Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Şöyle bir şey yapalım herkes ne zaman girebiliyorsa o gün neler yaptığını ve neler yediğini yazmaya çalışsın. Ben günümü anlatayım.
Eşim yoktu dün gece annemlerde kaldık kızımla, sabah bir hocamızın cenaze törenine katıldım üniversitedeydi, çok üzücü oldu. Sonra geldim annemlere kahvaltı yapmamıştım çok gecikmişti 12'de kahvaltı yaptım tek kaçırdığım 2 dilim sucuk oldu. Öğleden sonram hep kızımla ilgilenerek geçti, evde tavuklu döner yapmıştım onu yedik, şimdi kızımızla babası ilgileniyor. Uyuması gerekiyor ama uyumadı. Onunla uğraşacağım birazdan. Bir gün düzeni bozulsun birkaç gün toparlanamıyor.
İşte böyle canım tatlı istiyor ama geç oldu yemeyeceğim :KK43:

merhaba arkadaslar ben cok giremiyorum ama her iki gune bir girmeye calisiyorum yediklerimi bazen yaziyorum bazen yazmiyorum gercekten cok durgun bir takim olduk ben bu hafta kilo veremedim nedeni birsz fazla kacirdimcokacimcoook galiba ama haftaya tam bir motivasyonla devam etmek istiyorum hadiii kaydirigubbakcemile2 kizlar biarz dha hareket ben kendi adima biraz daha fazla girmeye calisacagim cünkü calisiyorum aksama eve geliyorum ve haliyle iki cocuk cok yoruluyorum

Karamanlı sen çalışıyormusun? Ev hanımı yazıyor mesleğin kısmında. Çocukların ne kadar?

Nestai bu hafta nasıl kilo verdin canım? Biliyoruz sıkıntın var, ne yaptın bir gelişme var mı? Anlatmak istersen paylaşırız.

Karamanlı sen çalışıyormusun? Ev hanımı yazıyor mesleğin kısmında. Çocukların ne kadar?

canim normalde calismiyordum isyeri kendimizin kizim anaokuluna baslayinca bende ise basladim eve aksam 4.5 gibi geliyorum iki tane cocugum var bir oglan bir kiz aglan 13 kiz 4 yasinda bu yüzdn fazla giremiyorum spor yapamiyorum haftada iki kere 1 er saat spora gidiyorum o kadar evde aletlerde var ama biarz tembelim galiba
ben bugun sabah
2 bardak cay
biraz kasar peyniri
zeytin
domates salatalik ve iki dilim ekmek le kahvalti yaptim
aksama corba ve salata yemegi dusunuyorum
benim kilom cok yavas gidiyor ya

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar biraz sıkıntı yaşıyosunuz sanırım gördüğüm kadarı ile melis karamanlı ve sidanur paylaşımda bulunuyor diğerleri sorunlarla uğraşıyor en kısa sürede hallolur umalım.

selam kardes takimim paylasim yok kimse gelmiyo falan derken gecen hafta birnci bu haftada ucuncu napiyonuz soyleyin yav insan kardes takimindan saklarmi nasil kilo veriyosunuz diycem kimse duymayacak yaaaa aslinda bende uzuldum paylasim azligi motivasyonu gercekten dusuruyo sidanurda ayrilmis dagilmayin nolur hepimiz basarmak icin toplanmadikmi yaza guzel hayaller kurmadikmi bence kendiniz icin daha cok ugrayin buraya baktiniz kimse yok ugradiginizda bizim takima gelin optum

canim normalde calismiyordum isyeri kendimizin kizim anaokuluna baslayinca bende ise basladim eve aksam 4.5 gibi geliyorum iki tane cocugum var bir oglan bir kiz aglan 13 kiz 4 yasinda bu yüzdn fazla giremiyorum spor yapamiyorum haftada iki kere 1 er saat spora gidiyorum o kadar evde aletlerde var ama biarz tembelim galiba
ben bugun sabah
2 bardak cay
biraz kasar peyniri
zeytin
domates salatalik ve iki dilim ekmek le kahvalti yaptim
aksama corba ve salata yemegi dusunuyorum
benim kilom cok yavas gidiyor ya

