• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

kahvaltım:
2 y.kaşıgı melemen
2 dilim ekmek 1 kk peynir (daha azda olabılır)
1 bardak sut

okulun orada beledıyenın corba dagıtan amcası zorla elıme corba tutusturdu :)
2 kepce kadar sebze corbası içtim (tadı cok guzeldı iyiki vermiş dedim :) )

ara öğün:
5 adet altınbaşak

öğle:
1 kepce kadar corba
1 köfte kadar et
1 kasık barbunya (zorla yedım hıc sevmıyorum cunku :( )
1 tatlı kasıgı puding kacırdım ama :(

ara ögün:
5 adet altınbasak

akşam yemegıyle arası cok olacagı ıcın bı ara ogun daha koyuyorum hafta ıcılerı
3 adet eti form princ mısır patlagı yedım( diyetisyenım bunu önermişti)

akşam:
5 y.kasıgı türlü
2 kepce çorba
salata

okuldan kursa yurudum 45 dk
kurstan eve dogru yurudum 45 dk.

cnm çok iyi beslenmişsin yürüyüşte güzel kacamaksız kapatırsınn pudingten bişeyolmaz cnmm

Evet canım, az oldu. Öğleye doğru tost yedim demiştim ya, öğlen tam acıkmadım. Sana soracaktım zaten, telafi edeyim mi? Yemekte enginar, salata ve ayran var. Yanında (tavuk hazırlayamam ama köftem var.) köfte yiyeyim mi? ve yemeliysem kaç tane tekirdağ köfte yiyeyim?

Canım mesajını şimdi okudum. Normalde 6 tekirdağ köfte yediğine göre 3 porsiyon et hakkın var. Normalde tost hakkın (veya 2 d. ekmek, 1 d. peynir diye bir ara öğünün) varsa 2 porsiyon etin kalmış (4 tekirdağ köfte) ama tost hakkın yoksa 1 porsiyon hakkın kalmış, o da 2 tekirdağ köfte eder.

Ne yedin acaba dur okuyayım. 3 köfte yemişsin canım, tam ortası olmuş, 2 hakkın kaldıysa bile abartı olmamış yani. Ben çok seviyorum dondurulmuş tekirdağ köftesini. Ama en çok rumeli köftesini seviyorum. Hem baharatı çok yerinde hem de içlerinde en düşük yağ oranı onda, %13.57. Ben bir de piştikten sonra kağıt havluda yağını iyice çektiriyorum. Senin tekirdağ köftenin yağ oranı ne kadar canım? Sen de yağlarını süzüyor musun?

Ya canım ben aklına getirmişim köfte yemeyi. Kendimi sorumlu hissettim. Ama onu yemesen sonra erkenden acıkırdın diye avutuyorum kendimi.

e5dc87fd.jpg
[/URL][/IMG]
kızımın doğum günü için nasıll

Kızın çoook tatlı maşallah :nazar: Davetiye de öyle.

canım benim üzme ne olur kendini arada bir olur heralde oyle.
sen gercekten cok guzel bırseyı basarıyorsun.. mutlaka kılo verılmeyen zamanlar da olacakdi biliyorsun.. vucut dırenecektır ama bız daha fazla dırenıp daha fazla azm edip başarıcaz emin ol ki biz başarcaz :))

Sağol canım yaa, inşallah.

kahvaltım:
2 y.kaşıgı melemen
2 dilim ekmek 1 kk peynir (daha azda olabılır)
1 bardak sut

okulun orada beledıyenın corba dagıtan amcası zorla elıme corba tutusturdu :)
2 kepce kadar sebze corbası içtim (tadı cok guzeldı iyiki vermiş dedim :) )

ara öğün:
5 adet altınbaşak

öğle:
1 kepce kadar corba
1 köfte kadar et
1 kasık barbunya (zorla yedım hıc sevmıyorum cunku :( )
1 tatlı kasıgı puding kacırdım ama :(

ara ögün:
5 adet altınbasak

akşam yemegıyle arası cok olacagı ıcın bı ara ogun daha koyuyorum hafta ıcılerı
3 adet eti form princ mısır patlagı yedım( diyetisyenım bunu önermişti)

akşam:
5 y.kasıgı türlü
2 kepce çorba
salata

okuldan kursa yurudum 45 dk
kurstan eve dogru yurudum 45 dk.

Canım sayabildiğim kadarıyla 10 porsiyon karbonhidrat ve (kahvaltıyı saymazsak) sadece 1 porsiyon protein almışsın. Diyetisyenin onaylıyorsa olur tabii. 1 kaşık pudingden bence de birşey olmaz. Hele yemekten sonra yediysen daha da etkisizdir. Zararlı şeyler aç karnına daha fazla kilo aldırıyormuş. Çok güzel yürümüşsün tebrikler canım.

yedim 2 tane köfte 1 tanesinide kızım yedii

Ay çok tatlı :))

akşam menüm
1 kase çorba
2yk patlıcan
1 tavuk but
yoğurt salata
çok şiş hissediyorum kendimi

Çok güzel beslenmişsin dosbacım, tebrikler.

