Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

Günaydınlar gece uyumadı bebişim bende dayanamadım ilk itirafımı yapıym menüden sonra nelermi yedim
İTİRAF
Çikolata gece 1 de
Cezam neyse razıyım
Süt artırıcı önerilerde için çok teşekkürler doktorum diyeti yasaklamıyor aksine sağlıklı beslenmem taraftarı kiloyapan gıdaların sağlıklı olduğu söylenemez herşeyden miktarında yenilmesi gerek pilav makarna hamur işi tatlı yemenşn süte bir etkisi yok benim pis boğazıma dur demek lazım

Emzirirken kilo verenler çok var ama ben alıyorum ilk kızımda da öyle hiç verememiştim sürekli bir şeyler yemek isteyince nasıl vereyim ki
Bugün arkadaşa davetlimin döktürmüştür bir sürü şey baştan dedim hamur işi yapma diyetim diye napacam bilmem yesem olmaz yemesem ayıp olur

Sezeryan oldum canım bu nedenle hala ödemim de var ameliyatlı olmamdan dolayı 6 ay ağır spor yok dedi sadece yürüyüş serbest bana
Eveeet çok tatlı şuanda uuuuuu aaaaaaa guuuu deyip gülücükler dağıtıyor Allah her kadına annelik duygusunu yaşatır inş
trabzonlu olmamdanmıdır bilmem ama Bana göre değil maalesef ki bu program çaysız duramam yaAaaaaaa ben kalori diyeti yapmaya çalışıyorum günlük 1200 kaloriyi aşamamam gerek

Çok iserim canım listeyi neler verilmiş fikir olurdu bana

Son düzenleme:
ah ah öğlen diş doktoruna gideceğim dolgu için o yüzden aç aç gitmeyeyim dedim. migrosta mlife tarhana cipsi buldum. 30 gr acıbiberli ve keten tohumluymuş. 95 kcal denk geliyor. tadıda fena değil yanında adaçayı içtim ama hala midem kazınıyor. öğlen içeceğim çorbadan biraz içsem mi?

İTİRAF
off off dayanamadım tarhana cipsinin yanına organik kuruyemiş mlife 50 gr kuru kayısı, iç ceviz, kuru vişne içeren 163 kcal bir paket daha yiyorum ama sabah kahvaltım kötüydü sebze suyumuda içemedim. domates, kırmızı biber ve zeytin vardı sadece diş doktoruna gideceğim için yedim bunları yinede cevam varsa çekerim.

yarın tartı günü, bugün kaçamak yok... yarın ne kadar az çıkarsak motivasyon o kadar tavan yapıcekkk

damlalar liste bu, umarım ekleyebilmişimdir, tabi bu ilk başlangıç listesiydi,,,

yarın tartı günü, bugün kaçamak yok... yarın ne kadar az çıkarsak motivasyon o kadar tavan yapıcekkk

offf offf çok kazınmıştı midem öğlene kadar dayanırdım ama dolgu için iğne yapacak doktor aç karna tehlikeli oluyor. öğleden sonra kaçamak yapmayacağım söz. sadece sebze çorbası, etli taze fasülye, ara ;2 dilim ekmek, domates, 10 zeytin yiyeceğim. saat 16dan sonra yine yemek yok... söz veriyorum sana bu yazdıklarımın dışında hiç bir şey yemeyeceğim...

canım zaten çok aç kalmamak lazım , sadece doktor için değil, sağlığımız için zaten erken saatlerde yediğin için gün içinde hareket ederke telafi edebilirsin bunu, hareketli olmaya bak, bol su iç,, ki zaten akşam da geç saatte yemek yemeyecekmissin...

bende biliyorum su içilmemesi gerektiğini ama ölürüm ben susuzluktan yemekten sonra içmem lazım mutlakaaa bende diyet programı uyguluyorum sayılmaz ama şuna eminim ki yemedikçe asla verilmiyor sadece ne ve nekadar yediğin önemli. şekere dair birşey kalmamalı hayatımızda. zaten yediklerimizden gereken şekeri alıyoruz tatlı baş düşman. ben dün pasta yedim ama sorun ne kadar üzülüyorum yediğimde burnumdan geldi zaten zaten peynir yoğurt bunlar yağ yakıcılar. ayrıca benden size tavsiye meyva yerken yanında yada arkasından önünden yoğurt yiyin. hem şekeriniz geç yükselir hem de meyva hemen yıkıma uğramaya başlar. mesela bana diyetisyenim yatmadan iki saat önce bir meyva yanında bir galeta bir de kk peynir vermişti. ne güzelde doyurup zayıflatıyor insanı

çok az yemişsin sanki bana mı öyle geldi, enerji alamazsan kilo veremezsin kii...