Allah bağışlasın canım sen büyütmüşsün. Benimki daha çok küçük ama çok hızlı geçiyor zaman. Ne zaman doğudu da 6,5 aylık oldu inanılır gibi değil. Ben de çok hırs yapmıştım, hamilelik kilolarımı vermek için, hergün 1 saat yürüyüş 40 dk. spor yapıyordum. hamilelik öncesi kilom 60 olmasına rağmen şu an sporun etkisi ile vücudum toparladı ve dar olmakla birlikte eski pantolonlarıma giriyorum. Sanırım bu da beni şımarttı. Yürüyüşlerimi aksattım, Degua beni atacak yakında yürüyüş takımından :) Hareketlensem iyi olur. Bi de benim motivasyonumu kızımın bu ay az kilo alması kırdı, doktor 200 gr almış dedi ama sonradan farkettik ki baskülü yanlışmış aslında 600 gr almış bu ay için normal. Ben kendimi çok suçladım rejim yaptım çocuk beslenemedi diye, doğru olmadığını öğrendim ama motivasyonum bozuldu bir kere.

Selam arkadaşlar biraz sıkıntı yaşıyosunuz sanırım gördüğüm kadarı ile melis karamanlı ve sidanur paylaşımda bulunuyor diğerleri sorunlarla uğraşıyor en kısa sürede hallolur umalım.

Evet Mehalim sorunlarımız var, Kaliste bize taze kan getirecek :) Kaptanımız Sevcan'ı göreve davet ediyoruz, bizi toparla lütfen, dağılıyoruz.

selam kardes takimim paylasim yok kimse gelmiyo falan derken gecen hafta birnci bu haftada ucuncu napiyonuz soyleyin yav insan kardes takimindan saklarmi nasil kilo veriyosunuz diycem kimse duymayacak yaaaa aslinda bende uzuldum paylasim azligi motivasyonu gercekten dusuruyo sidanurda ayrilmis dagilmayin nolur hepimiz basarmak icin toplanmadikmi yaza guzel hayaller kurmadikmi bence kendiniz icin daha cok ugrayin buraya baktiniz kimse yok ugradiginizda bizim takima gelin optum

Ben de çok merak ediyorum, 2 haftadır Nestaiçok güzel kilo verdi. Ama onun da özel sorunları var çok giremiyor, öğrenemedik.Yaza kadar 55 olmak istiyorumi, çok yolum var çokk.

bu arada sabah çok geç bir kahvaltı, öğleden sonra 2 lahmacun ve salata yedim :KK43:
2 tane de tatlı, kadayıf dolması annem yapmıştı :KK43:

Günaydın güzeller...

şimdi söylemek istediğim şeyler var arkadaşlar ama takım liderinize hitaben yazsamda tüm takım üyeleri üzerlerine alınsın lütfen ve takımınızı kurtarmak adına hep beraber yardımlaşarak hareket edelim...neler sayıklıyorsun bizim yardıma ihtiyacımız yok diyen arkadaşlarımızda olabilir fakat dışarıdan bakıldığında durumunuz hiç iç açıcı değil... dereceye girmeyi başarsanızda gerekli desteği birbirinize vermiyorsunuz gibi gözüküyor...

katılım yapan arkadaşlarınız çok az sayıda ve bu çok yakında dağılmanız anlamına gelecektir...buraya yani yarışmaya gelmemizin ilk amacı tek başınıza veremediğimiz kiloları sırt sırta vererek destekleyerek üzerimizden atmak değilmiydi... eski mesajlarınıza göz gezdirdim ve kimsenin yeterince katılım yapmadığını gördüm bu durumda yeterli katılım yapan arkadaşarınıza haksızlık edilmiş oluyor...

