Cuma Zayıflama Yarışması 12. Takım

selam güzeller,
dün geceye kadar iyi gittim. kahvaltı 1 dilim tam ekmek, azıcık peynir. geç kahvaltı yüzünden öğle yemeği yemedim. Akşam yemeği ise az biraz pilav ve fırında küçük bir parça tavuk idi. arada 3-4 kuru kayısı. Ama gece saat 2 civarı acıktım ve biraz daha pilav ve tavuk yedim. pişmanım pişmanım. Şu gece oturmalarını kaldırsam ya da yemeği kessem bitirecem bu işi de. Zaten beni bitiren hep bu gece yemeleri olmuştu. Neyse o da düzene girecek elbet (. Bugün daha bişi yemedim. bir lokma peynir attım ağzıma o kadar. geç kalktım. Umarım bu gece de işi berbat etmem. Gideyim lahanamı alayım bari ben.

spıcegırls cüm sen şu akşam yemeklerini kaldır bende öglen gezmelerni:)
bende çok pişmanım hemde çok öglen arkadaşım çagırdı bende kısır yedim
öfffffffff öffff akaşam yemedim belki birazdan elma yerim

Şebnem cim sen yine iyisin. Öğle yersin akşam dengelersin, gün içi yakarsın. Ben direkt metabolizmayı bozuyorum gece yiyince. Löp et olarak orama burama yapışıyor (((. Haklısın bu gece yemelerine bir yol bulmam lazım. Ama gece yaşayan biriyim yaa. En erken 2 gibi yatıyorum, kimi zaman sabah 5-6.
Bu arada lahana çorbamı hazırladım. Kısmetse yarın lahana çorbasına başlıyorum. Kendimle gurur duydum. Bu havada üşenmedim kalktım pazara gittim. Sonra gelip onca ıvır zıvırı yıkadım ya.. Helal bana. Umarım bu sefer daha tahammüllü olur ve bir haftayı tamamlayabilirim. Topiğinde 4 günde 2 kilo filan verenler var. Şöyle bir bireysel birincilik acaip gaza getirirdi valla beni de. O kadar çorba içmek düşüncesi şimdiden kastı beni :))))
bu arada akşam yemeğim, 1 tabak çorba ve patates yemeği. Yanında yarım dilim ekmek.. Gündüz bir mandalina yemiştim sadece.. Ama gece uzun.. Ne olacak bilmiyorum.

aman tut kendini elmayla felan geçştir 1 ay oluyor bende lahana çorbasını denedim üç gün içebildim ve vallahi 1,5 kilo verdim ama bende bayramda geri aldım 2kilo olarak ama bende tekrar yapıcam ama uzun soluklu olucak inşallah
38 bedene girebilmiştim tekrar 40 bedendeki pantolonlarımı giyiyorum

itiraf ediyorum...
hamburger patates kızartması vs kfc tarzı koca bi menü mideme indi
bütün suç pengicunun eşi ve kuzenine atıldı efendm ben bilmez
ayrıcana ustune haribo dukkanında bi kriz... ay deliricem ben yemesem de kilo alıorm bengisu yiyip yiyip kilo verio yaaa
öyle işte itiraf bu kadar ama yarın söz evdeim sadece pirinc lapası ve meyve yicem ha bide yogurt...
a.s.

arkadaşlar tv 8 de sabahları ebru şallı nın pilates programını izleyen varmı daha doğrusu uygulayan?
arkadaşım yapıyo 2 haftadır. çok etkisini gördüğünü söylüyo.bende yapmayı düşünüyorum.

sebnem cim gördüm ama hiç yapmadım. sabahın körü bir saat oluyor benim için o saat :).kim poposunu kaldıracak o saatte
Fiyucem sen ne yaptın öleee.. suç onlarda olsun da kilo sende kalacak be gülüm. Hadi bunu görmemiş olalım biz..
şimdi benim itiraf 5-6 cips ve bir avuç kadar soslu mısır yediiimm. Kim kızacak bana.
victorias secret seyrediyorum şimdii.. nasıl zayıflar yaa. bunu kasede çekip günde 3 öğün seyretmek lazım. Sonra bişi yiyebiliyoz mu bakalım. O dümdüz karınları, incecik belleri gördükçe sinir oluyooommmmm

