Cuma Zayıflama Yarışması 12. Takım

hadi sana iyi geceler...
lapaya bende başlayacağım bu hafta...

canım lapayı 1hafta boyunca tüketmek pek saglıklı degil en iyisi ayda 1 kere 2gun boyunca yapmak diyorlar...ya da benim hesap yap...fazla yedigini ya da tuzlu tükettigini düsündüünde haftada 1gun yap sadece...
sabah ögle aksam 3ogun 1caybardagı pirince 3cay bardagı su hasla...icine yag tuz tavuk etbulyok vs koyma...ama acı karabiber nane kekik yogurt salata ekleyebilrsin...
önemli olan yagsız ve tuzsuz olması...
ara ogun olarak da abartı olmmak kaydıyla meyve...

sana da ii geceler:1hug:

Eğer şimdiye kadar makarna hakkında duyduklarınızın hepsi doğru olsaydı, kesinlikle sürekli kilo alır, kan şekeriniz tavana vurur ve karbonhidrat cümbüşünün içinde olurdunuz. Korkmayın: Makarna sağlıklı yaşam için stratejik role sahip bir gıdadır.

Tavsiyeler
Makarna yapmayı düşündüğünüz zaman bu lezzetli tariflerden birini deneyin. Ailenizin yemekleri severek yemesi sizi de mutlu edecektir.

Çiftçinin Pazar Makarnası
Meksika usulü yay-bağ
Sarımsaklı ve brokolili makarna
Sebzeli makarna

Makarnanın kalori değerleri

İki ons kuru makarna, veya 1 1/ 2 kase haşlanmış makarna 211 kalori,7 gram protein,1 gram yağ,42 gram karbonhidrat,2 gram lif içerir ancak kesinlikle kolesterol içermez. Ayrıca makarna içinde bulundurduğu folik asit sayesinde, kadınlarda beyin ve omurilik rahatsızlıklarının ortaya çıkma riskini düşürür. 1 servis makarna günlük folik asit ihtiyacının %25 ini karşılar.

Peki ya karbonhidratlar?

42 gram karbonhidratın sizi korkutmasına izin vermeyin.Makarna kompleks karbonhidrattır. Geç sindirilir.Bu da daha uzun bir süre boyunca tokluk hissetmenizi sağlar. Ayrıca yavaş yavaş enerji verdiği için de ilerdeki bir kaç saat boyunca enerji üretimine devam eder. Şeker hastaları bile kan şekeri seviyesini tavana vurdurmadan makarnayı zevkle tüketebilirler.
Önemli olan kontroldür.
Eğer sizin tipik porsiyon anlayışınız tabağınızı ağzına kadar makarnayla doldurmak ise çok yiyorsunuz demektir. Her porsiyon için iki ons kuru makarna veya1 1/ 2 kap haşlanmış makarna hazırlayın. Yemeğinizi taze mevsim salatası,sebze, 3 ons deniz mahsulleriyle yada kızarmış tavukla süsleyebilirsiniz.Çok büyük porsiyonlar kilo ve gereksiz kalori almanıza neden olur. Yiyeceklerin lezzetini bozmadan sağlıklı yemenin en iyi yolu öğünlerinize sebze ve meyve eklemektir.

Makarna sosu uzmanı olalım.

Makarnanın üzerine ne koyduğunuz kilo kontrolünde yağ alımı açısından makarnadan daha önemlidir.

Bu sağlıklı önerileri takip edin.

Kullandığınız soslarda beyaz soslar yerine domates ağırlıklı kırmızı sosları tercih edin. Krem tabanlı soslar yüksek yağ ve kolesterol içerir.

Etli soslar yerine içinde birçok sebzenin olduğu sosları tercih edin.
Sodyumu kesmek için tuz yerine biraz un ekleyin.
Az miktarda peynir ( örneğin Parmesan) katarak daha lezzetli olabilir.
Makarnanızın sosuna kuru fasulye,mercimek gibi baklagiller katarak yağ olmadan protein ve lif alabilirsiniz.
Az miktarda zeytinyağı kullanabilirsiniz.

cnm makarnadan alcagimiz karbonhidrat bize gun boyu yeter yakilanla alinan ayni oldugundan kilo verilmezkaydirigubbakcemile3 makarnayyi kontrollu yersen kilo almazsin ama kiloda vermezsin , bzm amacimiz kilo vermek saniyordum:eek:

