1 yıllık evliliğimde yaşadıklarım ve girdiğim bunalım ne yapmalıyım

Birincisi ben eşim deişti demedim. esimle anlasamama sorunumuz ailesini hayatımıın odagı yapması.ıkıncısı gecıcı süreyle gıttik anlastık. en basta ben bencıl olsaydım aılemı bırakıp gitmezdım.benımde babam 72 yasında yardıma ıhtyacı var. insanların hayatını tam dinlemeden yargılamayın annesı kendı halıne sessiz sakın deıl süreklı oglunu arar süreklı gezmek ıster bızı yanlız bırakmazdı. Süreklı ona gıttık sabah ıse gıdcegımız halde zaman 10 da kalkamazdık napcaksınız evde oturun derdı suratı asılırdı tatıle gdcez dedık, bu pahalılıkta ne tatılı gıdemezsınız dedi. ve daha bırsürü sey. ben bunlara hic girmedim farkındaysanız yaslıların cogunda oluyo zaten diye. tam tersı ben kimseye cevap verıp kavga etmeyen bırı oldgum icin beni ezmeye calıstı kardesi ve annesı yönetmeye calıstı hep yoksa bende ınsanım vicdan azabı duycagm hıc bı saygısızlıgmda olmadı annesıne

Adamin annesi kanser tutup karisi mutlu olsun diye annesine sinir mi cizecek? Abi siz ne yiyip ne içiyorsunuz? Neyin kafasini yasiyorsunuz?
O zaman evlenmeyecekti, olan bu kadına oldu şimdi. Evliliğinin en güzel zamanlarını evde tek başına kocasının annesinden gelmesini bekleyerek geçiriyor.

Hee her konuya atlayan sen senin anlayabileceğn seyler demi
Suluk gibi pesimdesin dedigin senin konuna yorum yaptim. Cehaletin her turlu yorumundan belli oluyor. Kendi kocanla bir tutma herkesi buradaki mesele senin anlayabilecegin turden degil.

Suluk gibi pesimdesin dedigin senin konuna yorum yaptim. Cehaletin her turlu yorumundan belli oluyor. Kendi kocanla bir tutma herkesi buradaki mesele senin anlayabilecegin turden degil.
He evet evet

O zaman evlenmeyecekti, olan bu kadına oldu şimdi. Evliliğinin en güzel zamanlarını evde tek başına kocasının annesinden gelmesini bekleyerek geçiriyor.

Yapmayin bu kadar ustten ve buyuk konusmayin derim. Hangimizin basina yarin ne gelecegini bilemeyiz bu konularda konusurken iki kere dusunun derim. O zaman konu sahibi evlenirken iyi gunde kotu gunde sozunu vermeyecekti.

Şuanki durumunuz nedir peki yani o gidersen git lafını, evliliğin başı gibi mi dedi yoksa dün, bugün gibi mi dedi?
Evliliğin başı gibi dediyse zaten gitmefiğiniz için o cümleyi kendünize hatırlatıp eşinize bilenmeyin derim. Ama ısrarla arada bir kavgalarınızda lafı git olayına getiriyorsa inanın bir dk bile durmazdım.
Evet hastalık ciddi bir durum gerekli özeni zaten gösteriyor ama bir karısı olduğunu ve o karısının 7 yıldır acısıyla, tatlısıyla onun hep yanında olduğunu iyice anlamalı.
Kardeşlerine gerekli tepkiyi tabiikide göstermeli seven adam bunu yapar. Benim eşimde naif bir insandır ama beni ailesine karşı o kadar korur ki anlatamam. Siz bir de 7 yıldır berabersiniz. Eşiniz umarım bu dengeyi korur. Yuva kolay kurulmuyır. Kolaylıkla da git lafları edilmemeli. Yazık günahtır.

Yapmayin bu kadar ustten ve buyuk konusmayin derim. Hangimizin basina yarin ne gelecegini bilemeyiz bu konularda konusurken iki kere dusunun derim. O zaman konu sahibi evlenirken iyi gunde kotu gunde sozunu vermeyecekti.
İnanın ki büyük konuşmuyorum, benimde babam hastalandı. Ama ben hem babamın başındaydım hemde kendi evimin, eşimin ve çocuklarımın başındaydım. Hem evlat sorumluluklarımı hem eş sorumluluklarımı hemde annelik sorumluluklarımı yerine getirdim gayette. Biz demiyoruz ki annesine sırtını dönsün 7/24 eşiyle gezsin tozsun. Ama madem evlendi bu kadıncağızı da evde tek başına bırakıp gidemez.

