• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

12 haftalık hamileyim ve sanırım boşanacağız

hamileyken olur böle şeyler ihmal edildiği için biraz hırcın olabilir sen takma kafanı canım biraz zaman ver al konuş bu dönemin böle geçmesi gerktini anlat bizde çok sıkıntı yaşadık hamileyken bende 4 yıldır evliyim inş düzelir dua et hamilelerin duası tez kabul olur herşey yoluna girer inş

boşanmak bu kadar kolay olmamalı bence.hamileyken ben de10 defa boşanmak istemişimdir,ama doğumdan sonra ominikkuşunuzu kucağınıza aldığınızda eminim her şey bitecektir,kadı olmak her daim çok zor,evin her yükü bizde,ben öğlene kadar okulda öğleden sonra da evde çalışıyorum resmen,yatacak vaktim bile olmuyor bazen,asıl lohusayken bu depresyon halleri çok berbat oluyor,kendini şimdiden adapte et bu duruma bence

Evet hamilelik bir hastalık değildir ancak 9 ay boyunca yataktan çıkamayan, bulantıdan buzdolabı kapağını dahi açamayan, afedersiniz istifra etmekten göz damarları patlamış hamile tanıdıklarım oldu. Belli ki arkadaş da zor bir gebelik geçiriyor.

bizim bir akrabamızın 2 gelinide sorunlu hamilelik geçirdiler kist varmış onlardada kadıncağız iki gelinininde bi altını almadığı kaldı 9 ay boyunca...sizin kocanız ise yemek yiyememekten dert yanıyor...bekarken tabiki hepimiz daha rahattık...baba ewinde rahatlığı bulamayıp koca ewinde bulsak ne değişecekki bu seferde baba ewinden kurtardım seni deyip yüzümüze vururlar...bence alıngan dönemdesiniz hastaysanız hastasınızdır hamilelikte insanı yataklara düşürür...ve hamile bayan biraz pohpohlanmak ister...hamile kalmayı düşününce bende rahatsızsam kalkmam yataktan adamın çocuğunu taşıyorsunuz size karar ver diyor kızmayın ama kocanız çok bencilmiş...hiç takmayın derim düzelir zamanla zaten çok büyük bi konuda değil bu sıkıntı madem herşeyi karısı için yapıyormuş bu zor dönemlerinizde ewe bi yardımcı tutsun o halde..

İnsanlık ölmüş malesef hamilelik hastalık değildir nasıl bir düşünce tarzıdır.
Konu sahibi arkadaşım aynı şeyleri kısmen bende yaşıyorum tek farkım eşim çok iyidir çok hassastır bana karşı ama çevremdeki insanlar çalıştığım kurumdaki insanların tutumu.Önceki hamileliğim düşükle sonuçlandı doktorum dinlen demesine rağmen çalıştığım yerdeki insanların anlayışsızlığı yüzünden ve sanki hamile değilmişim gibi şehir dışına görev vermeleri neticesinde evime döndükten bir kaç gün sonra bebeğimi düşürdüm. Belki sağlıksızdı bebeğim Allah (c.c) 'ın takdiri ama neden böyle davranılır neden daha anlayışlı olunmaz ilk aylar hamile kadın için çok önemlidir. Şu an hamileyim bu olayı yaşamamışım gibi hala çalıştığım yerdeki insanlar aynı tutum içindeler. Bulantılarıma baş ağrılarına sancılara iş yerindeki strese ve iş yüküne dayanamadığım için bir hafta rapor aldım. İş yerinden bir arkadaşım evime ziyarete geldi dediği laf sen hasta değilsin hamilesin ben böyle düşünen insanlara artık diyecek söz bulamıyorum.Birde şu tarz insanlar var ben hamileyken evimin her işini de yapardım oraya da koştururdum buraya da koştururdum malesef böyle konuşan insanlar yüzünden eşiniz önyargıyla yaklaşmaya başlamış olabilir. Ne olur biraz vicdanlı olun arkadaşlar her insanın bünyesi aynı olmaz kimisi rahat geçirir hamileliğini kimisi yataktan kalkamaz bende çok dolmuşum biraz içimi döktüm konuna.

her evlilikte görülecek çok olağan tartışmalar..

hiç canınızı sıkmayın.. düzelir herşey..

Allah sağlıcakla bebeğinize kavuştursun..

hamilesin kendini boşyere üzme tadını çıkar bu aylarının boşanma durumuna gelince senin kararın tabikii bizz bilemeiyz o durumları sen yaşıyosun aynı evdee demekii sana bunu söyletcek kaar canını yakmış !! eşiniz biraz uçmuş bnce araba alcana size yardımcı alsaymış evin işleri içinden çıkardı hiç olmasaa siz hamilesiniz hasta deilsiniz ama dikaet edilmesi gereken bir dönem tabiii istirhat etceksinz benim arkdaşlarımn çogu böyle dinlerek geçiyor bu dönemiii

Benim 3. cocugumda ( diger cocuklarimdada öyleydi fakat 3. yü anlatiyorum cünkü birde 2 cocuk daha vardi diye) birakin mutfaga girmeyi, TV de reklamlarda cikan yemeklerden midem bulaniyordu..
12 kilo verdim ilk 3 ayda..Mutfagin oldugunu düsünmek bile midemi kaldiriyordu ama yinede selpak mendile kolanya döker burun deliklerime tikar esime ve cocuklarima en kolayindan bir yemek yapardim, elbette yapamadigim 1-2 gün olurdu ama yinede elimden geleni yapardim...
Benim kanimda hamilelikte yükselen bir horman yükselmedigi icin düsük tehlikesi vardi ama yinede ütümüde yapardim yavas yavas, temizligimide...Sonucta sirtimda tas tasimiyorum dinlene dinlene, agir agir yapardim her isimi..
Bazen bakiyorum hamile kadinlara sanki hamile degilde cok agir hasta, ahlamalar vahlamalar ( kanamasi olan veya zorunlu olarak yatanlar haric) Bilmiorum ama birazda kadin kendine hasta degil hamile oldugunu anlatmali...