Gelelim gunluk rapora:nazar:
sabah; bi dilim peynir, 4 zeytin,bi dilim kepek ekmee, bi kahve
oglen; iki kasik pilav ve tavuk sote(yagsiz yapdim cok kotu oldu uahuah)
aksam;salata ve kofte

Bugun meyve yemedim cunku evde hicbisi kalmamislaelaelaelaelae alisveris sart:))))

neyse guzeller yrn gorusuruz bnde spora pzt basliycam , tempo tempokaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2

günaydın cimcimeler

yok yılbaşıydı,bayramdı,hastayım vitamin lazımdı derken bozduğum diyete dün yeniden başladım..
ne başlayış ama tüm gün portakal,nar,elma yemekten fenalık geldi
zavallı beynim alışık olmadığı bu durumu baş ağrısıyla karşıladı kafamçokkarıştı

başım ağrıyor uzanıyordum bi yandan,diğer yandan da "ne yemeğe meraklıymışsın" diye kızıyordum kendime :mymeka:

neyse bugün bi dilim çikolatalı ekmek yedim de başım ağrımasın diye
zaten finallerim var 2 hafta boyunca güçten çok düşmemem lazım
tartıda bir kıpırdanma var sositososito

fiyuce ne güzel başlamışsın yaa..
ben de bi kaldırabilsem şu yağlı popomu

öptüm herkesii a.s.

sabah uyanınca yine tartıldm.sonuç yine aynı 57. yaa bu kiloda takıldım kaldım.1 aya kadar 55 olmam lazım ama naasııııııllll?!!! offf ya gitmiyo kilolar... kahvaltıda 1 dilim peynir,2 zeytin,1 domates,1 salatalık,1 dilim salam ve 2 dilim kızarmış ekmek yedim.şekersiz çay tabi.
bugün temizlik yapacam acaba spor yerine geçer mi?!!! çok yorucu oluyor temizlik günleri benim için. yarın da misafir gelcek hazırlık yapmam lazım. bebek olunca zor oluyor iş yapmak. onunla ilgilenmem gerekiyor çünkü. herneyse herkese mutlu pazarlar...

günaydın kızlar süpersiniz valla yazılarınızı okumak bana acayip ii geldi herkes kolları sıvamış bende sıvamalıyım şuara ben kaçırmasam bile yeter çünkü yeme düzenim acayip bozuldu pantolonların hepsi dar geliyo :a015:1 hafta kaçamaksız geçirirsem 2 hafta düzenli diyetle bu işi çözerim diye düşünüyorum bende spora gidiyodum fakat havalar soğuyunca terle soğuğa çıkmayı gözüm yemiyor evde bisikletime binip biraz kalça basen hareketleri yaparsam süper olacak ahhh kızlar ben acayip dağıttım kızın bana:eek:klava: noldu bana anlamıyorum ama yok yeter bu kadar toparlanmam lazım benimde derdim gece atıştırmaları gündüz hiçbir sorun yok gece geç yatıyorum sabahta geç uyanıyorum buda ii değil buyüzden gece abur cubursuz geçmiyorcokacimcoook bir yolunu bulup gece yemeyi kesicem kızlar herkese ii pazarlara.s.

bugün sabah çok çeşitli bi kahvaltı yaptım öglen de yani az önce elma ve yoğurt yedim
akşamada pırasa yemeyi düşünüyorum
ay kızlar inşallah yaza kadar 60 kilo olurum çünkü 2.bebegi istiyorum ayrıca düğün varrrrr

güzelllerrrrrr 64,4 çıktıııııımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.. ayh nasıl mutluyum anlatamam. Gece 1 elma yedim :) 4 civarı yattığım düşünülrse iyi dayandım. Bugün lahana çorbası günü. Ağzıma bir parça peynir attım.Sabah pasını silmesi için ve bir mandalina yedim şimdilik.. Kalktığımda tartıldım wc'ye çıkmamış halim 64,4. Mutluyum, mutlusun, mutluuuu... İki günde 600 gram. Tamam hepsi kilo değildir herhalde ama olsun. Tartı az gösterdikçe öyle veya böyle gaza geliyorum.
Sunbul cum sen de aynı benim gibi olmuşsun. Uzun süreli kilo vermenin ardından gece atıştırmalarıyla aynen kilo alma moduna geçmişsin. Benim de rahat olan pantalonlar kasmaya başladı. Bu iş gerçekten kafa işi. Bünyeni dinle. Bak ben kendime yılbaşına kadar süre vermiştim.. O zamana kadar vicdan yapmadım. İpin ucunu da bırakmadım yani tamam buraya kadar demedim. İstersen sen de kendine bir tarih belirle. O tarihe kadar kendini rahat bırak. Ama o tarih gediğinde kesinkes yine kilo vermeye dön.
Bakın bir önerim var. Herkes şimdiki (cuma günkü) kilosunu, hedeflediği kilosunu ve hedeflediği tarihi yazsın. Ben de her ay sizin için rapor oluşturayım. Aylık hedefinizde şaşma olursa oklavaları çıkaralım. Ne dersiniz. Hepiniz bi mesajında bunu yazabilir mi? ilk ben başlıyorum

