• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

12 haftalık hamileyim ve sanırım boşanacağız

canım çok üzüldüm durumuna. eşinin hamile bir bayan olarak sana ilgi göstermesi gerekirken niye böyle anlamadım .ama erkek işte fazla anlamaya çalışmamak gerek.

ben olaya başka bir açıdan bakacağım. ya yorumları okudum anlamıyorum bayanlar sizi. konu sahibi hamile ve hasta. hadi hamile olmasa bile bir bayan hasta olabilir. ben kadının kocasının her işini yapmaya programlı robot gibi görülmesine karşıyım. tüm işimi ütümü yaparım kimseyi tutmam söylemleri saçma geliyo bana. kadın erkeğin kölesi değil ki . hastadır canı istemiyordur oda insan sonuçta yada ütütden nefret ediyordur yapmaz. benim ne arkadaşlrı var çalışan bayan olmamalarına rağmen eve düzenli temizlikçi alan. ütüye hiç dokunmayan. olabilir herkesin hayata bakışı farklıdır. ben herkesin yaşam tarzına saygılıyım . ama hamile ve hasta bir bayandan ütü ev işi bekleyen bir zihniyeti anlamıyorum. bu ne erkek egomanyası ya. kadının hasta olma lüksüde mi yok

bedeniniz bu döneme ayak uydurmaya çalışıyor ve bu süreçte eşinizin size destek olması gerekir.. sakin olmalı ve oturup konuşmalısınız..şuan çok hassas bi dönemde olduğun için kesin ve net kararlar vermek için en yanlış zaman.. birbirinizi anlamaya çalışın.. çözüm üretmeye çalışın.. misal aileniz varsa yakınınızda ,ütünüz için yemeğiniz için onların desteğini alın.. belli ki ağır geçen bi gebeliğiniz var.. bunu da ancak yaşayanlar bilir,her hamilelik birbirine benzemez.. Bebeğini sağlıkla kucağına aldırsın Allahım..

eşinizin o sarf ettiği sözlerin bi anlık sinirden olduğunu düşünüyorum..size bir örnek vereyim benimde bi arkadaşımın hamileliği çok zor geçti, duş alırken bile vücuduna su değince ürperip kusuyordu.kocası tabiri caizse eşine tapıyor fakat hamilelik sürecinde 4 ay o melek adam bile sürekli eşine sitem etti, yemek yüzünden olmasa bile sürekli hastasın, yatıyorsun, kusuyorsun vs..
yani bunlar gebelik sürecinde olabilecek şeyler, önemli olan da birbirinizi yıpratmadan bu süreci tamamlamak, eşinizde daha babalığa zamanla karnınız büyüdükçe bebeğinize ve size şefkat duygusunun artacagını umuyorum.
bide çok hastayken acile giderken falan hastaneye eşinindea gelmesi lazım, bellki bilgi eksikliği var,durumunuzun ciddiyetini anlasın, hatta dr.la konuşun.eşinize, sizdeki fiziksel rahatsızlıkların bi süre böyle devam edecegini, bazılarının gebeliği çok zor geçirdiğini anlatsın, acil şifalar..

uzun zamandır kk ya girmiyordum. nasıl başlasam bilemiyorum. bu bebeği çok istiyorduk. allah nasip etti oldu. ama benim hamileliğim ağır geçiyor biraz. mide bulantısından halsizlikten kafamı zor kaldırıyorum. yinede elimden geldiğince işlerime yetişmeye çalışıyorum. kendimi iyi hissettiğim zaman yemeğimi filan yapıyorum. hissedemediğim zaman yattığım yerden kalkamıyorum. ve sağ tarafımda kistmi vardı.8 cm lik. çok ağrı veriyordu bana. iş yapmaktan da açıkçası korkuyor ilk 3 ayı atlatmayı bekliyordum. yarın 3. ayımı dolduruyorum.

pazartesi günü fenalaştım. ne yemek yiyebildim ne birşey ve devamlı acı acı kustum. tansiyonum yerlerdeydi. eşime haber verip panikletmek istemedim onuda. bekledim düzelirim diye. süt içerek günü atlatmaya çalıştım. akşam eşim geldi. yemek yapamadım çok kötüydüm dedim. olsun ben hazırlarım şimdi dedi. tüp bitmiş. haberim yoktu. ocağın başına geçemedim ki tüpün bittiğini bileyim.

