• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 yıl olmadan bezdik, tavsiyelerinize ihtiyacım var.

11 aydir vajinismussun ve hala tedavi olmadin doktora gitmedin mi..adam buna nasil katlansin cok gecikmissin. Ayrica işsiz adama tatil diye tutturup maas kartini onune koyman hoş değil. Adami tüketmişsin gibi geldi.
Tedavi olamamamın sebeplerini yazdım bir yorumda yine yazayım, 2. Ay babası kanser oldu, bizde kaldı bir süre, hastaneyle ev arasında mekik dokuduk. Sonra da işsiz kaldı, vajinusmusu düşünemedim cenazeden önce ve sonra. İşsiz kaldığında değil, iş bulunca tatil diye tutturdum, haklısınız belki de tek başıma gitmeliydim.

Tatili niye siz ayarlamadiniz da ona biraktiniz anlamadım. İkiniz için de zor günler olmuş bi çizgi çekin ve unutmaya çalışın başlangıç yapın sevgi hala bitmemiş anladigim kadariyla yani boşanma gibi bir düşünce yok öyleyse siz güclu durun hiç sevmem bu sözü ama burda kullanılabilir yuvayi disi kuş yapsın yani
Ben ailesinin misafirleriyle uğraşıyordum, kavurma yap, pilav yap, servis et. 3 günüm böyle geçti. Kendisi erkeklerle okey oynuyordu sürekli, o halledecekti. Gördü zaten gece yarısına kadar oturamadığımı. Beni bulaşıktan çağırıp, hiç yer yok haberin olsun diyince öfkeden delirdim resmen

Eski konularını biliyorum.Yasadiklarin cekilir eziyet değil.

Daha evliliğe alışma sürecindeyken
Herşey üst üste gelmiş.
Eşinin babasını kaybetmesi,
Senin rahatsızlıkların.
Bunlar tek başına bile baya zor şeyler.

Sıkılmanız bunalmanız çok normal.
Eşinin tatile gitmek istememesi de normal bence.
Eline maaşını alamadığı için hala kaygılanıyor olabilir.

Vajinusmus konusunda da
Senden öyle bir beklentim yok demesini
Tamamen seni rahatlatmak için, kendini sorumlu hissetme diye yaptığını düşünüyorum.
Biraz saçma bi teselli olmuş ama evet :)

Hiçbirşey için geç değil şu anda.
Bi sakinleşip oturup güzelce konuşun.
Daha evliliğiniz yeni başlıyor sizin.
Eşine sofra hazırlama
Süslenip püslenme
Koridoru mumla süsleme evrelerine geçin :KK70:
Bi başbaşa olmanın tadını çıkarın.

Sorunlar da yavaş yavaş biter elbet.
Zorluktan sonra muhakkak kolaylık yazmıştır size de Allah :KK19::KK36:
Çok teşekkür ederim. Evet doğru görmüşsünüz eşimin tavrını. O da benim üzerime suçlu psikolojisi bırakmak istemediği için öyle dediğini söylüyor. Söylediklerinizi deneyeceğim, başka çarem kalmadı sanırım. Biraz da sanırım romantizmden uzak. Doğum gününde bütün evi mumla süsleyip, çok güzel bir masa hazırlamıştım, neden yaptınnn?? Diye şok oldu. Hiç beklemiyordum, boşa uğraşmışsın dışarda yerdik demişti. Ben de bir daha yapmadım. Ama deneyeceğim.

