• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Elacım, tarifi çok basit. Enginarları alıyorsun, yıkıyorsun. 6 enginar için anlatıyorum. Tencereye 1 çorba kaşığına yakın un koyuyorsun, sonra sıcak su ile iyice çorba yapıyorsun. Sonra limon sıkıyorsun. Suyun üstüne enginarları koyuyorsun. Enginarların üstüne garnitürleri koyuyorsun. Benim favoririm 2-3 saat önce sıcak suyla ıslanmış iç bakla, küp küp doğranmış havuç ve bezelye. Enginarların üstü taşmayacak şekilde garntürleri koyuyorsun. Sonra enginarların üstünü aşmayacak kadar su ilave ediyorsun. Zetinyağı ilave ediyorsun ve pişiriyorsun. Bugün bu garnitürleri hazırlayamadım. Enginarın üstüne sadece soğan ve domates koydum. Gene de harika olmuş. Afiyet olsun canım :))))

Kızlar saat 7 gibi bir muz yedim.Az önce eşime yemek hazırlarken elimi bıçakla kestim. Dikkatsizlik işte. Allahtan çok kanamadı ama korkuttu. Dikkatli olmak lazım, bir anlık dikkatsizlik işte..

Elacım, tarifi çok basit. Enginarları alıyorsun, yıkıyorsun. 6 enginar için anlatıyorum. Tencereye 1 çorba kaşığına yakın un koyuyorsun, sonra sıcak su ile iyice çorba yapıyorsun. Sonra limon sıkıyorsun. Suyun üstüne enginarları koyuyorsun. Enginarların üstüne garnitürleri koyuyorsun. Benim favoririm 2-3 saat önce sıcak suyla ıslanmış iç bakla, küp küp doğranmış havuç ve bezelye. Enginarların üstü taşmayacak şekilde garntürleri koyuyorsun. Sonra enginarların üstünü aşmayacak kadar su ilave ediyorsun. Zetinyağı ilave ediyorsun ve pişiriyorsun. Bugün bu garnitürleri hazırlayamadım. Enginarın üstüne sadece soğan ve domates koydum. Gene de harika olmuş. Afiyet olsun canım :))))

teşkürler cnm almadımda hiç alaym bakalım
yeşil sanırım soyuyosun demi kabukları onlar bilmiyom cnm ben çok sordum ege tarafı çok yapıyomuş ben eskişehirliyim hiç yapmamıştır görmemişimdir burda görüyorum marmaristede cok varr deneyimm bakalımyedim ama yapmadımmm

buğün neler yedim yazayımmm
klasik kahvaltıı 1 yumurta 1 simit küçüktü ama
öğlen ciğer, makarna 5 kaşık
akşam 2 kaşık makarna 1 dilim peynirleee bu kadar

bu arada kızlar yarın 5 günde 5 kilo diyetine başlıyorum yarın haslanmış patates yiyeceğimmm
inş dayanırımmm

teşkürler cnm almadımda hiç alaym bakalım
yeşil sanırım soyuyosun demi kabukları onlar bilmiyom cnm ben çok sordum ege tarafı çok yapıyomuş ben eskişehirliyim hiç yapmamıştır görmemişimdir burda görüyorum marmaristede cok varr deneyimm bakalımyedim ama yapmadımmm

Canım, biz İzmir'de yaprakları ile yerdik. Tabi temizlemesi biraz zahmetli. İstanbul'da çanak şeklinde tercih ediliyor. Ben de çanağa laıştım, hatta daha bile kolayıma geliyor artık :)) İlk defa yapacaksan çanağı tercih et canım :)))))

bu arada kızlar yarın 5 günde 5 kilo diyetine başlıyorum yarın haslanmış patates yiyeceğimmm
inş dayanırımmm
Hadi hayırlısı şekerim :)))))

günaydın kızlar çok suçluyum ben ya.dün acayip kaçamak yaptım.sinemya gitmiştim sonra dayanamadım ve tavukları kolaları patates kızartamalarını götürdüm mideye afiyyetle ardında mocha offff yaaaa.gerçi akşam birşey yemedim ama sabah tartıldım 300 gr almışım.bu kadar yemekle eee sporda yok tabi.bu hafta sıkacağım dedim yaptığıma bakın.

günaydın.kötü bir hafta sonundan sonra buralardayım. nachticim geçmişolsun canım dikkat et kendine.
ela diyetin hayırlı olsun. sonu gelir inşallah.

bugün kahvaltıda yarım dilim ekmek,biraz yumurta,biraz peynir vardı. 1 saat önce meyveli süt içtim.

saat 2 gibi 1 servis kaşığı musakka ve 2 dilim ekmek yedim 2 kaşık pilavla beraber.

