1 varmis 1 yokmus

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bu ikilemi dusundum zaten aldirmayip pisman olmak mi, aldirip pisman olmak mi?
Istemedigim bir bebege annelik yapip belki de yapamayip pismanliklarimi katmerlendirebilirdi.
Aldirdigima pisman degilim ama o durumun icinde oluyor olmak beni uzdu, yipratti ya yine olursa korkusu sardi.

tesekkur ederim

Sevgi ve saglikla buyutun kizinizi. insallah bedenen toparlandim, darisini ruhuma diliyorum.
Ben insanlara neden yazdiniz demem iyi yaptiniz, tesekkur ederim.

Yalnızlıktan şikayet etmişsiniz ama kendinizden bir parçayı da yok etmişsiniz.Pişman değilim diyorsunuz ama uzuun ve trajik yazınınzın satır aralarının tamamı pişmanlık ifade ediyor.2 çocuğum var sağlık sorunları ve doktor tavsiyesi ile 3. hamileliğimde kürtaj oldum üzerinde 3 sene geçti hala hatırlayınca acaba derim.Yani demek istiyorum ki çook sonra bile pişmanlık ve hüzün yaşıcaksınız.

aslında çok pişmansın da olmadığına inanmak için bir sürü sebep öne sürerek bizden destek bekliyor gibisin.
ben sana hak vermedim, bebeğe üzüldüm.

Destek beklemedim, bir beklentiyle yazmadim cunku eger okudugunuzu anliyorsaniz anlatip rahatlamak istedigimi soylemistim. Birde hep aksi durumu yasayan kadinlarin yorumlari mevcut birde ben varim demek istedim. Bebege bende uzuldum, secme sansi olsa sizi annesi secerdi herkes sizin gibi yuce gonullu birinin evladi olmak ister, bahaneye gerek kalmadan.

kusura bakmayin kurtaj konularinda hic ic acici yorum yapamiyorum oyuzden o konuya cok deginmek istemiyorum,kalbinizi istemeden kirabilirim ama yalnizlik konusunda su kadarini soyleyim,sizin gercek manada yok oldugunu kastettiginiz aile arkadas cevresi bende hic yok,8 senedir yurtdisinda bi basima esimle yasiyorum,esim tek cocuk ve ustune yabanci,ailesi cok uzakta benim ailem hem fiziken hem ruhen uzakta,arkadaslarimi cimbizla secerim zaten,kimseyi oyle kolay hayatima almam,alsamda omzunda aglamam.
ne gerek var ki hem..
bi oglum var bide yolda kizim,oglum bana can yoldasi,kizimda ogluma arkadas evime nese olur diye umit ediyorum.
hasta olunca corba getiren yok demissiniz,ben esim gorevdeyken oglum kresteyken su evin icinde olsem olum kokar,kapimi bi acan Allahin kulu yok,cunku komsuluk yok..
ben bunlari kafaya takip ne oglumun canini hice saydim ne de benim kimsem yok uhu diye aglandim..klasik gelsin,yobaz gelsin beni rahmetiyle merhametiyle kusatan Allah var dedim yoluma devam ediyorum.
durumunuz acinacak kadar kotu degil,dilinizi konustugunuz ana vataninizda yasiyorsunuz,saat zaman hesabi yapmadan ailenizden herhangi birine ulasabiliyorsunuz..
yalnizlik vs.. bunlar bi cana yasama sansi vermemenin bahanesi olmamali.
eger cocuk istemiyorsaniz ne yapin edin kalmayin hamile,tup mu baglatirsiniz ne yaparsiniz siz bilirsiniz.

ben de yazmasam olmaz diye düşündüm ve yazdım. sana karşı bir kinim olmadığı gibi, senin için üzülmedim de. belki de seni anlayabilecek kadar yüce gönüllü olmadığım içindir.
bunu polemik için yazmadım. gerçek fikrim böyle.

o zaman basliyorum annem beni babamla gayet isteyerek zevkle yapmis. Evlenince hemen yapilan ilk cocuklardan degilim. Demisler bir tane daha olsun diye. Ben olmusum yani istenilen ve beklenilen bir gebelikmis annemin yasadigi...
Buraya acilan konulari okuyup, okumamak kisinin inisiyatifinde yani isterseniz ananem annemi nasil dogurmus ordanda baslayabilirim.

