Moralim çok bozuk insanlar bu kadar mi kötü küçücük bebegim 😭

Kızlar kendimi bildim bileli hep zorlabalandim tacize maruz kaldim icime kapandim en çok yakinlarimdan gördüm darbeyi.. Şimdi sira kizimda mi 😔 buna izin veremem kızım esmer bi bebek ben beyaz tenliyim babasi kumral ama kizim halalarına babanesine çekmiş esmer henüz 6 aylik daha alti aylikken zorbalamaya başladılar halam ve annem yakinimda oturuyor halam eskiden de beni zorbalardi hala ayni seyi yapmaya calisiyor tepki ve mesafe görünce küsüyor.. Bebegimi severken çevrede baska bebek yok o yuzden seviyorum yok çirkin gerçekten cok canim sıkılıyor.. Annemin komşusu oglana benziyor ayy cirkin yok büyüyünce de çirkin olacak cok kalbim acıyor gercekten kızımın suçu sadece esmer dogmak mi minicik daha dunyadan haberi yok cok canım aciyor zamaninda ayni duygulari zorbalanmayi görmüştüm babam çalışmazdı giyemezdik alamazdik hep küçük hakir görüldüm basta halam çevre arkadaslarim durumumuz iyi cok şükür maddi olarak eşim herseyi almayi ister ama su sözler küçücük bebege edilirken hiçmi düşünmezler gercekten nefret ediyorum etimle kemigimle tiksiniyorum insanlardan kizim zorbalanarak mi büyücek 😭😭😔 sadece esmer olduğu icin.. Benim yaşadığım seyleri yasamasini istemiyorum kızım mutlu yasasin istiyorum kizlar napmaliyim
Kesinlikle cevap ver onu sen korumazsan kimse korumaz. Ne demek buyuyuncede çirkin olacak ya bunu denilir mi ya

Kızlar kendimi bildim bileli hep zorlabalandim tacize maruz kaldim icime kapandim en çok yakinlarimdan gördüm darbeyi.. Şimdi sira kizimda mi 😔 buna izin veremem kızım esmer bi bebek ben beyaz tenliyim babasi kumral ama kizim halalarına babanesine çekmiş esmer henüz 6 aylik daha alti aylikken zorbalamaya başladılar halam ve annem yakinimda oturuyor halam eskiden de beni zorbalardi hala ayni seyi yapmaya calisiyor tepki ve mesafe görünce küsüyor.. Bebegimi severken çevrede baska bebek yok o yuzden seviyorum yok çirkin gerçekten cok canim sıkılıyor.. Annemin komşusu oglana benziyor ayy cirkin yok büyüyünce de çirkin olacak cok kalbim acıyor gercekten kızımın suçu sadece esmer dogmak mi minicik daha dunyadan haberi yok cok canım aciyor zamaninda ayni duygulari zorbalanmayi görmüştüm babam çalışmazdı giyemezdik alamazdik hep küçük hakir görüldüm basta halam çevre arkadaslarim durumumuz iyi cok şükür maddi olarak eşim herseyi almayi ister ama su sözler küçücük bebege edilirken hiçmi düşünmezler gercekten nefret ediyorum etimle kemigimle tiksiniyorum insanlardan kizim zorbalanarak mi büyücek 😭😭😔 sadece esmer olduğu icin.. Benim yaşadığım seyleri yasamasini istemiyorum kızım mutlu yasasin istiyorum kizlar napmaliyim
Öncelikle ya ağızlarının payını verip susturun ya da uzaklaşın, sonra da psikolojik destek alıp geçmiş geride bırakın..

Ben gerçek anlamda çok çirkin olan ama Oz güveni sayesinde ağzının içine bakilan kadınları biliyorum. O yuzden Oz guven önemli

