• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

18 yılım...18 saniyede bittiiiii.......

biraz önce arkadaşım bana bir yazı mail atmış (biraz moralim bozuktu), üstüne de sizin yaşadıklarınızı okudum. İnanın çok üzüldüm, Allah herşeyin hayırlısını versin, daha başka ne denilebilir inanın bilmiyorum, bazen doğru kelimeleri bulamıyor insan. Arkadaşımın gönderdiği yazıyı sizinle paylaşmak istedim nacizane... Sevgiyle kalın...

Gidene kal demeyeceksin...
Gidene kal demek zavallılara,
Kalana git demek terbiyesizlere,
Dönmeyene dön demek acizlere,
Hak edene git demek asillere yakışır
Kimseye hak etmediğinden fazla değer verme,yoksa değersiz olan hep sen olursun...
Düşün... Kim üzebilir seni senden başka? Kim doldurabilir içindeki boşluğu sen istemezsen? Kim mutlu edebilir seni, sen hazır değilsen? Kim yıkar, yıpratır sen izin vermezsen? Kim sever seni, sen kendini sevmezsen?
Her şey sende başlar, sende biter...
Yeter ki yürekli ol, tükenme, tüketme, tükettirme içindeki yaşama sevgisini...
Ya çare sizsiniz yada çaresizsiniz. ..
Öyle bir hayat yaşadım ki cenneti de gördüm cehennemi de.
Öyle bir aşk yaşadım ki tutkuyu da gördüm pes etmeyi de.
Bazıları seyrederken hayatı en önden, kendimi bir sahnede buldum Oynadım. Öyle bir rol vermişlerdi ki okudum okudum anlayamadım...
Kendi kendime konuştum bazen evimde, hem kızdım hem güldüm halime.
Sonra dedim ki söz ver kendine Denizleri seviyorsan dalgaları da seveceksin,
Sevilmek istiyorsan önce sevmeyi bileceksin,
Uçmayı biliyorsan düşmeyi de bileceksin,
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredeceksin.
Öyle hayat yaşadım ki son yolculukları erken tanıdım.
Öyle değerliymiş ki zaman hep acele etmem bundan anladım

paylaşımın için teşekkür ederim canım çok güzelde..Doğru söze ne denir...

cok ama cok üzüldüm eylülcüm.....büyük bir sınavdan geçiyorsunuz canım eşinizle...eşini cok seviyorsun....cok üzülüyorsun ama sana bişey söliimii eylülcüm TEKRARDAN BARISACAKSINIZ SİZ.....UNUTMA DEDİĞİMİ....BEKLE VE SABIRET İZLE GÖR EN COK İSTEDİĞİN ŞEYEDE SAHİP OLACAKSIN BEKLE....ÖPTÜMMMopuyorumnanaktan

ANNE OLACAKSIN....:delphin: BAK GÖR SEN BEN HİSLİYİMDİR KIZZ EYLÜL..İÇİMDEN GELDİMİİİ TIKIR TIKIRRR DÖKERİMMMM BAK GÖR....SEN İZLE VE GÖR

eylul07, sizin çektiğinize benzer sıkıntıları ben de yaşadım ve çok sevdiğim eşimden ayrılmak zorunda kaldım. Çektiğim acıları bir ben bir de Allah bilir. İnsanlara derdinizi de anlatamıyorsunuz. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki...Ama inanın geçiyor. Zaman en güzel ilaç derler. Acıdır ama doğrudur. O günlerde bu acıyla başetmek bana çok zor gelmişti ama şimdi geriye dönüp bakınca aslında çok doğru bir karar vermiş olduğumu görüyorum. Sizin de acınız bir gün geçecek. Kimse bir yuvanın yıkılmasını istemez tabiki, hele bu sevgi dolu bir yuvaysa. Yalnız hayat çok kısa. Bir gün sizde çektiğiniz acılara üzüleceksiniz. Kendinizi toparlamaya ve hayatın güzelliklerini görmeye çalışın, bu şimdilik zor olsa da.

