dosbacım sanırım biz leptin ve gheblin dene o iki hormon yüzünden veremiyoruz. ben sorunumu buldum ama baksanıza hormonu tedavi edecek ilacı hala bulamamışlar. guclubacismile
celudar canım bana göktaşın yerini tarif etsene :)))
adcım bende gezmek ve görmek istiyorum
azmin fotosunu merak ettim
adcım faydalı bilgiler için saol şimdilik tiroidim normale döndü ama hala ilaç kullanıyorum( ama hala veremiyorum
celudar merhaba canım. fıkrayı beğendiğine sevindim. aralardaki boşluklar sayesinde epey uzun bir fıkra. boşlukları kısaltayım dedim ama olmadı malesef bende olduğu gibi gönderdim.
celudarcım inşallah gezmeyi seven bir eşin olur,ve imkanlarınız olurda evlendikten sonrada gezip heryerin tadını çıkarırsınız. benim eşimde gezmeyi sever ama imkanlar kısıtlı olunca pek işe yaramıyor. bekarken evde oturmayı çok severdim çok evci bir insandım. ne kadar hata yapmışım keşke bol bol gezseydim. ah ah.
benım cok fazla gobegım cıkmıyor zaten bu kadar kıloya ragmende benım sprn popomda :) ama yuksek bel aldıgım oyle cok dusuk bel değil. zaten o kadar cok bıze gelebılecek modelı varkı canım istedıgın gibi birsey bulursunbenim boyum 158 celudar cım..LCW dan aldıgın kot yüksek bel mi ?göbişi pörtletmiyor değil mi?*bilmiyorumkismile
mrb arkadaşlar daha önce girecektim ama ancak girebildim hepiniz kilo vermişsiniz gördüğüm kadarıyla ben regl oldum dün bugün de tartıya çıkayım dedim ne kadar etkilediğini görmek için 800 gram fazla çıktım akannehir
taylorcum uykusuz kaldığım zamanlar da oluyo ama hiç kiloma etki ediyor mu etmiyor mu dikkat etmedim canım..
celudarcım bence regl olduğun için farkı görememişsindir ben fazla bile çıkıyorum o dönemlerde çok normal..
shocum çok güzel vermişsin 5-6 gün içinde tebrik ederim canım darısı başıma diyorum..
dosbacım bence de verebiliriz o yaştaki teyzelerimiz bile azmedip veriyorlarsa bizim bu genç yaşta yılmadan devam etmemiz lazım zafere ulaşana kadar..
adcım aldıkların yerleşik kilolar değilmiş canım bak biraz dikkat ederek bile verdin bence vermeyede devam edeceksin böyle canım..
nachtigallcim sende vermişsin 700 gram çok güzel canım tebrik ediyorum sanırım diyetisyenin doğru yolda ilerliyor ne güzel..
shocum süper vermişsin
kızlar öğle yemeğimde yarım pide 1 ayran yedim
akşama bişey yiyeceğimi sanmıyorum çok şiş hissediyorum kendimi
bu arada öğlen de 1 saat yürüdüm bugün 2 saat tempolu yürümüş oldum :))
yediğimi eritmişimdir herhalde
kızlar nasılsınız nach kusura bakma yardım edemedim size pek fazla bugün çok yoğundum birde kablolar değişiyor bilgisayar yavaş çalışıyor
ayrıca gözümden kaçmadı kilo verdiğin çok sevindim
arkadaşlar sizler nasılsınız taylor ne kadar azimlisin seni tebrik ediyorumm shocuğum ayrıca senide tebrik ediyorumm
adcığım sende geçen haftaya göre 1.100 gr vermişsin senide tebrik ediyorum hayatımmm
Kızlar, sonuncu olduk, canımız sağolsun :)))))
Listemizi ancak inceleme fırsatı buldum. Taylorcım, seni tebrik ediyorum. Azmin harika. Bi de uykunu düzene koysan 10 günde filinta olacaksın :))))
Akşam yemeğimi yedim. 60 gr köfte ve salata. Bu günü de bi kapasam ohh diyeceğim. 1 saat sonra da son meyvem kaldı.
Kızlar, ben çok açım. Hiç doyamadım bu akşam(( Meyve hakkım da bitti.
naaac su iç canım bol bol ben genelde ılık su içiyorum çok çok acıktığımda. içmeside vakit alıp oyalıyor hem..
bu arada ben geldim. cok cok cok yorgunum sabahdan aksama kadar okulda toplantı ardından bi bulusma sonra kurs.. bırde bılgısayarımda yanımdaydı öldüm resmen taşı taşı..
