1 varmis 1 yokmus

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
aslında çok pişmansın da olmadığına inanmak için bir sürü sebep öne sürerek bizden destek bekliyor gibisin.
ben sana hak vermedim, bebeğe üzüldüm.

Eksik anlatmışın canm. Annen sana gebe kaldığından beri al daha ayrıntı olsun☺☺anlatıp içini dökme ihtiyacı duymuşun belli. Bizde gebe kalmak için ölenlerdeniz işte☺☺sağlık olsun .umarm şimdiki gibi ömür boyu bnn pişmnlğnı duymazsın

Ne kadar akıcı yazmışsın
Hepsini okudum
Gecmıs olsun
Geçti de zaten
Anlatacaksın tabıkı
Burası paylaşım platformu
İlla kaynanam şöyle yaptı şunu dedi diye mı derrt yazacaktın ?
Şimdı nasılsın peki?

Hickimse nin sizi yargılamaya hakkı yok.Sizin vücudunuz sizin bir parcanizdi.ve o bebeğin sorumluluğunu siz taşıyacaktiniz.Buna hazır değildiniz ki kürtajı tercih ettiniz.Her kadın bebek sahibi olmayı istemek zorundaymış gibi yanlış bir algı var bizim toplumumuzda maalesef.Bu yüzden sizin gibi düşünenleri taşlamaya hazırlar.
Herkes kendi doğrusunu yaşiyor.Sizde öyle yaptınız. Şimdi bu yaşadıklarınızı unutmanizi tavsiye ediyorum. Hani demişsiniz ya yazdım çünkü arada okumak istiyorum diye..işte onu yapmayın. Geçmişe takılı kalmak hickimseyi mutlu etmez.özelliklede böylesine hassas konulara takılmak doğru değil. Unutun gitsin..

konu dışı yazdıklarım:

annelik zor bebek bakımı zor vs de hayatta ne kolay acaba? çocuk ömür boyu sorumluluk deniyor da hayatımız zaten iş eş aile evlilik vb bir sürü sorumlulukla geçiyor.
kürtajın bu kadar kolay dillendirilmesi canımı sıkıyor.
bunalmaksa eş de bunaltıyor sevgili de evlilik de, iş hayatı da. hatta hayatın kendisi de katlanılası değil çoğu zaman.
bu senin vücudun senin kararın durumu değil çünkü ortada minicik de olsa yaşama tutunan bir canlı var.
karıncayı incitmemekle övünen insanların savunmasız bir canlı için ölüm kararı alması ne kadar da kolaylaştırılıyor.
ben bunu anlayamıyorum.

yorumunu çok beğendim İMTİHAN..beş yıl çocuk sahibi olmak için uğraştık birsürü ilaç iğne tedavisi gördüm tüp bebek yaptırdım hepsi hüsrandı taaki dört ay öncesine kadar kendiliğimden hamile kaldım ilk siyah bi noktaydı kesemiz dün yine gittik Dr.a eller kollar takla atıyo eşimle kafayı yiyoruz resmen hergün usg resimlerine bakıyoruz bana benziyo sana benziyo konusahibini yargılamıyorum ama Rabbim isteyene versinn
Allah tamamına erdirsin arkadaşım.. İsteyen herkese nasip etsin inşaAllah.
Konu sahibine laf dokundurmak gibi anlaşılmasın evet. Herkesin sevinci başka başka.. Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun.. Kucağına almayı da nasip etsin Allahım. Mucizen seninle birlikte olsun daima...

Bu elma size göre yeşilken, başkalarına göre kırmızı diye elmayı kırmızıya boyamaya çalışmak. Hatta belki kendimi de elmanın kırmızı olduğuna ikna ederim de kendimi cezalandırır, ruhuma acı çektirir, vicdanımı rahatlatırım diye ummak. Ama bu elma yeşil.

Öyle olması gerektiğine inandığınız şeyi yaptınız, bu hüzün bir kamuflajdır. Toplumun acımasız yargılama teşebbüsüne karşı almış olduğunuz gard... Toplum ahlakı! hüzün, dram, depresyon dinlemez. Görüyorsunuz ki dinlemiyor da.. Sahi, hala bizim toplumumuzun bi ahlak yapısı olduğunu düşünüyor musunuz ? Biz ahlaklı bi toplum muyuz ? Hangi değerlerle sizi yargılayacağız.. Ahlak mı, din mi, vicdan mı... Hadi ordan be! Dönüp bi kendimize bakalım önce..

Kırmızı elmalar çürüdü, tıpkı bizim toplum ahlakı diye anıran beyinlerimizde barındırdığımız kokuşmuş zihniyetlerimiz gibi.. Mutlak doğru diye birşey yoktur. Size göre doğru olanı yaptınız. Bu kadar. Geçmiş olsun.

