1 varmis 1 yokmus

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaşamak zorunda kaldıklarınıza üzüldüm, geçmiş olsun. Okurken çok etkilendim.
Yeni üyelikle yazmanız iyi olmuş, ne yazık ki çoğu insan yaşadıklarınızı anlayamayacak kafa yapısına sahip.
Yazmanız hem içinizi boşaltmanız açısından hem de kürtaj karşıtı olanlardan bazılarına belki de yeni bir bakış açısı getirebilir belki.
Geçmiş olsun tekrardan...
Ve diğer arkadaşlar için eklemek istiyorum; her insan anne olmak istemeyebilir, her insan anne olmayı beceremeyebilir de. Milyonda bir ihtimal hamile kalınınca o çocuğa iyi bir hayat sunulamayacaksa, o çocuk sevilmeyecekse karar onu doğuracak olan annenindir. Evlatlık verse bile görmüyor muyuz ufacık çocukların başına gelenleri, tacizleri vs. Ona öyle bir hayat sunmaktansa daha gelişimini tamamlamadan aldırmak daha iyi benim kanaatim...

Gözlerim dolu dolu okudum,Sadece; kürtaj kararınızla yok olan bir meleğe değil,daha çok
ben bildiginiz annelerden olamazdim, bunca eksigin oldugu bir ailede oda oyle buyumek istemezdi
sözlerinize üzüldüm.Umarım herşey sizin için çok güzel olur!

Kendiniz için böylesini uygun gördüyseniz bize laf düşmez.
Kürtaj bir haktır ayrıca,tartışılması anlamsız.

Bu tamamen sizin kararınız kimse sizi bunun için yargılayamaz ama ben başka bir konuda da belirtmiştim,önemli bir sağlık sorunu olmadığı sürece bir canlının yaşama hakkının elinden alınmasını doğru bulmuyorum. İnşallah pişman olmazsınız

dert yarıştırdığını düşünmedim.
zihninde olayı çook farklı yerlere koyduğun için çok sancılı atlatmışssın bunu demek istedim.
kendi seçimin sonuçta.
kimsenin yargılamaya hakkı yok.
pişman değilsen zaten toparlanman zaman almaz fazla.

okurken yarida biraktim hem skldim hemde empati kurarken haksiz gordugum icin
simdi bana hanimlar aldirmak hakkidir kanunsaldir falan diyecegi icin ne senin leyhinde nede aleyhinde yorum yapmiyorum
Allah affetsin
diyecek baskada bisey bulamiyorum

Çok garip ya hayır kadının ''görümcem arkamdan konuşmuş'' yazmaması bunu dert yapmıyor mu yani ?
Demiş görsel hafızam çok güçlü gördüğüm görüntü aklımdan çıkmıyor diye.Demek ki onu sarsmış ciddi manada.Destek almalısınız bence bunun için.

Neden bu kadar abarttın ki..istemiyosan istemiyosundur...kimseye hesap vermek zorunda degilsin...ben de aldırdım...hic senin kadar etkilenmedim...oldu bitti...ne istedigimi biliyodum ben ama..cok kisiye de söyledim..ne dusundukleri umurumda bile degil....benim vücudum benim kararım...bir an bile pismanlık duymadım ayrıca....

evliligim sorunlu degil ama ben sorunlu olabilirim. Benim sorunlarim olabilir, bunun tedavisini reddediyorda olabilirim. Derdim tam olarak bu sorunlarimin oldugunun farkinda olan sorunlu biriyim.

Hassasliginiz en ust boyutlarda su anda bunu anlayabiliyorum ama hayati bu kadar zindan etmek yerine kendinize bir cikis yolu bulmaya calissaniz sirtinizdan o kambur kalkacak belki sorunlar en aza indirilecek.

Bukadar emin oldugunuz bir kararin ardindan bukadar detayla bahsetmis olmaniz enteresan. Sanirim bu batililarin 'processing' dedikleri seyin bir parcasi bukadar detayli her ani hatirlamaniz, yazmaniz, ve aslinda tekrar tekrar yasamaniz.