Kızlar, az önce 1 küçük kase çorba içtim, 1 kaşık da pilav yedim. Ayıptır söylemesi, çok güzel yapmışım, dayanamadım :kedi:

Eline sağlık canım :) Afiyet olsun. Bir kaşıktan birşey olmaz.

Kızlar saat 7 gibi bir muz yedim.Az önce eşime yemek hazırlarken elimi bıçakla kestim. Dikkatsizlik işte. Allahtan çok kanamadı ama korkuttu. Dikkatli olmak lazım, bir anlık dikkatsizlik işte..

Geçmiş olsun canım. Aman dikkat et kendine. Yoruldun ne zamandır. Umarım hafta sonu dinlenmişsindir.

buğün neler yedim yazayımmm
klasik kahvaltıı 1 yumurta 1 simit küçüktü ama
öğlen ciğer, makarna 5 kaşık
akşam 2 kaşık makarna 1 dilim peynirleee bu kadar

Az yemişsin canım. Araların da yok. Patates gününe hazırlık olmuş. Umarım iyi gidiyordur. Bu arada kızın çoook tatlı yaaa. Profil fotoğraflarından takip ediyorum. Maşalllah :nazar:

günaydın kızlar çok suçluyum ben ya.dün acayip kaçamak yaptım.sinemya gitmiştim sonra dayanamadım ve tavukları kolaları patates kızartamalarını götürdüm mideye afiyyetle ardında mocha offff yaaaa.gerçi akşam birşey yemedim ama sabah tartıldım 300 gr almışım.bu kadar yemekle eee sporda yok tabi.bu hafta sıkacağım dedim yaptığıma bakın.

Yaaa ben de kaçamak yaptım. Neyseki ki az yaptım ama yapmasam daha iyiydi.

Kızlar yaa dün kaçamak yaptım diye yazamadım. Bugün yazayım bari dün neler yediğimi.

Sabah: 2 d. ekmek, 2 d. peynir, domates, salatalık
Ara: 1 elma
Öğle: 4 porsiyon köfte, 1 d. ekmek, salata
Ara: 2 d. ekmek, 1 d. peynir
Akşam: 1 d. ekmek, 10 tane patlamış mısır, 1 çikolatanın 1.5 karesi, sütlü "şekerli" çay
Ara: 1 elma

Spor: Yok.

Yemek yanlışlarım: Akşam yemeğimde yediğim tek doğru şey ekmekti. O da çantamda olduğu için dışarıda karnım acıkınca yedim. Gittiğim yerde yenebilecek sağlıklı birşey yoktu. 3 tane kaçamağım oldu: 10 tane patlamış mısır, 1 çikolatanın 1.5 karesi, ve çayın içindeki şeker.

Bu arada kahvaltımı uyandıktan sonra 1 saat içinde yapmam gerekiyorken, Cumartesi ve dün 15'er dk. geç yaptım. Cuma da 30 dk. geç yapmıştım, yazmayı unutmuşum.

Kızlar sonucu yazmamışım. Dün kaçamaklarım 3 tane ama ufak ufaktı. Sanırım o yüzden bu sabah kiloma yansımadı. Hala 66.9 kiloyum. ınşallah yarın da en fazla bu kiloda olurum.

selam kızlar dünkü faciamdan sonra bugün topluyorum.tam gaz yola devam kahvaltı 2 dilim ekmek 3 zeytin az bal salatalık lor peyniri ve 1 haşlama yumurta arada 1 elma 2 kaşık yoğurt öğlen 2 servis kaşığı mercimek yemeği yarım ekmek marul 2 çilek 1 kaşık patates kavurması arada 2 fincan yeşil çay tarçınlı 1 kayısı şimdi de 8 tane çilek 5 tane çağla şimdi tekrar yeşil çay var planımda.sporlarım sabah 40 dk..pilates ve 600 mekik(6 x 100) öğlen 3 gibi de 1 saatlik 5 mil yürüyüşü.akşama da az yersem bugünlük bu iş tamam.bu hafta 2 kilo vermek istiyorum umarım başarırım.

Back