Son düzenleme:
Sabah: 2 d. ekmek, 1 d. peynir, 5 yeşil zeytin, domates, salatalık
Ara: 1 b. ayran
Öğle: 2 porsiyon tavuk, 1 d. ekmek, 1 kase cacık, salata
Ara: 2 d. ekmek, 1 d. peynir
Akşam: Bezelye, 1 d. ekmek, salata, 2 b. ayran
Ara: 2 porsiyon kivi

Spor: 45 dakika hızlı hızlı yürüdüm

Kızlar ben kahvaltı yapmayı çok seviyorum. Günün en sevdiğim öğünü. Ekmek, peynir, zeytin, domates, her öğün bunları yiyebilirim. Gece bazen beni daha erken yatmak için motive ediyor. Uyanınca kahvaltı edeceğim diye. Kahvaltıdan sonra en sevdiğim öğün öğlen sonrası arada 2 d. ekmek, 1 d. peynir. O da kahvaltı gibi. Son birkaç listemde hep var. ınşallah yeni listemde de olur.

kızlar nasılsınız
bende dr gittim tahlil yapıldı filim cekildi inthap var taş gözükmedi ağrılarım geçmezse ultarsonda bakcaz dedi küçükse gözükmezmişş

geçmiş olsun canım ciddi bir şey çıkmaz umarım

Çok sağol canım. Birkaç gün sonra diyetisyene gideceğim. Ona da sorayım. Ama inşallah o zamana kadar geçer.

Ayak bilekleri için ben basit bir hareketi bir ara yapıyordum bayağı farkediyordu. Biryerde otururken (koltukta vs.) ayaklarını yerden birazcık kaldırıyorsun ve bacaklarını hiç hareket ettirmeden ayak parmakları uçlarınla çizebildiğin en geniş daireleri çiziyorsun. 10 tane bir tarafa doğru, 10 tane öbür tarafa doğru. Ben denedim çok hamladığım için 10'ar tane yapabildim hemen acıdı. Bu arada bacakları da biraz çalıştırıyor, hissettim.

Bunu gün içinde aklıma geldiğinde ve akşamları da televizyon karşısında yapıyordum. Günde birkaç yüz tane yapıyordum. Ben bu gece başlayacağım. Azar azar çoğaltırım. Benim ayak bileklerim şu anda 24.5 cm. Takıma girdiğimden beri 3 aydır o kadar kilo vermeme rağmen hiç incelmedi. Bakalım bu hareketle kaç ayda kaç santim incelecek. Sen de yaparsan sonucunu yazarsın canım.

hiç ölçmemiştim ayak bileklerimi bi ölçeyim yarın dediğin egzersizleri yapmaya çalışayım canım farkedecek mi acaba merak ediyorum

e5dc87fd.jpg
[/URL][/IMG]
kızımın doğum günü için nasıll

çooookkkkkkk tatlıııı :nazar:

canım benim üzme ne olur kendini arada bir olur heralde oyle.
sen gercekten cok guzel bırseyı basarıyorsun.. mutlaka kılo verılmeyen zamanlar da olacakdi biliyorsun.. vucut dırenecektır ama bız daha fazla dırenıp daha fazla azm edip başarıcaz emin ol ki biz başarcaz :))

canım diğer alıntından yazamadım o yüzden burdan cevap yazayım dedim :)))
boyum senden 10 cm kısa ne uzunu ohaoldumsmile

kızlar süpersiniz... bugün herkes çok ii
bende 1 kivi yedim yatacağım
bu arada yoğurdum süper olmuş
anne misali yaptım :))ilk denememdi

akşam menüm
1 kase çorba
2yk patlıcan
1 tavuk but
yoğurt salata
çok şiş hissediyorum kendimi

Canım, yediklerinde şişlik yapacak bi şey yok ama... Regl in mi yaklaşıyor?

canım sebze yapamadım yarına inş yapacam bide yalnız olunca canım istemedi

Kıyamammm :))) Yarına daha iyi olursun canım :))

Canım mesajını şimdi okudum. Normalde 6 tekirdağ köfte yediğine göre 3 porsiyon et hakkın var. Normalde tost hakkın (veya 2 d. ekmek, 1 d. peynir diye bir ara öğünün) varsa 2 porsiyon etin kalmış (4 tekirdağ köfte) ama tost hakkın yoksa 1 porsiyon hakkın kalmış, o da 2 tekirdağ köfte eder.