kesinlikle katiliyorum. ben de ablam da asiri zayiftik tüm sirt kemiklerimiz görünüyordu disaridan. salak salak akrabalar hep Afrika'dan mi geldiniz, annen ac mi birakiyor falan derlerdi, bizjm zayıflıgimizi zorbalarlardi (ne zaman büyüdük genc kiz olduk. o zaman masallah manken gibisin demeye basladilar, dengesizler)
ama insanlar bizi devamli zayiflikla zorbalamasina ragmen kendimi cirkin hissettiğimi hic hatirlamiyorum cunku annem de babam da beni hep güzeller guzeli kizim diye, prenses diye severlerdi. haliyle kendimi guzel bir prenses diye kodlamistim kafamda. millet zayif zayif derken zayif bir prenses oldugumu dusunurdum (ilkokul 3e kadar kendimi gercekten prenses zannediyordum) :)
yani tabii ki cevre cocugu yaftalamasin - etiketlemesin asla izin vermeyin. ama cocugun ozguvenini de olusturan anne baba bir yerde. siz ona ta en basindan güzel telkinlerde bulunursaniz o zaten buna inanir - disariyi cok ciddiye almaz. ben ortaokulda cok pis zorbalaniyordum bir kiz tarafindan. tanimam etmem kizi ama yollarimi falan keserdi, sesimin cirtlakligini taklit edip dalga gecerdi. hatırlıyorum da kiza bakip "ne kadar hayatsiz bir insan. sunun tipe bak. muhtemelen fazla okumaz erkenden evlenir bes de cocuk yapar. bu ezigin dediklerini neden ciddiye alayim ki?" diye düşünürdüm. kiza da bakardım bakardım cevap bile vermezdim sonra evime giderdim. o da arkamdan korkak diye bağırırdi falan ama umursamazdim. ben sallamayınca o da zorbaligi bıraktı sonra.
benim sesimle dalga gecilirdi en cok ama cocukken bile su moddaydim "sesim cirtlak, ben de biliyorum. evet. eee??"
ben böyle olunca da dalga gecmeler azalarak biterdi. eger ben sinirlensem etsem cirtlak sesimle bagirsam falan bu sefer onu da taklit edip beni kizdirdiklarini bildikleri icin daha cok rahatsiz edeceklerdi. zorbalar da sen onlari salladığın muddetce zorbalar.
o yuzden ailelerin çocuklarına gereken ozguveni vermesi - kendisini oldugu gibi kabul etmesini saglamasi cok onemli.
bir kiz vardi lisede saclari afrikalilarinki gibiydi asiri kıvırcıkti. onunla da hep dalga gecerlerdi afrikali diye. ama kizin ailesi kizin saçlarını seve seve büyümüş, cevresi hep "aa ne guzel saclarin" falan demis. kiz su moddaydi. birileri kivircik dedikce bunu hakaret olarak alip kizmiyordu da " evet guzel di mi?" modundaydi 😅 haliyle bir sure sonra onu da zorbalamayi kestiler.
yeni nesil zorbalar nasildir bilmem ama 91li olarak eski nesil zorbalari umursamamak onlardan kurtulmaya yeterdi
Kesinlikle çok haklısın. Kızımı değişik değişik iltifatlar ederek sevmemin karşılığını ayna karşısında " anne ne kadar güzelim ya çok beğeniyorum kendimi" demeye başladığı gün aldım 🥹 öncesinde ten renginden tüylerine kadar zorbalayanlar vardı etrafında ve çok üzülüyordu. Evet şimdide zaman zaman karşısına öyleleri çıkıyor ve içten içe biraz üzülüyor, ama artık nasıl karşılık vereceğini biliyor.

çevrede baska bebek yok o yuzden seviyorum

oglana benziyor ayy cirkin yok büyüyünce de çirkin olacak

Bu sözleri dinlediniz mi sadece? Ne cevap verdiniz?
İnsanlık sorgulatacak türden cümleler bunlar.

Kusur arayan bulur, dünya güzeli de olsanız birisi kusur görmek istiyorsa der "Elleri dolma, bacağı çarpık, dişi yamuk, kaşı çatık, alnı geniş..." devam eder yani. El kadar bebeğe denmesi tabii daha acımasızca ama böyle ağzından çıkanı tartmayan insanlar hep vardı ve var olmaya devam edecekler.

Kızlar kendimi bildim bileli hep zorlabalandim tacize maruz kaldim icime kapandim en çok yakinlarimdan gördüm darbeyi.

Kızınızın, büyüdüğünde dik durması, zorbalar karşısında ezilmemesi için, önce sizin dik durmanız ve kızınıza özgüven, özdeğer aşılayarak büyütmeniz lazım. Mesela yukarıdaki cümleleri kuranlar karşısında takınacağım tavır, bebeğimi yanlarından götürüp "Yeterince saçmaladınız ve haddinizi aştınız, daha da saçmalamadan vaktiyle kalkın artık" diyerek misafirleri kapıya itelemek ve "Bu şekilde saçmalamalara devam edecekseniz de artık gelmeyin" demek olurdu.

