1 yıl olmadan bezdik, tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Belki de olan bitenin üzerinde daha fazla durmayıp güne odaklanmanız daha mutlu eder sizi.
Öfkenizi dindirir, anneniz nasıl şimdi? Babanız? Geçmiş olsun.
Annem yürüdü. 6 ay bebek gibi baktım ona. Babam 4. Ameliyatını oldu ve yaşıyor işte...Bastonuyla bahçeye iniyor çok şükür. Güne odaklanmaya çok çalışıyorum dediğiniz gibi, ama aklımı düşünmesinden geri alamıyorum, sanırım izinde olduğum için biraz da..işe başlayınca güne odaklanırım umarım.

Honkurdugu zaman konuşamadan ağzına terlikle vurmak lazım aslında. İşi senin ailen benim ailem olayına getirmeyip "biz" i konuşmak lazım aslında.

Belki de siz olayları abartıyorsunuz. Evlilik öncesi olayları bir kenara bırakın artık. Sonuçta razı oldunuz ki evlendiniz. Sonrasında kanser hastası babasına bakmışsınız bir süre. Evlatsınız bakabilirsiniz. Adam ölmüş zaten, Allah rahmet eylesin. Bu olaylara bir sünger çekin. Siz geçmişe takılı kalmaktan önünüzü göremiyorsunuz. Tatil konusuna neden bu kadar saplandınız? Bayram günü yer bulsanız bile x2, x3 fiyat olurdu. Böyle şeyler 1 ay önceden ayarlanır. Hala da gidebilirsiniz. Hamileyken de, çocukla da. Üzülmeyin. Ayrıca çocuk fikrini önce ilişkinizi, evliliğinizi oturtup gündeme getirin. 1 yıldır oturmamış evliliğe çocuk istemek ona da haksızlık. Biraz mantıklı olun. Eşinize saygı duymuyor, güçsüz, pasif görüyorsanız da bunun için ayrıca düşünün. Bir yoruma da yaşadıklarım yüzünden adam benimle cinselliği hak etmiyor tarzı bir cümleniz olmuş. Sonuçta cinsellik tek taraflı değil. Siz de zevk alacaksınız. Belki evliliğiniz farklı bir yöne gidecek. Evlilik, cinsellik olmadan hep eksik kalır. Siz önce bu evliliği istiyor musunuz, bu adamı istiyor musunuz yoksa içinizde ne var ona odaklanın. Sanki içten içe bir soğukluk taşıyorsunuz gibi hissettim.

Ben de başağım Allah sabır versin size :))
biz basaklar zor kadinlariz be. Allah hem bizim hemde eslerimizin yardimcisi olsun gercekten:))

sizde nedense boyle ilk yildaki alisma sorunlari olurya, onlar varmis gibi hissettim. sorunlarin derin ve buyuk oldugunu dusunmedim. vajinismus konusu ciddi bir sorun, bukadar beklemis olmaniza bile sasirdim acikcasi. cozmeye calisin bir an once.
evliligin ilk aylari istediginiz gibi gecmemis, e dogal olarak her ikinizde hayal kirikligi yasiyosunuz. bunu konusamiyosunuzda, boyle didisip duruyosunuz. haklisin, tatil evliliklere ilac gibidir, ama emin ol gecici bi etkisi var. yani sorunlarinizi cozmek icin daha farkli yollara basvurmalisin. once her sorunu tek tek ayirmalisin biribirinden. hepsini teker teker cozmeye calis, zaman tani kendinize.
sen buyuk bi tahammulsuzluk yasiyosun. bi donem cok agir sekilde patlayacak bomba, hatta bayagi bi kac kez patlamis bi bomba olarak konusuyorum: kendi kendini dizginlemek zorundasiniz. sen höt ben höt olmaz, yurumez.

