12 yaş sigara-sevgili-makyaj-kötü arkadaş

Ben annem arkadaşlarımla çarşıya gezmeye göndermiyor diye ilk kez orta 1de okuldan kaçtım. Sabahciydim ve erken saatte heryer kapalıydı. Saati gelene kadar bütün carsiyi adım adım saatlerce gezer, okul çıkışına kadar takilirdik. Çıkış saati de gider servise binerdik. Annem uyanık kadın, çaktı bendeki değişikliği, takip etmiş beni. Fircayi yedim ama o günden sonra çarşıya bir çorap almaya bile asla gidemezken gidebilme özgürlüğümü kazanmıştım. Sonra bir daha da yapmadım. Çocuk yeter ki istesin. Bir yolunu bulur. Konuşup, anlaşmak daha önemli. Çocuk bu tarz ortamlarda bulunuyorsa da mutlaka evde bir yerlerde iletişim eksikliği vardır.

Bence çocuk birinden korkmalı annenizin yaptığını doğru buluyorum. Onun sert tavrini siz yumuşaklığınzla dengeleyip onu çözebilirsiniz. Hadi bakalım kuzum anlat bana olabilir bi hata yapabilirsin ama bu yaptığın çok yanlış ve zarar görebilirsin. Diye açıkça başına gelebilecekleri anlatın. Kardeşimizin telefonu üzerinde kontrollü olun yeni okulunda arkadaşları ile ilişkilerini takip edin eve çağırın birebir tanıyın. Okulu değiştirmeniz iyi olmuş. Belli ki kardeşiniz saf bir çocuk arkadaş aklıyla bacak almak vs. Onu gösteriyor. Cinsellik yaşamak için yaşı çok küçük zarar görebilir dikkatli olunuz

Çocukları korkutmak, üzerlerinde baskı uygulamak, yasaklar koymak, okul değiştirmek çözüm olmuyor maalesef, bir ablamız çocuğu kötü arkadaşlar edinip onlar yüzünden kötü alışkanlıklar edindi diye şehir değiştirdi, benim çocuğum yapmaz, hep o arkadaşları yüzünden dedi hala da benim çocuğum yapmaz diyor, sandı ki sorun çevrede ama hayır ne yazık ki sorun yalnızca çevrede değildi, çocuğunuzla doğru iletişimi yakalayamaz, ona gerekli ilgiyi göstermezseniz şehir değiştirmek de işe yaramıyor, o ablanın oğlunda da işe yaramadı, gittikleri şehirde yine aynı tarz arkadaş çevresi edinmiş, yine aynı kötü alışkanlıklar devam ediyor, burası da bize yaramadı diyor farklı bir şehire gideceklermiş peki nereye kadar?

okuldan kacmayan var mı ya
ben bıle kactım hıc sebebım yokken sırf arkadas grubum kactı dıye
gıdıp pızza yemıstık :KK70: sankı hıc yemedıgımız bırsey
ustelık lısede yatılı okuldaydım :KK70: yurt okul guvenlık onu atlatma heyecanı ıcın sırf

yapmayan varsa ayakta alkıslarım bu ınsan olan herkesın ıcınde olan bırsey bence eskıler daha kotuymus hippiler varmıs onların partılerı varmıs :KK70: sankı cocuk adam öldurmus gıbı davranılıyor

Mevsim yaz olsa kıldan tüyden utanç duyabilirler ama şuanda böyle bir tavsiyenin nedenini anlayamadım açıkçası.
Tek bildiğim böyle davranışları baskılamanın ters teptiği..Arkadaş olmaya çalışmak , yakın olmak gerekiyor.O sinir krizleri kardeşinizi annenizden uzaklaştırır, rahat ettiği ortama daha da iter.Sakin düşünmek lazım.

