Kızlar benim derdime de bir el atın.
Anneler, bilgisi olanlar. Her fikre açığım.
Oğlum 14 aylık olmak üzere. Doğduğundan beri çok hareketli bir yavru. Mümkün olduğunca herşeye izin veririm.
Etrafı dağıtmasına, yediği yemeği saçına, kulağına, kirpiğine bulaştırmasına vs.
Çekmeceler, dolaplar daha 7 aylık yoktu tek basına açıp kapatarak karıştırıyordu..
Hiç engel olmadım, öğrensin dedim.
Ama son zamanlarda çığrından çıktı bu özgür Willy.
Oğlumun yanında bulaşık makinesi açamaz oldum, açtığım gibi jet hızıyla yanımda. Kapattığım anda anırmakla böğürmek arası tahammül edilmesi zor kuru bir ağlamaya maruz kalıyorum
![KK70 :KK70: :KK70:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk70.gif)
İkincisi buzdolabi. Onu da kurcuklasın diye çok izin vermişliğim var, ama her an da olmuyor ki.
Mesela dün sabah masanın altında kabak, salonun ortasında patlıcan, koltuğun altında da patates vardı.
Onları geçtim, üstüne dökecek, kıracak kendine zarar verecek diye korkuyorum..
Yani sn ler içinde süt alıp kapatıyorum, sesini duysa, kapattım diye yine çılgınlar gibi ağlama sana.
Tuvalete giderken oyun sepetine koyuyorum ki tuvaletin hemen dibinde kapı yarı açık beni görüyor, ama yıne durmadan ağlıyor.
Gördüğü olur olmaz her şeye dokunmak değil bildiğiniz yapışıyor ve bırakmıyor.
Mesela kapının demirlerine. Parmaklarını zor ayırıyorum ordan.
Yıne açılmış bir buzdolabı görmeye dursun hemen bulduğu şeye elini atıyor.
Geçen gün 5 saat elinde sarımsakla gezdi
![KK70 :KK70: :KK70:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk70.gif)
Gezsin o önemli değil de, olur olmaz herşeyde bu ve dahası, yorgunluk, uykusuzluk, çişimi bile ağlama sesleri eşliğinde yapmak..
Dışarı çıkarsam arabasında oturmaz, kucağımda oğlum, bir yandan arabayı taşırım.
Bütün bunların yanında evde insan varken mükemmel bir bebedir.
İnsanlar bu mu zor çocuk, ay ne sakin derler :)
Bazen güne başlayamayacak kadar yorgun ve bıkkın oluyorum.
Ağlamasından usanıp, mesela gelen uyku saatini atlıyorum, kafa beyin kalmıyor çünkü.
Bana önerrbileceğiniz bir yol yordam, yada bir kitap olursa çok sevinirim.
Özellikle okuyup beğendiğiniz bir kitap olabilir, yada sizin tecrübeleriniz.
Okuyan herkese teşekkürler