Pilatesle baya kilo veren arkim var bende heveslendim pilates topu aldim ama ustune oturmakdan baska bisi yapmiom uahuhauahuhadelikafadulden

Space'cim uyumadan 3saat once istedigini ye ama 3 saat hicbisi yememen lazim, ona gore ayarla kendini 3 saat icindede acikacagini sanmiorumkaydirigubbakcemile3

Meyve masumdur ama aldanmayin kizlar aksam 9dan sora meyve yemeyin, meyve seker ve karbonhidrattir , bu nedenle aciktigimizda sarilcagimiz son sey:)))

Gece acikmalarinda yiyebilcegimiz alternatifler verim; haslanmis yumurta (sadece beyazi), haslanmis tavuk (yagsiz tabi), sebze ( domates ve havuc haric)

Bide pilav sevenlere mujdeşakkıdı pilavi oglen saatinde yediginiz surece kilo yapmiyormus:lepi:

Bende arastira aratira okuya okuya Uzman oldumm yawwwsengözlerimebaksanab

Molihua,
ne güzel bilgiler bunlar. Bi de makarnanın ne kadar yersen ye kilo yapmayacağını bul. En sevdiğim sen olacan söz :))))...
Yarın byük gün..Başlıyorum bakalım. birileri bana yarın sadece meyve yemem gerektiğini hatırlatsa bi de. ben unutuyorum böyle şeyleri yaa. Cumaya kadar dayanabilirsem 5 gün eder. Versem şöyle hızlıca. Naısl heves ediyorum bi bilseniz.

Walla makarnayi bende cok seviorum onun hakkindada bilgim varhihoyyyt makarna diyetleri felan varya sakin onlara aldanmayin, onlar highcarb diyetleri ve en az 3000calorilik spor esliginde kilo verdiryor.

Makarnayi salcalamak yogurtlamak lezzetli olan ama kilo yapan kisimda orda:)
Makarnayi sadece salata ile karistirip yiyebilirsiniz ama pilav gibi iyi huylu bir karbonhisrat turu dgl:1no2: bu nedenle uzak durmak lazim, haftada bir oglen yiyip nefsini koreltebilirsin bence sakincasi yok

kızlar simdi size yazıyorum ve sonra bi gusel cekebildiim kadar mekik cekiorm... ve baslıorm spora hadi hayırlı olsun simdiden :):)

pilav manyagı olarak lapayı benm kdar cok sevkle yiyen yoktur heralde...pilavı yogurtsuz yiyemedigimden paso haslanmıs pirinc tuzsuz yogurtla yiyorum hem su topladı mı da atıyo vucuttan...

spacem makarna kilo yapmaz... eger yagsız ve tuzsuz yersen... ben bi ara makarna haslıodum tuzsuz ama...üstüne sadece yogurt... zaten yogurtta yag var super gidiodu tabi tuzsuz yemeye alıskınsan...
platesi bilmem ben molihua bu konuda bilgili :) o anlatcak bize...
simdi ben mekik cekicem sora kac tane ne yaptıımı yazarımsize ok
a.s.

iyi geceler ...
bende bugün fiyuce gibi kaçırdım valla...
eltimin bebek mevlüdü vardı en az 15 çeşit açık büfe pasta börek vardı günlerdir doğru dürüst birşey yemeyen ben koptum tabii...
ama sabah hiçbirşey yemedim açığı kapatmak için...
akşamda çeyrek ekmekle ciğer ve diet kola içtim
1 muz 2 mandalina yedim
regl olduğum için yüzmeye gidemiyorum 5 gündür....

şimdi...bugun yediklerime bu kadar spor yeter mi kızlar... yazıyorum...

