Evet.. Eşimin ailesi...
Son zamanlarda bir miktar borcumuz olduğu için maddi sıkıntı yaşıyoruz. Eşim haftalik usulü çalışıyor. Ama normalde yetmesi gerekirken kesinlikle yetmiyor. Eşim haftaligi alınca direk 230 tl ayırdim. Üni kaydı yaptiracagim. 225 tl harç, 5 tl de yol parası. Nitekim perşembe günü gelince sadece o para kaldı ve kızım dondurma falan isterse diye birkaç bozukluk. Pazardan pek alışveriş yapamadık ve perşembe günü evde pisirecek pek birsey kalmadı.(haftalik cumartesi alacagiz)Bakliyat pirinç bulgur falan var. Bakliyatlari islatmadigim için pismez. Çorba ve pilav yapmaya niyetlendim. KV, kayinbabana 10 lira ver de tavuk alsın gelsin dedi. Ben de anne gerçekten yok dedim. Ne yaptınız haftaligi dedi. Anlattım. Yanında ne kadar var dedi. 230 tl dedim. Üni harcı olduğunu söyledim. (Bu arada ders calismamdan nefret eder). Söylenmeye başladı o kadar para harç olurmuymus falan. Hemen paranın yarısından cogunu annem gönderdi diye yalan söyledim. Bu arada ailemin maddi durumu iyi. Babamın 4 dairesi, Uludağ'ın eteklerinde koca bahce içinde bi bağ evi, mobilya imalathane ve iki tane satış mağazası, birkaç tane de arabasi var. İyiler yani. Annem de yanında her zaman benim için birkaç bin TL bulundurur. Şimdi de 3 bin TL var annemde. Göndermek istiyor ama ben istemiyorum. Evde bir koca bir kV bi KP varken benim aileme mi düştü Bu evin masraflarını çekmek diye düşünüyorum. Ayrıca okul parami bile annem verecekse ben niye evliyim ??
Neyse bu sefer kV söylenmeyi kesti ben öyle yalan söyleyince. Bu sefer dedi 'sen 10 lira babana ver ben yarin sana vereceğim' (cuma günü kayıt yaptırmaya gideceğim)) ben de dedim ki 'anne yarın verebiliyorsan bu aksam ver birkaç saat ne farkeder' dedim. Çünkü kVnin 3 ayda (3 aydir birlikte yasiyoruz)çok yalanini yakaladım. Bir kere bana iftira atmaya kalktı ( namus konusu değil)
Tuttu sen benim sözüm guvenmiyor musun diye. Ben de anne sen daha önce böyle böyle bana çok kere yalan söyledin dedim. O da kızım sandıkta var para kayinbaban yerini öğrenmesin( KP bulduğu parayi kahvede harciyor diye ondan para saklar) sen şimdi ver ben yarin sandıktan vereceğim dedi. Ben de gittim odama 10 tl verdim.
Ertesi gün sabah kalktım. KV yukarı çıkmış eltimde kahvaltı yapıyorlar. Ben de yukarı çıkıp kV yi çağırdım. Burada söyle diyince anne 1p lira verecektin dedim eltim ve kaynimin yanında. Annem de eltime dedi 10 lira ver diye. Eltim odasına gitti 10 tl getirdi verdi. Ben de hazirlandim kızımı aldım çıktım. Gorumcemle beraber gittik. Kendisi gerçekten adaletli iyi bir insandır severim. Aksama yemeğe de orada kaldık. Eşim işten çıkınca eve gidip üstünü değiştirip ablasına geldi. Eve gittiği sırada kV yapmış yapacağını haberim yok.
Gece 23.00 te eve dönerken eşim ' sen neden anneme nereden bulursan bul yarat bana o parayi dedin' dedi. Ben şok tabi. Dedim tam bi anlat şunu. KV eşime demiş ki ' bende para yoktu karın yarattirdi bana o parayi'. Ben eve nasıl koşa koşa gittiğimi bilemedim. Eve gittim direk teras çıktım (kV eltim kaynim oradalar ) anne bak bana daha önce bir kere iftira Attın bu ikinci senin bu yaptığın ayıp dedim.
-ben ne demişim kizim dedi
-eşimin söylediklerini anlattım.