Allah tamamına erdirsin arkadaşım.. İsteyen herkese nasip etsin inşaAllah.
Konu sahibine laf dokundurmak gibi anlaşılmasın evet. Herkesin sevinci başka başka.. Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun.. Kucağına almayı da nasip etsin Allahım. Mucizen seninle birlikte olsun daima...
Aminnnnnn :anne::nazar::KK68:

Biraz fazla büyütmemişsiniz...ben çok bebek istediğim halde yaşadım kürtaj ve ardından dış gebelik ameliyatı.hadi isteyen birinin böyle derinden etkilenmesi normal ama sizii anlayamadım.birde kürtaj öncesi ve sonrası ilaç , bişiler yeme ,hemen ardından su içmek gibi şeyler tehlikeli değil mi , hastane procedürleri nekadar farklı..nyse Allah yardımcınız olsun hertürlü zor şeyler...

Bence hicbirimiz yarin pisman olup olmayacagimizi bilemeyiz. Pişmanliginin adini seni derinden etkilemesiyle desgistiriyorsun bence. Umrunda ki bu kadar anlatmişsin. Duygularini kendine itiraf etmek istemiyorsun, daha dogrusu duygularinla davranmak istemiyorsun, kati olmaya calismak istiyorsun. Ama duygularin oyle ya da boyle ortaya cikar. Onlari sonsuza kadar icimizde hapsedemeyiz...

kurtaj kararimi aldigim zaman oturup gunlerce ve haftalarca insanlar bunlarla ilgili ne yazmis, ne cizmis bikmadan usanmadan okudum. Tuh yaptirmasaydimlarla cok karsilastim ve dusundum ki hic mi yok etrafta gercekten bir karar alip, uyguladim pismanda olmadim diyen.

Zor gunlerin ardindan bende hissettiklerimi yazdim. Ben cok duygusal biriyimdir, akillica dusunmek yerine once icime kendime yonelir duygularima bakarim, benden belki pisman oldum o benim yavrumdu parcamdi cumleleri beklendi ama farkli dusuncelerinde var oldugunu, bir gun olurda bir baskasi benim gibi ararsa alternatif bir cevabinda varligini gorsun istedim.

Dusuncelerim cogunlugun yasadiklarina belki uymuyor ama bu dunyada bende varim.

Geçmiş olsun.
Nedense biz kadınlarda hemcinslerimizi anaç sanıyoruz. Halbuki alakası yok. Ben de yolda gördüğüm her bebeğe gülücükler saçan insanlardan değilim. Bayılmıyorum bebeklere mesela pek anaç da değilim.
Dolayısıyla sırf kürtj olmamak için bir kadının yanlış bir karar alıp istemediği bir bebeği doğurmasını doğru bulmuyorum. Kadın doğurduğunda yine çocuğa karşı süper güzel duygular beslemezse ve çocuk bunu hissederek büyürse asıl bu vicdansızlıktır.
Ben çevremde çocuklarına kötü davranan, sevgisiz davranan çok anne görüyorum parkta orada burada. Her anne doğumdan sonra mükemmel anne olmuyor. Burada her kürtaj konusuna doğurunca mükemmel anne olursun diyorlar ama ben aksini de çok gördüm.
Bu nedenle bir çocuk sevgisiz büyüyecekse bir kadın pişman olacak mutsuz bir ömür geçirecekse kürtaj doğru bir karardır.
Çocuk bir kere geliyor bir ömür kalıyor büyük bir karar istemeden, hazır değilken verilecek bir karar değil bu.
Asıl böyle istenmeden doğan çocuklara yazık oluyor kadınlara yazık oluyor.
Umarım atlatırsınız bir an önce kötü süreçler yaşamışsınız. Ben doğum kontrol hapı kullanıyorum iki yıla yakındır bir sıkıntısı yok ve çok güvenilir. Yeni nesil düşük hormonlu ilaçları kullanın bence.
Geçmiş olsun

oncelikle cok tesekkur ederim.
"Çocuk bir kere geliyor bir ömür kalıyor büyük bir karar istemeden, hazır değilken verilecek bir karar değil bu. " yazmis oldugunuz bu cumle o kadar anlamli ki benim icin hissettiklerimin karsiligi. Geldiginde gerektigi gibi hakkettigi gibi muamele gormeyen cocuklarin nasil bireyler oldugunu gormek icin etrafa bakmak yeterli.