Gecmıs olsun yaradan huzuruna getırmeden yargılamazken kımseye dusmez sızı yargılamak.Sonucta kendınızı bılıyorsunuzdur her nefes aldıgında anne babaya ofke duyacak hayatını bununla ıdame ettırmek zorunda kalacak sevgısız ortamda buyuyecek kendısıne saygı duyulmayacak sık sık elestırı veya bagırmayla sonuclanan davranıslara maruz kalacak kucuk yasta psıkolojık sorunlar edınecek kız yada erkek bır bıreyı dunyaya getırmeyı red etmıssınız sanırım. Bu yonden bakınca iyi bir karar vermissiniz.Yok canım o kadarda değil diyorsanız da hata yapmışsınız. Evlilik beden ruh sizin rahme düşen yaradanın bundan sonrası için önleminizi iyi alın,kendinizde destek alın hayat bu herkesın bir sınavı var işte.

kac saatte yazdim bir bilseniz, kafami toparlamam kendi icimde eksik bir sey kalmasin, gun gelir bunlar gecer ama donup bakinca sen bunlarida astin diyebilmek icin yazdim.
Tesekkur ederim, insanlar eger kendi hikayeleriyle ayni seyler yasamis biri olursa onu bagrina basip bendensin deyip sahipleniyor, diger turlu bu konunun yeri burasi degil, bu kadar dramatiklige gerek yok diyerek burda ben bir dert goremiyorum diyerek kendince kucumsuyor.
Bedenen iyiyim ama bazi seylerin yoluna girmesi icin zaman en buyuk ilac olacak.

Tesekkur ederim.

Ben karincayi incitmemekle ovunen bir canli degilim malesef sinek olur orumcek olur korkumdan ne bulursam oldurebilirim. Bu beni kotu biri yapar mi? bence korkak biri yapar, ben annelikten korkuyorum olamaz mi?

Tesekkur ederim. kurtaj sevici-ozendirici biri degilim kisinin kendi kararina bagli egitimi, inanci her neyse ona gore sekilleniyor diye dusunuyordum ama birde insanin zorunluluklari oluyor, tercihler o zaman daha onceki hicbir degiskene bagli kalmiyor.

tesekkur ederim.

Ben karincayi incitmemekle ovunen bir canli degilim malesef sinek olur orumcek olur korkumdan ne bulursam oldurebilirim. Bu beni kotu biri yapar mi? bence korkak biri yapar, ben annelikten korkuyorum olamaz mi?
onu sana değil genele yazdım.
elbette korkularımız vardır. hatta annelik nedir dersen, korkudur derim. evladım için her şeyden korkuyorum. tek güvendiğim Allah ve evlatlarım ona emanet.

buraya kürtajla ilgili bu tip konu açarak aslında daha ağır tepkiler bile alabilirdin alanlar oluyor, bunu bilerek yazdın okuduk.gelen bazı mesajlara verdiğin iğneli cevaplar cidden rahatsız edici.

insan olarak herkesi ayni anda mutlu etmenin mumkun olmadigini ogrenmis olmaniz gerekir.
neden igneli cevaplar diye dusunuyorsunuz, kim ne anlamis ve ne yazmis bakiyorum cevabim neyse onu yaziyorum.
hakaret eden, asagilayan bir uslubum oldugunu dusunmuyorum ki rahatsiz etsin, oyle biri degilim cunku.

ne kadar istemiyorum vs vs vs yazmış da olsan aslında istiyormuşsun ve pişmanmışsın gibi olmuş yazdıkların . bir sürü şeyi düşünmüşsün yaptığın için.

çok yanlış yapmışsınız yanlız. kaç haftalıktı bebek bilemiyorum ama yanlış yapmışsınız. o zaman sevişmeyeceksiniz . kondoma alerjin var vs vs vs v.

ben seni ne yaşadığın şey için nede aldığın karar için eleştirmiyorum zaten böyle bir hakka sahip değilim ancak eleştiriler olması çok doğal ve bu eleştirileride olgunlukla karşılamak gerekir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…