Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
18 yılım...18 saniyede bittiiiii.......
- Konu Sahibi eylul07
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Sevgili eylül;
Allah öncelikle yeni hayatını hayırlı uğurlu sağlıklı etsin diyerek başlamak istiyorum.
Hayat bir sınavdır.
Bir kargaşa içinde kendi yolunda mutluluğu yakalamaktır...
Çıktığın yolda eşinden ayrı düşmüş olabilirsin 18 yıl senin için değerli gözükmüş olabilir.
Artık şuna çok inanıyorum:
'Erkekler biz kadınlar kadar yıllara önem vermiyor.'
Anı yaşıyorlar.
Biz kadınlar konusunda yıllara dayalı değil, kendi duygularına ve o anki isteklerine göre hayatlarına şekil veriyorlar.
Durumunu hissedebildim çünkü benzer durumu yakın bir zaman önce ben de yaşadım...
Asla kendini ona destek olmadım diye suçlama asla...
Hayatında her şeyin istediğin gibi olmasını dilerim canım...
Allah öncelikle yeni hayatını hayırlı uğurlu sağlıklı etsin diyerek başlamak istiyorum.
Hayat bir sınavdır.
Çıktığın yolda eşinden ayrı düşmüş olabilirsin 18 yıl senin için değerli gözükmüş olabilir.
Anı yaşıyorlar.
Biz kadınlar konusunda yıllara dayalı değil, kendi duygularına ve o anki isteklerine göre hayatlarına şekil veriyorlar.
Durumunu hissedebildim çünkü benzer durumu yakın bir zaman önce ben de yaşadım...
gerçekten üzücü bir durum,içimde hissettim acınızı....malesef ne güzel ilişkiler evlilikler karşılıklı hoşgörü ve anlayış eksikliğinden bitme noktasına geliyor....sizde haklısınız tabi..eşiniz babasını kaybettikten sonra psikolojik bunalıma girmiş ve bir dahada toplayamamış kendisini...siz elinizden geleni yapmışsınız bir eş olarak,destek olmuş yardım eli uzatmışsınız ama o kabul etmemiş...
herşeyde bir hayır vardır inanın...kader ne yaşamamızı uygun görüyorsa o oluyor bazende...umarım düzelir herşey,çünkü böyle ayrılıp tekrar evlenenlerde var....hayırlısı olsun sizin adınıza
herşeyde bir hayır vardır inanın...kader ne yaşamamızı uygun görüyorsa o oluyor bazende...umarım düzelir herşey,çünkü böyle ayrılıp tekrar evlenenlerde var....hayırlısı olsun sizin adınıza
Sevgili eylül;
Hayat bir sınavdır.
Anı yaşıyorlar.
teşekkür ederim canım...Artık ona destek olmadım diye düşünmüyorum inanın elimden geleni yaptım...
Bu arada bugün tam 10 gün oldu...Kendimce değişiklikler yapmak istedim..Saçımı kestirdim boyattım ve rejiöe başladım...ileride neler gösterir bana hayat bilmiyorum biryerlerden başlamam lazım artık...
18 yılım,18 saniyede bitti……
Evet arkadaşlar yanlış duymadınız,18 yılım 18 saniyede adliyede bitti..İnanın 18 saniye sürdü…İçim acıyor hemde derinden……
18 yıl önce ünv de tanıştım eşimle…sınıfta okulda ayrılmaz ikili idik..10 numara derlerdi bize ona zayıf ve uzun olduğu için 1 bana şişman olduğum için 0.Çook sevdik birbirimizi çokkk…. Ve 12 yıl öncede evlendik..taaki 5 yıl öncesine kadar çok güzel mutlu bir evliliğim vardı..Çocuğum olmasada ,bu mutluluğa meyve veremesekte biz mutluyduk…
Dedimya, 5 yıl öncesine kadar…Eşim 5 yıl önce babasını kaybetti…çöktü….adeta bitirdi kendini…Kayınpederimi toprağa verirken eşiminde ölmeden toprağa girdiğini anladık..Kayınpederim mekanı cennet olsun, harika bir insandı..Çınardı bizim için..Maalesef hastalığı dahi yokken ani bir kalp krizi nedeniyle kaybettik…
