1 varmis 1 yokmus

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ben abarti bir sey anlatmadim, yasadigimi ve hissettigimi ifade ettim.
sanki ayni seyleri baskiliyormus gibi olacak ama kurtajla ilgili yorumlari okurken hic sizin gibi ben pisman olmadim diyen birini okumadim. Herkes o kadar harap olmus bebegim, yavrum vs tarzinda yorumlar yapmis ki.
Eger buraya yapilan bazi yorumlari okuduysaniz kimi hikayenin sonunda vazgecmis olmami kimi zerre vicdanim olmadigini vurguluyor ama bunuda yasayan insanlar var ve sadece o kadar feryat figan eden kalabalik arasinda cikipta bende boyle hissettim diyen yok. azinliksaniz yok hukmunde olup bagira basilmiyorsunuz.

Eleştirisi bol bir konu olacak belli ki.
Tüm sayfaları okuyamadım, ama senin yazdıklarını okumak yeterli zaten.

Geçmiş olsun dilerim.
Yaşadıklarınız sizi derinlemesine etkilemiş bence, siz ne kadar aksini düşünsenizde.
Üzülme, pişmanlık vs. bu duygulardan bahsetmiyorum.
Yaşadığınız genel anlamda psikolojisini yorar insanın.
Bence bir destek alın.

Eğer çocuk istemediğinizden bu kadar eminseniz tüplerinizi bağlatın ve kafanız rahat olsun.
Bir daha aynı tecrübeleri yaşamamanız adına alabileceğiniz kesin çözümler var.
Eşiniz de sizinle hemfikirse, iyi bir jinekolog ile görüşerek bu yöntemleri öğrenebilirsiniz.

zaten insan ilk hamile kaldığında genellikle bi tuhaf pişmanlık yaşar. acabalar yaşar . siz yoğun şekilde yaşamışsınız.
özellikle 2. bebeği bekleyenler pişmanlık yaşar. 1. çocuğuna haksızlık yaptığını düşünerek.
gerçekten çok ilginç yazınız.
kurtaj ben de oldum. bi tanesi ilaç kullandığım için ve o dönemde hamile kaldığım içindi. onu da aldırmasak diye aslında çok düşündüm. ama eşim risklerinden korktu. özel hast. doktora girdik. ama ona soramadık mesela riski var mı ilacın . aldırmasak olur mu diye soramadık. doktor zaten bi hevesli ki kurtajı yapmaya.
aldı bebeği.
sormadı bile neden kurtaj düşürüyorsunuz diye.

çok pişman oldum aslında. çünkü düşürmek için o kadar şey yaptım ve o beni bırakmamıştı. son çare doktora gitmiştik. ne kadar pişmanlık anlatamam.
6 haftalıktı bizim bebek. ve sonuçta hepimiz yaptıklarımız için hesap vereceğiz . siz de ben de

pişman olmayan da çok ki.
buradaki yorumları neden kıstas alıyorsun?
o kadar çok kürtaj olan var.
olayı orada kapatırlar dillendirmezler.
sen çok sarsılmışssın ve tabi ki pişmanlığın da var.
belki içten içe kendini de suçluyorsun.
ancak haklı sebeplerini sıralayarak kendini rahatlatmaya çalışıyorsun.
öbür türlü olsaydı konu açma ihtiyacı bile hissetmezdin sanırım.
yanlış anlama eleştirmek için yazmıyorum.
kürtajınla ilgili bir yorumum yok.
kendinle daha net yüzleşebilmeni öneririm sadece

Üstünde düşünülmüş ve senin icin mantıklı bir karar olmus. Bundan sonrası da hayırlı olsun.

Ben annemin "hamile kaldım doğurdum" bebeğiyim. Bütün çocukluğum öylesine iste doğurdum, besliyorum, okula gönderiyorum, temel ihtiyaçları ok ama fazlası icin uğraşmam tarzında geçti. O yuzden Gönülden cocuk istemeyenlerin cocuk sahibi olmamasını diliyorum hep. Cocuk ciddi bir külfet, taşıyamayacak olan bu topun altına gitmesin. Sonra mutsuz kadın, mutsuz cocuk iste.

saat 13 deki randevu icin ilaci 8:30 da almami soyledi. hatta ilaci daha sonra 10 da tekrar kullanmak zorunda kaldim. Daha once hicbir kadin buna benzer bir yasadigini yazmadigi icin doktora erkenden gelsem ilaci gozetiminizde kullansam ne olur demek aklima gelmedi. Ayrica burda hastaneler kurtaj yapmiyor tr deki muayenehaneler gibi bir yerde yapiliyor.