Benim esimin de it damarı tuttu havladi durdu bayramda bende ona bagirdim ve evliyken gecirdigimiz 2.bayramda zehir zemberek oldu masallah.
Sonuc aramız limoni. Bende bu ay rahim filmine gidiyordum ve aşılama yaptircaktik eylul ayinda
Rahim filmine pazartesi giderken uzak bir yerde yolda doktorun asistani aradi doktorun ameliyata girdiğini,saat 4 e randevu olusturdugunu soyledi biz yolu coktan yarilamistik varmak üzereydik gittik ve rahim filmi icin ayriyeten randevu almak gerekiyormus ben ac karna gittim gitmisken tshima da baktirmak icin kisacasi geri döndük dönerken yolda 150yle geldi. Beyefendi sinirlendi. Sanki suclusu benim . Oyle mi. Oyle bende yapmiyorum asilama masilama cocuk mocuk hadi bakalim. Bence bu islerin ustesine hic dusme vajinusmus tedavini ol ama kavgalar madem sizdede cok cocuk isini ertele Allah bize akil fikir vermis hepimize cok şükür ben gorcegimi gordum pazartesi günü hal ve tavırları degisirse cocuk yaparim degiscegini de zannetmiyorum oyleyse sonuc belli. Ayrılık.

Yavaş yavaş toparlanirsiniz inşallah. Buradaki en küçük problem vajinismus bence. Hirt koca da bir adam akıllı destek olsun. Bir süre kafa dinleyin. Tedavinin aksatmayın. Tatile yine gidersiniz. Yazın olmasa bile kışın niye olmasın? Veya bir haftasonu günü birlik bile gidersiniz. İkiniz de çok yıpranmışsınız belli. Ama bence evliliğinizi kurtarmanın hala yolu var. Küslügü düşünmeyin şimdi kafa dinleyin. İyice düşünün. Sakinleşin. Sonra geçin eşinizin karşısına. Konuşmamız lazım deyin. Sirnasmaniza özür dilemenize gerek yok. Sadece konusun. İçinizi dökün. Aklınızda ne varsa sakın tane tane anlatın. Tabi cinselliğin olmayışı ikinizi de geriyor anlıyorum. Biz 6 yıllık evliyiz hala arada bu cinsellik yüzünden trip yerim. Eşimi kendi haline bırakırım gerekirse bir hafta halini hatrını sormam. Kendine gelince oturur konuşur benimle derdi neyse anlatır. Bir her küskünlükten bu şekilde daha güçlü kalkıyoruz. Kavga edilir ama önemli olan hasır altı etmemek. Sonunda konuşup sakince çözüme ulaşmak.
Ben de bunu istiyorum. Adam akıllı bir destek istiyorum. Benim böyle beklentim yok demek nedir ya..
Küslükten sonra konuşmayı çok denedim, ama oyundan başını kaldırmadı ya da hep sen benim aileme bunu demiştin, bunu yapmıştın diye hönkürerek bağırdı. Çok sağolun. En azından benim gibi düşünenler varmış. Teşekkürler

Tatile bayram gunu karar verilmez hadi gidelim diyerek. Onceden yerinizi ayirtirsiniz, biletinizi alir oyle gidersiniz. Bi defa ben de tam bayram ustu yer aramistim. Bileti bulsam bile gitmek istedigim yerler full doluydu. Gayet olağan ve beklendik birsey bayram cunku.
Bunda kimsenin suçu yok. Ne diye öfkelenip hakaret ediyorsunuz ki?

Yeni evliyken olabilecek en kotu seylerden biridir maddi sikinti. Esiminde hem isleri bozuldu hem işsiz kaldi daha yeni evlenmistik. Sebep olanlari Allah bildigi gibi yapsin. Çoook zordu, cok yipratti. Ölüm olmadi ama aile problemleri, esimin işsiz kalmasina sevinen tayfa filan iyice psikolojime micti resmen. Biz de kavgalar ettik ama 4 yillik evliyiz simdi, geçiyor hersey

Diyecegim şu ki asla küs kalmayin, o günü küs bitirmeyin. Vajinismus tedavinizi herhangi bir bahaneyle ertelemeyin. Böyle cinsellik sifir, gunlerce kuslukle evliliginiz onarilamaz hale gelir, gelmediyse...