canım boşanma düşüncesi için çok erken yani bu kadar şeylere takılmayın derim ama tabi ki yat dinlen arkadaşlarında dediği gibi bi kadın tut hiç olmazsa ütü için bu arada eşim bana da diyor ne ypıyorsun sanki yatıyorsun bütün gün biz kayınvalidemle birlikte oturuyoruz bugün de hatta eşimle tartıştık burdan çıkmak istiyorum ben felan dedim öyle deyince de yat uyu dinlen kitap oku ben sana kitaplar alırım felan diyorum ki kitaplarım var zaten okuyorum yani canım her evde böyle şeyler oluyor takma kafana üzme kendini ki bebişin de üzülmesin tamam mı tatlım :16:

Hamile olununca hasta degilsinki, neticede hamileligin verdigi bir mide bulantisi ve yorgunluk var.
Avrupada hamile kadinlar son 1 aya kadar calisiyorlar.
Tabiki herkesin hamileligi degisik gecer, ama doktor düsme tehlikesi var sadece evde yat uyumu dedi sana?

hamilelik hastalık değil tabi ama 5.5 ay ekmek kabuğu yiyen bırakın ütüyü yemeği odadan yataktan çıkamayan 5.5 ay boyunca midesi bulanan toz kokusunu bile hisseden -35 derecede camlar açık yatan tüm vucudu 2 katı oranda şişen tansiyondan başını kaldıramayıp sonunda beyin kanaması geçirecekken 5.5 aylıkken sezaryana alınan hamileler de var ..bakınız ben ..demek ki yapamıyorsa yapamayacak durumdadır konu sahibi

konuya gelince kendi çocuğu karnında bu sıkıntıları çekerken böyle davranan kocayı bence de en mutlu rahat günlerine döndürmelisin o çocuk doğduğunda ağlarken zırlarken gece yarısı ateşlenirken o yemekleri ütüleri işleri aksatmadan yapabileceğini mi sanıyor o sevgili ,çocuğu da çok isteyen koca

Benim 3. cocugumda ( diger cocuklarimdada öyleydi fakat 3. yü anlatiyorum cünkü birde 2 cocuk daha vardi diye) birakin mutfaga girmeyi, TV de reklamlarda cikan yemeklerden midem bulaniyordu..
12 kilo verdim ilk 3 ayda..Mutfagin oldugunu düsünmek bile midemi kaldiriyordu ama yinede selpak mendile kolanya döker burun deliklerime tikar esime ve cocuklarima en kolayindan bir yemek yapardim, elbette yapamadigim 1-2 gün olurdu ama yinede elimden geleni yapardim...
Benim kanimda hamilelikte yükselen bir horman yükselmedigi icin düsük tehlikesi vardi ama yinede ütümüde yapardim yavas yavas, temizligimide...Sonucta sirtimda tas tasimiyorum dinlene dinlene, agir agir yapardim her isimi..
Bazen bakiyorum hamile kadinlara sanki hamile degilde cok agir hasta, ahlamalar vahlamalar ( kanamasi olan veya zorunlu olarak yatanlar haric) Bilmiorum ama birazda kadin kendine hasta degil hamile oldugunu anlatmali...

ne gerek var zaten sırtınızda karnınızda bir yük (psikoloji sağlığı her anlamda) eşleriniz bir tencere çorba yapamıyor mu gerçekten neden kendinizi bu kadar zorlamanız burnunuza mendiller tıkayarak

ohooooo evliliklerde her söylenen tamama alınsaydı ben 50 kere 3ünüde bırakıp kaçmıştım dağlara :27: evi dağotıp bana iş çıkardıklarında, of yaa annemin evinde ne rahatmışım derim, eşimde; giderken kızları da al kafamı dinleyeyim der, gülüp geçeriz...

geçer güzelim 4 yıl ne ki?erkekler abartmayı sever biraz,bir nevi aferin delisiler..herşey karım ve çocuklarım için diye...he de geç...boşanmakta ne demek,Allah bebişini analı babalı büyütmeyi nasip etsin...emim ol bir daha açmaz o konuyu...bebek olunca bunlara güleceksiniz...büyütüp tartışma haline getirme...hiç iş yapmamandan şikayetçiyse,onun gelmesine yakın al eline birşeyler gezin ortalıkta 10 dk sonrada ,aman ne yoruldum sabahtan beri de uzan koltuğa...dostlar alışverişte görsün hesabı :23:

Ben de hamileliğimin 6. haftasında kanamam oldu.Doktor dinleniceksin evde dedi.iş yapmak falan yasak 3 ay.Sonrasında mide bulantısından zaten kilo verdim hep.Markete giderdik ,hooop benim midem bulanırdı.Hep yanımda poşet taşırdım. Öff ne günlerdi.Ama onun dışında hiç sorunum olmadı. :) Kocanın sana biraz anlayış göstermesi lazım.

Evet hamilelik hastalık değildir ama herkesin hamileliği öyle laylaylom geçmiyor.hele çocuk sahibi olmayan ya da zor bir hamilelik yaşamamış kişilerin empati yapmasını beklemeyin.ben de tüm hamileliği boyunca hastanede serumlarla yatarak hamileliğini geçirmiş ,sadece wc ye kalkmasına izin verilmiş bir anneyim..Eşiniz size yardımcı olmalı ev işlerinde..Hatta ütüye,yemeğe ,evin temiziğine de yardım etmeli...

Back