• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 12. Takım

cimcime cim sen mayıs ayındaki genel değerlendirmede olacaksın. bu analiz ilk şubatta yapılmıştı. nisan ayında bu analizin takibi olacak. ondan sonra tekrar genel bir değerlendirme olacak. yani sen de katılabiliyorsun ama bir ay gecikmeli olarak sadece. eh bu da iyi birşey esasında. o zamana kadar süre kazanmış olacaksın :))..
ayrıca şimdiye kadar cevap veren tüm arkadaşlara teşekkürler. diğer arkadaşları da bekliyorum.
 
Arkadaşlar bende katılmak istiyorum.Ama yapmam gereken herhangi birşey var mı?Dün katıldım size ve 78 kiloyum.ilk önce 75 sonra 70 -68-65-63-60 ve eğer becerebilirsem ki bana imkansız gibi geliyor 58 kiloya düşmek..İmkansız diyorum çünkü 25 yaşında evlendiğimde bu kilodaydım.Üstünden 15 sene geçti ve 3 tanede kız, normal doğum yaptım.geçen sene diyetisyenle ağustos ayından kasıma kadar 74 kilodan 65 kiloya düştüm.sadece diyet yaparak.hiç spor yapamadım.Aralığa kadar bu kilomu muhafaza ettim.Aralıktan sonra ufak ufak kilo almaya başladım.Yazın başında 68 kiloydum.Bütün yaz yürüyerek bu kiloda sabit kaldım.Eylül ayında istanbul belediyesinin açacağını duyduğum spor sallonuna kayıt yaptırdım.Çocukların okulu, evin sıkıntısı kilolar aldı başını yürüdü.Ne yürüyüş yapabildim ne de yemeğime dikkat ettim.
İSMEK' te daha yeni açıldı.Allaha şükür nihayet açıldı dedim.Ama şimdi de aerobik hocası yok.Şimdilik fitness ile idare ediyorum.
Kısacası size katılmak istiyorum.Hedefimde şuuuu 78 kiloya yerleşmeden bir an önce 60 lı kilolara düşmek.
Cevap yazarsanız sevinirim.
 
bende analize katılmak istiyorum...Kıslar ben bu hafta boyunca kozmik beden temizliği yapcam sizlerede tavsiye ederim bakalım sağlığıma ve sağlıklı kilo verebilecekmiyimsüprizzzzz
kugün kahvaltıda yeşil çay kepek ekmek ve maydanos,tere yedim pardon khvt öncesi 1 bardak havuç,kırmızı pancar,lahana ve yeşil elma suyu içtim.
öğlen sebze çorbası akşamda başka bir sebze çorbası yicem.
 
Zayıflamak ister misiniz?
Melih Arat
Kilo probleminiz varsa önce bunun nedenini bilmekte fayda var. Yaptığım incelemelerde insanın gereğinden fazla kilo almasına yol açan yüz kadar neden buldum. Bununla birlikte bu yüz nedenden bir tanesi diğer doksan dokuz nedenden çok daha etkili. İnsan yemek yemeyi bir tatmin amacı olarak kullanıyor. Yaşamımızdaki başarı ve mutluluk açığını yemek yiyerek gidermeye çalışıyoruz. Eşimizle mutlu değiliz ya da işler yolunda gitmiyor; istediğimiz gibi bir eğitim alamadık; sofraya oturduğumuzda bu eksiklikleri telafi etmek için hiç doymayacakmış gibi yemek yiyoruz. Aslında bizim yemeğe değil, başarıya, mutluluğa, hayatımızda düzene/düzelmeye ihtiyacımız var. Kadınların kilo almasının temelinde eşlerinin, çocuklarının onları mutlu etmemesi var.

Mahatma Gandhi’nin yemek ve olgunlaşma ile ilgili çok özel bir sözü var. “İnsan ruhu ne kadar fazla olgunlaşırsa, o kadar az yemek yer.” İnsanın yemek yeme tutumu, bir tür olgunluk ölçer gibi çalışıyor. İhtiyaç duyduğundan fazlasını yiyorsan olgun değilsin. Nefsine hakim olabiliyorsan olgunsun. Müthiş bir ölçü. Başbakan da olsan, profesör de olsan, sanatçı da olsan, öğretmen de olsan fark etmez. Olgun olabilmen için yemekle ilişkini sağlıklı bir düzene oturtman gerekiyor. Yani büyük unvanlara ulaşmış olman ya da seksen yaşına gelmiş olman seni olgun yapmıyor. Sofrada kendine hakim olamayan biri, yaşamındaki diğer seçimlerde doğru olanı yapamayabilir ya da yanlış olanı da bilebile yapabilir.

Gereğinden fazla kilo alma konusunda bir istisna var. İlaç etkisiyle kilo alma. Bazılarımız kullandıkları ilaçların etkisiyle kilo alıyorlar. Bu durumun olgunlaşmayla bir etkisi yok. Kortizon tedavisi gören bir kişi, ilacın etkisiyle aşırı kilo alabilir.