Benim esimin de it damarı tuttu havladi durdu bayramda bende ona bagirdim ve evliyken gecirdigimiz 2.bayramda zehir zemberek oldu masallah.
Sonuc aramız limoni. Bende bu ay rahim filmine gidiyordum ve aşılama yaptircaktik eylul ayinda
Rahim filmine pazartesi giderken uzak bir yerde yolda doktorun asistani aradi doktorun ameliyata girdiğini,saat 4 e randevu olusturdugunu soyledi biz yolu coktan yarilamistik varmak üzereydik gittik ve rahim filmi icin ayriyeten randevu almak gerekiyormus ben ac karna gittim gitmisken tshima da baktirmak icin kisacasi geri döndük dönerken yolda 150yle geldi. Beyefendi sinirlendi. Sanki suclusu benim . Oyle mi. Oyle bende yapmiyorum asilama masilama cocuk mocuk hadi bakalim. Bence bu islerin ustesine hic dusme vajinusmus tedavini ol ama kavgalar madem sizdede cok cocuk isini ertele Allah bize akil fikir vermis hepimize cok şükür ben gorcegimi gordum pazartesi günü hal ve tavırları degisirse cocuk yaparim degiscegini de zannetmiyorum oyleyse sonuc belli. Ayrılık.
Aynen, bütün suçlar bizde. Benimki de beni suçlar gülerek, biz baba olmayacağımız için diye güler bazen. Nefret ediyorum o zaman ondan. Uğraş bir kere adam gibi yapmaya o zaman. İnşallh sizinki benimkinden hallice çıkar ve sağlığınız varken de bebek sahibi olursunuz.

Zor bir süreç tabi tahmin ediyorum. Ama erteleme. Mutlaka sorunlarını çöz. Burda ve çeşitli sitelerde yazılanlar, vajinismusun erteledikçe zorlaşan bir rahatsızlık olduğunu gösteriyor. anksiyeteni de arttırır ki. Eşine de tek yapamayacağını, onun da gelmesi gerektiğini etkili şekilde anlat. gerekirse biraz psikolojik baskı yap. kenara çekilip herşeyi sana yıkmasın, destek olsun
O konuda hiç bir uğraşın yok. İşten geliyor, yemek yiyip oyunun başına geçiyor ve oturma odasında uyuyor. Aylardır beraber bile yatmıyoruz. Tv siz uyuyamıyormuş.

Çok teşekkür ederim. Evet doğru görmüşsünüz eşimin tavrını. O da benim üzerime suçlu psikolojisi bırakmak istemediği için öyle dediğini söylüyor. Söylediklerinizi deneyeceğim, başka çarem kalmadı sanırım. Biraz da sanırım romantizmden uzak. Doğum gününde bütün evi mumla süsleyip, çok güzel bir masa hazırlamıştım, neden yaptınnn?? Diye şok oldu. Hiç beklemiyordum, boşa uğraşmışsın dışarda yerdik demişti. Ben de bir daha yapmadım. Ama deneyeceğim.
Haketmiyor bazi erkekler romantizmi falan bende nisanliylen bahceli bir restourant (sahibi tanidik) ayarladim masayi suslettim garsona kendisine de tesbih aldim şık bir masa yaptirdim az bi param vardi yemek ismarladim :) pasta yaptırdım ona tasarim pasta .bana dediki ne gerek vardi ya sana yapılır boyle seyler erkeklere gerek yok. Dogumgunu yaklasiyor pis başak burcu . Yapmicam bu sene ona bisey

Böyle bir evliliğe bir de zorla bebek getirip onu da perişan etmeye gerek yok. Geçinemiyorsunuz ve evliliğiniz yürümüyor işte. Gün gibi ortada. Evlilik terapisi deneyin bence. Bu şekilde bu evliliğin çok ömrü olduğunu sanmıyorum. Tabi buna evlilik denirse.
Teşekkür ederim. Evlilik terapisine kesinlikle gelmeyeceğini, hasta olanın ben olduğunh söylüyor, sanki hastalar gidiyor..Bunun dışında evlilik değil bu boşanın diyorsunuz anladığım kadarıyla. Evet ben de görüyorum evliliğim kötü gittiğini, bu yüzden buradan destek istedim. Sağolun boşanana kadar diğer tavsiyeleri dinleyeceğim.