Sorun su benmde ailemın bana ıhtyacı var ve artk dönmek istyorm ve orda kardesı yüzünden ve ısyerı yüzünden cok kötü günler gecırıyorum sadece tek taraflımı oluyo fedakarlık kötü gün hep bi taraf verıyo aorun orda anlamıyosunuz.

Bakin ben sizi anlamiyor degilim. Elbet sizin de bir aileniz var. Bir taraf hasta diye bir tarafin ailesi atilmaz. Basta sehir degistirirken isinize gelmiyorsa soyleyecektiniz. Simdi bile bu size uymuyorsa bosanma hakkiniz var neden bunu kullanmiyorsunuz o zaman? Hem bosanmak istemiyorsunuz hem de bir taraf hastayken ben sehrime geri donmek istoyorum diyorsunuz. Bu benim dogrum degil. Sizin dogrunuz bu ise bosanacaksiniz o zaman.

Annesinin kanser olmasına üzüldüm. Ama keşke evlenmeseydi. Sonuçta hepimiz için her an ölüm hak. Sizin aileniz de kazık çakmadı ya. Sizin de hakkınız ailenizle olmak istemeniz.

Bilemedim konu sahibi. Cahil bi insana benzemiyorsunuz ama çok feda etmeyin kendinizi bu adam için. Gidersen git demesi filan bunlar kabul edilebilir şeyler değil.

Siz onun ailesi için ordasınız. Bunun icin size minnet duyması gerekirken bi de rest çekiyor.

Erkekler cidden çok nankör. Ayni şeyi eşiniz sizin için yapsa siz ona minnet duyar kalbini kirmamaya calisirsiniz. Ama erkekler hep bana diyor "ben buna değerim" diyor.

Allah yardımcınız olsun ama gidersen git demesine boyun eğmeyin. Siz onun için fedakarlik yaptiniz ve karşılığında guler yüz sevgi ve ilgi bekliyorsunuz hakkınız olarak. Eğer bunları size teşekkür olarak vermekten acizse ve dahasi bi de nankörlük yapiyorsa... kendinizi yipratmanıza değmez.

Git diyorsa gidin. Ama blöf olarak değil. Ciddi olarak.

Ben böyle fevri eşlerle nasıl anlaşılır zaten anlamıyorum. Evet annesi hasta, yanında olmak ister buna laf yokta kadın da fedakarlık yapıp, senin şehrine geliyorsa onu da yeterince memnun ve mutlu etmeye çalışırsın. Ailemi çok severim tabi ki ama bütün hayatım ailemin çevresinde dönmüyor. Eşime laf söyletmem, tatile gitmek istiyorsa annem ne tatiliymis vs diye konuşuyor diye tatile goturmekten vazgeçmem, zaten yemek yediysek ve saat geç olduysa ve ya saat geç olmasa bile kalkmak istediğimizde aman annem surat yapmasın diye eşimi daha fazla oturmaya mahkum etmem. Kimse de bunları yapan insanla anlaşıp mutlu olmaz zaten, e karısını memnun etmeyen, git diyen adam içinde daha fazla fedakarlık yapmam dolayısıyla..

Bakin bu surecler kolay surecler degil. Ben daha sevgiliyken esimle sadece hastanese gorustugum gunleri bilirim. Esim bunu bilerek evlendi ve evliligimizde gun geldi ben evimi ve esimi ihmal ettim, esim bunun icin bana hic trip atmadi. Simdi onun ailesinde boyle durumlar olsa esimden once ben kosarim. Benim kari koca olma anlayisim bu. Sizinki kimseyi ihmal etmemektir ama bu her zaman ve her hastalikta mumkun olan seyler degil.

Herkesin aile ilişkisi evliliği farklı okey

badenur21 bence bu konuda her mesajima begenmedim atmakla yetinme derim. Baska konulardaki mesajlarima da begenmedim atarsan anca keser seni. Cunku sen ben erkegim, ben ne dersem o olacak diyen bir adami bile bosayamiyorsun. Kocam beni gezdirmiyor nasil hizaya sokarim diyorsun ama konu sahibine esin sinir cizemiyor diyorsun. Komik bir arkadassin. Konu sahibi ile ortak noktalar araman yersiz cunku senin durumun bambaska.

Konu sahibi belki benim ahahaha diğer telefonumdan konu açtım belki

Sen lincleyemedin bu sefer bu konuyu ona acın var biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…