2 kilo bile böyle yük oluyorsa 20 kilo verdıgimde kendimi nasıl hissedeceğimi merak ediyorum :))
bugun benım yedıklerım
kahvaltıyı abarttım 2 haslanmıs yumurta yedım :S bi bardak sut 2 dilim ekmek
ara öğün:3 tane hurma
öğlen: 3 yemek kasıgı tavuk sote 1 bardak ayran 2 dilim ekmek
ara öğün: portakal suyu taze sıkılmıs
akşam : 4 kasık melemen
ara ögün : 4 hurma tamamı avcumu ıcını bıle doldurmıycak kadar fındık badem kaju antepfıstıgı
yuruyus:40 dk
evde spor: 40 dk
Kızlar, kahvaltımı yapıyorum. 2 dilim ekmek ve peynir. Klasik işte... Birazdan okula gideceğim. Bu hafta hariç 2 haftam kaldı kursun bitmesine. Çocuklar da artık yüzleri kayık geliyorlar((((( Yoruldu tabi çocuklar...
kızlar 22 mayıs eşimin bana evlilik teklif ettiği gün... sabah çok güldük her erkek gibi hatırlamıo :)) çok gıcıklar ya :)) bi de üste çıkıo :))
günaydın şekerlerr...
az önce bir dilim mısırı ekmeğin üstüne yarım yağlı üçgen peynir sürüp yedim..nöbetteyim yine 24 saat(
dün pek ugrayamadım evde temizlik vardı..sporda yapamadım..o yüzden kendimi kötü hissediyorum..eşim sen yine salmaya başladın belli oldu dedi bana ve ona kızdımmmirmirmirmir
benim yüzümden sonuncu olduk:çok üzgünüm:ama söz veriyorum her hafta düzenli kilo vererek olumlu yönde etkiliycem takımımızıa.s.
nac cım benimde 2 haftalık bir yogunlugum kaldı..son 2 aydır çok yogun çalışıyorum ve çok yo ruldum sıkıldım..bu da geçer inşaallaholumunekankayizsmile
kızlar kaju çok mu kötüü bişiyyyysempatiksalakcinniyakın geçmişe kadar çok yiyordum dasempatiksalakcinni
shocum tarihleri unutmak onların doğası...Allahtan d.günümü ve yıl dönümümüzü daha unutmadı :))
evlilik teklifinin üzerinden de 8 yıl geçti :)) ama sadece 3 yıllık evlliyim :))
kızlar bu arada tatil günümüzü değiştirdik hazirandı temmuzun 15ine aldık çok sevindim valla gaza tekrar gelip ümitlenmeye başladım
aslında hepimiz tatili hakettik daha çok çalışanlarımız...ama şartlar okadar zorluyor ki... refah düzeyimiz çok aşağılarda herkese kısmet olmuyor(
shocum seninde nöbetlerin seni çok zorluyo eminim...canım mesleğin çok zor Allah yardım etsin
kızlar benim yarın alışveriş yapmam gerek..malum yaz geldi..geçen yılki kıyafetlerime giremiyorum..son aylarda kilo aldım diye hiç bişiy almıyordum kendime ama yanlış yaptıgımı farkettim..2 pantolonu ya da 3 -4 parça kıyafeti giydim hep üniforma gibi..o zaman kendimi iyice saldım sanki..içimden makyaj yapmak gelmedi..saçlarımı fönlmek oje sürmek falan istemedim hiç ve dolayısyla kendime özensiz ve deger veröeyen bir tip olup çıktım ama artık bu böyle gitmiycekkbayanssulusmilekokoş günlerime geri dönemm lazımmklava:
hep düşük bel pantolon almışım bu da dolayısıya göbeği daha çok belirginleştiriyor..geçen hafta iyah yüksek bel bi pant aldım...onunla baya bi gizlendi göbek çok şaşırdımyerimsenibenaynı kesimden bir kaç renk almam lazım ve rengarenk tişört ve bluzlarda göbeği gizliyor değil mi?
bir de kot alsam kendime çokmu kaba gösterir acaba?bir de bana göre kot nerden bulucam?
ya ben ne kadar unutganım ya.
shocum hoşbuldum hayatım. nasılsın. dosbacım hoşgelsin,sen nasılsın. bende idare ediyorum kızlar kafa dağıtıyorum. yine geldim iş başındayım çok şükür.
dün akşam 4 arkadaş,eşlerimiz, çoluk çocuk arkadaşımızın 45 dk mesafesi olan köyüne gittik.adı orta köy. dün izinli olanlar grubu daha erken gidip köyün tadını çıkardı.biz çalışanlar grubu akşam saat 6 gibi gidebildik malesef. ama müsait bir zamanda erken gidip hatta kalıp kahvaltı yapmak istiyoruz mis gibi köy havasında.havalarında biraz daha ısınması gerekiyor tabi. köy epey soğuktu yağmur falanda vardı gerçi biz ordayken yağmadı ama varmadan önce yağmıştı.birtek ben çok üşüyordum.herkes halinden memnundu ama çocuklarla maç yapınca bende ısındım neyseki. yemek faslı kapı önünde yapıldı,çaylar içildi,sohbetler yapıldı.saat 11 gibi evdeydik.valla arabam olsa inanın haftanın 4 günü ziyaretlere giderdim herhalde. gezerdim heryeri.ömür gidiyor değişik yerler görüp farklı insanlar tanımak istiyorum. çılgınlıklar yapmak istiyorum. bedenim yaşlanıyor olsada ben hala gencim. hatta çocuk ruhluyum. kendimi kasmıyorum hiç,güleceksem gülüyor ağlayacaksam ağlıyorum. hayat çok kısa ve ben yaşamak istiyorum. neyse çenem çok düştü.
