- 24 Temmuz 2013
- 3.495
- 1.803
-
- Konu Sahibi haveaniceday
3 kızım var en büyüğü 17yasında..Ve daha çocukluktan hep söyledim yine diyorum üniversite bitirmeden kimse bana koca lafı etmesin!Kız Kardeşlerim, dostlarım ,
Bana yardım edin...
Eşimin yiğeni 17 yaşında bakmaya kıyamadığım güzellikte 11. sınıf lise öğrencisi.
Annesi 1 yaşında terk ediyor daha sonra da ne aramak ne sormak geçen yıl annesi ulaştı gelicem görücem edicem dedi sonra sus pus ortalıktan kayboldu tekrar ortaya çıktığında eşim izin vermiyor seni görmeme dedi konu öyle havada kaldı gitti kız anasını resimlerden biliyor başka hiçbir bilgisi yok . bu sırada Kıza 9 yaşına kadar halası bakıyor oda kanserden vefat ediyor daha sonra kayınvalidem ve ben bakıyoruz aynı binadayız şuan.
Baba eşi terk ettikten bir süre sonra tek başına bir eve çıkıyor her gün kızı ile bir iki saat geçirip evine dönüyor, (tabi kız büyüdükçe her gün hafta da bir on günde bire düşüyor) ama adam duygusal açıdan kızı doyurmuyor. Örneğin kızın ben kendimi yalnız hissediyorum deyip ağlaması bile baba için zayıflık göstergesi . Yani kızın yaşına göre normal olan duygusallıkları baba tarafından hep azımsandı ve kızda her ne kadar ben, eşim, kv destek olsak ta duygusal derin bir boşluk oldu.
Kızı az buçuk tanımanız açısından bu detayları verdim şimdi sıra esas problemde.
Kızımız pazar gecesi benimde tanıdığım sevgilisi ile şehir dışına kaçtı.
Aileden kimse kızın sevgilisi ile kaçtığını bilmiyor. Söylemedim, söyleyemedim bana zarar vermeleri bana kızmalarından korkmadım kıza bir şey yapmalarından oğlanın başının kızın reşit olmama sebebi ile belaya girmesinden korktum . Kız bana ertesi gün ulaştı dil döktüm yalvardım ve geri dönüyor fakat tek bir şartla oda evlilik. Şuan için telefonda tamam kızım gel çözeceğiz dedim ama böyle bir şeyin olması mümkün değil...
Kız da oğlan dan küçük kız 17 oğlan 19 yaşında
Kız rahat büyüdü tabir caizse bir eli yağda diğeri balda idi.
Aile kızın büyüdüğü ortamdan çok çok çok farklı asla uyum sağlayamaz
Şuan sağlıklı düşünemediğini adım kadar iyi biliyorum çocuğun şuan kendince onun gözünü boyadığını pembe tablolar çizdiğini biliyorum
Kız şuan ben evleneceğim diye kendini ortaya atarsa bütün aile sırt dönecek
Ve ek olarak kız çok çabuk ikna olan hemen herkese inanan bir kız saf değil ama iki güzel sözle ikna olur.
Çocuğa gelecek olursak
Dediğim gibi 19 yaşında , ilk okul mezunu, herhangi bir işi mesleği bir yerde 2 aydan fazla çalışmışlığı yok aileye bağımlı bir çocuk
Kalbi temiz evet ama koca olacak ev bakacak bir adam değil zaten adam da değil çocuk
Sizden şuan isteğim bana yardımcı olmanız kızımıza yazdıklarınız okutacağım sadece benim yakın çevresisin değil başka ablalarının da fikirlerini öğütlerini alsın istiyorum
yaaa ama çok tatlısınız siz gerçektenBuda benim kendi ağzından yazdığım son mesajım
Benim küçük kızım, kalbimin tek prensesi,
Hayatımın sonuna dek arkanda, yanında ,sırt sırta , omuz omuza olmaya söz verip yemin ediyorum. Doğrularınla, yanlışlarınla her koşulda seninleyim beni her neyin olarak kabul edersen ben oyum. Eğitimin , kariyerin, bütün gençliğine kefilim kendinede banada bu dünyayı zindan etme kızım
Burda ki ablaların, teyzelerin , yaşıtların
Senin için iki gündür seferber olup bize yardım etmeye çalıştılar.
Ne olur gerçekleri gör güzel kızım
Seni bir kere daha doğuracak bir güç yok ..
Kendine gel aklını topla en mantıklı en doğrucu kararı alacağına eminim
Seni çok ama çok seven junior annen
Sizi de tadır ediyorum. Yazdıklarınız karşısında çok duygulandım. Anne olmanın sadece doğurmayan ibaret olmadığının belk8de en güze örneğininiz bence.Şuan ben odamdayim oda balkonda 3. Sayfaya kadar gelmiş yorumları okuyor.
Benim bunu söylemem kendimi pazarlamak yada iyi göstermek gibi olur bütün yazılanları okuduğunda kendisi bunun açıklamasını yapar zaten .