Son düzenleme:
Aklıma küçüklüğüm geldi çok esmer cılız vi çocuktum komşum anneme benim için o benim tuvalete yaptığım bilmem ne demiş annem çok üzülmüştu. Büyüdügumde o bana çirkin diyenler hep bi tanıdıklarıyla tanıştırmak istedi. Konuyla alakasız ama beşik çirkini dünya güzeli olurmuş. Ben bebeklik küçüklük fotolarıma bakıyorum sanarsın estetik falan yaptırdım ama sadece Büyüdüm. Benim annem de sessiz kalmış o kadına ama çok uzgundu. Ben sanırım cocuguma söylenen ufacık bi lafta sessiz kalamam .Sizde mutlu cocuk istiyorsanz önce çevreye kulak yumup siz mutlu olacaksınız. Ki ayrıca çirkin bebek olabilir ki ya aklmi almıyor ben ömrümde çirkin bebek görmedim bunların pis kalpleri kotu

Muhtemelen çevrenizdeki densiz tipler nazar değmesin diye bebeğinizi çirkin deyip seviyor. Kimsenin böyle alenen zorbalayacağını sanmıyorum. Hele de esmer diye. Sokağa çıkın, insanların yarısından fazlası esmer zaten. Milletin garibine gidecek bir özellik değil. Sizin geçmiş travmalarınız sebebiyle güzellik takıntınız var belli ki, o yüzden bu kadar dertleniyorsunuz. Geçenlerde de eltim çok güzel, çok kıskanıyorum diye pürtelaş, anlamsız bir konu açmıştınız. Bol 😭 emojili. Bunu da ona benzettim. Terapi almanız lazım.

Cocugun guzeli cirkini olmaz hatta bende cocugun dili dini ırkı olmaz cocuk cocuktur iste...epesmerrr ennnn esmer bi oglum var sukurler olsun rabbime nasip etti hadsizin biri kuaforde biz cikinca ben boyle cirkin bebek gormedim bu ne bicimdi demis...o ara oglum altini kirletti geri döndüm orda oda var temizleyip cikayim diye, baktim kuafor kiz kadinla tartisiyor, konuyu duymus oldum benim ogluma denilen lafa kiz tepki göstermiş o an dedim ki o kadının kalbi kararmis kalbi kotu kalbi cirkin guzel goremez ki...bu bana susmamam gerektigini ogretti susmayim ki baska cocuklara yapamasin...kimisi cocugu cirkin seni diye sever onu anlayabilirim ama ogluma kara diye seslenenler oluyor halam degil babam olsa agzinin payini alip oturuyor..aynisini tavsiye ederim halan küsüyor mu birak küssün ya hatta terbiyeni bile boz hala sende .ötüme benziyorsun ama yüzüne soyluyormuyuz de

Ciddiye aldığınız kabahat. Dön önce aynada tipine bak diyemiyormusunuz? Benim çevremdeki insanlar da bu zihniyete sahip malesef. Çevremde çok duydum küçücük bebeklere lakap takanları. Her seferinde tepkimi gösterdim. Yok bu kara yok bunun burnu büyük, bu çok çirkin vs vs. Cehalet mi desem acımasızlık mı desem. İnsanlıktan nasibini almamış böyleleri gerçekten.

Hayır annesi tedavi olacak ve kızının arkasında aslan gibi dimdik duracak. Yetişkinsiniz artık eskileri geride bırakmanız gerekiyor bir hayat boyu her zorlukta beni zorbaladılar diye ağlayamazsınız kusura bakmayın. Lafınızı söylemişsiniz zaten görüşmeyin olsun bitsin ne diye kafanıza takıyorsunuz ? Önce anne olarak bizler güçlü olacağız çocuklarımız biz nasılsa öyle olur.

Kucuk kuzenim var millete sevimli gelmiyor. Ama bize dunyanin hazinesi. En ufak boyle laf carpan olursa aninda cevabini yapistiriyorum. Hic moralinizi bozmayin. Dunya umrunuzda olmasin

Ben bebekken hem çok esmer hem çok kıllıymışım ki bebeklerde kılın normal oldugunu ve sonra döküldüğünü kızım doğunca öğrendim.Sonra esmer ve güzel bir çocuk oldum, esmer güzeli bir ergen oldum , şimdi de gayet güzel akıllı bir kadınım. Sizin etrafınızdaki insanlar cahil diye kızınızda zorbalanacak değil tabi ki. Bir daha bunu diyenlere çocugunuzun tırnagını göstermemeniz gerekirdi. Halam tarafından zorbalandım diyorsunuz hala cocuk kucagınızda koşa koşa halanıza gidiyorsunuz. Allh akıl fikir versin.