eylül ablacım çok üzüldüm okurken, ama kendimi senin yerne koyarak düşünmeye çalıştım bence çok bile zaman vermişsin sonuçta üniversite okumuş çalışan kendi seçimlerini kendisi yapan bir bayansın senin kriterlerin dövmek sövmek kumar vs. olamaz ki bu insanı sana öncelikle hayat arkadaşı olsun diye seçmişsin, hayatı paylaşmak, hayatı birbiriniz için kolaylaştırmaktır evlenmenin amacı bence. sana hizmetçi muamelesi yapmaları bile bence başlıca sebeptir, sen de çalışıyorsun sonuçta yok yemeği, yok ütüyü beğenmemek de nedir yani o zaman hizmetçi tutsun bir zahmet. İnsanları küçümsemesi zaten katlanılır birşey değildir heralde sen peki eskiden olan haliyle şimdiki halini ona göstermeye çalıştın mı ablacım, değiştiğini örnek vererek söyledin ama o kabul etmediyse artık senin yapabileceğin bişey kalmamıştır zaten, bence doğru olanı yapmışsın içinin acıması çok normal birkere yılların alışkanlığı var öncelikle tamamen hayatın değişiyor, ama insan her duruma alışır o yüzden yanlış yaptığını düşünmemelisin allah yardımcın olsun.

Meleğim tatlı diline kurban olayım sağol canım benim...Temennine içine doğan güzelliğe amin diyorum inşallah....

Meleğim tatlı diline kurban olayım sağol canım benim...Temennine içine doğan güzelliğe amin diyorum inşallah....

AMıN BıTANEM ıNŞALLAH:Saruboceq: AMA SEN BANA YAZARSIN OLURMU DEDıKLERıM CIKINCAyerimseniben ÖPÜYORUM SENı SEN HıÇ ÜZÜLME HERŞEY DAHA GÜZEL OLUCAK CÜNKÜ

eylül ablacım çok üzüldüm okurken, ama kendimi senin yerne koyarak düşünmeye çalıştım bence çok bile zaman vermişsin sonuçta üniversite okumuş çalışan kendi seçimlerini kendisi yapan bir bayansın senin kriterlerin dövmek sövmek kumar vs. olamaz ki bu insanı sana öncelikle hayat arkadaşı olsun diye seçmişsin, hayatı paylaşmak, hayatı birbiriniz için kolaylaştırmaktır evlenmenin amacı bence. sana hizmetçi muamelesi yapmaları bile bence başlıca sebeptir, sen de çalışıyorsun sonuçta yok yemeği, yok ütüyü beğenmemek de nedir yani o zaman hizmetçi tutsun bir zahmet. ınsanları küçümsemesi zaten katlanılır birşey değildir heralde sen peki eskiden olan haliyle şimdiki halini ona göstermeye çalıştın mı ablacım, değiştiğini örnek vererek söyledin ama o kabul etmediyse artık senin yapabileceğin bişey kalmamıştır zaten, bence doğru olanı yapmışsın içinin acıması çok normal birkere yılların alışkanlığı var öncelikle tamamen hayatın değişiyor, ama insan her duruma alışır o yüzden yanlış yaptığını düşünmemelisin allah yardımcın olsun.

Canım benim teşşekür ederim.Eski haliyle şimdiki hali arasında kendi fark görüyor görmezmi...Ama beni siz değiştirdiniz diyor..Halbuki biz yine aynı biziz..Hadi ben değiştim annesidemi değişti..Hadi oda değişti kızkardeşidemi değişti...Canım anlayacağın hata kabullenmek istemiyor, o kendine mükemmeliği çizmiş ona inanıyor..Ha şunuda söylüyor ben zor insanım beni taşımak zordur diyor...

Son düzenleme:
tabiyki yazarım yazmammı haykırırım valla....Bu sefer çok bağırdın diyip kulaklarınızı tıkarsınız...

Canım benim teşşekür ederim.Eski haliyle şimdiki hali arasında kendi fark görüyor görmezmi...Ama beni siz değiştirdiniz diyor..Halbuki biz yine aynı biziz..Hadi ben değiştim annesidemi değişti..Hadi oda değişti kızkardeşidemi değişti...Canım anlayacağın hata kabullenmek istemiyorum o kendine mükemmeliği çizmiş ona inanıyor..Ha şunuda söylüyor ben zor insanım beni taşımak zordur diyor...

o zaman çevresindeki insanları bir bir kaybetmeye başlayınca zor olmanın iyi birşey olmadığını anlayacaktır elbet, bence boşanana kadar seni de kaybedeceğine inanmamıştır çünkü erkeklerde öyle birşey var evlenince artık bi yere gidemez diye düşünüyorlar, gerçekten de seviyorsa yokluğun dokunur ve hatasını anlar, inşallah çok geç olmadan anlar ve sevginiz kaldığı yerden devam eder

canım çok üzüldüm senin adına okurken kendimden baya şişey buldum benim eşimde dövmem sövmem kötü ayağım yok ne istiyorsun benden der hep ama evin içi cehennem gibi....

