1 varmis 1 yokmus

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Usenmeden pur dikkatle okudum yazdiklarinizi.Cok guzel bir dille anlatmissiniz duygularinizi.Herkes Anne olmak zorunda degil.Sadece ve sadece Bize dayatilan ve ogretilen bir duygu.Isteyen tabikide anne Olsun ama Anne olmanin hakkini verebilmek lazim.Bence siz kendiniz ve bebeginiz icin en Dogru karari vermissiniz.Insallah en kisa surede kendinizi toplarsiniz.Benim tek cocugum var. Allah acisini gostermesin ama buyuk bir sorumluluk.Zaten her yonden kirlenen bu dunyaya bir insan katip mutsuz etmeye ve mutsuz olmaya gerek yok.

Kürtaj çocuk istemeyen birinin hakkıdır diyemiycem öyleyse doğmakta onun hakkı...neyse olmuş bitmiş en azından önleminizi iyi alın ki bu durumda kalmayın psikolojiniz alt üst olmuş belli ki

Eee Bunu neden anlattınız anlamadım. Pişman değilsin mutlusun o halde burada yazmana gerek var mı? Psikologtan yardım alman iyiligine olur diye dusunuyorum.

Ben de arkadaşa katiliyorum, illa yazmak istiyorduysan da yeri BDV miydi bilemedim. Sonuçta kürtaj olduğuna gore artik "Bir derdin yok."

Anne olmak harika bir duygu AMA gerçekten hiçte kolay bir iş değil.deli gibi isteyerek çocuk sahibi oldum ama ilk zamanlar acabalarim oldu.

Çocuk doğuran bir çok kadın var ama kaçı hakkını veriyor tartışılır.

Zor bir durum ama yavaş yavaş azalacak içinizdeki sıkıntı hayal gibi kalacak

Allah yardımcınız olsun geçmiş olsun

doğum kontrol hapları o kadar öcü değil
eğer ailenizde emboli geçmişi olan yok ise
sigara kullanmıyorsanız
35 yaşından büyük değilseniz vs gibi risk arttıran durumlarınız yoksa doktorunuz da kullanmanızın iyi bile olacağını söyler size

ya da kesin çözüm eşin de sen de operasyon geçirin tüp bağlatma ve vazektomi gibi

Bence hicbirimiz yarin pisman olup olmayacagimizi bilemeyiz. Pişmanliginin adini seni derinden etkilemesiyle desgistiriyorsun bence. Umrunda ki bu kadar anlatmişsin. Duygularini kendine itiraf etmek istemiyorsun, daha dogrusu duygularinla davranmak istemiyorsun, kati olmaya calismak istiyorsun. Ama duygularin oyle ya da boyle ortaya cikar. Onlari sonsuza kadar icimizde hapsedemeyiz...

Geçmiş olsun.
Nedense biz kadınlarda hemcinslerimizi anaç sanıyoruz. Halbuki alakası yok. Ben de yolda gördüğüm her bebeğe gülücükler saçan insanlardan değilim. Bayılmıyorum bebeklere mesela pek anaç da değilim.
Dolayısıyla sırf kürtj olmamak için bir kadının yanlış bir karar alıp istemediği bir bebeği doğurmasını doğru bulmuyorum. Kadın doğurduğunda yine çocuğa karşı süper güzel duygular beslemezse ve çocuk bunu hissederek büyürse asıl bu vicdansızlıktır.
Ben çevremde çocuklarına kötü davranan, sevgisiz davranan çok anne görüyorum parkta orada burada. Her anne doğumdan sonra mükemmel anne olmuyor. Burada her kürtaj konusuna doğurunca mükemmel anne olursun diyorlar ama ben aksini de çok gördüm.
Bu nedenle bir çocuk sevgisiz büyüyecekse bir kadın pişman olacak mutsuz bir ömür geçirecekse kürtaj doğru bir karardır.
Çocuk bir kere geliyor bir ömür kalıyor büyük bir karar istemeden, hazır değilken verilecek bir karar değil bu.
Asıl böyle istenmeden doğan çocuklara yazık oluyor kadınlara yazık oluyor.
Umarım atlatırsınız bir an önce kötü süreçler yaşamışsınız. Ben doğum kontrol hapı kullanıyorum iki yıla yakındır bir sıkıntısı yok ve çok güvenilir. Yeni nesil düşük hormonlu ilaçları kullanın bence.
Geçmiş olsun

Kürtaj hiçbir zaman sonrasında '' iyi ki '' ile başlayan cümle kurdurtmaz insana. Allah bizim için neyin hayırlı neyin hayırsız olduğunu bizden daha iyi bilir pek ala.. Teslim olmak insanı rahatlatır. İnsan Allaha teslim olunca başına gelen kendi nefsine şer gibi görünen hadiseler içinde hayrı görmeye çalışır. Evet kürtaj kula göre şer Allah ta söylüyor bunu zaten. Verilen karar yitip giden, Allah ile sizin aranızda. Bunun vicdani boyutunu en iyi bilen sizsiniz şu an. Yani verilen karar uygulanan bu yöntemin içindeki size yöneltilen Hayrı görmeye çalışın. Bir varmış bir yokmuş oldu yavrunuz. Çok acı bir tecrübe ileride yangını daha büyük olacak belkide. Belkide hiçbir his duymayacaksınız. Nefsiniz ve karnınızdakini teraziye koyunca ağır gelen Nefsinize belki küfredeceksiniz ileride. Yada bunların hiçbiri olmayacak. Böylesi hisler duymayacaksınız. Bir kızım var. Ve ödüm kopuyor tekrar hamile kalmaktan. Çok bebek istediğimdem vs değil yani şu yazdıklarım. Sadece diyorum ki teslim olmak yaratıcıya, insanı rahatlatır. Yükü hafifletir. Vicdanı rahatlatır. Teslim olun yaratıcıya. Bu olay size yol göstersin. Allah ile konuşun. Arkanızı dönmeyin büsbütün. Bu olay yol göstersin size.