sevcancım ilk yapman gereken şey nedir biliyormusun, eski mesajlara göz atıp yeterli katılım göstermeyen üyelere uyarı mesajı vermendir canım... bak paylaşım alanını sen de dahil bir çok üye takip etmiyor, son günlerde yeni kararlar alındı her üyenin analizi çıkarılıyor yakıda paylaşım alanında yorum yapmanı istenecek ama takımda kaç kişinin bu konuda bilgisi var şüpheliyim.. yani seninde biraz daha aktif rol alman gerekiyor bu durumda... yarışma kuralları gerği haftanın bireysel sıralamasında 1. olan arkadaşımız o hafta paylaşım alanına neler yaptığını yazması gerekiyor değil mi... bu takımın bu konuda bilgisi varmı.. eğer varsa ben uyarı yapmama rağmen neden nestai 1. olduğu hafta paylaşımda bulunmadı...inan nesatainin eski mesajlarına göz atıp gidip paylaşım alanına ben yorum yaptım sorunları olduğunu paylaşımda gecikeceğini takım liderinin burada olmadığını yazdım fakat en kısa sürede nestainin bu paylaşımı yapması gerekiyor bu konudada üyeleri sıkıştırmak gerek buradan gerek özelden bilgilendirmek liderin görevi...
aylar geçmesine rağmen hala ben gönüllü yardımcı olarak gözüküyorum burada seçilen yardımcının paylaşım alanına bildirilmesi çok zaman önce yapılmalıydı... kuralları hepinizin okuduğundan emin değilim inanın..

90. sayfadan 107. sayfaya kadar olan mesajlara göz attım ve ciddi bir şekilde toparlanıp takım olmanız yolunda adım atmanız gerekiyor..inanın gördüğüm ne biliyormusunuz kimsenin doğru düzgün paylaşım yapmayışı... yani belki haddimi aşıyorum ama sürekli gelip paylaşım yapan 3 arkadaşınızın isteği üzerine bunu inceledim ve dediğim gibi haddimi aşarak takımınıza müdahale ediyorum... verdiğim sayfalarda inceleme yaparsanız bizim takımdan kadis ve mehalim arkadaşımızın sizin için verdiği paylaşım çabasını görürsünüz takımınızdaki üyelerden daha çok paylaşım yapmışar çünkü.... burada birbirimize destek vererek şu kilolardan kurtulmak en büyük arzumuz çabamız olmalı ama gayrette gerekiyor... biliyorum bir kaçınızın sorunları ufak çocukları var fakat bu yaşama dair sorunlar engeller bir çoğumuzda var... uykunuzdan feragat edip yine gelin burada düzenli paylaşım yapın ki takımını yeniden canlansın... sadece yardım amaçlı yazıyorum tüm bu cümleleri sakın yanlış anlamayın... eksik üyelerinizi tamamlayın yeni enerji gelsin takıma ve paylaşımda bulunan arkadaşlarımız kendilerini toparlasınlar... paylaşım yapmayan kişileri analiz ederek takım dışı edin kimseye haksızlık yapmış olmazsınız vicdan azabı duymayın aksine burada paylaşım için çabalayanların durumunu kurtarırsınız..

gelen kişiler önce kendilerini anlatmaktansa buraya gelip kim ne yazmış diye bir baksınlar ki onlara cevap yazsınlar yorum yapsınlar ki paylaşım olsun...göz attığım mesajlardan inanın bir arkadaşımızın dışında çoklu alıntı yaparak cevap veren kimse olmamış herkes yazıp çıkıp gitmiş bu hepinizin şevkini kırar... her gelen bir düşünsün fikrini yazsın ki biz de takım olarak size istediğiniz doğrultuda yardım edebilelim.. vakti olan kişiler lütfen sizin takımdan 10 sayfa seçerek ve bizim takımdan 10 sayfa seçerek durumu analiz etsin ne demek istediğimi anlamaya çalışsın paylaşım nedir bir baksın... lütfen çaba gösterin arkadaşlar yaza az kaldı...a.s.

Hepinizin önerisini bekliyor olacağız dediğim gibi tüm 5. takım üyeleri sizin için düşünmeyi sürdürüyor ama öncelikli olarak sizden adım atılması gerekiyor...a.s.

kaliste mesajın için çok teşekkür ederiz.
Ben şu an Ebru Şallının platesini indiriyorum, biraz yavaşladı internetim.
Ama arkadaşlar buralardayım, sık sık uğrayacağım bugün.

