1 yıl olmadan bezdik, tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Yavaş yavaş toparlanirsiniz inşallah. Buradaki en küçük problem vajinismus bence. Hirt koca da bir adam akıllı destek olsun. Bir süre kafa dinleyin. Tedavinin aksatmayın. Tatile yine gidersiniz. Yazın olmasa bile kışın niye olmasın? Veya bir haftasonu günü birlik bile gidersiniz. İkiniz de çok yıpranmışsınız belli. Ama bence evliliğinizi kurtarmanın hala yolu var. Küslügü düşünmeyin şimdi kafa dinleyin. İyice düşünün. Sakinleşin. Sonra geçin eşinizin karşısına. Konuşmamız lazım deyin. Sirnasmaniza özür dilemenize gerek yok. Sadece konusun. İçinizi dökün. Aklınızda ne varsa sakın tane tane anlatın. Tabi cinselliğin olmayışı ikinizi de geriyor anlıyorum. Biz 6 yıllık evliyiz hala arada bu cinsellik yüzünden trip yerim. Eşimi kendi haline bırakırım gerekirse bir hafta halini hatrını sormam. Kendine gelince oturur konuşur benimle derdi neyse anlatır. Bir her küskünlükten bu şekilde daha güçlü kalkıyoruz. Kavga edilir ama önemli olan hasır altı etmemek. Sonunda konuşup sakince çözüme ulaşmak.

İyi de, adam işsiz kalmış maaşı yok. Bunlar zaten yapmanız gereken şeyler. Bunları yaptınız diye aferin mi bekliyorsunuz?

Bence bu millet şu sosyal medyayı falan bırakıp kendine ve yakınındakilere yüzünü ve gönlünü çevirse herşey çok daha güzel olacak

Çocukluğum ve gençliğim çok zor geçti defalarca intiharı düşündüm hatta bir keresinde çok yaklaştım ama silahın emniyetini açmayı unutmuşum hiç yardım alamadım alabilseydim eğer muhtemelen direk yatırırlardı

İşte bu kafayla ben 33 yaşındayken kendisinde zor bir çocukluk ve boşanma geçirmiş eşimle evlendim burda açtığım konulardan ilk yıllarımın ne kadar zor geçtiğini görebilirsiniz

8.yılımız bitmek üzere geriye dönüp baktığımda utanarak söylüyorum ki yaşadıklarıma %80 ben sebep oldum maddi olmasa da yorgun bir erkekten aşırı beklentilerimle ve bir erkeğin ihtiyaçlarının farkında olmadan,fevri hallerimle vs...

Şu an 42 yaşındayım yaşadıklarımdan öğrendiğim şu herkese verilen bir hayat onu da ne kendimize ne başkalarına zehretmeye hakkımız yok

İstediklerin için önce gayret olmuyorsa sabır ve tevekkül

kimseden heyır bekleme kendi hayatın için

benim hikayemde bambaşka

yaşadıklrım şunu öğretti...kimseyi takma kendi önüne bak. başak burcuyum yani aşırı takıntılıyım ama engellemeye çalışıyorum...

problemlerini kendin çöz
dr a git ve kendine iyi bak

11 aylık evlisiniz ve vajınamus için tedavi olmamışsınıx ve kendinizi hazır hisstmiyorsunuz? Bence adamın artık sinirleri laçkalaşmış bu kadar uzun sürede tedaviyi red ediyorsunuz, eşiniz sizin için onca şey yapmış. Sorun eşinizde değil sizde bence . Üzüldüm eşiniz adına. Adamcağız iyi birisi anlaşılan

Allah feraha çıkarsın kardeşim zor günlerin arkası aydınlık sen çabanı eksik etme

Eşiniz niye size destek olmak için dr'a gitmiyor. Arkadaşlar bu da önemli bir konu değil mi? Herkes doktora git demiş ama kadın zaten gidiyor da yalnız gidiyor olması da ayrı bir sorun bence. Eşinin desteği motivasyonu da önemli

Üzüldüm senin için.

Eşin 2 gün gelebilirdi o tatile bi çaresine bakılabilirdi bence

Bence sen hatalı değilsin. Ekstra rahat umursamaz bi eşin var.

