TAKIM ANALİZLERİ SİSTEMİ NASIL İŞLEYECEK?
X. TAKIM ÜYELERİNİN ANALİZİ
Analiz Tarihi : mırmır
Kaynak : x. Etap
Takım Mevcudu : x kişi
Sınıfı Geçenler : x kişi
Sınıfta Kalanlar : x kişi
Analiz Notu : Sınıfı Geçenler / Takım mevcudu
xxxxxxx adlı üye
Başlangıç Tarih : yarışmaya başladığı tarih
Rejim Süresi : ** ay
Başlangıç Kilo : xx
Şimdiki Kilo : yy
Verilen Kilo: xx - yy
Minimum Değer: ** ay x 1 = p ve p değerinden -1 daha tolerans Yani yarışmacı 5 aydır burada. 5 x 1 : 5 kilo vermek zorunda. 5-1 : 4 minimum 4 kilo veren sınıfı geçiyor
Sonuç : Sınıfı geçti / Sınıfta kaldı / Takımın en iyi kilo vereni
Takımların analizlerini Nisan 2009 itibariyle aylık olarak yapıyorum.
Takımların analizleri sırayla yapılacak.
1. / 2. / 3. ve 4. Takım : Her ayın ikinci haftası
5. / 6. / 7. ve 8. Takım : Her ayın üçüncü haftası
9. / 12. / 13. ve 14. Takım : Her ayın son haftası
O zamana kadar ben de takım üyelerinin yukarıdaki şemaya uygun bilgilerini derleyip toplamış olurum.
"Rejim süresi" nin detaylı açıklaması
Analizi yapılan aydan bir önceki ay yarışmaya girenlerin analizi yapılmıyor.
Yani Nisanda yapılan analize, yarışmaya Mart ayında girenler dahil değil.
Şubat ayında girenin süresi şöyle hesaplanıyor:
Şubat - Mart : 1 ay
Dolayısı ile Ocakta girenler 2 ay, Aralıkta girenler 3 ay… bu böyle +1 şeklinde gidiyor. Bu hesaplama bana ait, sadece bu nereden çıktı demeyin diye açıklıyorum.
Burada TAKIM KAPTANI ve/ya YARDIMCISINA düşen görev :Ben ilgili takımın analizlerini yayımladığımda, takım kaptanı, takımında sınıfta kalan arkadaşları ile konuşacak. Problemleri tespit edecek, birlikte yeni bir yöntem üzerinde anlaşmaya varacaklar. Bu konudaki detayları, tamamen takımın yaratıcılığına bırakıyorum.
Bütün bu konuşmalar, TAKIM İÇİNDE gerçekleştikten sonra, PAYLAŞIM alanına "X. TAKIMIN ANALİZ CEVABI - TARİH" başlıklı, TAKIMIN BÜTÜN SINIFTA KALAN ARKADAŞLARINI içeren TEK bir mesaj yazacak. Takımın en iyi kilo veren üyesinin de mesajını denetleyip takip edecek.
TAKIMIN EN İYİ KİLO VERENİNE DÜŞEN GÖREV:
Deneyimlerini bizimle PAYLAŞIM alanında paylaşacak.
Bu mesajı ANALİZİN yapıldığı ay yazmayan kaptanın takımı, bundan böyle analiz dışı bırakılacak. Kimsenin peşinden koşup da mesaj yazmadın, demeyeceğim de şimdiden ileteyim.
Birinci Not : Ben analizimin yapılmasını istemiyorum diyenler lütfen iletsin.
İkinci Not: Yukarıda açıkladığım şekilde en azından Nisan ayında yapacağıma söz veriyorum. Bakalım ne kadar zamana mal olacak, buna değecek mi..vs Dolayısı ile bu kararımı Nisan ayındaki gelişmelere göre değiştirebilirim. Ama sanki yapılabilir gibi geliyor bana.. Önemli olan ilk aşamada yukarıdaki çatıyı bütün yarışmacılar için kurmak.. Sonra her ay, yeni veri girişi olacak.. Bakalım, hep birlikte görürüz durumu..
Yani.. Uzun sözün kısası.. Bu şekilde yapmaya gayret edeceğim.. Ama olur da zor gelirse, vazgeçtim dersem bana kızmayın lütfen.. a.s