Bu arada kayınpederim ölünce kayınvalidemle altlı üstlü oturmaya başladık…Ve bu süreçte inanılmaz iletişim bozukluğu yaşadık..Kayınvalidem çok iyi insandır..Ama çalışmama rağmen beni oğluyla birlikte hizmetçi gibi kullanmaya başladılar..Evin kadrolu hizmetçisi gibiydim. Gündüz çalış, akşam çalış hafta sonu iki ev temizle,eşim doğulu bilirsiniz onların geleni gideni ocakta çayları eksik olmaz…Gelen gidene hizmet inanın ayağım yere basmaz olmuştu.Bu safhada eşim bunalıma girdi depresif hareketler sergilemeye başladı.etrafındakileri…beni,annesini,kızkardeşini,kıskardeşinin eşini,,arkadaşlarını çevresindeki herkezi küçük görmeye rencide etmeye başladı..Elinden zehir olsa içerim diyen adam yaptığım yemekleri beğenmez nerdeyse kafamıza fırlatır oldu..ne yıkanan çamaşırı ne ütülenen kıyafetlerini ne kadınlığımı hiç ama hiçbir şeyimi beğenmez her fırsatta laf sokan salaklıkla, aptallıkla suçlayan biri oldu çıktı..Bardağın hep boş tarafını görmeye başladı..Tek bana olsa okey artık sevmiyor diyeceğim ama herkeze böyle..Terslemeler,bağırmalar ve içki…Hergün içmeye başladı…günden güne huyu değişti yardımcı olmaya çalıştıkça dahada hiddetlendi depresyona girdiğini kabullenmedi doktora gidelim dedik ben delimiyim doktora sizin ihtiyacınız var dedi..Sorunu kendinde değilde hep çevresinde görmeye başladı.Onun için o ulaşılmazdı..dörtdörtlüktü…
Evet aslında dışarıdan bakıldığında gerçekten mükemmel bir insan..elinden heriş gelir,evinde içer dışarıda değil,pavyonu barı yok,karıkız ayağı yok,kumarı yok,aç bırakmaz açıkta bırakmaz,dövmez sövmez vs…bunlar evet güzel meziyetler ama eşimde bu sebeplerden dolayı iyi bir insan olabilir..Ama eşim DİL ŞİDDETİ ni kabul etmedi..dili yılan gibi soktu zehrini bulaştırdım kalbime dayanılmaz acılar verdi, canımı yakıyor gururumu kırıyor, kadınlığımı unutturuyor…Ve maalesef fark etmedi yaşadıklarımı hayatı cehenneme çevirdiğini anlayamadı…O diğer erkeklere göre mükemmeldi kendini hiç suçlu görmedi….
Diyeceksinizki eşin depresyona girmiş yardımcı olmadınmı….5 yıl dayandım. Lafına sözüne hakaretlerine …..Doktora gidelim dedim ben delimiyim,, siz benim seviyeme çıkamıyorsunuz dedi…Yaşım genç değil 36 yaşındayım artık dayanamaz hale geldim..ve 9 ay önce ayrılma kararımı bildirdi…Beni fazla ciddiye almadı blöf yapıyorum zannetti..Keyfin bilir dedi…2ay daha süre tanıdım değişmedi,çabalamadı…..7 ay öncede evimi ayırdım…Gideceğim gece çok yalvardı…Ama sevgi sözleri yoktu kelimelerinde…’’Ne derdimiz var otur adam gibi evinde.Bizi elaleme rezil etme,karısı evden gitti dedirtme ‘’ beni ikna kelimeleri varın siz düşünün..Çok uzattım ama çok doldummm.Neyse kararımı uyguladık evimi ayırdım…Gidersen hemen boşarım seni dedi yapamadı bende yapamadım 7 aydır ayrıyız resmiyete gelmeden…Hep düşündüm neden 7 ay bekledi…Seviyor içinde bir şeyler var dedim ama hiç çaba sarfetmedi…Hep benden bekledi döneyim diye…Hiç hatasını kabullenmedi..Herkeze dediği…’’Dövmedim,sövmedim,kırmadım,karıya kıza gitmedim,kumar oynamadım aç susuz bırakmadım benim gibi erkeğe yapılırmı diye beni suçladı….
7 aydır ayrıyız…küslük olmadı ama aramızda yine görüştük…Bu ayrılık süresinde bukadar içim yanmamıştı düne kadar…Severken ayrılmak ne zormuşşş…ama başaramadık…olmadı…
Onun yanındayken çektiğim acı,ayrıyken çektiğim acıdan daha çoktu dedim ve boşanmaya karar verdik….Adliyeden kendimi zor dışarı attım…18 saniyede herşey bitti...Boşluktayım…..Ayaklarım yere basmıyor..Çoook canım yanıyorrr çokkkk….Severken nasıl başaramadık diyorum eşimde perişan….ama beceremedik işte….Acaba hatamıydııı…neydiiii inananın 7 aydır dik durmaya çalıştım ama artık yıkıldım galiba….Dayanamıyorum…
Dinlediğiniz için teşekkürler…..
öncelikle geçmiş olsun.
inşallah en kısa zamanda toparlanırsınız ama ben birşeye takıldım.
pavyonu barı yok,karıkız ayağı yok,kumarı yok,aç bırakmaz açıkta bırakmaz,dövmez sövmez vs… demişsiniz ama bu bir evliliği veya herhangi bir kadına bağlılığı olan bir adamın zaten sahip olması gereken meziyetler. lmaz:
en azından ben böyle düşünüyorum
sadakatsizliği, saygısızlığı, hoşgörüsüzlüğü çok mu kanıksadık artık yoksa.:sinifsinif:
aldatmayan, dövmeyen, sövmeyen adamlar ekstra kıymet sahibi mi oldu yoksa bu vesileyle...