bide biseyi daha anlamadim; neden tatili onun ayarlamasini istedin ki? bizde ayarlayan taraf hep benimdir. istedigim yere istedigimiz sekilde ve saatte gidiyoruz. mis. ucagin saati konusunda bikere mizmizlanmaya kalkti, tehdit ettim bidaha assssla elimi surmem kalir uzerine gorursun gununu diye sustu :))

Evet ikimiz de bomba gibiyiz patlamaya hazır. Tatili ben ayarlamadım çünkü ailesinin bayramdaki durumuna göre bakacakmış. O kadar çok misafirleri vardı ki. Orada karar verdi son 3 gün gidebiliriz diye. Ben de sürekli misafire yemek yapıp, bulaşıkta olduğum için ona bıraktım ki ben halledeceğim diyordu. Meğer okey oynuyormuş.

bir evlilik danismanindan yardim alin. mutlu olmak istiyosaniz once bi kafanizi toplayip duygularinizla degil aklinizla hareket edin ki gerisi gelsin. ben kendimi kotu hissediyorum sana da kiziyorum bana yardimci ol destek ol butun bunlari aşalim de. bosansan mutlu olmayacaksin gibi hissettim. isleri daha da kotu hale getirme

Honkurdugu zaman konuşamadan ağzına terlikle vurmak lazım aslında. İşi senin ailen benim ailem olayına getirmeyip "biz" i konuşmak lazım aslında.
Hiç biz oladık ki. Oturacağımız evden, evleneceğimiz tarihe kadar tanıştığımızdan itibaren ailesiyle konuştu. Eşyalarımızı bile düğünden 1 hafta önce gezip ısmarladık. Düğüne 3 gün kala ev tutan bir gelin gördünüz mü? Eşyaları 1 ay sonra gelen ve 1 ay yerde yatan gelin? Çünkü ailesi ve kendisi öyle uygun gördü. Çok doluyum ya..çok kötüyüm. Şimdi işten gelecek yemek yapmak içimden gelmiyor, ne işe yarıyorsun bi yemek yapıyorsun dedi tartışmamızda o gün. Ben halen bir şey yemiyorum doğru dürüst. Ama ona da yapmak istemiyorum artık.

Boşansam çok mutsuz olurum. Böyle de mutsuzum. Evlilik terapistine benim gibi hastalar gidermiş. Mantıpa bakar mısınız. Acıtan cümleye bakar mısınız. Ailesi bile zaten bu kız ilaç kullanıyor, deli diyor en ufak şeyde. Bugün iyice vazgeçtim. Hiç gücüm yok.

kavga aninda insanin agzindan cikani kulagi duymuyor takilma hic bosver. sakin ol once. hayat bazen ayni satranc oynamaya benziyor. bi sonraki adimi dusunerek hareket et.
eşinin ailesi ile hirlasma hem esinle hem ailesiyle aran bozuk olursa esini itmis olursun.
ne kullaniyosun bilmiyorum. ama bana pek etkisi varmis gibi gelmedi. doktorunu degistir. arkadaslarinla cik dolas.
esin senin paranla gitmek istememis belli ki
birazda onun acisindan bak.
birlikte yuruyus yapabilirsiniz piknik icin hala hava musait.
ama bi sure bu konulari acma havadan sudan konus.
sen silahi indirdiginde eşinde indirir.
bazen insan hakli da olsa kendi icin kendii mutlulugu icin olaylari insanlari yonetmeli alttan almali.
kendini ezdir demiyorum ama akillica davran.
esinle sakince konus sende uzuluyosun butun bu olup bitene bende duzeltelil herseyi ben seni seviyorum de mesela ya da ne kendince konus. ama bi yolunu bul. itme ki sen mutsuz olmayasin

