• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

dun gece erkenden uyudum kalkma nıyetıyle yatmıstım olmadı :)
dun eve geldıgımden berı sol dızım agrıyor neden anlamadım :( otobuste ınmek uzereyken anı bı frenle az kalsın dusuyordum o sırada ıncıttım belkıde hala acısını cekıyorm :( sabah 8 bucuk dersınede o yuzden gıtmeye usendım ogleden sonra okula gıtcem.
kahvaltım
1 haslanmıs yumurta 1 kk penır
2 dilim ekmek 1 bardak sut

herkese hayırlı gunler..

dosbacığım yoğrudunu afiyetle ye bende bi ara yapıyordum ama süt bulamıyorum burda birde alınca hemen kaynatmak lazım komşularıma rica ediyordum onlarda mırın kırın ederek alıyordu o yüzden markete başladım halbuki herşeyi farklı oluyor yoğurdun çorbası ayranı yemesi ay canım istedi

bizde de hep evde yapılır yogurt. bende hazırını daha cok severım :))

melzeyit corumda bıldıgın diyetısyen var mı acaba?

melzeyitim herşeyi daha güzel oluyor
celudar canım evet güzel olmazsa ev yoğurdu bende marketi tercih ederim ama sağlıklısı evde yapılanı

şimdi birazcık kumpir yedim 3 tatlı kaşığı kadar

bizde de hep evde yapılır yogurt. bende hazırını daha cok severım :))

melzeyit corumda bıldıgın diyetısyen var mı acaba?

canım hayırdır burayamı geleceksin yoksa:))) var bildiğim ama neden sorduğun daha önemli
w
karamanlım allah kavuştursun canımm evinde olmakta ayrı bişeyy tabii ohhh bi kaçgün yorulursun sonra rahatlarsın

Selam kizlar bu hafta ugursuz heralde dun zehirlendim besin zehirlenmesi tuvaletten cikamadim gece de oyle. Simdi az iyi gibiyim ama bisi yiyemiyorum yedigim an cikiyor oglumda hissetti heralde dunden beri iyice huysuzlasti evde kimsedeyok bisi olacak diye korkuyorum ogleden sonrayA gecer sanirim gecmezse serum yemem gerekecek hersey beni buldu ya o yuzdende giremiyorum nete

Selam kizlar bu hafta ugursuz heralde dun zehirlendim besin zehirlenmesi tuvaletten cikamadim gece de oyle. Simdi az iyi gibiyim ama bisi yiyemiyorum yedigim an cikiyor oglumda hissetti heralde dunden beri iyice huysuzlasti evde kimsedeyok bisi olacak diye korkuyorum ogleden sonrayA gecer sanirim gecmezse serum yemem gerekecek hersey beni buldu ya o yuzdende giremiyorum nete

canım büyük geçmiş olsun
acaba neden zehirlendin... sağlık herşeyden önemli dikkat et kendine

Sagol canim sanirim gecen beypazarindan aldigim karadut surubundan pldu yoksa baska bisi yemedim ki iyilesiyorum ama

Günaydın kızlar. Güzelce uykumu aldım. Ama kilo vereceğime 200 gr almışım 65.4 kiloyum. Şişlik yüzünden sanırım. Ama sanırım şişliğin sebebini buldum. Nac. canım sebze yememekten de olabilir ama sebze yemeyip bakliyat yiyip çok güzel kilo verdiğim haftalar da oluyordu. Bu hafta vermediğim gibi bir de almışım yaa, hiç normal değil. Ama dediğin gibi sebze yiyince daha çok kilo veriliyor o ayrı. Ama sanırım çok daha fazla etkileyen bir sebep buldum.

Sabah kahvaltımı yaptım. Arada içeceğim ayranı buzdolabından çıkarırken "oh ne güzel tuzlu tuzlu ne güzel içeceğim" diye düşündüm. Ben kendim de ayran yapıyorum ama hazır ayranlara göre çok tatsız tuzsuz oluyor.

Sonra ayranın içindeki tuz miktarına bakayım dedim. Maksimum %1 diyor. Kulağa az gibi geliyor ama üşenmedim hesaplayayım dedim.

Buzdolabında büyükçe ayranlardan vardı, kapaklı olanlardan o 250 gr kadar geldi. Biraz daha küçükleri var, onlar da 200 gr. gelir minimum. Benim diyet listesine göre 4 bardak ayran hakkım vardı. 4 ayran içtiğim günler oldu. Genelde de 2 büyükçe olandan, 2 de normal olandan içiyordum. Tuz miktarı maksimum %1 ise (ki sanırım %1'dir çünkü tuzlu olunca daha lezzetli oluyor), 250 gr olanlarda 2.5 gr tuz var. 200 gr olanda da 2 gr vardir. Ben hergün ikisinden de ikişer tane içerek günde 9 gr fazladan tuz alıyormuşum. Onun yerine yoğurt yesem veya tuzsuz ayran yapsam veya süt içsem 9 gr daha az tuz alacaktım.

9 gr tuz kulağa az gibi gelebilir ama üşenmedim mutfak tartısında tarttım. 2 tatlı kaşığı tuz ediyor. Yani ben örneğin ayran yerine süt içsem sonra da her iki ana öğünde ana yemeğin olduğu tabağa ekstradan bir tatlı kaşığı tuz atsam aynı şey oluyormuş. Dehşete kapıldım. Ben şişkinlik olmasın diye yemeklerde tuzu gıdım gıdım kullanırken bir yandan da hazır ayranları içe içe tuz manyağı olmuşum da haberim yokmuş.

Tuz bazı insanları etkilemiyor. Beni çok fazla etkiliyor. Bir keresinde sadece tuzu azaltarak 4-5 kilo vermiştim.

Öyle işte. Ayranı hemen buzdolabına geri koydum. Aramda yarım su bardağı yoğurt yedim. Baktım yoğurdun içinde hiç tuz yokmuş. Ayran içersem de kendim yapıp içeceğim veya süt de içebilirim.

ethos geçmiş olsun. dosba eline sağlık. Tarifini not ettim. Marketten alınan sütle de olur mu acaba?

çook çekmiş olsunnn canım yinede dikkat et bi doktora git istersen serum falan takarlar rahatlarsın gerçi yalnızım demişsin ama komşuların falan yokmuu

Kahvaltıdan önce maydanoz suyu içtim. Maydanoz azdı, çeyrek demet falan. Ama hiç yoktan iyidir. Artık hiç hazır ayran içmeyeceğim. ınşallah bir iki gün içinde atarım şu ödemi.

ethos "birşey olacak diye korkuyorum" yazmışsın. Yeni okudum. Canım yapma yaa hastaneye gitsen.

Annenin yedikleri süt yoluyla bebeğe geçiyormuş. Ama senin oğlun büyüktü değil mi?

Back