Umarim mutlusunuzdur. Cok mutlu durmuyosunuz buradan bakinca. Yaptiginiz seyi yargilamadim, sizin hayatiniz sizin karariniz sonucta. Ama gercekten 'hadi ordan be!' dedigim bir yer oldu, soylemeden edemiicem; esinize hamile kalma korkusuyla yakinlasamamanizi yadirgadim. Bisuru korunma yolu var, hic biride bana gore degil demeniz gereksiz olmus, orada samimiyetsiz buldum sizi maalesef.

Bence sadece konu sahıbı degıl doktoruda dram sevıyormus

Zira rahım agzı yumusaıcı evde kullanılmaz, kullandıktan sonra otobusle hastaneye gıdılmez kı bebek ıyı dusmemıs bacaklarınızın arasından . Ben bu sekılde 2 kere kurtaj oldum tuvalete bıle kaldırmadılar rahım agzının yumusayıp acılmasını beklerken.

birde hastane hastane degıl mubarek kurtajhane gibi

Birşeyler yazmak isterdim ama zaten ömür boyu bu pişmanlikla yasayacaksiniz daha fazla birşey söylemek istemiyorum.

bende zorla aldırttılar size falan sandım. bile isteye gitmişsiniz aldırmaya.madem öyle bu kadar dertlenip buraya niye yazdınız.

aldırdığınız için sizi tabiki yargılayamam ama buraya böyle acıklı acıklı sanki zorla olmuş gibi yazmanızı hiç anlayamadım. kabul etmeseniz de çok etkilenmişsiniz.

yalnizligim kalabaliklar icinde kimsem yok yalnizligi ya da karamsarligim ne kadar kotu bir dunya karamsarligi vs degil.
Gercek manada cevrem, ailem hic kimsem yok elimi uzatsam dokunabilecegim, dertlensem kederlensem aglayip, icimi dokup omzunda teselli bulabilecegim, sirtimi sivazlayan, yatak dosek yatarken bir corba getiren, bugun seni goremedik nerelerdesin diyen kimsem yok
Tek esim var ve her zaman her seyi paylassam bile insan annesini, kardesini, teyzesini, belki alt komsusunun gurultusunu ozluyor. Boyle bir yalnizlik nasil anlatsam alone olma durumu, lonely olma durumu degil.

tesekkur ederim.

Geçmiş olsun. Yaptığınız eylemin vicdani, dini, ahlaki gecerliligi tartışılır. Lakin bos duyar kasmamak lazım. Siz dünyadaki herhangi bir insansiniz. Bebeginiz de herhangi bir bebek. Su an yerkürede halihazırda doğmuş, işkence goren, aç kalan, okuyamayan, açlık sınırında yasayan, canına kast edilen ve hatta öldürülen milyonlarca bebek ve çocuk var. "Kürtaj cinayettir vay vicdansız" diyen insanların hemen hemen hepsi bu halihazırda doğmuş olan tüm çocuklara gözlerini kapatmış durumdalar. Bir tanesi bile rimelinden alligindan feragat edip o doğmuş bebeklere yardım etme girişiminde bulunmazlar.

Hadi kalkın gidelim şurada ac çocuklar var desen "amaaa ben alıveriş yapcam isim var" diyen anaç kadınlar... Ne hikmetse kürtaj konusunda aşırı vicdanlı herkes.

Ben kurtaja karsiyim evet. Kendi vicdanım, inancım doğrultusunda yspsbilecegim bir şey değil. Ancak lüzumsuz duyarli hallere de burunmuyorum. Benim vicdanım doğmuş olan yardıma muhtaç bebek ve çocuklara daha çok sizliyor.

Sizin seçiminiz kürtaja yorumum yok
Ancak yazdıklarınıza bakılırsa, hiç de benim kararım durumunda değilsiniz
Ayan beyan içinize oturmuş
Tüplerinizi bağlatın ya da mirena kullanın derim, mirena normal spiralden çok farklı, rahatlıkla kullanabilirsiniz
Korunma yönteminizi acilen seçin derim vakit kaybetmeyin, zira beden sizin kabulüm ama yok olan sizin değil, bir kaza daha yaşamayın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…