Hamilelik denilince sadece işin biyolojik kısmını düşünürüz..
Sperm ile yumurta birleşti ve hamilelik oluştu. İlahi bir gücün olduğunu izah etmeye kalksak burda din dersi mi veriyorsunuz diyen de çok olacak.
Amacım konu sahibini yargılamak, "herkes o bebeğe muhtaçken sen nasıl böyle birşey yaparsın" demek değil. Bebek sahibi olmak nasıl insanın kendi kararı ise, olmamak ta öyle..
Ama şunu düşünmenizi de istiyorum. Bu bebek neden bana nasip oldu? Neden onca muhtaç varken ben?
Hayatımızda yaşadığımız herşey birer imtihan. İnsanoğlunun başına ne geleceğini kimse bilemez ve herşey bizler için.
Kendi seçimlerimiz, kararlarımız üzerine yaşıyoruz hayatı. Çoğu zaman da istemeden olan olaylar..
Düşünüyorum, insanlığın amacı nedir ? Bizler ne için ne uğruna yaşıyoruz ?
Bu kirli dünyada yaşamak, çocuk sahibi olmak ve onu yetiştirmek bazen korkunç görünüyor evet.. Ki bu dönemde çok korkunç..
Kimisi çocukları için yaşıyor, kimisi en sevdiği bir yakını için.. Kimi deli gibi çocuk sahibi olmak isterken, kimisi istemiyor..
Tamamen kendi seçimlerimiz. İmtihanlarımız...

Attığınız başlıktan bile,pişmanlık sezdim ben.İstememe sebeplerini öne sürerek vicdanınızı rahatlatıyorsunuz gibime geldi.İnşallah pişman olmazsınız ne diyeyim.Çocuk ha deyince olacak,istediğin an olacak bir şey değil,istediğiniz zaman hamile kalabileceğinizin garantisi yok,seneler geçtikten sonra ,doğsaydı şu yaşta olacaktı diye içinizden geçireceksiniz.Konunuza gelirsek,spiral diğerlerine bakarak daha masum bence...

Toplumda anne olma baskısının olduğuna katılıyorum. Ben çok isteyerek gebe kaldım ve çok şükür ki bir evladım var. Buna rağmen çok bunaldığım daraldığım anlar oldu. Annelik her zaman toz pembe değil gerçekten. Bir kadının anne olmak istemeyişine saygı duyarım. Kürtaj elbette hoş değil. Ama herkesin kendi hayatı kendi tercihidir eleştirmek hoş değil. Hele benim olmuyor sen olanı aldırıyorsun lafları da ayrı saçma. Herkesin imtihanı farklı çünkü.
Yalnız takıldığım konu şu: Konu sahibi gerçekten anne olmak istemedi ve kürtaj yaptırdı ise neden bu kadar dramatik bir dille yazma ihtiyacı hissetti?. Aceba wc ye mi gitti kısımlarını okurken çok kötü oldum. Toplum bana anne ol diye baskı kuruyor ama inatla olmadım işte banane banane diyen bir kadın var görüntüde. Ama yüreği yangın yeri bence...

oldukça travmatik yaşamışssın.
çok büyütmüşsün sanırım zihninde.
insanlar neler neler yaşıyor hastanelerde.
elbette kürtaj oldukça zor bir operasyon manen.
ancak diğer türlü kolaylıkla atlatılan bir operasyon genelde.
sen de zaten toparlanmışsın ertesi güne.
ne diyelim eşinle kararın bu yönde olmuş.
oldukça güçlü bir şekilde istemiyormuşsun zaten anneliği.
bilemhamileliğin ilk dönemini atlatsaydın alışırmıydın bu fikre.
genelde ilk haftalar zorlu geçer.
sonra bünye alışır vs.
herneyse sendeki çok güçlü bir reddediş sanırım.
ancak yine de içinde biraz pişmanlık var gibi sezinledim.

sanki o anı o kürtajı ben yaşamışım gibi hissettim neredeyse erkranın başında ağlıycam o kadar kötü oldum hatta bi ara bebeği aldırmaktan vazgeçtim satırlarını aradı gözlerim

keşke o ayrıntıları bu kadar vermeseydin

bence tüplerini bağlat yani ömür boyunca anne olmak istemiyosan tek çözüm bu olabilir

Önceki konuyu hatırlar gibiyim. Bebek doğurmaya hazır hissetmiyorsun diye kimse sizi yargılama hakkına sahip değil.
Yalnız psikolojik destek alın isterseniz..

seni yargılama hakkına sahıp deılız keşkelerede gerek yok tuplerini bağlattır ve başka kurtajlar gorme...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…