Evliligin mi sorunlu sen mi sorunlusun onu cozemedim.Evliligin sorunluysa cozumu basit ama korunma yontemlerini dusunuyorsun.Kendinle varsa sorunlarin onun da basit tedavi olacaksin.Derdiniz ne anlamadim tam.
evliligim sorunlu degil ama ben sorunlu olabilirim. Benim sorunlarim olabilir, bunun tedavisini reddediyorda olabilirim. Derdim tam olarak bu sorunlarimin oldugunun farkinda olan sorunlu biriyim.

Toplumda anne olma baskısının olduğuna katılıyorum. Ben çok isteyerek gebe kaldım ve çok şükür ki bir evladım var. Buna rağmen çok bunaldığım daraldığım anlar oldu. Annelik her zaman toz pembe değil gerçekten. Bir kadının anne olmak istemeyişine saygı duyarım. Kürtaj elbette hoş değil. Ama herkesin kendi hayatı kendi tercihidir eleştirmek hoş değil. Hele benim olmuyor sen olanı aldırıyorsun lafları da ayrı saçma. Herkesin imtihanı farklı çünkü.
Yalnız takıldığım konu şu: Konu sahibi gerçekten anne olmak istemedi ve kürtaj yaptırdı ise neden bu kadar dramatik bir dille yazma ihtiyacı hissetti?. Aceba wc ye mi gitti kısımlarını okurken çok kötü oldum. Toplum bana anne ol diye baskı kuruyor ama inatla olmadım işte banane banane diyen bir kadın var görüntüde. Ama yüreği yangın yeri bence...

uzun suren evliliklerde cevrenin, ailenin beklentisi ee kac yil oldu yapin bakalimlar hele de ailede torun yapma potansiyelinde olan tek cift sizseniz. Alttan alta suda ikinciyi dogurdu, bilmem kimin oglu olmus. Ben bunlari cok takmasam bir, iki derken zorundaymisim hissi oluyor. Ama kendimi taniyorum ve istemiyorum.

Malesef ki kurtaj yaptirmak zorunda kaldim, kanamayi yasamayip, tuvalette o parcalari gormeseydim belki daha kolay olurdu ama gorsel hafizam cok kuvvetli kafamdan goruntuyu atamiyorum. Kurtaj masasinda kendimde degil halde yatarken olan biteni bilmeyecekti. Simdi ise cektigim sanciyi, gorduklerimi atamiyorum. Tabii ki uzuluyorum ben bir can gitti diye bakiyorum, esim daha sert prezervatifin icinde giden milyonlarca cocuk ihtimaline niye uzulmuyorsun diyor.

bir uyede demis dram haline getirmenin anlami ne diye. Ben bunu bu sekilde yasadim ve boyle aktardim. Aklima gelse gulucuk hahah emojisi koyar, okuyanlari eglendirirdim ama bunu hissettim, bu yani.

oldukça travmatik yaşamışssın.
çok büyütmüşsün sanırım zihninde.
insanlar neler neler yaşıyor hastanelerde.
elbette kürtaj oldukça zor bir operasyon manen.
ancak diğer türlü kolaylıkla atlatılan bir operasyon genelde.
sen de zaten toparlanmışsın ertesi güne.
ne diyelim eşinle kararın bu yönde olmuş.
oldukça güçlü bir şekilde istemiyormuşsun zaten anneliği.
bilemhamileliğin ilk dönemini atlatsaydın alışırmıydın bu fikre.
genelde ilk haftalar zorlu geçer.
sonra bünye alışır vs.
herneyse sendeki çok güçlü bir reddediş sanırım.
ancak yine de içinde biraz pişmanlık var gibi sezinledim.

Benim amacim dert yaristirmak degil parmagini kesip dikis attiranin acisi mi daha coktur, kanser olup gogsunu kestirenin mi diye sidik yarisi degil ki.
Yaralar kendi icinde insanin, bak benim daha derin diyerek hissettiklerimi acip al gor diyemem ki bunlari ancak yazabilirim ne kadar ifade edebilirsem. Ilk zamanlar cok zorluydu ama burda kurtaj kolay olmadigi icin ben zaten kararimin ustune haftalarca bekledim. Pisman degilim ama uzgunum basima gelenler icin.

Doktorum ben çekil ! :)
Anladigim kadariyla doktorsunuz emin olamadım =)

Yapmayın böyle lütfen .
Size gereksiz ayrıntı gelen başka okuyan için önemli olacak .
Belki kürtaj düşünen var belki sürecin nasıl isleyecegini merak edenler var ?

Ben bebek aldırmayi onaylamiyorum diyebilir insanlar bunun fikir alışverişi yapılabilir ama yok yazı uzun yok ayrıntı vermissin ... değişik işte insanlar :)
Bu arada meslek nedir ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X