Muhtemelen çevrenizdeki densiz tipler nazar değmesin diye bebeğinizi çirkin deyip seviyor. Kimsenin böyle alenen zorbalayacağını sanmıyorum. Hele de esmer diye. Sokağa çıkın, insanların yarısından fazlası esmer zaten. Milletin garibine gidecek bir özellik değil. Sizin geçmiş travmalarınız sebebiyle güzellik takıntınız var belli ki, o yüzden bu kadar dertleniyorsunuz. Geçenlerde de eltim çok güzel, çok kıskanıyorum diye pürtelaş, anlamsız bir konu açmıştınız. Bol 😭 emojili. Bunu da ona benzettim. Terapi almanız lazım.
Aynen ya, bence insanlar nazar değmesin diye sacmaliyorlar, arada ben de yaparım üstelik sadece gerçekten aşırı güzel bulduğum bebeklere söylerim "hiii ay sen ne çirkin şeysin, nazarlardan korusun" diye alırım kucağıma ki annesi arkamdan gönül koymasin... Bu arada gerçekten sevimsiz çocuklar da var ama aklı başında hiçbir yetiskin bir bebeği çirkin diye zorbalamaz, en fazla yorum yapmadan cici bici yapar geçer...

Bana annem diğren bacaklı diyordu bilmeyenler için bu 😂 bakıp bakıp üzülüyordu çok zayıfım diye yemezdim de ağzıma tıkılanı bekletir tükürürdüm her gören vayyy bu ne zayıflık vay ele bak derdi. Ki bebekken çok kiloluydum 5.5 kilo doğmuşum gazeteye çıkmışım 1 yaş fotolarım var gözlerim görünmüyor o zamanlar da kiloluyum diye ağlarmış şeker hastası annem benim yüzümden böyle ay bu kız ne yapacak diye . Benim zayıflamam annemle babamın boşanmasına denk geliyor muhtemelen bu sefer de benim yüzümden zayıf diye dertlendi. Tüm fotolarda her zaman en uzun benim bu yüzden daha da uzarım diye spora göndermiyordu. Ortaokulda kavga ederken bi kız köfte dudaklı demişti hakaret için şimdi herkes dudak dolgulu. Ben de ona zorbalık yapıyordum tabii karşılıklı. Dişimde tel var diye dalga geçene benim ağzımın içi senden kıymetli pahalı sen de git beynine taktır teli belki düzelir diyordum tüm Ortaokul zamanım aşırı hırçın olmamla geçti ya. İçten içe de üzülüyordum sürekli saçımı düzleştirip duruyordum ona da marul kafa koyun kafa merinos diyorlardı. Ama aynısını başkasına yapıyordum ben de. Kilolu bi kız vardı botunun markası buldozerdi diye dozer lakabını takmıştım o da sırf abinin teyzesi misin dedi diye.
Ben bana söylenen sözlere hiç cevap vermezdim. Ortaokul, hatta lisenin ilk yılına kadar sessiz , içine kapanık biriydim. Sonradan açılmaya başladım.

siz de mi bebeğiniz esmer olduğu için hayal kırıklığı yaşadınız diyenlere kızıyorsunuz ama uzaktan siz farkında olmasanız bile bana da öyle geldi açıkçası. geçende de eltim çok güzel konunuz vardı. eltinin açık tenli, renkli gözlü bir kadın olduğunu tahmin ediyorum. bence sizin de edinmiş olduğunuz çocukluktan getirdiğiniz güzellik ölçütleriniz var. bebeğinizin esmer olmasına da bu yüzden içten içe üzülüyor olabilirsiniz. bizim toplumda kaşının gözünün neye benzediğinin pek önemi yoktur aslında, renkli göz ve sarı saç güzel olmak için yeter. bu açıdan haklısınız. çocuğunuza saçmalayanlar olabilir ama siz böyle geçmişimde şunu yaşadım kızımda bunu yaşar vs demek yerine millete haddini bildirmezseniz zorbalarlar.

Esmer olmakla çirkin olmanın ne ilgisi var o zaman Türkan Şoray da mı çirkin? Üstelik bir bebekten bahsediyoruz ya hangi bebek çirkin olabilir ki hepsi birbirinden güzel tatlı. Siz hiç canınızı sıkmayın bebeğiniz çok güzel bir kız olacak inşallah. Sizin yapmanız gereken onlara ağzının payını vermek, bebeğinizin her şeyden önce arkasında sapasağlam duracak güçlü bir anneye ihtiyacı var.

Asıl çirkin olan insanlar ve saçma sapan düşünceleri...o daha melek..ayrıca Allah'ın yarattığına çirkin demek ne haddimize..bırakın kızımı bazen kedime çirkin diyenler oluyor onlara bile yapıştırıyorum cevabı...
Çirkin olan sizlersiniz ve sizin düşünceleriniz ağzınıza almayın benim bebegimi deyin küssünler bir dahada gorusmeyin
Ahh insanlar herşeyi biliyorlar hadleri hariç

Back
X