Daha ortada cok sorun varken cocuk sahibi olmayi dusunmeyin bile. Henuz karsinizdaki insanin iyi niyetini anlayip duzgunce konusamiyorsunuz bile

Daha ortada cok sorun varken cocuk sahibi olmayi dusunmeyin bile. Henuz karsinizdaki insanin iyi niyetini anlayip duzgunce konusamiyorsunuz bile

Zor bir süreç tabi tahmin ediyorum. Ama erteleme. Mutlaka sorunlarını çöz. Burda ve çeşitli sitelerde yazılanlar, vajinismusun erteledikçe zorlaşan bir rahatsızlık olduğunu gösteriyor. anksiyeteni de arttırır ki. Eşine de tek yapamayacağını, onun da gelmesi gerektiğini etkili şekilde anlat. gerekirse biraz psikolojik baskı yap. kenara çekilip herşeyi sana yıkmasın, destek olsun

Bence güzel bir konuşun bir kahve yapıp yanına gidin sizi dinlemesini söyleyin çözümlerin bu şekilde cozulemeyecegini belirtin sinirlenmeden.Ufak size yakın bölgelerde bir kaçamak tatil ayarlayın sonbahar geliyor jakuzili kaplıcali yerler olabilir .Tatil dönüşü de vajinusmus içinde doktora gidersiniz

Mrymak Öncelikle geçmiş olsun.
Bence tatile gidememek sizin içinizde biriktirdiklerinizin patlaması için adeta bir bahane olmuş. Normal şartlarda eşimiz çok istediğimiz bir şeyi yapmasa bile öfkeden deliye dönüp ona hakaret yağdırmayız öyle değil mi?
Yaşadıklarınız ne sizin ne de eşiniz için kolay...
Vajinismus tedavisini bebek için değil kendiniz ve evliliğiniz için yaptırmalısınız.
Bu kadar kaotik bir ilişkide ve oturmamış bir evlilikte bebek düşünmek doğru olmaz.
Artık olan olmuş, bundan sonra ne yapmalı?
Ona karar vermelisiniz.
Eşinizi seviyorsanız ve evliliğinize devam etme taraftarıysanız gururunuzu bir tarafa bırakın.
Gereksiz gurur evliliğin baş düşmanı bence.
Karşılıklı konuşarak sorunlarınızı çözün.

Bazen şaşıp kalıyorum gerçekten.... tüm bunların içinde çocuk nereden çıktı?
Bir sürü kayıp, işsizlik, aile anlaşmazlıkları, cinsel problemler... biraz sakin olun. Önce bir evliliğinizi oturtun.
Yeniden başlayın. Bugünden itibaren bir kaç hafta kendinize flört dönemi verin.
Birlikte tatil olmak zorunda degil. Seveceğiniz şeyler yapın. Sevgili gibi takılın..
bir şeyler içmeye gidin, konsere sinemaya gidin, bilardo, bowling falan seviyorsanız öyle bir yere gidin, özel bir yere yemege, evde başbaşa film izleme vs... biraz birbirinizi baştan anlamayı deneyin.
Sonra cinsel birliktelik için adımlar atın. Size vakit ayırmasını isteyin... birbirinize dokunun, keşfedin vs...
aşılmayacak problemleriniz Yok, sadece sakin kalın ve baştan başlayın.
Geçmişe bir sünger çekin, derin bir nefes alın ve sevgili olun

eşinin suçu yok ki son olayda yer bulamamış. bence geçmişte takılı kalma evet yorulmuşsun ama bunun sana faydası olmaz. geçmişi sil kafandan ya da silmeye çalış öyle devam et. bak senin için ailesini karşısına almış. yıllarca ailesine toz kondurmayanlar var. bence geçmişi sil kafandan. yoksa mutlu olamazsın

Anlattiklariniza cok uzuldum benim bir arkadasim 4 yil vajinusmustan cekti gitmedigi psikolog kalmadi hic biri cozemedi ve bir gun dedi ki ben bu isi beynimde bitiricem bu isin baska cozumu yok ve o gunden sonra hic sorun yasamadi bir yil kendinden tamamen Eminim dedikten sonra bebekleri de oldu ve esiyle iletisimi coook degisti , ben esinize de hak veriyorum biraz para kazanamiyor esiyle beraber olamiyor kendini eksik ya da asagilanmis hissediyor olabilir tatil falan gozunde degildir esinizin maas almasini bekleyin askm sen bi ise basla o zaman harika bir tatil yapicaz soz ver falan de vajinusmustan bu gun kurtabilirsin gercekten Inan buna

Böyle bir evliliğe bir de zorla bebek getirip onu da perişan etmeye gerek yok. Geçinemiyorsunuz ve evliliğiniz yürümüyor işte. Gün gibi ortada. Evlilik terapisi deneyin bence. Bu şekilde bu evliliğin çok ömrü olduğunu sanmıyorum. Tabi buna evlilik denirse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…