Ve gercekten sasıyorum yorumlara. Zor ve sancılı bir sureci atlatmış, atlatmaya çalışan bir kadına cnm bence üzülmeliydin, pişman olmalısın, olacaksın tavrı neden?

yalnizligima oyuncak olsun diye bir bebek dogurmayi dusunemedim, ben kendime anne olamayacak kadar bencilim diyordum ama yok bazen anne olmakta bencillik olabiliyormus.

psikolojik tedavi şart. yani istemediğiniz bi durum ve kararınızdan eminsiniz, pişman da değilsiniz? bu kadar etkilenmiş olmanızı anlayamadık.

geçmiş olsun. tedavi olun.

bir de çift yöntemle korunun.

nerden biliyorsunuz dilimi konusup ana vatanimda yasadigimi, nerden biliyorsunuz kapimi calan bir komsum oldugunu.
Kitalararasi bir uzakliktayim belki, ses verenim nefes verenim yok, ormanin dibinde oturuyorum. Sosyal biri degilim her kapiya ciktigimda kolumda bir arkadasla eve doneyim iki kahve icip derdimi, sevincimi paylasayim.
Oyle sokak sokak gezip vitrin bakip acaba kendime ne alsam diyecek, aksama kocisime hangi sunumlu yemegi yapsamda ipek kirmizi geceligimle hayatimi renklendirecek kadinlardan degilim.

ikide bir Allahin varligini imtihanini vs soylemeyin. Neye ne kadar inandigimizi kim bilebilir?

Madem bu kadar yalnizsin yapsana bir bebe iste derdini boler diyenlerin ben yalniz bunaliyordum seni yaptim aslinda kafam hic iyi degildi dedim, bari anne olayim. Doguma gitsem yaninda kim gelecek, dogunca kiminin annesi yardim eder kiminin kv si, illa omzunda aglamam icin mi insan lazim. Kapini calan cayini corbani icmeye gelen, sarilip sikica kucaklayan biride yok diye illa bir bebek yapmaliyim. Siz cocuklarinizdan destek alabilirsiniz ama ben oyle dusunmuyorum. Bu kafada biri degilim.

benim olgunluk seviyem baskasina cocukca gelebilir. bunun belli bir kriteri varsa bilmiyorum, ben bu kadar olgun biriyim.

tesekkur ederim.

Ve gercekten sasıyorum yorumlara. Zor ve sancılı bir sureci atlatmış, atlatmaya çalışan bir kadına cnm bence üzülmeliydin, pişman olmalısın, olacaksın tavrı neden?

malesef bunu yapiyorlar, alttan alta okuduklarinin icinde aslinda pismansin kendine itiraf edemiyorsun var ve bilinc altina pisman olmalisin, olmadiysanda gunler gececek olacaksin.
benim pismanligim yasadiklarimin zorlugu altinda ezilmem, daha dikkatli olmayip bu durumun icinde olmam.
Gorduklerim ve bunlarin bir daha olur mu yine basima gelir mi korkusu.

ben bebek sahibi olmak istemedigim icin 2.bebege hamile kalip ilkine haksizlik miydi durumu olmayacagini umuyorum, buyuk konusmamayi ogretti hayat. kimse kinamadigini yasamadan olmezmis, her ne kadar kurtaj yaptirmak isteyenleri acimasizca elestirmesemde kendimce dogru bulmadigim bir durumun icinde kaldim.

burda kurtaj yaptirmak zorlu, belli testlerden gecmeniz lazim neden istemediginizi anlatacaksiniz onlardan onay verilirse doktordan randevu alabiliyorsunuz ki burdaki doktorlar o kadar hevesli degil yapmaya. yapani bulmakta zor.

Anneniz sizi doğurmayı tercih etmiş o yüzden bu dünyadasınız!çocuğunuz sizin kadar şanslı olamadı malesef!

karar senin ve pişman olmak için gec.haklısında o cocuk dünyayya geldı nasıl büyüteceksın bakamıcan cocugu dogurmayacaktın derler.sen kendını hazır hıssettıgın zaman tekar düsünürsün eşinle birlikte.üzücü bebek için ama bisey denemezkı ne yargılamak ne hakaret burda kımseye düsmezzz

Anneniz sizi doğurmayı tercih etmiş o yüzden bu dünyadasınız!çocuğunuz sizin kadar şanslı olamadı malesef!
yanlis annem beni dogurmayi tercih etmemis. bir bebek sahibi daha olmayi istemis, yapmasi gerekenlerin sonucunda milyonda bir ihtimalle ben rahmine yerlesmisimde dogmusum. Hamileligi surpriz degilmis, istemis beklemis. Arz talep durumu varmis ortada.

sabah tavada kırdığınız yumurtalar ağaçtan toplanıyor çünkü? hayır bu mantıkla konu sahibinin büyük büyük büyük ninesine kadar da gidebiliriz.

neden sonuç ilişkisini bu konuda böyle kurmak çok mantıksız.

konu sahibi tekrar yazıyorum. destek alman lazım. anladığım kadarıyla sen zaten bu olaydan önce de psikolojik olarak zor durumdaymışsın. tedavi olman lazım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…