kafasını gözünü salladı. triplere girdi derken halim yoktu, ben hastanelik olmadığıma şükrediyorum, geçipte mutfağa tüp bitmişmi bakamadım dedim bende sitemle. bir afra tafra tüp getirtip yemeğini hazirladı yedi. sonra benimle konuşmamaya başladı. bende onla konuşmadım.ertesi gün annem geldi, yemeğimi filan yaptı gitti. daha iyiydim. sofrasını kurdum. yedi içti . yine bir surat bana. derken dün akşam geldi. sofranı hazırlayım dedim. senin birşeyini sitemiyorum ben yaparım, bekarken daha rahattım vallaha bekarken daha rahattım bu ne ya falan deyince, bende "bende bekarken rahattım, benden yemek ütü isteyen yoktu, altımda arabam , istediğimi yaıpıyordum" dedim. ve atışmaya başladık.

sen zaten ne zaman yaptın ki şimdi yapacaksın, hamileliğin de iyi bahane oldu, çocuk olur, sonra çocuktan yapamazsın vs vs... bu saltanat böyle devam etmez falan söylenmeye başladı.

evet çok yetişemiyorum. adamın ütüsü bitmez. bir kere giydiği kot pantolonu, bir kere giydiği eşofmanı yıkatır. eşofmanına bile ütü yapptırır.

ve 4 yıllık evliyim. 4 yıldır alkol alıyordu. en son alkolden mide rahatsızlığı geçirene kadar. 2,5 ay önce alkolü biraktı. bazen akşamlar arkadaşlarıyla takılırdı. bende yemek yapmazdım. yaptığım zaman aç değilim derdi. kızardım yapmazdım bazen özellikle. ama alkolü bıraktığından berili yemeğime özen geösterdim. midem iyi olduğu zamanlar yaptımda ettimde.

lakin ütümü yapamıyordum. kendisine söyledim. kaç defa. hayatım ütünü yapamıyorum. biraz idare et. 3. ay atlatalım. düşük tehlikesi geçsin. yapacağım diye. olsun ne olacak sen iyi ol bebeğim iyi olsun diyordu.

az öncede kalktım. kahvaltını hazırlayayım d edim. istemiyorum senden birşey. sen akşama kadar yat. hiçbirşey yapma. demek bekarken daha rahattın, o zaman bekarlık günlerine dön bakayım, sana yarına kadar süre , kararını ver falan deyince , bende " utan yaptıklarından hamile halimle söylediklerine bak" diye çıkıştım. bağırdı çağırdı gitti.

ve en büyük sorunum şu arkadaşlar:

insanlara hep birşeyleri benim için yaptğını vs anlatır. mesela geçen yıl araba aldı. çok güzel spor. herkese karıma aldım o istediğ filan diye anlatmış. millet bana gıptayla bakıyor, hatta söyleyenler oluyordu. oysaki alakası yok. o arabayı kendim 3 defa kullanmışımdır. bu bir örnek. mesela tatile gideriz. karım çok sıkıldı onu götürdüm diye anlatır. oysaki kendi offlar puflar sıkıldım hadi tatile gidelim deniz görelim der ve giderzi. yani ben askım sıkıldım beni tatile götür demedim daha bir kere bile.

bu gibi şeyleri çok yaptığı için insanlar ona " karın çok şanslı, saltanat içinde yaşıyor" vs diye konuşuyorlar. o da gerçekten öyle olduğunu düşünmeye başladı. yani kendi söylediği kurmacalara kendi inanmaya başladı.

ne yapmalıyım, napıcam, bana yardımcı olun lütfen.

adam tribünlere boşuna oynamıyo, yarın bigün boşanıcam desen millet aa bu kocaya bu yapılırmı derler, bilmezlerki senin çektiğini, milletinde canı cehenneme öküz kocalarında canı cehenneme

adam tribünlere boşuna oynamıyo, yarın bigün boşanıcam desen millet aa bu kocaya bu yapılırmı derler, bilmezlerki senin çektiğini, milletinde canı cehenneme öküz kocalarında canı cehenneme

aynen öylee..
bu kadar rahat varken bırakmış gitmişşş derler..
ütü yemek çamaşırda kadının görevi ya o en temel görevimiz yemicez içmicez ölsekde hastalansakda görevimizi yapıcas ya o bahanesi olur herkese göre..

canım çok üzüldüm durumuna. eşinin hamile bir bayan olarak sana ilgi göstermesi gerekirken niye böyle anlamadım .ama erkek işte fazla anlamaya çalışmamak gerek.