Haketmiyor bazi erkekler romantizmi falan bende nisanliylen bahceli bir restourant (sahibi tanidik) ayarladim masayi suslettim garsona kendisine de tesbih aldim şık bir masa yaptirdim az bi param vardi yemek ismarladim :) pasta yaptırdım ona tasarim pasta .bana dediki ne gerek vardi ya sana yapılır boyle seyler erkeklere gerek yok. Dogumgunu yaklasiyor pis başak burcu . Yapmicam bu sene ona bisey
Ben de başağım :kk77::olamaz: Allah sabır versin size :))

Aynen, bütün suçlar bizde. Benimki de beni suçlar gülerek, biz baba olmayacağımız için diye güler bazen. Nefret ediyorum o zaman ondan. Uğraş bir kere adam gibi yapmaya o zaman. İnşallh sizinki benimkinden hallice çıkar ve sağlığınız varken de bebek sahibi olursunuz.
Canim tobe tobe simdi bise dicem de beddua olcak .
O kendine baktırdı mi? Benimki oyle bir yuksekten ucuyordu ki cok takiyorsun kafana aşkım yeaaaaa askim birgun olcak senin beklemediğin bir anda takma kafanaaaaaaaaa boyle umursamiyordu ama cocugu cok istiyordu adetim 2 gun geciksin gidip nöbetçi eczaneden test alip geliyordu. Tabi annesininde ağzı durmuyordu cocuk cocuk diye birde ben zayıfım olamaz mi? Herkes boyle olmak istiyor bana diyorduki kaynanam daha olmazz yaaaa kilo alman lazim falan sonrasinda evlendigimin 2.ayi olmadan basladi cocuk cocuk cocuk cocuk gerizekali. Esim doktora bir gitti sperm sayisi dusuk hareketi bozuk morfoloji kötü Allah dağına göre kar veriyor gercekten beraber kadin dogumcuya gittik esimle o soyledi asilama diye vitamin verdiler kendisine icmiyor bile duzensiz icti demem o ki o esin cok kibirlenmesin bir doktora gitsin bakalim ne var ne yok....

Ben de başağım :kk77::olamaz: Allah sabır versin size :))
Ahahahhaha özür dilerim canim. :) ama basak i söylememe gerek yok yani hakli oldugum yonler var.. oda gelip gonlumu almaya calisirdi simdi domuzlasti...
Esinin burcu ne neden bu kavgalar merak ettim

Ahahahhaha özür dilerim canim. :) ama basak i söylememe gerek yok yani hakli oldugum yonler var.. oda gelip gonlumu almaya calisirdi simdi domuzlasti...
Esinin burcu ne neden bu kavgalar merak ettim
Oğlak. Tam bir inat..1 sene küssem umru olmaz.

Merhaba, ben 11 aylık evliyim. Bu süreçte eski konularım da var, söz, nişan, düğünüm hatta ilk gecem bile çok olaylı geçti kv dem yüzünden.

Eşim dünya iyisi biriydi ya da ben öyle zannediyorum artık bilmiyorum. Çok sık kavga ettik, haftada 4 kez diyim siz anlayın. Bu süreçte kp imin, annemin, babamın hastalıkları, kp i kaybetmemiz ve herkesin hıncını benden alması, eşimin işsiz kalması vs..Evliliğimizden hiç bir şey anlamadığımız gibi eşimle saygımızı yerle bir ettik.

Ben psikolojik olarak tedavi görüyorum, 4 yıldır. Anksiyete hastasıyım. Benim de çekilmez, kötü yönlerim var. Eşim çok da destek oldu, ailesine zorla götürmez, onları susturmayı başardı hatta geç olsa da benim için hepsini karşısına almayı da başardı. Ama ben tükendim.