Kilo Veremeyenlerden misiniz?
Su içse yaradığını söyleyen kişilere çoğumuz inanmayız. Ancak işin bilimsel açıdan bir doğru tarafı da var.
Kilo Veremeyenlerden misiniz?
Kimi insanların kiloları yapılan diyetlere karşı direnç gösterir. Metabolizmanın yavaş çalışmasının çeşitli sebepleri vardır. Bu kişilerin kilo vermeleri çok zordur. Ne kadar diyet yapsalar da zayıflayamayan bu kişilerin, bir müddet sonra hevesleri kırılır. Yaşadıkları sorun sebebiyle, kendilerini tamamen yemeğe veririler.
Kilo vermeyi zorlaştıran en önemli nedenlerin başında troit bezinin yetersiz çalışması gelmektedir. Tiroit yetmezliği, metabolizmayı yavaşlatan bir hastalıktır. Bu hastalığa sahip olanların, tedavisini yapılmadan kilo vermeleri oldukça zordur. Tedavi olan hastalarda ise, eğer tiroidin yanı sıra menopoz da varsa, kilo vermek daha zor olacaktır.
Hiçbir sağlık sorunu olmayan kişilerde, bir miktar kilo verdikten sonra, kilo kaybının azaldığı veya durduğu bir dönem vardır. Vücut kilo kaybına direnç gösterir. Bu direnç, tiroit hormonlarının azalmasıyla olabildiği gibi, başka hormonların azalması sebebiyle de oluşabilir.
Kalori alımı azaldıkça, vücudumuzda bulunan T4 hormonunun T3 hormonuna dönüşümü azalır. Hücrelere giren T3 azaldıkça, metabolizma yavaşlar ve kilo verme engellenir.
Kimi zaman kalori alımı düşse bile, yani diyet yaparken az yemek yesek bile, vücudumuzdaki yağlardan salgılanan leptin isimli hormon kanda azalacağı için, kilo veremeyiz. Leptin hormonu, beyindeki iştah merkezini uyarır ve gıda alımını sağlar.
Kilo vermeyi engelleyen hormonlardan biri de, gherlin hormonudur. Bu hormon mideden salgılanır. Kana karışarak beyne ulaşır. Bu yüzden yeme isteği artar. Kilo vermek için diyet yaparken bu hormon artar ve daha fazla kilo verilmesini engeller. Bu hormonun salgılanmasını önleyecek bir ilaç ise henüz bulunamadı.
Bazı minerallerin eksikliği de kilo vermeye engeldir. Magnezyum, krom, çinko, kalsiyum ve manganez eksikliği vücut için çok önemlidir. Diyet yapmaya karar verildiğinde, bu minerallerin eksikliğinin kontrol edilip, gerekiyorsa tedavi edilmesi gerekir.
Günaydın kızlar. Ne güzel kalabalığız ama ben hala kahvaltı yapmadım. 15 dk gecikmişim bile :mymeka:
Güzel dilekleriniz için teşekkür ediyorum kızlar. Amin amin. İnşallah.
dosbacım çok tebrik ediyorum, kutlu olsun gününüz.
sho.cum 1.59 boyum. Çoğu yerde 1.60 çıkıyor ama hesaplamalarda 1.59 alıyorum. Canım ben diyete başladığımda senden daha obez kategorisindeydim. Hesapladım, sen 84 kilo olsan nasıl olacaksan ben öyleydim yani. Sen de çok güzel vereceksin canım.
Kızlar şimdi unuttum diğer okuduklarımı. Hah Nac. cım diyetisyen verdi evet, hem öğle, hem akşam protein olabilir dedi. Bakalım haftaya ne verecek.
Kahvaltıyı yapıp gelicem. 20 dk geciktik hadi bakalım. Muhabbetten de geri kalamıyorum ama :)
öğley yemeği menüm=
1 kaşıkpirinç pilavı
1 küçük tabak az yağlı domates salatası
ve 1 tavuk budu(yagda kızarmıştı ama derisini yemedim)
şimdi de gelsin çaylarrrr:içelim:
arkadaşlar aranızda monti diyetini yapan ya da bilgisi olan var mı?benim biraz dikkatimi çekiyor da. ve inceliyorum yavas yavas..ama biraz karışıkg eldi..pek bişiy anlayamadım henüz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?