kesinlikle katiliyorum. ben de ablam da asiri zayiftik tüm sirt kemiklerimiz görünüyordu disaridan. salak salak akrabalar hep Afrika'dan mi geldiniz, annen ac mi birakiyor falan derlerdi, bizjm zayıflıgimizi zorbalarlardi (ne zaman büyüdük genc kiz olduk. o zaman masallah manken gibisin demeye basladilar, dengesizler)
ama insanlar bizi devamli zayiflikla zorbalamasina ragmen kendimi cirkin hissettiğimi hic hatirlamiyorum cunku annem de babam da beni hep güzeller guzeli kizim diye, prenses diye severlerdi. haliyle kendimi guzel bir prenses diye kodlamistim kafamda. millet zayif zayif derken zayif bir prenses oldugumu dusunurdum (ilkokul 3e kadar kendimi gercekten prenses zannediyordum) :)
yani tabii ki cevre cocugu yaftalamasin - etiketlemesin asla izin vermeyin. ama cocugun ozguvenini de olusturan anne baba bir yerde. siz ona ta en basindan güzel telkinlerde bulunursaniz o zaten buna inanir - disariyi cok ciddiye almaz. ben ortaokulda cok pis zorbalaniyordum bir kiz tarafindan. tanimam etmem kizi ama yollarimi falan keserdi, sesimin cirtlakligini taklit edip dalga gecerdi. hatırlıyorum da kiza bakip "ne kadar hayatsiz bir insan. sunun tipe bak. muhtemelen fazla okumaz erkenden evlenir bes de cocuk yapar. bu ezigin dediklerini neden ciddiye alayim ki?" diye düşünürdüm. kiza da bakardım bakardım cevap bile vermezdim sonra evime giderdim. o da arkamdan korkak diye bağırırdi falan ama umursamazdim. ben sallamayınca o da zorbaligi bıraktı sonra.
benim sesimle dalga gecilirdi en cok ama cocukken bile su moddaydim "sesim cirtlak, ben de biliyorum. evet. eee??"
ben böyle olunca da dalga gecmeler azalarak biterdi. eger ben sinirlensem etsem cirtlak sesimle bagirsam falan bu sefer onu da taklit edip beni kizdirdiklarini bildikleri icin daha cok rahatsiz edeceklerdi. zorbalar da sen onlari salladığın muddetce zorbalar.
o yuzden ailelerin çocuklarına gereken ozguveni vermesi - kendisini oldugu gibi kabul etmesini saglamasi cok onemli.
bir kiz vardi lisede saclari afrikalilarinki gibiydi asiri kıvırcıkti. onunla da hep dalga gecerlerdi afrikali diye. ama kizin ailesi kizin saçlarını seve seve büyümüş, cevresi hep "aa ne guzel saclarin" falan demis. kiz su moddaydi. birileri kivircik dedikce bunu hakaret olarak alip kizmiyordu da " evet guzel di mi?" modundaydi

haliyle bir sure sonra onu da zorbalamayi kestiler.
yeni nesil zorbalar nasildir bilmem ama 91li olarak eski nesil zorbalari umursamamak onlardan kurtulmaya yeterdi