selam kızlar.gördüğüm kadarıyla şikayet çok.kesinlikle haklısınız.zaten ben ne zaman açsam son yazılanda ya melis, ya karamanlı, yada buse oluyor.hatırladığım kadarıyla yeni arkadaşlar girmişti ama onlardan ses yok.nereus çok nadir giriyor kilo bildiriyor.nestainin sorunları var.sidanur ayrıldı ki sidanur okuyorsan eğer ayrılma lütfen.bende en fazla 2 günde bir geliyorum.ama spora başladım artık işi gücü bıraktım oğlumun öğlen uykusunda pc yi açıp spor yapıyorum.böylelikle daha sık yazabilirim.önceden o uyuyor diye iş yapardım ama baktım beni iş değil zayıflamak mutlu edecek o yüzden işi mişi takmıyorum valla.gittiği yere kadar.ben zayıflayayımda,oğlumunda huzuru sağlığı yerinde olsun gerisini salladım gitti.umarım yeni neşeli arkadaşlar gelir hepberaber yaza kadar laylaylom kilo veririz.bu aradayatak odasından sesler geliyor sanırım oğlum uyandı ve aynalığın önündeki şeylere uzanıp yere atıyor.şimdi ilgilenicem.ya birde 3.olmuşuz hayret ettim valla.bişey dicem ya kaç tane takım var.bu diğer takımlar ne yapıyor anlamadım valla ukalalık gibi olmasın ama ilk 3 te hep biz varız birde kardeş takım diğerleri uyuyor galiba.sanırım onlar gün falan yapıyorlar kilo veremiyorlar.3.lüğü beklemiyordum ama tebrik ederim arkadaşlar.melis karamanlı,buse,sidanur,nestai,nereus,başka kimler var hatırlamıyorum ama bol şans diliyorum tekrar.hadi bugün bol paylaşımın ilk günü olsun.öpüldünüz.iyiki varsınız.bu arada kalliste yine teşekkür yine teşekkür bu kadar teşekkürlerle nereye kadar arkadaşım.kaydirigubbakcemile3ama sağol.

ad1 ciğim ben de aldığın kararlara teşekkür ettiğimi söylemek istedim.. yaz geldi gelecek birlik olup bu işi bitiremezsek vay oldu halimize.. boşver, ev işini yada başka işleri sağlığımızı iyice kazanınca nasılsa yaparız üstesinden gelmeyeceğimiz iş kalmaz allahın izniyle...

yüzümü güldürdün inşallah takım toparlanır inşallah her gelenden ses çıkarda hep beraber motivasyonu yüksek olan bir takım olabilirsiniz..

inşallah kalliste.zaten varya istediğim kiloya bir geleyim gidip en şık kıyafeti alıp giyip çok da hoş bir resim çektirip bunuda sizlerle paylaşıcam inşallah.söylerken nasıl gaza geliyorum anlatamam.innnnşşşşşallah bu yaz bizlerin yazı olur.yaz demişken bu arada ben ne yedim bugün onu yazayım.sabah ılık su içmeyi denedim ama olmadı.birazcık içtim.sonra kendime kahve yaptım ve az bisküvi yedim.bir müddet sonra karnım açıktı ve 2 kaşık pilav yedim.baktım hala su içesim yok.dün akşam aldığım çerez vardı ondan biraz tırtıkladım şuan çok susadım yarım litre su içebilirim sanırım ve ardından bir portakal yerim, akşama pırasa yapıcam nasip olursa.bu arada pırasayı bir lezzetli yapıyorum anlatamam yedikçe yiyesim geliyor.cokacimcoook oooffff bak nasıl acıktım ama yemezler tutacam kendimi.2 kaşık pırasa yesem bir kepçe çorba içsem gecede otururken 1 elma yerim ama elmada kalmadı evde, kocayla konuşmuyorum ki akşama getir diyemem.manavda ben spor yaparken geldi ama sporu bırakıp çıkmak işime gelmediği için almadım.neyse kaynanada vardır birşeyler.oda memlekete gitti. onun evde bana kaldı.bu arada tabi akşam film falan izlerken yine bir kahve içerim birazda çerez tırtıklarım bu kadar.yemek az yediğim için haliyle başım ağrıcaktır.onuda bir ağrı kesici ile gideririm inşallah.açlığa pek tahammülüm yoktur ve baş ağrılarım genelde midemle alakalı olur.ama bünyeyi alıştırırsam sorun kalmaz sanırım.işte bu kadar kızlar.ha bu arada akşam ütü yapmayı düşünüyorum.pc odasında olcağım için bakalım benden sonra kaç kişi yediklerini yazacak diye bakabilirim sanırım üşenmeyin kızlar kebapta yeseniz yazın oda olur.en azından yediklerinizi paylaşmış olursunuz.bu arada dikkatimi çeken başka birşeyde; diğer takımlar pek ilk 3 te yok ama diyet grupları bölümünü açtığımda biz hep 2.sayfadayız.ilk sıradada kilo çizelgesi nasıl yapılır konusu oluyor.bol paylaşımda bulunalım.yani çok yemekde yesek niye yedik bizi çok yemeğe iten sebepler nedir bunları yazalım bence.en azından bununda kilo vermemizde etkili olacağını düşünüyorum.ve ben bu sebeplerinizi fırsat buldukça seve seve okuyağım emin olabilirsiniz.hepinizi öptüm.