Ailenizi eleştirmedim. Ne anladınız okuduğunuzdan?
Tamda bu yüzden anlatmak istemiyordum,çünkü başka yerlere çekip yanlış anlayacağınız için. Ve düşüncemi destekler nitelikte yorum yaptığınız için teşekkür ederim. İyi forumlar.
Anlatsamda olmayacak,o yüzden boşverin.
Ayrıca Allah aşkına her konuda bir polemik oluşturma çabanız var. Aileme laf ettiniz sonra çevir kazı yanmasın dediniz haddinizi bilin.

Ayrıca Allah aşkına her konuda bir polemik oluşturma çabanız var. Aileme laf ettiniz sonra çevir kazı yanmasın dediniz haddinizi bilin.
Nicedays :) Haddinizi bilin demek biraz ağır oluyor yalnız,farkındaysanız dün bu konuyu konuşup kapatmıştık,şuan alıntılamanızın sebebi benim değil sizin polemik çıkarmak istediğinizdir. :) iyi forumlar dilerim,ayrıca ailenize laf ettiğim kısmı alıntılayıp bana özelden yazarsanız sevinirim,zira ben orada eleştiri ya da hakaret amaçlı birşey yazmadım. Lütfen burada insanlarla tartışmaya çalışacağınıza oturup tyt kasın,rakipleriniz gece gündüz demeden paragraf matematik çalışıyor. Sınava 200 günden az kaldı.

lnx'in integralini sordum teşekkür etmişsin kız cevabı yazmamışsın.

f(x)=lnx için

f'(x)= 1/x
∫f (x).dx= x.lnx-x+c olur.

hem türevini hem integralini yazdım bak. en azından boş dolaşma burda.

Kızlar herkes mi yanlış yorumladı yoksa ben mi yanlış düşünüyorum. Sayfaların tamamını okumadım ama benzer durumda bir abla olduğum için konu sahibinin ne demek istediğini gayet iyi anladım. Evet haklısınız tüm bu sorunlar evin içinde bulamadığı sevgiyi ve ilgiyi dışarda aramasın dan kaynaklı. Evet annenin davranışı yanlış. Evet teknoloji vs bizim Çocukluğumuz gibi değil hiçbişey. Fakat bizim belli başlı değer yargılarımız var bunları da göz ardı edemeyiz. Makyaj yapması sigara İçmesi evet olumsuz davranışlar bana göre. Bunlar için yaşı çok küçük. Ergenliğin yaşı son yıllarda oldukça düştü bunun sebebi de çocuklarımızın çok fazla hormonu gıdalar tüketmesi ve internetin insan hayatının tam ortasında olması. Çocuklar çok erken yaşta farkındalık kazanıyorlar ne yazıkki. 12 yaşındaki bir kızın makyaj yapmak istemesi de bunun sonucu. Sigara tamamen bir özenti ve kendini kanıtlama çabasının sonucu. Fakat asıl olay bana göre diğer kızların bacaklarını al temiz ol demesi. O yaşta bi kız kış mevsiminde neden bacaklarını alnası ve temiz olması konusunda uyarılır bunun nedeni gayet açıktır. Anlamamak mümkün değil. Ablayı gayet ii anlıyorum çünkü o da bunları öğrenince kardeşini çok farklı profilde gözünde canlandırdı muhtemelen. Annenin tutumu ne yazıkki yanlış ama o yazılanları okuyunca gözüne perde inmiştir. Pedagog falan kâr etmez ona. Allah yardımcıları olsun. işleri zor.

Pedagog falan kâr etmez ona.

sanki seti katilden bahsediyorsunuz abartmayın ya. çocuk işte belki de evet sizin dediğiniz gibi çok kötü bir anlamı var o lafın ama dünyanın sonunu getirecek bir şey değil. ailenin anlayışlı tavrıyla ve uzman desteğiyle çözülür neden çözülmesin? illa bu çocuk hatalı şeyler düşündü diye toplumdan aforoz mu edilmesi lazım?

Mesajları okurken gözlerim fal taşı gibi açıldı.

12 yaşındaki çocuktan seri katilmiş gibi bahsedenler mi , vücut temizliği yaptığı için kınayanlar mı , makyaj yaptığı için kızanlar mı !