Şimdiki kilo:65
hedef kilo:50
hedef tarih:30 haziran
aylık hedef:2,5

şimdiki kilo:69.7
hedef kilo:60
hedef tarih:1 temmuz
aylık hedef:aslına bakarsan 4 olsa ii olur:) 2,5 la yetinecez

Şebnem cim hedef tarihinde veya aylık hedefinde galiba bir tutarsızlık var yaklaşık 10 kilo ve 6 ay hesaplarsak aylık 1,5 kilo vermen gerekiyor? Aylık 2,5 kilo vermeyi hedeflersen de hedef tarihin Mayıs başı oluyor :). Hangisi olduğunu sen seç.. Ben kayıtlara alayım..

umarım mayıs başı ben 60 olurum ve temmuza kadar korurum.dogru söyledin
simdiki kilom:69.7
aylık hedef:1,5

umarım mayıs başı ben 60 olurum ve temmuza kadar korurum.dogru söyledin
simdiki kilom:69.7
aylık hedef:1,5
Tamamdır güzellik. Aldım kayıtlara hadi hayırlı olsun. Bu arada resmine göre sen zaten zayıf ve de çok güzelsin :)..Maşallah diyelim. Ne zamandır yazacağım. Kilo muhabbetinden fırsat olmadı.
Hadi güzellikler siz de iyice düşünün taşının. Verebileceğine inandığınız tarihi belirleyin. Hızlı olmasına gerek yok sadece gerçekten ulaşabileceğiniz bir hedef olsun. Hızlı gidip tıknefes olmayalım. Arada dinlenme (duraklama) dönemlerini de hesaba katalım. İnşallah takımımız peşpeşe mezun verecek bundan sonra. Hepimiz başarı öykülerimizi ve resimlerimizi yayınlayacağız.

valla saol bu kiloya gelmek için çok çaba sarf ettim.ama daha iyisini istiyorum bu sefer çok daha kararlıyım.

slm kızlar..biraz gec kalktım...1domatesle pisirdiim lapa + yogurt kahvaltımdı...
arada 1 kozlenmis kırmızı biber ve 1-2mandalina..
tahmini 5tane falan kuru üzüm (kan yapsın die)

simdi gelelim hedef kilo olayına...
ben aslında tam 15subatta mezun olmak istiyorum 1sene sonra mezunluk süper olurdu...süre olarak da güsel aslında.. ama şimdiden belirteyim 1subattan 15subata kadar izinli olcam yaklasık 2 hafta...30ocakta finallerim bitiyor...1subat gibi istanbula gidicem malum kac yıldır tatil yapmıyorum...1hafta amcamlarda kalıcam son bi hafta da ereglide annemlerin yanında... o yuzden içimdeki ses kızım o sürede kilo alacaksın diyo...
biraz uzun tutucam nolur nolmaz diye 15subatta kilo almış olsam bile tahmini mart ortalarına ben kesin 55olmak istiyorum...

simdiki kilom 58.8
hedef kilo: 55
kalan kilo: 3.8
hadi şaka gibi olsun :roflol: 1 nisana kadar 55 olayım :)
aylık ortalama 1kg hesabı yaptım...