İTİRAF :az yedim evet bu yüzden de çok acıktım spordan gelince erkek arkadaşımın annesinde 1 köfte 3 dilim patates yedim .genelde 3-4 civarı uyuyorum buyüzden yine de çok acıktım tuttum kendimi bastırsın diye bi salatalık daha yedim uyudum öyle.

tartılmak gazlamıyor tam tersi moral bozuyor. bak bir ay sabret haftada 1 tartılmayı farkı göreceksin.. seni online gördüm ama takım topikinde yoksun
.

Bimiyorum ki.Forumu açık bırakıyorum ama kaç dkda offline oluyorum bilmiyorum şifre istiyo sık sık. giriyorum aslında neler yazılmış bakıyorum tek tek okuyorum.Bazen telden bazen pcden giriyorum.Bazen de açıyorum bakamıyorum.

kızlar uyku düzensizliğim yıllardır böyle doktor uyku hapı vermişti kullandığımda 12de yatıp 10da kalkıyodum ama sürekli kullanmak istemiyorum nasılolsa işim gücüm yok diye de ilacı kullanmayıp 4 civarı uyuyup 1 civarı da kalkıyorum.ama bu sefer gece çok acıkıyorum.akşam 7-8den sonra bişey yemiyeyim diyorum ama haliyle 8 saat dayanamıyorum açlığa.
sizce uyku hapı alıp erken yatıp erken mi kalkmalıyım yoksa ilaç kullanmayıp gece dörtte yatıp öğlen 1 de uyanıp yeme düzenimi de ona göre mi ayarlamalıyım? bilmiyorum bu şekilde yapsam yemem düzensiz diğer türlü hergün hergün ilaç almak istemiyorum ( ama bi de şu var en gec 2 ay sonra ailemin yanına dönücem yine 4-5 gibi yatmak zorundayım onlara yardım ediyorum.
Bu arada 2 litre su bitirdim bu benim için çok çok iyi. gece tuvaletle yatak arasında mekik dokudum

gece 4 te mi yatıyorsun ailenin yanında neden değilsin, okuyor musun diyeceğim ama sabah 1 de kalkıp nasıl okula yetişiyorsun..
düzensiz uykuda kiloya sebep..

uyku düzensizliği kiloya davet çıkarıyor. birde her organın gece kendini yenileme saati varmış o yüzden 23de yatıp 7de kalkmak en sağlıklısı.. en azından kendini alıştırmayı denesen uyuyamasanda o saatte yatsan 7de değilde 8-9 gibi kalksan nasıl olur? ilaç kullanmak iyi değil kendi düzenini belki oluşturabilirsin. hem spor yapıp hemde çok az beslenemezsin spordan sonra çok acıkırsın.. dikkat et kendine..

bende diş doktorundan geldim iki dolgu yaptı. biraz önce sebze çorbası içtim şuan doyduğumu hissediyormuyum HAYIR..

geçmiş olsun...
ben öğlen yemeklerimde doyuyorum, aslında hiçbir sofradan aç kalkmıyorum , ama su içmeye başladım yine o şişkinlik veriyor bana ve acıktığımı hissetmiyorum, sende mesela su içebilirsin yeşil çay ya da bitki çayı içebilirsin onlar insanı tok tutuyor, ve sürekli mide birşeylerle meşgul olduğu için açlık hissedilmiyor.. 2 saat içinde biraz taze fındık yiyeceğim, ve erik, yanımda ki yiyebileceklerim bunlar....

gece 4 te mi yatıyorsun ailenin yanında neden değilsin, okuyor musun diyeceğim ama sabah 1 de kalkıp nasıl okula yetişiyorsun..
düzensiz uykuda kiloya sebep..