Ya siz hiç mi ergenlik yaşamadınız merak ediyorum.Üstelik bunları yazan çoğu üyenin gebelik takvimi var.

Yapmayın arkadaşlar 12 yaşında ki çocuğu annesinin yaptığı gibi dize getiremezsiniz. Onunda bir birey olduğunu kabul etmekle başlayın işe.

Gerçi konu sahibi kendisinin ve annesinin haklı görüldüğü mesajlara öncelik tanıyor ama kardeşine yaşatılan "onun iyiliği"adı altında davranışların çok çok yanlış olduğunu umarım geç olmadan anlar.

Mesajları okurken gözlerim fal taşı gibi açıldı.

12 yaşındaki çocuktan seri katilmiş gibi bahsedenler mi , vücut temizliği yaptığı için kınayanlar mı , makyaj yaptığı için kızanlar mı !

Ya siz hiç mi ergenlik yaşamadınız merak ediyorum.Üstelik bunları yazan çoğu üyenin gebelik takvimi var.

Yapmayın arkadaşlar 12 yaşında ki çocuğu annesinin yaptığı gibi dize getiremezsiniz. Onunda bir birey olduğunu kabul etmekle başlayın işe.

Gerçi konu sahibi kendisinin ve annesinin haklı görüldüğü mesajlara öncelik tanıyor ama kardeşine yaşatılan "onun iyiliği"adı altında davranışların çok çok yanlış olduğunu umarım geç olmadan anlar.

Anlayacaklar 15 yasinda kapiyi vurup gittiginde.. gece yarilarina kadar gelmediginde.. kiminle, nerede arkadaslik yaptigini bilmediginde.. gunlerce arkadasinda kalip ortadan kayboldugunda anlayacaklar..

sanki seti katilden bahsediyorsunuz abartmayın ya. çocuk işte belki de evet sizin dediğiniz gibi çok kötü bir anlamı var o lafın ama dünyanın sonunu getirecek bir şey değil. ailenin anlayışlı tavrıyla ve uzman desteğiyle çözülür neden çözülmesin? illa bu çocuk hatalı şeyler düşündü diye toplumdan aforoz mu edilmesi lazım?
Afaroz edilsin demiyorum. Kaldı ki bir eğitimci olarak böyle birşey ima dahi etmem. Pedagog falan kâr etmez derken çocuğun karakteri üzerinde değişiklik yapamazsınız. Sadece o an için bi çözüm olur ama uzun süreli kalıcı çözüm olmaz. sonuçta aile by karakterde bi çocuğa sahip olduğunun bilinciyle yaşamayı öğrenmek zorundalar.

Anlayacaklar 15 yasinda kapiyi vurup gittiginde.. gece yarilarina kadar gelmediginde.. kiminle, nerede arkadaslik yaptigini bilmediginde.. gunlerce arkadasinda kalip ortadan kayboldugunda anlayacaklar..
Hehh aynen işte anlatmak istediğim tam olarak bu. Böyle bir yaşantıya alışmak zorundalar.

Herkes kisin agda yapilmasina takilmis bende ona takildim.. kisin agda yapilmasi cok mu tuhaf? Ne yapiyorsunuz saliyor musunuz nasilsa kimse gormuyor diye :KK53:
:KK45:Bana da cok tuhaf geldi. Kizlari ergenlige girince kili tuyu almasi gerektigini soylemiyorlar demek ki. Bacagi killi olan cocugun kolunun alti da killidir, temizlenmezse kokar yahu,genc bunlar. Kosuyorlar egleniyorlar.
Temizligi sadece taharet almak olarak goren guruhun biraz daha egitilmesi lazim

Kardeşinize yazık olmuş anneniz bu kadar sert davranmamalı.okula göndermemek olur mu hiç.eğitim hakkı engellenemez.zamana çocukları böyle oluyor.daha modern yaklaşımlarla çözmeye çalışın.bugün kontrol altına alırsınız yarın gücünüz yetmez iyice yoldan çıkar.

X