,herkesin bir sabretme sınırı var sonuçta ...sen yeterince mücadele etmişsin kendi adına helal olsun diyorum ben olsam belki bukadar dayanamazdım .....
seviyorsun eşini tabi ..eminim oda seni seviyor ama olmayınca olmuyor malesef...belki bu ayrı kalma sürecinde çaba sarfetseydi şuan birlikte olurdunuz ama eşin bişey yapmamış ki?herşeyde bir hayır vardır canım inşallah Allah gönlünden geçeni verir .....

Back