Buda benim kendi ağzından yazdığım son mesajım
Benim küçük kızım, kalbimin tek prensesi,
Hayatımın sonuna dek arkanda, yanında ,sırt sırta , omuz omuza olmaya söz verip yemin ediyorum. Doğrularınla, yanlışlarınla her koşulda seninleyim beni her neyin olarak kabul edersen ben oyum. Eğitimin , kariyerin, bütün gençliğine kefilim kendinede banada bu dünyayı zindan etme kızım
Burda ki ablaların, teyzelerin , yaşıtların
Senin için iki gündür seferber olup bize yardım etmeye çalıştılar.
Ne olur gerçekleri gör güzel kızım
Seni bir kere daha doğuracak bir güç yok ..
Kendine gel aklını topla en mantıklı en doğrucu kararı alacağına eminim
Seni çok ama çok seven junior annen
Ablam selam.haveaniceday eğer kızımız kendi ağzından yorumları cevaplamak isterse sizin üyeliği kullanmasın çünkü yasak, bir üyelik açarsınız oradan cevaplar
Üyelik açarsa bana veya Kazen'e mesaj atarsınız çift üyelik olmadığına dair gerekli notu da düşeriz.
Hep derim ben seni kalbimden doğurdum diyeyaaa ama çok tatlısınız siz gerçekten
çok duygulandım nasıl seviyorsunuz
anneliğin sadece doğurmakla olmadığının sadece dokuz ay karnında taşımak,rahimde büyütmek olmadığının en güzel kanıtısınız
yeğeninize de söyleyim bu güzel annenin öğütlerini dinle onu sev kolla...
çok sevindim onun adınaHep derim ben seni kalbimden doğurdum diye
Çok şükür en azından şuan böyle bir şey yapmamaya okuluna devam etmeye karar verdi detaylıca yazacak ama acı bir kaybım var teyzemi kaybettim bi kaç gündür çok çok az görüyoruz birbirimizi ben taziye evinde kalıyorum
başınız sağolsunHep derim ben seni kalbimden doğurdum diye
Çok şükür en azından şuan böyle bir şey yapmamaya okuluna devam etmeye karar verdi detaylıca yazacak ama acı bir kaybım var teyzemi kaybettim bi kaç gündür çok çok az görüyoruz birbirimizi ben taziye evinde kalıyorum
Dostlar sağ olsunbaşınız sağolsun
Allah rahmet eylesin
ne iyi bir yengesiniz Allah razı olsun
kızımız yazsın bekliyoruz...
çok pardon o zamanDostlar sağ olsun
Çok fazla kimliğimi açık etmiş gibi olacağım ama, eşimin ailesinden hiç kimse bana yenge demez onlarla anlaşmam bu şekilde. Yengelerim çocukluk travmam gibi olduğu için yenge kelimesini duymaktan nefret ederim 8 yıl olacak neredeyse hepsi abla der. Ben henüz kimseye yenge olamadım :)
neden öyle diyorsunuz daha gencecik hayatının başında elbette ki hatalar yapıcak siz bu dönemlerinizde hata yapmadınız mı hiç önemli olan ders çıkarabilmek ki ben ders çıkarabileceğini düşünüyorum yengesini dinlemiş okuluna devam edicekmiş inşallah çok iyi yerler gelirKızın okumakta iş güç sahibi olmakta gözü yok belli ki. Bundan kurtarsan başka biri ile yine aynı olur maalesef. Ben bu şekilde zihin yapısı içinde olup da kendini kurtarabilen kız çocuğu görmedim. İnsan ne yaparsa kendine yapıyor maalesef.
Allah rahmet eylesin.Ablam selam.
Söylemeseydin ben kendi hesabımı verecektim onadas üyelik açar size mesaj atarız mutlaka.
Ben teyzemi kaybettim cuma günü o sebeple giremedim taziye bitsin inşallah birlikte üyeliği açıp cevap yazacağız
Hayatında verdiği en doğru karar olacak, bi 3-4 yıl sonra daha iyi anlayacak.Çok şükür en azından şuan böyle bir şey yapmamaya okuluna devam etmeye karar verdi
Sağ ol ablası ben kızımı kurtaracağım. Bir gün buraya yazacağım. ''O şimdi kendi ayakları üzerinde duran kariyer sahibi mutlu bir kadın'' diye bir gün yazacağım o günde inşallah sizinle sohbet ederizKızın okumakta iş güç sahibi olmakta gözü yok belli ki. Bundan kurtarsan başka biri ile yine aynı olur maalesef. Ben bu şekilde zihin yapısı içinde olup da kendini kurtarabilen kız çocuğu görmedim. İnsan ne yaparsa kendine yapıyor maalesef.
Öyle olmasını ben de çok isterim.Sağ ol ablası ben kızımı kurtaracağım. Bir gün buraya yazacağım. ''O şimdi kendi ayakları üzerinde duran kariyer sahibi mutlu bir kadın'' diye bir gün yazacağım o günde inşallah sizinle sohbet ederiz
Başınız sağ olsun Allah sabır versin ablacımAblam selam.
Söylemeseydin ben kendi hesabımı verecektim onadas üyelik açar size mesaj atarız mutlaka.
Ben teyzemi kaybettim cuma günü o sebeple giremedim taziye bitsin inşallah birlikte üyeliği açıp cevap yazacağız