Öyle samimi ifade etmişsinizki hisssettiklerinizi ve yaşadıklarınızı, okurken aynı duyguları bana da hissettirdiniz. İnanın çok üzüldüm. Peki tüm bu süreçte siz de bir psikolojik destek almayı düşünmediniz mi? Ben de eşimle bir ara bunalımlı bir süreç geçirdim, onun psikolojik destek alması gerektiği halde ikna edemedim ve ben kendim gittim bir psikiyatıra. İnanın çok faydası oldu, onun açısından da bakabilmemi kendi hatalarımı ve hata oldugunu düşündüğüm doğrularımı görmemi sağladı. İletişim problemimiz büyük ölçüde aşılmış oldu. Şimdi bir problemimiz yok çok şükür. Sizin için de umarım hakkınızda hayırlı olan ne ise o olur.

Canım gittim bende pisikoloğa..ılaç verdi sorunlarımı aşabilmem için eşimin yardımcı olması gerektiğini söyledi...Ama maalesefki eşim kabullenmiyorki bana yardım etsin..Benim pisikolağa gitmem bile ona alay konusu oldu..Karı delirdi az kaldı bana da deli damgası vuracak demeye başladı...Anlayacağın canım pisikolog bana çözüm olmadı verdiği ilaçları çok bunaldığım zaman içiyorum biraz rahatlatıyor beni... amam hayat rahatlamayınca nereye kadar rahatlayabilirsin ki...

Biraz önce beni aradı yine bana duygu sömürüsü yapıyor...Artık tamamen kurtuldun benden mutlumusun diyor...Yani neler çekebileceğimi yada mutsuzluğumu yine algılayamıyor..Ben ayrılmayıda geçtim eşimin yaşadığı bu kötü durumdan kurtulmasını istiyorum benimle yada bensiz...
Çünkü kabullenmediği sürece hayatı kendine dar edecek..Hiç bir şeyden mutlu olmuyor...

bu arada bu 5 yıldaki değişim sürecine bide çocuk sahibi olamayaşımızın sebebi eşim çıktı. aşılama yaptırdık aşılamadan önceki test sonuçlarında morfolojisi %1 çıktı...ınanırmısınız elimizde test sonuçları olmasına rağmen onu bile kabullenmedi...doktoru suçladı...Tamam eşimin üstünde yıpratıcı birçok etken olduda...ama ya bennn..Bende babamı kaybettimm....Ailemden uzaktayım...çocuğum olmadı herkez soruyor kısır muamelesi gördüm yıllarca...Ama eşim daima haklı gördü kendini....

Dış kapımıza ben birgün bir yazı asmıştım...Ne olay yaratmıştı bu yazıya...

1.... bu evde B.... (eşim) daima haklıdır..
2.....Haklı olduğunu hissettiğin inandığın durumlarda.......
3....1.şık geçerlidir.....

bizde buydu maalesef...

severek ayrılmak çok kötü ya
belki düzelir barışırsınız yeniden
zamanın ne getireceği belli olmaz herşeyin hayırlısı olsun

ah canım benim inanki yazıkların çok etkiledi beni okadar duygulu ve içten yazmışsınki sen bir karar vermişsin ve onu uygulamışsın... Allahım herşeyin hayırlısını versin sizin için umarım çok çok mutlu olursunuz ikinizde...

tüylerim diken diken oldu okurken..
dileğim o ki ;
yaşanılanların yarası kabuk bağlamadan bir araya gelirsiniz yeniden..
dularım sizinle:Saruboceq:

’’Dövmedim,sövmedim,kırmadım,karıya kıza gitmedim,kumar oynamadım aç susuz bırakmadım benim gibi erkeğe yapılırmı diye beni suçladı….

canım bence bu yazdıkların her eşte olması gerekenler. ama ne yazıkkı artık meziyet olarak görülüyor.
sevmek her zaman yeterli olmuyor. insanı en çok kıranda sevdikleri oluyor. diğer insanlar isterse küfür etsin buna aldırmazken sevdiklerimizin söylediği küçük bir kelime bile içimizde yaralar açılmasına neden olabiliyor.bir süre onun size davrandığı gibi siz ona davransaydınız çoktan isyan bayraklarını çekerdi. 5 yıl iyi sabretmişsiniz
bence doğru yapmışsınız. eşinizin daha kafasına dank etmemiş birşeyler. öncelikle hatalı olduğunu kabul
etmesi gerekiyor. ondan sonrada düzelmek için çabalaması gerekiyor. şuan kendinde hiçbir suç görmediği
için sizi anlayamıyor. belki hatasını fark ettiğinde yeniden denersiniz. .

Back