okuyorum da 3 hafta kaldı bitmesine evde çalışıyorum son sınavım artık.Zaten uyku probleminden derslerin çoğuna gitmiyorum evde çalışıyorum ama yine de notlarım yüksek

geçmiş olsun.Zaten kilolarımın sebebi hep o gece yeyip yatmak geç kavaltı yapmak.kışın rutine soksam bile yazın mecbur gec yatmak zorundayım.ailemin işi nedeniyle.sporda çok kendimi kasmıyorum yürüyüs yapıyorum sadece yazın da yüzüyorum.çünkü zorlarsam bayılcakmışım gibi hissediyorum .gözüm kararıyo tansiyonum düşüyo hemen.Bayıldığım da oldu kaç kere doktora gittim ama bişey çıktığı yok demir eksikliği ya da psikolojik deyip yolluyolar psikolojik nasıl tansiyonum düşüyo onu da anlamış değilim 8-5 falan gördüm buraya takıma girdim gireli az yiyorum yoksa gece pizza sipariş vermeler pideler çaylar dondurmalar götürüyodum yani

benimkisi duygusay açlık zaten. işim olmadığı zamanlar aç hissediyorum kendimi aslında aç falan değilim. benim durumum psikolojik.
epey su içiyorum susuz yapamam lazen. bitki çaylarıda içiyorum. benim beynim hiç doymuyor boş kaldığında sürekli yemek düşünüyor..

teşekkür ederim. dünkü menun çok azdı eğer o kadar az iyiyorsan tansiyonun düşmesi oldukça normal. yemeklerini düzene soktuğun zaman kolaysa kilo vereceksidir. hepimizin problemleri var birbirimize destek oludukça başaracağımıza inanıyorum..

Aslında ben gün içinde çok yoruluyorum hiç bişey yapmaya halim kalmıyo sonraAma çok yürümeye çalışıyorum merdiven çıkıyorum gece de ip atlıyorum ve kalça egzersizi yapıyorum o da senin sayende gdogan sen yazıyodun ben de atlıyım dedim hem zevkli hem de baya yakıyomuşuz o zaman

Tamam chentiq bundan sonra akşam pilav yok

aynen öyle hep destek tam destek aynı olay bende de var dışarda olduğumda cok acıktığımı hissetmiyorum da evdeysem ve boşsam sıkıntıdan dolap açıyorum sürekli ( artık sizi aklıma getiriyorum duruyorum

nette bakınırken bi kaç öneri buldum aslında çoğunluk bildiğimiz şeyler de tekrarlamakta fayda var

* Sabah kalkınca aç karnına ılık su için. Su; bağırsakları ve organizmayı temizleyerek cildin nem dengesini düzenliyor.
*Ender Saraç'ın kilo vermeyi kolaylaştıran çayının tarifi;
1 çay kaşığı yeşil çay
1 bardak su
1 parmak boyutunda rendelenmiş kök zencefil
1 tutam mısır püskülü
3 adet sapı ile birlikte maydanoz
1 küçük tutam funda yaprağı
1 küçük tutam biberiye

Çayın hazırlanması;

Malzemelerin hepsi 1 bardak su içerisine atılır ve 2 dakika boyunca kaynatılır. Sonrasında ise 5-6 dakika demlenmesi beklenir.

Not: Bu çayı günde iki defa limon ekleyerek içiniz.

( Benim kullandığım Lipton 5i 1 arada çaya benziyor.onda da biberiye ,yeşil çay ,kekik ,mate ve funda otu var, ben biraz da limon sıkıyorum)

*Öğün atlamayın
*Sık sık azar azar beslenin.
*Uzun süre aç kalmayın
*Lifli besinler tüketin
*yemeğin yağını tüketmeyin (Türk insanının en çok sevdiği ekmek banmak )
*Lifli yiyecekler neler?
Baklagiller

Mercimek, nohut, fasulye, bakla, bezelye ve soya fasulyesinden oluşan baklagiller, sebze ailesinin en çok lif ve protein içeren üyeleridir.

Lif içeriği yüksek, yağ oranı ise düşük olduğundan, diyabet ve kalp damar rahatsızlığı olanların diyetinde sıklıkla baklagillere yer vermesi gerekir. Lif oranı yüksek diyet, kanser hastalıkları için koruyucu ve bağırsak çalışması için de olumlu etkiye sahiptir.

Baklagiller ayrıca ince kalmanıza da yardımcı olur. Neden derseniz, bunu içerdikleri yüksek lif miktarına borçludurlar. İçerdikleri bol lif, tok tutar ve yemek aralarında atıştırma ihtiyacı duymazsınız.

Ispanak

Vücut için gerekli mineral ve vitaminlere sahip, zengin bir bitki olan ıspanak, hazmı kolaylaştırıp kabızlığı önleme özelliğine de sahiptir. Ispanağı geleneksel olarak pişmiş halde yemeyi tercih etsek de aslında çiğ olarak salatada tükettiğinizde iyi bir lif kaynağıdır.