ben olaya başka bir açıdan bakacağım. ya yorumları okudum anlamıyorum bayanlar sizi. konu sahibi hamile ve hasta. hadi hamile olmasa bile bir bayan hasta olabilir. ben kadının kocasının her işini yapmaya programlı robot gibi görülmesine karşıyım. tüm işimi ütümü yaparım kimseyi tutmam söylemleri saçma geliyo bana. kadın erkeğin kölesi değil ki . hastadır canı istemiyordur oda insan sonuçta yada ütütden nefret ediyordur yapmaz. benim ne arkadaşlrı var çalışan bayan olmamalarına rağmen eve düzenli temizlikçi alan. ütüye hiç dokunmayan. olabilir herkesin hayata bakışı farklıdır. ben herkesin yaşam tarzına saygılıyım . ama hamile ve hasta bir bayandan ütü ev işi bekleyen bir zihniyeti anlamıyorum. bu ne erkek egomanyası ya. kadının hasta olma lüksüde mi yok

aynen katılıyorum sana bende temmuzda evlenicem ve temizlikti yemekti diye kendimi paralamayı düşünmüyorum, artık kadınlarda çalışıyo onlarda yoruluyo evdeki işlerde iş bölümü yapmak en iyisi, eşim yapamaz diyip kenara çekilmeyin bal gibi yapar, ev hanımları bi nebze daha rahat ama çalışan bayanlar için gerçekten çok zor oluyo

Canım çok haklısın şimdi hamilesin hassas bi dönemdesin duygusal olursun şimdi bi kırıcı lafı seni ne kadar üzer. Sana destek olması lazım böyle bi zamanda sonuçda ikinizin bebeği bu. Şimdi ilk 3 ay çok önemli bende geçen hafta hamile oldugumu ögrenmiştim kanama falan oldu sonra doktor düşük tehlikesi var dedi bi ilaç verdi yatıp dinleniceksin hiçbişey yapmıycaksın dedi gerçi sonra gebeliğimin biokimyasal gebelik oldugu anlaşıldı gebeliğim bitti. Yani şuan senin dinlenmen lazım kendini yormıycaksın üzülürsen sıkılırsan bebeğinde etkilenir. Ama bi geçiş dönemidir bence canım bebeğinizi kucağınıza aldıgınız zaman eminim düzelir unutursunuz bu sıkıntıları. Allah yardımcın olsun canım.

canım öyle ufak bişide boşanma olsaydı ben şimdiye kadar boşanmıştım eşimde bana arada sinirli olunca annenin evine git falan der bende sen git derim yani bu tür olayları fazla kafaya takma

aynen katılıyorum sana bende temmuzda evlenicem ve temizlikti yemekti diye kendimi paralamayı düşünmüyorum, artık kadınlarda çalışıyo onlarda yoruluyo evdeki işlerde iş bölümü yapmak en iyisi, eşim yapamaz diyip kenara çekilmeyin bal gibi yapar, ev hanımları bi nebze daha rahat ama çalışan bayanlar için gerçekten çok zor oluyo

Evt canım çalışan bayan için ev işleri ço zor oluyo ben 7 aylık evliyim hemde çalışıyorum eşiminde yardımcı oldugu noktalar var ama biyere kadar yine bana kalıyo. Ama çok yorgunsam yapmıyorum napıyım canımdan kıymetli değil ya. Olmuyo işten gelince fazla bişey yapamıyosun ancak yemeğini hazırlıyosun o kadar.

Canım çok haklısın şimdi hamilesin hassas bi dönemdesin duygusal olursun şimdi bi kırıcı lafı seni ne kadar üzer. Sana destek olması lazım böyle bi zamanda sonuçda ikinizin bebeği bu. Şimdi ilk 3 ay çok önemli bende geçen hafta hamile oldugumu ögrenmiştim kanama falan oldu sonra doktor düşük tehlikesi var dedi bi ilaç verdi yatıp dinleniceksin hiçbişey yapmıycaksın dedi gerçi sonra gebeliğimin biokimyasal gebelik oldugu anlaşıldı gebeliğim bitti. Yani şuan senin dinlenmen lazım kendini yormıycaksın üzülürsen sıkılırsan bebeğinde etkilenir. Ama bi geçiş dönemidir bence canım bebeğinizi kucağınıza aldıgınız zaman eminim düzelir unutursunuz bu sıkıntıları. Allah yardımcın olsun canım.

yaa sanki sütçünün bebeğini taşıyo bu hanımlar, o zaman çocuk istemesinler, 9 ay kadın çekiyo sıkıntıyı vücudu şekil değiştiriyo kimyası fiziği ruhu herşeyi değişiyo, bebek büyürken anneden besleniyo kalsiyumunu demirini kendine çekiyo neticede kadının saçı dökülüyo tırnakları kırılıyı kemikleri ağrıyo, ilerleyen zamanlarda yükten dolayı sırt ve bel ağrıları çekiyo, saymakla bitmez, erkek napıyo sadece bekliyo, onlara göre ne var korunmasız bi cinsel ilişki sonrasında 9 ay bekle hooooop baba oldun ne ala yaa bide surat yapcak sığır