Allah bağışlasın canım sen büyütmüşsün. Benimki daha çok küçük ama çok hızlı geçiyor zaman. Ne zaman doğudu da 6,5 aylık oldu inanılır gibi değil. Ben de çok hırs yapmıştım, hamilelik kilolarımı vermek için, hergün 1 saat yürüyüş 40 dk. spor yapıyordum. hamilelik öncesi kilom 60 olmasına rağmen şu an sporun etkisi ile vücudum toparladı ve dar olmakla birlikte eski pantolonlarıma giriyorum. Sanırım bu da beni şımarttı. Yürüyüşlerimi aksattım, Degua beni atacak yakında yürüyüş takımından :) Hareketlensem iyi olur. Bi de benim motivasyonumu kızımın bu ay az kilo alması kırdı, doktor 200 gr almış dedi ama sonradan farkettik ki baskülü yanlışmış aslında 600 gr almış bu ay için normal. Ben kendimi çok suçladım rejim yaptım çocuk beslenemedi diye, doğru olmadığını öğrendim ama motivasyonum bozuldu bir kere.

canim kendini suclama sen sonucta cocugunu ac birakmiyordursun allah seninkinide bagislasin zaman gercekten cok cabuk geciyor benim oglum ne zaman dogdu ne zaman büyüdü daha dün gibi geliyor benim kilolar basta da bahsetmistim kullandigim ilaclar nedeniyle cok aldim 2,5 sene kortizon kullandim bende iltihapli romatizma var bide sorunum midem ac kalamiyorum bakalim ne olacak

inşallah kalliste.zaten varya istediğim kiloya bir geleyim gidip en şık kıyafeti alıp giyip çok da hoş bir resim çektirip bunuda sizlerle paylaşıcam inşallah.söylerken nasıl gaza geliyorum anlatamam.innnnşşşşşallah bu yaz bizlerin yazı olur.yaz demişken bu arada ben ne yedim bugün onu yazayım.sabah ılık su içmeyi denedim ama olmadı.birazcık içtim.sonra kendime kahve yaptım ve az bisküvi yedim.bir müddet sonra karnım açıktı ve 2 kaşık pilav yedim.baktım hala su içesim yok.dün akşam aldığım çerez vardı ondan biraz tırtıkladım şuan çok susadım yarım litre su içebilirim sanırım ve ardından bir portakal yerim, akşama pırasa yapıcam nasip olursa.bu arada pırasayı bir lezzetli yapıyorum anlatamam yedikçe yiyesim geliyor.cokacimcoook oooffff bak nasıl acıktım ama yemezler tutacam kendimi.2 kaşık pırasa yesem bir kepçe çorba içsem gecede otururken 1 elma yerim ama elmada kalmadı evde, kocayla konuşmuyorum ki akşama getir diyemem.manavda ben spor yaparken geldi ama sporu bırakıp çıkmak işime gelmediği için almadım.neyse kaynanada vardır birşeyler.oda memlekete gitti. onun evde bana kaldı.bu arada tabi akşam film falan izlerken yine bir kahve içerim birazda çerez tırtıklarım bu kadar.yemek az yediğim için haliyle başım ağrıcaktır.onuda bir ağrı kesici ile gideririm inşallah.açlığa pek tahammülüm yoktur ve baş ağrılarım genelde midemle alakalı olur.ama bünyeyi alıştırırsam sorun kalmaz sanırım.işte bu kadar kızlar.ha bu arada akşam ütü yapmayı düşünüyorum.pc odasında olcağım için bakalım benden sonra kaç kişi yediklerini yazacak diye bakabilirim sanırım üşenmeyin kızlar kebapta yeseniz yazın oda olur.en azından yediklerinizi paylaşmış olursunuz.bu arada dikkatimi çeken başka birşeyde; diğer takımlar pek ilk 3 te yok ama diyet grupları bölümünü açtığımda biz hep 2.sayfadayız.ilk sıradada kilo çizelgesi nasıl yapılır konusu oluyor.bol paylaşımda bulunalım.yani çok yemekde yesek niye yedik bizi çok yemeğe iten sebepler nedir bunları yazalım bence.en azından bununda kilo vermemizde etkili olacağını düşünüyorum.ve ben bu sebeplerinizi fırsat buldukça seve seve okuyağım emin olabilirsiniz.hepinizi öptüm.