Türk yemeklerini biz dünyanın en güzel yemekleri sansak da, Türk yemekleri monoton bir yapıya sahip görünüyor. Örneğin klasik bir Türk yemeği mönüsü yapalım Mercimek çorbası, pilav ve kuru fasulye. Mercimek çorbasından içtiğiniz birinci kaşıkla ikinci kaşık arasında bir fark yoktur. Çorba bitinceye kadar aynı monoton tadı vermeye devam eder. Restoranlarda az çorba denilen miktar, aslında insan için yeterli olabilecek bir miktardır. Fasulye yerken de durum fark etmez; birinci kaşıkla son kaşık arasında bir fark yoktur. Aynı monoton tat devam eder. Pilav için de durum aynıdır. Sofrada çeşitlilik (demokrasi) olmayınca tatmin duygusunu miktarı çoğaltarak çözmeye çalışıyoruz. Halbuki insan az yediğinde tadı damağında kalır. Okinawa adasında 100 yıldan fazla yaşayan insanların yemek kürü, günde 20 çeşit gıda almak. Adada yetişen otların çoğunluğunu oluşturduğu yeşillikleri tüketiyorlar. Biz de yemek yerken miktarı değil, çeşidi artırmalıyız.

Yemek yerken tat almayı da bilmiyoruz. Yemek sofralarında gördüğüm şey şu: İnsanlar ağızlarındaki lokmayı yutmadan, çatallarına aldıkları yeni bir parçayı ağızlarına götürüyorlar. Yediğinizin lezzetini anlayabilmek için ağzın boş olması gerekiyor. Yemek yerken acele edilmesinin de temel nedeni, yine başarı / mutluluk açlığımızı bir an önce yatıştırmak isteği. İnsanlar, eğer ağızlarındaki lokmayı bitirip yeni bir lokma alsalardı yemek yeme süresi kendiliğinden uzayacak ve daha az yenilerek tatmin duygusuna ulaşacaktık.

Okull İstanbul’da sık sık misafirlerime ya da ekip arkadaşlarıma kahvaltı hazırlarım. Sofraya insanların gözünü tatmin edecek kadar her şeyi bol bol koysam da, kahvaltılıkları olabilecek en küçük şekilde doğrarım. Peynirler, salatalıklar, domatesler ya da biberler, çatala gelebilecek büyüklükte ama alışılagelmedik ölçüde küçük doğranırlar. Yediğimiz küçük de olsa büyük de olsa aynı etki de tat bırakıyor. Birçoğumuz da sadece tatmin olmak için yemek yediğimizden bu küçük parçalar çok fazla yenmese de insanın daha fazla damak tadına ulaşmasına yol açıyor.






mail
 
Değil mi cimcimem? hele ki "İnsan yemek yemeyi bir tatmin amacı olarak kullanıyor. Yaşamımızdaki başarı ve mutluluk açığını yemek yiyerek gidermeye çalışıyoruz." cümleleri çoğumuzun gerçek sorununu açıklıyordur diye düşünüyorum. en azından benim için geçerli bir tesbit. O yüzden elimizi tabağa uzatırken iki kere düşüneceğiz "midem mi istiyor, beynim mi istiyor" bu soruya dürüst cevap verebilirsek eminim üzerimize her türlü yük olan fazla kiloları verebiliriz.
 
canım bana yarın için bi mönü hazırlarmısın yarın saat 3 te otobüse binicem yolda oluucam yani yarın 3 ten sonra akşamı yolda geçiricem meyve yle geçiştirebilirim bekliom

yola çıkıcaksan sen kendine göre ayarla aşkım ya...ben bilemem ne zaman ne yiyebilirsin...eve dönünce hazırlarım daha ii olur....
 
yazılan yazıya kesinlikle katılıorum space...yapılan bir araştırmaya göre akşam atıştırma yapmanın daha çok çikolata tatlı yeme isteğinin ortaya çıkmasının nedeni mutlu olma isteğiymiş serotonin hormonu akşam saatlerinde düşüşe geçermiş eğerde kökende bir mutsuzluk varsa dibe vuruyor bence bunlar hep birbirine bağlantılı şeyler...birde alışkanlıklar var farkında olmadan yenilen yemekler var çocukluktan aşılanan tabağında hiçbirşey kalmayacak bir süre sonra alışkanlık oluyor ben 28 yaşındayım ilk defa şu 1 aydır bu alışkanlığımdan vazgeçtim ben ihtiyacımdan fazla yediğimide 1 aydır anlıyorum eskiden 1 günde yediğim kadar yemeği şimdi 3 günde yiyorum ve doyuyorum eski günleri düşünüyorum dolu dolu yediğim zamanlar bile doymazdım arkasına tatlı yemeye çalışırdım gerçekten beyinle alakalı bir durum şimdi o yediğimin çeyreğini yiyorum ve doyuyorum ve bu beni çok mutlu ediyor eskiden yemek yememek beni mutsuz ediyor diye diyet yapamazdım artık o günler çook geride kaldı
 
ee kızlar nerdesiniz ne yapıyorsunuz. ses soluk yok takımda. dün ben giremedim. Geçmiş kandiliniz kutlu olsun. Allah tekrarını nasip etsin. Hadi bakalım herkes ses versin. Çarşambaya kadar analize katılmak isteyip istemediğinizi sormuştum. daha cevap vermeyen arkadaşlar var. Cuma ve hsonu eklediğim yazıları lütfen okuyun olur mu? Hepinizi beklemekteyim..
 
Back