10 tl den doğan aile krizi..

21 yaşında koca düşkünü olmak...
Çocuğunuz çizgi film izlediğine göre yaşı büyük olmalı
O zaman kaç yaşında evlendiniz? 17? 18?

Ailen iyi ve maddi durumu da düzgünken çok afedersin ama koca düşkünü olmak akıl alır gibi değil.

Hazır evlenmemişken dön git kızım babanın yanına. Aklını mı kaçırdın sen. Hoş ailenden de umudum yok. Seni çocuk yaşta gelin ve

Kusura bakmayın kalbinizi kırdıysam.
En azından çocuğunuzun düşünüp gitmeniz gerekiyor baba evine
Kendini döve döve bağıran yırtınan bir babaanne ve baba hiç iyi bir rol model değil.
Elitinizle kaynınıza cahil demişsini demek ki çocuk eğitimine ve gelişimine önem veriyorsunuz. O zaman çocuğunuzu düşünmelisiniz
İçeride çizgi film izlese bile illaki duymuştur. Yazık ona da..

Kocanıza ikinci bir şans vermişsiniz. Fakat değerlendirememiş. Aynı derede ikinci kez yıkanmaz misali. Çok mu aşıksınız ki dinlemeden yargısız infaz yaparak kaynana lafıyla üzerinize gelen bir adamı çekiyorsunuz ?
İlk evlenmem total hataydi.bunun farkındayım. Ama 2. Kez biraraya gelmem sadece kızım için. Babasız büyüyen kiz çocuklarınin ilerde yabancı erkeklerden bu boşluğu tatmin etmeye çalışmaları çok kez karşılaştığımız bir örnek. Öyle olsun istemedim. Kızım için tekrar şans vermem gerektiğine inandım. Hala bile asla istemezdim ki böyle olsun. Birçok potansiyel kavga konusunun üzerini kapattım ki böyle olmasın. Ama olmuyor olmuyor bir yerde kopuyor...

Isterdim valla.Icguveysi olsun ne var.Esin yine kazansin kazancini yiyin.Ev derdi yasamayin bari.Gidin marmara ya .Niye boyle kasiyorsun ki.Kadinlar calistiklari paradan maddi katki sagliyorlar evlerine sonucta.Senin isin yok ailenin evinde oturun bari.O da senin katkin olsun..
Eşimin de bazı olumsuz huylari var bosanmamiza sebep olan. Onlar sadece hafif torpulenmis ama devam ediyor. Ben simdi potansiyel tartışma sebebini ailemin burnunun dibine sokamam.

Ailenin durumu bu kadar iyiyken almiyorsunuz, okul harcimi ailem yatiracaksa ne diye evlendim laflarinizdan sonra zihniyetinizi anladim...ne yani calsin mi cirpsin mi.
Ayrica kv vermek zorundami size peki.

Kayinvalideniz harc parasini vermeye kalksa ovune ovune kabul ederdiniz o zaman.varlik icinde yokluk yasatmayin kendinize.
Biz eşimle ilk birlikteligimizde ayrı yaşarken ailemin bana verdiği tüm harcliklari eve harcadım. Hiç gocunmadim. Çalışmadım evet ama bulundugumuz şehirde akrabamiz yoktu. Müşterek cocugumuza bakmak için çalışmadım. Şimdi de iş arıyordum. Ayrıca kV bana para vermedi. Konuyu iyi okuyun.

Ösym aday şifresi almış mıydınız?
O şifreyle ve tc no ile bi girin ösym sitesine.
Sanki belli bir süreye kadar yapılıyordu adres değişikliği diye aklımda kalmış tam emin değilim.
Aöf zaten daha basit değişir sınav yeri.

Bir de hamile misiniz şu an ben mi yanlış anladım?
Bi üye daha yazmış nereden çıktı bilmiyorum ama hamile değilim elbette.

Yasadiklarini okuyorum gozumun onunde zir cahil agzi acik bir kiz beliriyor. Yorumlarinizi okuyorum insanlara cevaplariniz cok iyi mantiginiz oturmus. Anlamiyorum. Bu sacmasapan aileyi nasil buldunuz bu berbat esi nasil buldunuz. Neden evlendiniz neden cocuk yaptiniz neden tekrar baristiniz? Hepsi manasiz. Evde 10 tl icin az kalsin aile cinnetine sahit olan cocuklar mi mutlu oluyormus ? Baba sevgisi ilgisi saygisi kiz cocuk icin cok cok onemli ama goril gibi kendine vura vura kufurler eden adam baba olsa ne olur olmasa ne olur ? Bence ilk yapman gereken gidip ailene herseyi anlatmak. Zaten evli degilsin bu cok guzel bir arti. Diger isler yoluna girer evden cikip gitmenizden dahs onemli bisey yok. Yok okul karti bilmem ne ee doguda kaydolmussun bursaya nasil geleceksin ?