Artık her kavgamızda küslükler 1 haftayı buluyor, eskisi gibi ne o ne de ben çaba göstermiyoruz barışmak için.

Son tartışmamız; bayramda ailesine gittik, yeni işe girdiği için izni ve maaşı yok. Ona yalvardım son 3 gününde tatile gidelim diye, maaş kartımı önüne koydum, sen nereye istersen gidelim dedim, çok ihtiyacımız var daha hiç 2 gün bir yere gitmedik dedim. Tamam dedi. Ancak bayramın 4. günü zorla artık bilet bakmaya başladık ve tabi hiç bir yer için yer bulamadık. Zaten istekli de değildi.

Bu arada ben vajinusmusum. Tatilin her açıdan iyi geleceğini düşündüm 2 gün de olsa. Tedaviye başlayacağım ve bebek de istiyordum. Eşimle tatil yapmadan bebek doğurmayacağım derdim hep. 2 ay iznim var öğretmenim. Ve olmadı yine.. bu sefer kendimi tutamadım, çok hakaret ettim, resmen öfkeden deliye döndüm. Bayramda ailesinin yanına gittim, onca şeye rağmen 4 gün güleryüzümü eksik etmedim. Ve sonuç..

Geçen haftadan beri 1 kelime etmedik birbirimize. Çok öfke doluyum. Önceden hatam olduğunda gidip zorla sarılır, gönlünü hemen alırdım. Artık çok doldum ona, ailesine, beni anlamamasına, yaşadığım bunalımlara..Nasıl barışırız, nasıl eskisi gibi oluruz bilmiyorum. Gün değil saat geçtikçe içimde bir alev büyüyor.. Nasıl barışacağız? Ben adım atarsam tanıştığımızdan beri en çok istediğim şeyi yapmamasını kabullenmiş gibi olacağım. Yediremiyorum. :KK43:

İki taraf da büyük hatalar yapmış.
Hastalık kısmına girmeyeceğim çünkü hem özel bir durum içeriyor hem de iki hastalık da psikolojik ve burada üzerine yorum yapılması çok da doğru gelmiyor- tabii yorum yapan uzmansa ya da benzer bir deneyimi varsa o ayrı.
Önceki konularınıza da baktım eşinize saygı duyamadığınızı, onu kendi ifadenizle sünepe bulduğunuzu yazmışsınız. Azarlayıp bağırdığınızdan söz etmişsiniz. Üzerine babasını yitirmiş. İşsiz kalmış. Bunlar zor şeyler bence daha da sinmiş.
Ailesinin size olan tavırları da sizi yormuş ama bunda eşinizin payı %100 değil, o da evlat olarak arada kalmış sonuçta.
Bence bu evlilikte umut var ama biraz sakin olup hayatınızı rutine bağlamanız gerekiyor.

Oğlak. Tam bir inat..1 sene küssem umru olmaz.
Ay ayni bennnnnnn cok inadım bende kin de tutuyorum kotu bir huy ama. Ben sana hak verdim canim tatil konusunu benim kocamda cok önemsiyor hatta tatil diye gözü döndü biz kışın evlendik bu kış gidemedik tatile yerinde duramadi bi sabah uyandim 1 ay oldu iste.. bana hadi tatile gidelim dedi bende nasil olcak sacmalama dedim çünkü bedelliyi bekliyordu bisey olmaaaaaaz dedi valla hemen zar zor yer bulduk otellerde ve 5 gunluk tatile çıktık cok mutlu oldu hep bana havuza gidelim denize gidelim diyor bende cok sevmiyorum boyle seyleri ama hak veriyorum ona da. Sana hak verdim canim bende issizim suan o hep çalıştı basaklar iskolik zaten tatili istedi bende onu kirmadim tabiki insallah cikarsiniz sizde