- 21 Eylül 2009
- 206
- 1
- 116
- 52
sevgili arkadaşım,insan hayatında yaşanan en zor anlardan birisini yaşamışsınız,evliliğinize nokta koymuşsunuz.Allah sabır versin.seve seve ayrılmak da bir başka acıtır insanın içini,dile kolay 18 yıllık birliktelik bitmiş.anladığım kadarıyla bunun 5-6 yılı da aşkla dolu dolu yaşanmış.naparsınız herşey insan için. neler neler yaşıyoruz.Rabbim yardımcınız olsun... bizim için neyin daha hayırlı olacağını bilemeyiz.belki de çok daha güzel bir yaşama adım atacaksınızdır.
konuyu arkadaşlarınızla paylaşamamanız yine birleşiriz ümidiyle olabilir mi?
ömür dediğin üç günlük
dün geçti gitti
yarın meçhul
ömür dediğin bugündür
o yüzden artık kendinizi düşünme zamanı.. hala onu görmek sesini duymak istiyor olabilirsiniz,bunlar son derece kadınca duygular ama zamanla buna da alışırsınız. en doğru kararı vermişsiniz bence de,yeter bu kadar yıprandığınız,tahammül gösterdiğiniz...herşey gönlünüzce olsun
konuyu arkadaşlarınızla paylaşamamanız yine birleşiriz ümidiyle olabilir mi?
ömür dediğin üç günlük
dün geçti gitti
yarın meçhul
ömür dediğin bugündür
o yüzden artık kendinizi düşünme zamanı.. hala onu görmek sesini duymak istiyor olabilirsiniz,bunlar son derece kadınca duygular ama zamanla buna da alışırsınız. en doğru kararı vermişsiniz bence de,yeter bu kadar yıprandığınız,tahammül gösterdiğiniz...herşey gönlünüzce olsun
Son düzenleme:
acı bir imtihan ama inan canım dertsiz insan yok kimi sağlığıyla,kimi evladının sağlığıyla,kimi hayırsız evlatla,kimi de senin gibi geçimsiz eşiyle sınanıyor...
evet çoğu arkadaşımın da dediği gibi bazen sevmek yetmiyor sevgiden önce saygı gelir bence eşin seni seviyor belki ama belli ki saygı duymuyor...
inşallah hakkında hayırlısı olmuştur canım üzülme diyemem kolay değil 18 yılı unutmak ama hayat devam ediyor geçmişte takılı kalmamak lazım inşallah güzel yarınların olur bu yaşadıklarını unutturur...
evet çoğu arkadaşımın da dediği gibi bazen sevmek yetmiyor sevgiden önce saygı gelir bence eşin seni seviyor belki ama belli ki saygı duymuyor...
inşallah hakkında hayırlısı olmuştur canım üzülme diyemem kolay değil 18 yılı unutmak ama hayat devam ediyor geçmişte takılı kalmamak lazım inşallah güzel yarınların olur bu yaşadıklarını unutturur...
- 29 Mayıs 2010
- 210
- 1
- 96
canım ben bekarım ama boşanmış bir ailenin çocuğum. Benim annem ve babamda gerçekten aşk evliliği yapmışlardı mektupları felanbir okusanız nasıl ya nolmuş bu adama dersiniz. Seni çok iyi anlayabiliyorum ama inanki bitmesi bir açıdan iyi olmuş. Ayrılık zaten kötü bir kelime iyi birşey olamaz diye düşünme. Ama hergün aşkla baktığın adamın gözlerindeki boşluk iyice bitirir. Sapasağlam ayakta durmaya çalış ayrıca ne demek genç değilim. Kendini bitirme, acı çektirme. Gönül yarası dediğin en ağır yükün altında bir kelebek misali kalmak gibi. Yada damardan akan bir kan kirli kan gibi. Ama o kirli kan akmazsa durulmaz.
Canım arkadaşlarım hepinize desteklerinizden dolayı teşekkür ederim..Şimdi biraz daha iyiyim kendimi işe verdim..Ama eşimin annesinden ve kızkardeşinden aldığım haberlere göre eşim çıldırma safhasında..Zar zor ikna edilmiş işyerindende birkaç laf iştince nasıl olmuşsa dün pisikoloğa gitmiş.Ankiyeste duygu bozukluğu teşhisi koymuş doktor.Verdiği ilaçlarlada kesinlikle alkol almaması gerektiğini söylemiş..Bakalım ilaçlarını kullancakmı? düzelecekmi bilmiyorum..Ama içim çok acıdı üzüldüm durumuna bir okadarda kızdım yıllarımızı heba etti daha önce neden doktor olayını kabullenmedi diye...
- 21 Eylül 2009
- 206
- 1
- 116
- 52
Canim,
gözlerim yasardi yazdiklarini okurken...
severek ayrilmak sanririm cok daha zordur....
ben siddet gördügüm icin, icimde hic sevgi kalmadi...yakinda mahkemem var...
Allah sana sabirliklar versin...
Insallah bebisin ve cok mutlu bi hayatin olur....
Bizler icin ne hayirliysa o olsun......Allah'a emanet ol!
Canim,
teşekkür ederim canım..Hakkında hayırlısı neyse o olsun ..İnşallah mutlu olursun..