akşam pırasa yicektim ya bi degişikli oldu mönü de ve balık yedim fırında ama bi bardakta kola içtim malesef

raporum geliyor. Sabahki bir mandalinanın ardından iki tabak çorbadan içtim. Tek kaçamağım bir lokma ekmek yedim. Çok çekici görünüyordu. Ama valla çeyrek dilim bilem diildir.
Fiyucem nivea cd sini yeniden indirdim. Şimdik seyrediyorum. Oturduğumuz yerden yrekten katılma sayılıyor mu spor yapmaya :). Maşallah ne güzel de yapıyorlar filan diye tezarühat yapmak filan :))). Neyse. kısmetse yarın başlarım. önce bir hareketlere bakayım aşina olayım. Ayrıca bence sen kalan 4 kilonu çok daha önce verirsin. Ama veremesen de canın sağolsun. Sadece motivasyon kaybın olmasın. Onu kaybetmeyeceğinden eminsen Nisan da seni de mezun edeceğiz diye alıyorum kayıtlara :).
Hadiyin bakalım diğer arkadaşlar da belirlesinler hedeflerini...
dipteki not:Çorba cidden wc'ye çıkarıyor. Şu gnler geçse de tartıda 62 filan görsem.Askıdaki kıyafetleri indirmeye başlasam.

raporum geliyor. Sabahki bir mandalinanın ardından iki tabak çorbadan içtim. Tek kaçamağım bir lokma ekmek yedim. Çok çekici görünüyordu. Ama valla çeyrek dilim bilem diildir.
Fiyucem nivea cd sini yeniden indirdim. Şimdik seyrediyorum. Oturduğumuz yerden yrekten katılma sayılıyor mu spor yapmaya :). Maşallah ne güzel de yapıyorlar filan diye tezarühat yapmak filan :))). Neyse. kısmetse yarın başlarım. önce bir hareketlere bakayım aşina olayım. Ayrıca bence sen kalan 4 kilonu çok daha önce verirsin. Ama veremesen de canın sağolsun. Sadece motivasyon kaybın olmasın. Onu kaybetmeyeceğinden eminsen Nisan da seni de mezun edeceğiz diye alıyorum kayıtlara :).
Hadiyin bakalım diğer arkadaşlar da belirlesinler hedeflerini...
dipteki not:Çorba cidden wc'ye çıkarıyor. Şu gnler geçse de tartıda 62 filan görsem.Askıdaki kıyafetleri indirmeye başlasam.

spacem aslında ben dogum gunume 56.9bile olsa 56lı bi kilo görmeyi ve 15subata da tam bi yıl oldugunda mezun olmayı istiorum ama iste 15tatilde sehir dısında olcam icin aksama var...bence sen simdilik beni kaydetme cunku yarın da hematolojiye gidicem ya ne olcak bilmiyorum belki ilac kullanmam gerekicek belki yeme düzenime karısacaklar..hic bisi kesin degil..en azından su tahlilleri bi yaptırayım hastalıgım varsa neymiş bi ögreneyim sonra karar verelim olur mua.s.

aksam yemegim de lapaydı...birazdan cay yapcam kendime su bitki cayımdan...bugun hic icmedim...

benim işim biraz uzun sürcek gibi..
hepinizi gururla göndericez buralardan inşallah

hedef tabiki 60-65 kilo arası olmak
hatta o bile fazla geliyor gözüme
yaza kadar 7 ay olduğunu düşünürsekkk..

şu an :76 kiloyum
hedefim:69 (14şubata kadar)
ortalama 50 günde 7 kilo
şişko olduğum için daha fazla verebiliyorum
öptümm

senağlamasenağlama reglm ve tarti 64 oldugumu gosterio of of of bn hic mezun olamam ztn 600 al 600 ver 600 al 600 verlaelaelaelaelae

Neyse adettendir bende bi hedef belirliyim :kahve:

Simdiki kilom (yani cuma gunku kilom)-->63.8
Hedef kilom -->55
Kalan kilo-->8.8:1shok:

Hedef tarih-->8 haziran( dogum gunumde)
(aylik 1.800gr olyo ama bn yuvarladim aylik 2 kilo hedefim):lepi:

30 yarım mekik
30sag-30sol capraz mekik
30ters mekik
30sag-30sol bacak hareketi
10tane ayaklar 90derece kırık havada mekik
bugun 20dk da vibroshape kullandım bulasık sırasında :)
simdi bi 5-10dk pc basında oklavayla bel hareketi yapıcam...

ee kızlar siz spor napıosunuz hadi ben basladım yalnız bırakmayın beni :KK43::KK43:

yarım saate falan duş sonra yatak...sabah malum hastane koşturması...yarın ne yicem cok merak ediyorum cidden... ac karnına gitmem lazım kan tahlili olursa falan die...umarım kaloriyi aşmam yarın...

öptüm hepinizi şekerler ii geceler ...:1hug:a.s.

X