30yarım mekik
30 sag-30sol çapraz mekik
30 ters mekik
30 sağ- 30sol bacak kaldır indir....

şuan resmen telef oldum...nefessiz kalma hamlama falan degil.. halsizlik...pff... bakalım pztrsi drlar ne dicekler bu durumuma...
valla canım cıktı diyebilrm.. ilk gün icin yeter sanırım ...

yatmadan önce de acıcam wibroshapeimi bi gusel 10dk bel 10dk basen... acaip iyi gelio masaj olarak da...ayrıca selüliti giderme konusunda cidden basarılı bi alet bence...masaj da selülit giderir diyorlar ya... bu daha hızlı bi masaj oluo hem...

aslında diyorum zayıflamak için hergün şu fashion kanalını mı izlesek?ben orda tahta gibi hatunları görünce sinirlerim bozuluyor yediklerimden vicdan azabı duyuyorum....psikolojik baskı şart....birde bu aralar son zamanlarda 2 kilo vermeme rağmen benle şişko diye dalga geçiyorlar sinirlerim bozuluyor valla...aslında işe yarıyor içten içe hırs yapmaya başladım sanırım....şöyle iyi bir zayıflayıp alın size bakalım diyesim geliyor...ben eskiden çok güzel bir kızdım kendimi övmeyi sevmem ama herkez fiziğime bayılırdı şimdi eski resimlere bakınca çok üzülüyorum kızlarrrrr....

valla sen bu saatte bunları yapabiliyorsan kutluyorum seni....
ben şuan yatakta yazıyorum bunları....töbe kimse kaldıramaz beni yataktan...azim diye buna denir işte....

valla sen bu saatte bunları yapabiliyorsan kutluyorum seni....
ben şuan yatakta yazıyorum bunları....töbe kimse kaldıramaz beni yataktan...azim diye buna denir işte....

canım ben subattan hazirana kadar bu hareketlerin 2-3katını yapıodum öyle kilo verdim
şimdi böyle bugun tıkınınca illa bisiler yapmam lazımdı..cidden bazen üşenmemek gerek ben suan itibariyle basladım 1hafta sora da kısmetse finaller olcaı icin 2-3gunde bi niveanin cdye baslamayı dusunuorm...
ve yazıcam buraya yaptıkca...yazmam gerekmesse kesin yapmam biliorm kendimisengözlerimebaksanab
bundan sora baslıorz spora iice ok :) hepimiz azar azar... valla diger türlü kilo versek de sarkmalar olur ben size diyim...
o beli incelttim bi derece ama hic sarkmam olmadı su mekikler sayesinde... sora bide estetige para vermeyelim dimi spor şart:dilcikar:
eğitim şart der gibi oldu sankim:roflol:

İşte Japonların kilo almadan yıllarca genç kalmalarının sırları..

Gözlerinizle yiyin
Japonların yemek sırrı yavaş ve ufak parçalarla küçük porsiyonlarda yemek.. Yemeğinizi yavaş yerseniz beyninizde tokluk hissi oluşacak ve az yiyeceksiniz. Kaloriyi azaltmak acı vermez. Ekstra bir yiyecek yemeksizin, çikolata, cips, bisküvilerin yerine meyve, sebze ve çorbaları tercih edebilirsiniz.

Küçük porsiyonlar
Porsiyon güçtür. Japonlar yemeklerini küçük tabaklarda ve kaselerde alırlar. Akşam yemeklerinde herşey azar azar tadılır. Ufak porsiyonlar belki de sağlıklı yaşamalarının ve zayıf kalmalarının en önemli yoludur. Araştırmalara göre ise, büyük servislerde sunulan yemekler bitirilmeye çalışıldığınmdan kilo almaya neden oluyor. Büyük tabaklarda servis edildiğinde kişi % 45 daha fazla yiyebiliyor. Bu hem iyi hem de kötü haber! Düşünmeden yenildiği için kötü, yiyeceklerin değerini değiştirmeye yardımcı olduğu için iyi haber. Daha az yemeye alışılabilir öyl değil mi?