Inşallah ilk işin tedavi olmak olsun. Eşler arasında cinselliğin tam da faydası bu, yakınlaştırır, buzları eritir öfke kaybolur. Hem erkek hem kadın için çok önemli bir ihtiyaç ve bence yaşadıklarınızın en büyük sebebi bunun eksikliği. Allah boşuna vermemiş böyle bir nimeti (evet o da bir nimettir mutlu eder rahatlatır). Kendini suçlu ya da kötü hisset diye söylemiyorum sen kendi kendine bende vajinismus olsa keşke deyip bu rahatsızlığa yakalanmadın elbet ama önemini vurgulamak istedim. Bu yüzden lütfen onu bunu bırak önce tedavi ol eşinle yakınlaş inan iyi gelir bak.

evlilik terapisti ya da pskiloga koca goturmenin bi yolunu soyleyeyim sana
oncr sen gideceksin terapistle gorusup esini ikna edemedigini senin icin cagrilmis gibi yaparak getirecegini soyle. onlar zaten yardimci oluyo. yani esine diyeceksin ki ben gidiyorum yardim alicam psikoloktan. sonra da pskilog senin cagiriyor esinle de gorusmem gerek diyor birlikte yasayan kim varsa gorusuluyor mus.
boyle adamlar ikna oluyorlar.

Zorlama bence, gül gibi de mesleğin var, neden kendini ömrünü heder edesin. Bu cümleyi neden sonra söylüyorum biliyor musun, benim senden öyle bir beklentim yok diyerek seni yalnız bırakmış bu konuda. Ben de 1 yıllık evliyim ve şunu söyleyebilirim cinsellik evliliğin yapı taşı, saygı sevgi tabi ki olmazsa olmaz, belirtmeye bile gerek yok, ama cinsellik önemli. Sen tedavini olsan bu sefer de onun cinsel sorunları çıkacak belli ki, gerçekten isteyen erkek araştırır eder bir çaresini bulurdu, benim düşüncem.

evlilik terapistinin inanilmaz faydası olacaktır.

Aşk seks içerir.
Babasının oğlu değil yani adi üstünde kocası kocası
Siz cinselliği iş olarak düşünürseniz o evlilikten hayır gelmez.
Evet tabi ki içerir ama sadece küçük bir kısmı bence.. Siz büyük kısmı için yazmışsınız. Evliliğin seks yapmak, çocuk sahibi olmak olarak değerlendirilmesine karşıyım ben..

Canim tedavilerini yarim birakma. Aksiyete ve vajinumus mutlaka tedavini ol.onuda dusun erkekler bu olay olmayinca kendini eksik gorup agresiflesebiliyor. Tabiki hakli degiller Ma malesef gercek bu. Bir an once kendini toparlamaya bak derim

Evet tabi ki içerir ama sadece küçük bir kısmı bence.. Siz büyük kısmı için yazmışsınız. Evliliğin seks yapmak, çocuk sahibi olmak olarak değerlendirilmesine karşıyım ben..
Seks eşittir çocuk değildir.
Vajinismus olan çoğu kadın mesela ıyi olur olmaz da bebek yapıyor bu da hatalı.
Bu arada küçük bir kısmı degilidr. Istediğiniz uzmanının akademik yazısını okuyun...

Onu da denedim, 3 kez yanımda ağlayarak götürdüm odadan içeri girmediği gibi buraya verdiğimiz paraya neler yapardık, bende şans yok kadın maaşını boş yere buralara harcıyor diye söylendi doktorun karşısında. 3 gün annemde kaldım onun üstüne

Bu arada vajinusmus olmamın sebebini ben biliyorum. Eşime de evlenmeden önce anlattım bu olayı. Bunu buraya yazmak istemezdim..Senelerce komşum tarafından tehditle tacize uğradım. 16 yaşında aklım başıma gelince bir uzmana gidip, bir şey olduğundan korktuğum için bekaretimi kontrol ettirdim. Çok kötü günlerdi. Kontrol sırasında yaşadığım acıyı anlatamam size..O kadar canım yandı ki. Orada anladım ben bu işi asla yapamayacağım. Sadece 16 yaşındaydım ve halen o anı unutamıyorum. O adamın yaptıklarını da unutamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…