Kabızlık sorununda da birebir etkili olan ıspanağı bu sorunun çözümünde kullanmak için, önce kaynatıp sonra da balla tatlandırarak içmek faydalı olur.

Brokoli

Brokolinin kendine özgü lifli yapısı bağırsaklarda oluşan toksinlerin uzaklaştırılmasında etkilidir. Bu yapısından dolayı dışkının düzenli bir şekilde dışarı atılmasını sağlar.

Bağırsaklardaki ağır metalleri, safra asidi fazlasını sünger gibi emerek, oldukça hızlı bir biçimde vücuttan atılmasında etkili olan brokoli, hem toksin atıcı hem de bağırsak sistemini düzenleyicidir.

Brokoli ayrıca kadınlarda meme, erkeklerde prostat kanserine karşı koruyucu gücü olan sulforafen etkin maddesine de sahip, sofralardan eksik etmemeniz gereken özel bir sebzedir.

Karnabahar

Karnabahar, suda çözünmeyen lifli besinlerdendir. Çözünmeyen lifler suyu tutar ve kendileri sindirilmeden atık maddelerin bağırsak içerisinde hareketini sağlar. Su tutma özelliği nedeniyle dışkının yumuşak ve hacimli olmasına yardımcı olur.

Karnabahar, sindirim sisteminden çok çabuk ve tek parça olarak geçer. Düzenli dışkılamayı sağlar. Bu sebzeyi bol tüketmek, açlık duygusunu azaltıp uzun süre tok kalmayı sağladığı gibi kan şekerinin düşmesini de önler.

Kuru meyveler

Kuru incir

Kuru incir, içerdiği yüksek orandaki lifle kolesterolün kana karışmadan atılmasını sağlar. Sindirimi kolaylaştırır ve vücudumuzu bakterilere karşı korur. Yüksek orandaki kalsiyum ve fosfor miktarından dolayı kemik ve dişler üzerinde de koruyucu etkisi vardır. İncirin içerdiği kalsiyum, diğer besinlerdekine göre daha kolay sindirilir.

Kuru kayısı

Kuru kayısı hem besleyicidir hem de potasyum açısından çok zengindir. Sindirim sorunlarına iyi gelen, stresi ve kansızlığı önleyen kayısı, içerdiği A vitamini ile cilt bozukluklarının tedavisinde de etkilidir. Potasyum sayesinde kalp kasları ve sinirlerin iyi çalışmasını sağlayan kayısı, lifli bir meyvedir ve kanserden korur. Her sabah aç karnına 5-6 adet kuru kayısı yerseniz kabızlık sorununu çözersiniz

Elma

180 gramında 5 gram gibi yüksek bir lif zenginliğine sahip olan elma, bağırsakları temizler.

Elmada bulunan suda çözünen lifler ve suda çözünmeyen lifler kombinasyonu, bağırsak hareketlerini tetikler ve hızlandırır. Ancak, elmayı kabuklarını soymadan yemeyi alışkanlık haline getirmelisiniz. Çünkü lif, kabuğunda daha yoğun bulunur. Ayrıca, elmayı yemeklerden önce yerseniz kabızlık sorununu gidermede daha etkili olur.

Kabuğuyla küçük parçalara böldüğünüz elmaları kaynatarak içine isterseniz limon, portakal, tarçın koyup çay olarak da tüketebilirsiniz.

Armut

Lifli olduğundan hazmı kolay bir meyve olan armut, mineral açısından da oldukça zengindir. Hazımsızlık sorununa iyi gelen armudun sindirimde etkili olması için, kabuğuyla yediğiniz armudun üzerine bir ya da iki bardak kadar su içmeniz gerekir.

Zihni yorgunluğu gidermede de faydalı olan armut, ayrıca hamilelerin kusma sorununda da etkilidir. Mafsal kireçlenmesi, nikris ve romatizma için de faydalı olduğu biliniyor.

şunu da sorayım ?
http://www.kadinlarkulubu.com/zayiflama-kurleri/28825-lahana-suyu-kuru-ibrahim-saracoglu-tarifi.html
deneyelim mi ne dersiniz?

Son düzenleme:

Benim kafam acayip karışmış durumda diyet uzmanlarının kimi ekmek yiyin dio kimi kesin dio,kimi bunu kesin dio kimi öğününüzde aman ihmal etmeyin dio ben napcağımı şaşırdım:111::111::111::111::111::111::111:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…