İki taraf da büyük hatalar yapmış.
Hastalık kısmına girmeyeceğim çünkü hem özel bir durum içeriyor hem de iki hastalık da psikolojik ve burada üzerine yorum yapılması çok da doğru gelmiyor- tabii yorum yapan uzmansa ya da benzer bir deneyimi varsa o ayrı.
Önceki konularınıza da baktım eşinize saygı duyamadığınızı, onu kendi ifadenizle sünepe bulduğunuzu yazmışsınız. Azarlayıp bağırdığınızdan söz etmişsiniz. Üzerine babasını yitirmiş. İşsiz kalmış. Bunlar zor şeyler bence daha da sinmiş.
Ailesinin size olan tavırları da sizi yormuş ama bunda eşinizin payı %100 değil, o da evlat olarak arada kalmış sonuçta.
Bence bu evlilikte umut var ama biraz sakin olup hayatınızı rutine bağlamanız gerekiyor.
Evet evlenmeden önce sünepe gibi görmüştüm. Ama çoook yanılmışım. İşine gelince öyle bir üste çıkıp bağırıyor ki..o zamanlar bana aşıktı o yüzden yanımda gık diyemiyormuş demek ki..Şimdi ben ona yavaş, bağırma rezil oluyoruz diye telkinde bulunuyorum.
Buraya yazmadığım şeyler de var, düğünümden önceki 6 ay annem felç kaldı, sonrasında babamın kanser olduğunu öğrendik, onun tedavileri..Bu süreçte hep yalnızdım. Ama onun babası kanser olunca dünya durdu, her şey herkes için bitti. Her şeyde suçlu ben oldum.

Ay ayni bennnnnnn cok inadım bende kin de tutuyorum kotu bir huy ama. Ben sana hak verdim canim tatil konusunu benim kocamda cok önemsiyor hatta tatil diye gözü döndü biz kışın evlendik bu kış gidemedik tatile yerinde duramadi bi sabah uyandim 1 ay oldu iste.. bana hadi tatile gidelim dedi bende nasil olcak sacmalama dedim çünkü bedelliyi bekliyordu bisey olmaaaaaaz dedi valla hemen zar zor yer bulduk otellerde ve 5 gunluk tatile çıktık cok mutlu oldu hep bana havuza gidelim denize gidelim diyor bende cok sevmiyorum boyle seyleri ama hak veriyorum ona da. Sana hak verdim canim bende issizim suan o hep çalıştı basaklar iskolik zaten tatili istedi bende onu kirmadim tabiki insallah cikarsiniz sizde
Ne güzel siz anlayan ve fedakar olan taraftasınız. Maşallah. İnanın başaklar yapılan iyiliği de kötülüğü de unutmuyor. İyi ki gitmişsiniz. Zaten benimki de üşendiğinden gitmedi. Burada yazmışlar bazı yorumlarda adam işsiz kalmış, babası ölmüş sen tatil diyorsun diye..Benden defalarca para isteyip rakı-fasıl yapmaya meyhaneye gitti, ailesiyle bir ile gezmeye gitti, arkadaşlarıyla basketbola gider. Yani benim için 2 güne gelince mi bunalımlı oluyor..
İnşallah bizim gibi olmazsınız. Çok teşekkür ederim

Evet evlenmeden önce sünepe gibi görmüştüm. Ama çoook yanılmışım. İşine gelince öyle bir üste çıkıp bağırıyor ki..o zamanlar bana aşıktı o yüzden yanımda gık diyemiyormuş demek ki..Şimdi ben ona yavaş, bağırma rezil oluyoruz diye telkinde bulunuyorum.
Buraya yazmadığım şeyler de var, düğünümden önceki 6 ay annem felç kaldı, sonrasında babamın kanser olduğunu öğrendik, onun tedavileri..Bu süreçte hep yalnızdım. Ama onun babası kanser olunca dünya durdu, her şey herkes için bitti. Her şeyde suçlu ben oldum.

Belki de olan bitenin üzerinde daha fazla durmayıp güne odaklanmanız daha mutlu eder sizi.
Öfkenizi dindirir, anneniz nasıl şimdi? Babanız? Geçmiş olsun.

Back
X