merhaba canim elimden geldikce girmeye ve paylasimda bulunmaya calisiyorum bas agrisi problemi bende dee var ac kaldigim zaman dayanilmaz derecede oluyor ramazam da da orucu cogu zaman tutamiyorum benim bugun yediklerim
sabah kalktiktan sonra bir bardak ilik su mecbur icicyorum ilacda iciyorum
bir fincan kahve onsuz yapamiyorum 4-5 tane kepekli bisküvi
öglen 1 kase corba iki dilim ekmek biraz kasar peniri ve cay
aksama corba ve salata düsünüyorum bugün spor yapamayacagim aksam ise gidecegim gitmezsem 1 saat sporum var

selam kızlar.gördüğüm kadarıyla şikayet çok.kesinlikle haklısınız.zaten ben ne zaman açsam son yazılanda ya melis, ya karamanlı, yada buse oluyor.hatırladığım kadarıyla yeni arkadaşlar girmişti ama onlardan ses yok.nereus çok nadir giriyor kilo bildiriyor.nestainin sorunları var.sidanur ayrıldı ki sidanur okuyorsan eğer ayrılma lütfen.bende en fazla 2 günde bir geliyorum.ama spora başladım artık işi gücü bıraktım oğlumun öğlen uykusunda pc yi açıp spor yapıyorum.böylelikle daha sık yazabilirim.

sizi takip ediyorum acaba takımı toparlayabilirmiyiz dünden beri yazmıyorum yaa çatlayacağım alışmışım sizler olamadan olmuyor bu iş bunu anladım. takip edeceğim tekrar buradayım toparlarız inşallah

ad1 ciğim ben de aldığın kararlara teşekkür ettiğimi söylemek istedim.. Yaz geldi gelecek birlik olup bu işi bitiremezsek vay oldu halimize.. Boşver, ev işini yada başka işleri sağlığımızı iyice kazanınca nasılsa yaparız üstesinden gelmeyeceğimiz iş kalmaz allahın izniyle...

Yüzümü güldürdün inşallah takım toparlanır inşallah her gelenden ses çıkarda hep beraber motivasyonu yüksek olan bir takım olabilirsiniz..

kalliste bizim derdimiz sizinde derdiniz oldu teşekkür ederiz.seninde belirtiğin çoluk çocuk iş ev derken kendimize vakit ayırmıyoruz bu kilolarda yapışıp kalıyor benimde 2 kızım var onların kilolu anneleri olsun istemiyorum yalnız başarabilseydim zaten şimdiye kadar zayıflayabilirdim takımımla güzel kilo verdim devam etmek istiyorum

Ben bu sabah 1bardak süt içtm öğle 3köfte ,salata,1dilim ekmek öğleden sonra geç vakit patetes salatası yedim akşamda meyve düşünüyorum

selam kızlar.gördüğüm kadarıyla şikayet çok.kesinlikle haklısınız.zaten ben ne zaman açsam son yazılanda ya melis, ya karamanlı, yada buse oluyor.hatırladığım kadarıyla yeni arkadaşlar girmişti ama onlardan ses yok.nereus çok nadir giriyor kilo bildiriyor.nestainin sorunları var.sidanur ayrıldı ki sidanur okuyorsan eğer ayrılma lütfen.bende en fazla 2 günde bir geliyorum.ama spora başladım artık işi gücü bıraktım oğlumun öğlen uykusunda pc yi açıp spor yapıyorum.böylelikle daha sık yazabilirim.

sizi takip ediyorum acaba takımı toparlayabilirmiyiz dünden beri yazmıyorum yaa çatlayacağım alışmışım sizler olamadan olmuyor bu iş bunu anladım. takip edeceğim tekrar buradayım toparlarız inşallah

canim cok sevindim tekrar dönmene insallah toparlayacgiz

X