Ne yedin acaba dur okuyayım. 3 köfte yemişsin canım, tam ortası olmuş, 2 hakkın kaldıysa bile abartı olmamış yani. Ben çok seviyorum dondurulmuş tekirdağ köftesini. Ama en çok rumeli köftesini seviyorum. Hem baharatı çok yerinde hem de içlerinde en düşük yağ oranı onda, %13.57. Ben bir de piştikten sonra kağıt havluda yağını iyice çektiriyorum. Senin tekirdağ köftenin yağ oranı ne kadar canım? Sen de yağlarını süzüyor musun?

Ya canım ben aklına getirmişim köfte yemeyi. Kendimi sorumlu hissettim. Ama onu yemesen sonra erkenden acıkırdın diye avutuyorum kendimi.

Canım, benim de favorim rumeli köfte :)))) Ama eşim çok sevmiyor, fazla baharatlı geliyormuş :))) Kağıt halvuda süzdürmek hiç aklıma gelmemişti canım, bundan sonra yapayım, çok mantıklı :)))

Akşam yemekten sonra çok acıkmadım, iyi ki ye demişsin cnaım. Zaten sağlıksız beslenmeyi de istemem.

Taylorcım, sana nacizane bi önerim: bu hafta çok sebze yemedin. Gerçi diyetisyenin kuru baklagille sebzeyi ayırmıyormuş ama.. Belki de seni etkileyen odur. Şimdi mantık yürütüyorum: et fazla yenirse su tüketimi artar ama o su vücuttan atılamaz, yani şişkinlik olur. Çünkü, et vücuttan çok geç atılır. Kuru baklagil bağırsaklarda kalır, zor sindirilir, tam emin değilim ama su da tutar. İstersen bezelye dahil kurubaklagil yeme şu son 2 gün :))

Sabah: 2 d. ekmek, 1 d. peynir, 5 yeşil zeytin, domates, salatalık
Ara: 1 b. ayran
Öğle: 2 porsiyon tavuk, 1 d. ekmek, 1 kase cacık, salata
Ara: 2 d. ekmek, 1 d. peynir
Akşam: Bezelye, 1 d. ekmek, salata, 2 b. ayran
Ara: 2 porsiyon kivi

Spor: 45 dakika hızlı hızlı yürüdüm

Afiyet olsun canım, bezelye yemişsin :)))

Kızlar ben kahvaltı yapmayı çok seviyorum. Günün en sevdiğim öğünü. Ekmek, peynir, zeytin, domates, her öğün bunları yiyebilirim. Gece bazen beni daha erken yatmak için motive ediyor. Uyanınca kahvaltı edeceğim diye. Kahvaltıdan sonra en sevdiğim öğün öğlen sonrası arada 2 d. ekmek, 1 d. peynir. O da kahvaltı gibi. Son birkaç listemde hep var. İnşallah yeni listemde de olur.

Canım, ben de kahvaltıya bayılıyorummmm

kızlar süpersiniz... bugün herkes çok ii
bende 1 kivi yedim yatacağım
bu arada yoğurdum süper olmuş
anne misali yaptım :))ilk denememdi

Afiyet olsun canımm. Nasıl yaptın yoğurdu?
Ben de yatmadan önce 5 tane çilek yedim

günaydııııınnnnn a.s.
kahvaltımı yapcam güzel bi gün olsun inş.
nac canım yoğurt yapımını anlatayım canım, günün güzel geçsin

yoğurdu ilk defa yaptım bi komşum köy sütü getirmiş içmek çok zevkli gelmedi yoğurt yapayım dedim
sütü güzelce pişirdim biraz kaynattım ki su varsa diye ama sonra hatırladım ki kadın kendi için getirdiği süte niye su katsın :))
sonra süt sıcak iken mayalanacağı yere kalın bi bez koydum üzerine tenceremi koydum (püf noktasıymış orası ısnacak ve mayalanması kolay olcakmış)
sonra sütü ılımaya bıraktım sıcaklığı el yakmayacak dereceye geldiğinde 1 lt süte 1 kaşık yoğurt hazırladım ...sütün üzerindeki oluşan kaymağı hiç bozmadan kenarından bi miktar süt ile yoğurdu bir kasede iyice ezdim
sonra yavaş yavaş süte ekleyip şöyle bi kenarından yine karıştırdım kaymağını bozmadan
tahta kaşık kullandım
sütün ılıklığı çok önemli... serçe parmağını sokacaksın ve 7ye kadar saydığında yanmayacak
soğuk olursa tutmazmış sıcak olursa ekşi olurmuş
kapağını kapattım üzerine kalın bi bez sonrada battaniye örttüm
4-5 saat mayalandı sonra hiç bozmadan buzdolabına koydum sabah baktım süper olmuş
çok pratik canım bu püf noktalarına dikkat et afiyet olsun

Back