Oradan kaynim atladı senin o parayi geri istemen hata diye. KV soylememis okul parası olduğunu. Sen Karışma bu benim meselem dedim. O sirada KP ve eşim de terasa koştular. Eşim sazan gibi oraya atliyor ki asla insan gibi konuşmaz direk bağırır . KP de bizi susturmaya çalışıyor. Bi yandan eşim ve KP susturmaya çalışıyorum bir yandan da kV ye soru sormaya çalışıyorum hani dedin mi demedin mi diye. KV yemin ediyor demedim kızım diye. Bu sefer eşim cinleniyor anne ne diyorsun dedin ya beni yalancı çıkarıyorsun diye.
Allahım tam curcuna. En sonunda patladım. Ben sizin gibi değişik aile görmedim. Koskoca insanlarsiniz ben 21 yaşındaki halimle hanging yalan söylüyor bulmaya çalışıyorum diye ağlayan ağlayan cigirdim. Koşa koşa aşağı indim. KV kp eşim de peşinden. Ben kızımı alıp oturma odasına gittim. Bunlar mutfakta bir bagiriniyor. Eşim etrafı yumrukluyor annesine hakaretler ediyor. KV göğsünü yumruklaya yumruklaya bağırıyor. Kv kendini kaybedip evde oldugumu unuttu herhalde ki ' dediysem dedim hemen gidip karina yetistirmen mi lazim' dedi. Diyorum ya hepsi değişik. İnsan gibi konusmazlar. Ben yine dayanamadım. Sizin gibi aile diye verip veristirdim. Kızım oturma odasında çizgi film izliyor.
En sonunda sustular. KV yukari çıktı. Kp evden çıktı. Biz kaldık eşimle. Ben ağladım ağladım. Eşinden de buz gibi soğudum. Ne olursa olsun annesine ağza alınmayacak hakaretler etti ki biz daha önce boşandık ve en buyuk sebebi anlaşmazlık esnasında konuşmayı bilmemesi bağırıp etrafı yumruklamasiydi. 3 ay oldu zaten barisali ve bu 3 ay içinde 3 kere ikimiz büyük kavga ettik yine dinlemedigi için. Ayrı eve çıkma imkanimiz kesinlikle yok. Ki zaten bizim en büyük sorunumuz kV değil. Biz kV den 16 saat uzakta ayrı evde yaşarken bosandik sonuçta.
Eşimi de istemiyorum. Annesini görecek gözüm yok. Kaynim eltim kara cahil. Öyle böyle cahillik değil kişisel gelişim diye bir kelime duymamistir. 2.5 yaşındaki ikizleri ağlıyor istiyor diye ellerine ekmek bıçağı Tornavida falan veriyorlar düşünün.
Resmi nikahimiz henüz yok. Boşandıktan sonra 10 ay beklemem gerekiyormuş evlenmek için ki iyi ki evlenemedik. Daha 7 ay var.
Şimdi valizimi kızımı alıp Marmara ya ailemin yanına hem maddi en çok da manevi huzura kavuşmayı istiyorum. Hem de deli gibi. Üni kaydimi sorunsuz yaptırıp kimse laf etmeden ders çalışmak istiyorum. Yalanlarin arasında kalmak istemiyorum. Kızımın bu ailede büyümesini istemiyorum. Ama okul kaydimi Güneydoğu da yani burada yaptırdım. 25 ekim de buradan öğrenci kimliği almam gerekiyor. Keza 30 ekim de kpss sınavı var. Sınav yerini burası olarak isaretledim. Bundan 1 hafta sonra da dhbt sınavına gireceğim. Dhbt den 3 hafta sonra da vizeler var yine sınav yeri burası.
Ailemin olanlardan haberleri yok. Ama onların yanına gittiğimde anlatmam gerekecek ve tüm bunlardan sonra zırt pirt buraya gelmeme izin vermezler. Haklılar da. Sınavlar bitene kadar beklesem ve yaz dönemi kaydimi ailemin bulunduğu şehre aldirip gitsem 5 ay nasıl dayanayim. Dönem ortasında sınav yeri degistirilebiliyor mu ? Hiçbi bilgim yok. Nasıl yapayım nasıl edeyim bir fikir verin allah rızası için ??