Evt canım çalışan bayan için ev işleri ço zor oluyo ben 7 aylık evliyim hemde çalışıyorum eşiminde yardımcı oldugu noktalar var ama biyere kadar yine bana kalıyo. Ama çok yorgunsam yapmıyorum napıyım canımdan kıymetli değil ya. Olmuyo işten gelince fazla bişey yapamıyosun ancak yemeğini hazırlıyosun o kadar.

işte bu kadarrr, canmı vercez temizlik diye hergün temizlesen hergün kirleniyo kursağa yemek girsin gerisi elbet yapılır, annem geçen bayılıyodu çamaşır suyundan yaa kadın sen intihar etmeyemi çalışıyosun dedim sinirimden

tavrını koy ama boşanma lafı etme cnm. kendisinin düşünmesi gerekir zaten sen söylemeden yapması gerekir hamilelik bu. gecenlerde 2 gün hasta yattım herseyi eşim yaptı yapıcak tabi bu hayat müşterek yapmayacaksa niye evlendi. niye ortak hayat kurdu. önce bunları anlaması anlatman gerekir

işte bu kadarrr, canmı vercez temizlik diye hergün temizlesen hergün kirleniyo kursağa yemek girsin gerisi elbet yapılır, annem geçen bayılıyodu çamaşır suyundan yaa kadın sen intihar etmeyemi çalışıyosun dedim sinirimden

Aynen canım benimde başıma geldi 1 gün evvel banyoyu bi ovayım dedim çamaşır suyu deymeyince sanki mikroplar gitmiyo diye düşünüyorum bende çamaşır suyu döktüm biraz fazla dökmüşüm heralde nasıl tıkandım genzim yandı kokudan gittim hemen balkona çıktım yoğurt falan yedim çok fenaydı ya. Ev işi nankör yap yap dur yine batıyo yine batıyo. Hiçbirşey sağlığımızdan önemli değil ben şimdi hamile olsam hiç ev işi diye kendimi paralamam varsın kirlensin ev temizlik herzaman yapılır. Erkeklerde azcık anlayışlı olmasını bilsin.

yaa valla tanımasamda hiç görmesemde sesinizi duymasamda hepinizi seviyorum ve hiç kıyamıyorum bu şekilde baskı gören kadınlara, cidden sinirleniyorum

Hamile olununca hasta degilsinki, neticede hamileligin verdigi bir mide bulantisi ve yorgunluk var.
Avrupada hamile kadinlar son 1 aya kadar calisiyorlar.
Tabiki herkesin hamileligi degisik gecer, ama doktor düsme tehlikesi var sadece evde yat uyumu dedi sana?

şu hamılelıgı nekadar basıt goruyosunuz evet hastalık degıl bunu bızde bılıyoruz ama kolay bırsy de deıl.normal yasantınız da mıde bulantınız oldugunda nekadarda zorluk cekersınız degılmı bunun hergun oldugunu dusunun lutfen.herkesın hamılelıgı aynı gecmez bazı bunyeler daha zorluk ceker..helekı dusm tehlıkesı varsa sureklı yatması gerekecek..ıstemesende hormonlar degısecegı ıcın uyku halınde olacaksın..

kendime geldim biraz. destek olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. doktorum eşimin yanında anlattı. bu bulantılardan günde 2 kadının gebeliğinin sona erdirildiğini. kadınların işinin zor olduğunu vs. ama adam kimle konuşuyor napıyor bilmiyorum ona göre bulantılarım hava civa gibi geliyor.

söylediği şeyler çok ağırdı. benim çalışmama izin vermeyip, sen benim karımsın, sultanımsın, ye iç yat keyfine bak diyen adam, böyle bir olay olduğunda akşama kadar yatıyorsun, napıyorsun ki filan diye yaptığım ev işlerini küçümsüyor, yapamadıklarımı dile getiriyor, ve birde küsüyor.

artı, kendi söylediğini unutmuş. bana giderken" demek bekarken daha rahattın, o zaman bekar kalda rahatla " diyen adam. oysaki ben onun lafına karşılık söylemiştim bunu.

ne yapmalıyım bilmiyorum, bu evde durdukça kendimi gurursuz hissediyorum. o kadar lafı yiyip alttan alan olmak istemiyorum.

kesınlıkle katılıyorum sana.

Bence biraz sabır de sinirleri bozulmuş olabilir her şeyi yıkmak kolay ama önemli olan ayakta tutabilmek şu anda senin yaşadıklarının daha kötüsünü yaşıyorum ama sabır diliyorum. Su akar yatagını bulur biraz beklemeliyiz. Ve haklı iken haksız duruma düşmemek lazım biz kadınlar erkeklerden daha güçlü ve daha dayanıklıyız. Belki yolunda gitmeyen bir şeyler vardır iş yeri ile ilgili belki ailesi ile ilgili önce otur konuş ne istediğini tam olarak anla ve ona göre yol çiz. :26:

Back