Temel besin kaynağı pirinç

Japon diyetinde pirincin büyük yeri var. Bir kişi günde 6 kereden fazla pirinç yiyebilir. Kahvaltı dahil hemen hemen her öğünde küçük bir kasede pirinç servis edilir. Yağ oranı düşük, kompleks karbonhidrata sahip pirinç birkaç kalorinin yükselmesine neden olabilir. Hamur işi ve bisküvileri göbeklenmeye neden olabileceği için azaltmanız gerekir. Kalbe yararlı yağlar içeren pirinç, Japonya'da sadece haşlanarak yenir, yağ eklenmez.

Sebzeler lezzetlidir
Japon kadınları haşlanmış, karışık sebzeleri yemeye bayılırlar. Kırmızı biber, kabak, taze fasulye, patlıcan, soğan, domates, yeşil biber, salata, havuç, ıspanak, pancar, şalgam, patates, mantar, deniz sebzeleri, patates gibi sebzeler beslenme alışkanlıklarında önemli yer tutar. Bir öğünde en az 4-5 farklı sebze yemeği servis edilir. Hiç kimse sabah kahvaltısında salata yemenin veya çorba içmenin garip olduğunu düşünmez.

Ana yiyecek balık
Özellikle somon, tuna, sardalya, uskumru ve ringa balığı gibi yağlı balıklar, kalbe yararlı omega-3 kaynağıdır. Japonlar dünyanın % 2'sini oluşturmalarına rağmen dünya balığının % 10'unu tüketirler. Dolayısıyla Japonlar daha az kırmızı et tüketirler ve kırmızı etin neden olabileceği hastalık risklerinden korunurlar.

Soya yararlıdır
Soya yetiştirilmeye ve tüketilmeye başladığından beri, kırmızı et kadar yararlı olduğu ancak daha az yağ içeridiği biliniyor. Bu nedenle Japon yemeklerinde daha çok soya yağı kullanılır. Bunun yanı sıra soya, mayalanmış çorba olarak da tüketilir.

Sağlıklı tatlılar
Japon tatlıları mevsim meyvelerinin karışımıdır. Dondurma ve kek gibi tatlı türlerini daha çok seven Japonlar, tatlıdan sonra bir fincan Japon yeşil çayı içmeyi ihmal etmez. Sadece birkaç düzenleme ile Japon diyetinizi uygulayabilir ve daha sağlıklı yaşayabilirsiniz. Öncelikle her yerde olan beyaz yerine, kahverengi pirinç tüketin. Sushi'yi tercih ederken 2-3 damla soya sosu ilave etmeniz yeterli olacaktır.
mynet:jeyyar:​

evet japonların beslenme tarzını oldum olası sevmişimdir bizde aynı şeyleri yiyiyoruz ama pişirilme şekli yanlış...
sözüm ona sebze yemekleri taze fasulye yapılıyor bol yağlı etli salçalı...neye yaradı..pilav desen öyle bol yağlı...porsiyon olayınada katılıyorum çok etkili oluyor denedim....yeşil çayda gerçekten metabolizmayı çok hızlandırıyor

valla ben yesil cay icemeyenlerdenim...ama japonlar gibi tüm günümü haslanmıs pirincle gecirebilrmcokacimcoook
kücük porsiyonu bilmem ama ben en tatsız tuzsuz yemegi bile sunumda süsleyip püslersem acaip keyifle yiyorum...bunu mesela salatalarda yaparım tuz sos olmaz ama görüntü süper olunce yerim rahatca...

bu arada yarın lapa yapıyorum 2-3gundur aldıgım fazla tuzdan kurtulsn vücudum en azından...

nese fıstıklar ben yatar... pztrsi erken klkıcam ya birz olsun erken yatmaya baslaım yoksa ben adam olmam zannımca ....
:1hug:a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…