Ya gelip ogretmenevinde kalirsin nolacak.Ailenin de durumu iyiymis.Senin gibisi de tereddut ederse ailesi destek olmayanlar veya ailesi kendi besparasiz olanlar napsin.
Olacağı o olacak zaten. Allah gönlüme ferahlık versin inşallah. Haklısınız

Sen evlendin diye evlatlıktan falan red olmuyorsun canım.
Pek alada annen senin okul harcını verebilir bence.

Alıp kv kp ihtiyaçlarını karşılayacak değilsin sonuçta. Böyle birşeyde bende vermezdim.

Ayrıca bende evliyim. Geçen dönem aöf harcımı annem yatırdı.3 yıllık evliyim ondan öncede babam annem elime hep harçlık sıkıştırırdı. Demezdim yani banane bana kocam bakacak ben neden evlendim ki zaten.. Yanlış düşünüyorsun bence.

Ayrıca 5 ay daha sabret. Sınavlarına gir çık. Sonrasında bir daha barışmamak üzere ailenin yanına gitmelisin. Bu ortamda çocuk büyümese daha iyi olur.
Boşanana kadar ailem çok fazla destek oldular. Hiç olmaz demedim. Ama ailemin desteklerini zamanla görevleri gibi algilamisti eşim. Ve zaten biz bosanirken aileme saygısızlık yapmıştı. Tüm bunların üzerine içerisinde eşimin olduğu bi konuda destek olmalarını istemiyorum. Ayrıca calismadiysam ortak çocuğa bakmak içindi
Ben müşterek küçük çocuğumuza bakarken nafakami sağlamak eşimin görevi değil mi ???? Buyudugunde olay farklilasir o ayrı.

Offff sonuna kadar okuyamadim nedir yani 10 lira yüzünden baya efor nefes çaba tuketmissiniz evin masrafları tamamda okul harcı nı ailenizden alabilirsiniz niye bu kadar sıkıntı yasadiniz herkeste birbirine girmiş belliki gürültücu bir aile...

Oncelikle bir insani okutmak ailesinin gorevidir kocasinin degil.
Okumadan evlenmis ve hemen cocuk yapmissiniz bu konuda yapabilecek bir sey yok ama esinizin haftaligini okuluma yatiriyorum demek kv kp bize baksin demektir onlar da evlenmis barklanmis adama bakmak zorunda degiller.
Maddi durumunuzun iyiliginden bu kadar dem vurmussunuz yine de cocugunuzu babannesine birakip gitmistiniz.
Bunlar da gosteriyor ki ne annelik ne evlilik olgunluguna erismemissiniz.
Kiziniza uzuluyorum oradan oraya savruluyor resmen.
Sizi uzuntunuzle başbaşa bırakıyorum o halde zira konu tam olarak bu değil.

Konu sahibi kızma darılma,senin konularını biliyorum,yorum yapmadan okudum hep,okadar çok şey var yazmak istediğim,söylemek istediğim ama kırılırsın diye yazmayacam.

Sadece şunu söyleyim,konunu okurken aklıma geldi,daha geçen gün harçlara baktım,ben de açıktan okuyorum üç yıldır,üni değiştirdim,harçları diğerinden fazla çıktı,almış yürümüş, okadar zoruma gitti ki eşime ödetmek,ödeme miktarlarını öğrendim öğreneli,kendi kendime bişeyler yapıp,harçlık çıkartıp,ödemelerimi kendim yapmak istiyorum. Üstelik eşimin durumu da kötü değil,ama ben kendimi kötü hissetmeye başladım...
Şimdi gerçekten düşünüyorum ben mi yanlış yoldayım..
Zaten bu zamana kadar ben ve kızımın tüm kişisel masraflarını ailem çekti.kızımın besigi bebek arabasi bezi kiyafeti biberonu herseyi.Bi de üzerine aileme saygısızlık yapti. Olay bu değil. 10 lira için benim hayatımı zehir eden insanlara ailemin bi katkısı olsun istemiyorum. Bundan önce 3 yıl kışın doğalgaz faturasını bile ailem oduyordu fakat bakış açım bu değildi. Şu an olay farklı ve zaten konu harçlık değil. Keşke sorun harçlık olsa. Keşke mutlulugumm buna bağlı olsa.....

Yasadiklarini okuyorum gozumun onunde zir cahil agzi acik bir kiz beliriyor. Yorumlarinizi okuyorum insanlara cevaplariniz cok iyi mantiginiz oturmus. Anlamiyorum. Bu sacmasapan aileyi nasil buldunuz bu berbat esi nasil buldunuz. Neden evlendiniz neden cocuk yaptiniz neden tekrar baristiniz? Hepsi manasiz. Evde 10 tl icin az kalsin aile cinnetine sahit olan cocuklar mi mutlu oluyormus ? Baba sevgisi ilgisi saygisi kiz cocuk icin cok cok onemli ama goril gibi kendine vura vura kufurler eden adam baba olsa ne olur olmasa ne olur ? Bence ilk yapman gereken gidip ailene herseyi anlatmak. Zaten evli degilsin bu cok guzel bir arti. Diger isler yoluna girer evden cikip gitmenizden dahs onemli bisey yok. Yok okul karti bilmem ne ee doguda kaydolmussun bursaya nasil geleceksin ?
Bilmiyorum daha önce böyle birşey yaşadınız mi ama o gitme ani gerçekten farklı. Ha gideceğim orası ayrı. Oluru kalmadı ama zor bunu bilin.

Offff sonuna kadar okuyamadim nedir yani 10 lira yüzünden baya efor nefes çaba tuketmissiniz evin masrafları tamamda okul harcı nı ailenizden alabilirsiniz niye bu kadar sıkıntı yasadiniz herkeste birbirine girmiş belliki gürültücu bir aile...
Evet harçlığı cidden ailemden alsaydim belki dünkü tartışma cikmayacakti ama bakış açınızı biraz dar buldum. 10 tl yüzünden birbirine giren bi aile dün olmasa yarın yine birbirine girerdi.

Zaten bu zamana kadar ben ve kızımın tüm kişisel masraflarını ailem çekti.kızımın besigi bebek arabasi bezi kiyafeti biberonu herseyi.Bi de üzerine aileme saygısızlık yapti. Olay bu değil. 10 lira için benim hayatımı zehir eden insanlara ailemin bi katkısı olsun istemiyorum. Bundan önce 3 yıl kışın doğalgaz faturasını bile ailem oduyordu fakat bakış açım bu değildi. Şu an olay farklı ve zaten konu harçlık değil. Keşke sorun harçlık olsa. Keşke mutlulugumm buna bağlı olsa.....
İşte benim de son satırlarda yazdığın sorunlarla ilgili uzuun uzun yazmak geçti içimden ama kırmak istemiyorum seni.Sadece bundan sonra adımlarını düşünerek ve biraz da kendini sorgulayarak at.Herkesten önce bir dön, aynada bak kendine.Artık bir kişilik değil iki kişilik düşün çünkü çocuğun var unutma.Hakkında hayırlısı olsun...

Sizi uzuntunuzle başbaşa bırakıyorum o halde zira konu tam olarak bu değil.
Konu ne peki? 10 lira mi?
Sorun zaten konunun bu olmadigini dusunmeniz.
Cocuga once anneden ayrilma durumu yasattiniz. Babannesini halasini anne gordu. Simdi yaniniza alip gitseniz onlarin eksikligini hissedecek.
Ne yaparsaniz yapin tutarli olun bundan sonra. Yani eski konunuzda kayin ailenizle yasama hevesinizi evi nasil yaptiracaginin hayallerini paylasan siz degil miydiniz?
Bu konuda ise ne kadar cirkef olduklarindan bahsediyorsunuz.
Az sakin olun, cocugunuzu goz onunde bulundurarak verin kararlarinizi.

Olabilitesi var. En başta da bu konuşulmustu ama kendi ayakların üzerinde duramayacaksan evlenmeyelim demiştim.
Aöf için kayıt olduysan büronu ve sınav yerini değiştirebilirsin hepsi yeni bürona gider.

Ne saçmasapan bir tartışma bu.
Aileniz nasıl izin verdi sizin böyle bir ailenin yanına gitmenize ?

X