Merhaba kızlar.. Cumanız hayırlı olsun :)
dünkü menümü de paylaşayım:
sabah: 2kk kadar peynir, 6 zeytin., 2dlm ekmek.
öğle: 4 köfte. 4 yk yoğurt.
ara: 1 elma.
akşam: 5 kaşık kara lahana çorbası, 1 yk kadar ciğer, ortaboy kase yoğurt.
ara: 5-6 tane fıstık, çeyrek elma, çeyrek portakal, çeyrek hurma.
1 saat spor, 2 lt.su...
Umarım gününüz güzel geçer kızlar.. Haftanın son günü, dudişleri asmak yok :) :)
Bugun tam bir aylik oldu canm bu hafta da duarayim bi kanama vs olmazsa 6. Hafta gidicem druma:)Canım çok yorma kendini aman hamilesin ilk günler çok önemli özellikle o ilk üç ayaynen öyle yap hayırlısıyla bir başlasın kalp atışı ondan sonra söyle.kaç haftalık peki şuan ?
çok güzel canımm.. benim de en sevmediğim huyum bişeyi (bundan kastım yarralı ama sevilmeyen şeyler değil, mesela hazır baklavadan hiç hazetmeme ama yerim) sevmesem de yemem.. yaa gereksiz işte ne diye yerimkii..Kızlar dünkü menüm söyle
sabah 6.30
yarım dilim kızarmıs ekmek
7 zeytin
yarım elma
ara 11
Yarım muz
öglen 13.30
1 kase haslanmıs yogurtlanmıs karnıbahar
ara
4 adet yaprak sarma (etliydi, hiç sevmem ama bilmeden tabagıma aldıgım için ve yiyecek atmaktan hoslanmadıgım için yedim. gereksiz bir yeme oldu kabul ediyorum)
kibrit kutusu büyüklüğünde ıspanaklı börek
aksam 19.00
5 yk kabak yemegi
ara
1 portakal
10 badem
1.5 lt su
jillian 1 level
1 saat tempolu yürüyüş.
topiğin adı ne uğrarız ara sıraBende tanistigima memnun oldum kararlı yım azimli yım ve devam etmek istiyorum tabi sizlerletopigi më devam ediyorum ama yarışmak daha iyi gibi geldi
29 yaşında üç çocuk , hızlı hatun seniiiiBen 29 yaşındayım boy 159 kg 86ydi biraz dikkatle 79 oldu ev hanımı 3 tane çocuk sahibi bir anneyim ve malesef tombisim 2 numara oğlum beni öyle sever de
ayrılmk da nerden çıktı canımm.. listeye alınmanız 1 hafta sonra bakalım dedik.. yazdıklarımız okuyup yazamasan bile beğen tuşuna bas ki okuduğunu bilelim.. yoğunsun biliyoruz sıkıştırmıyoruz da seni ama arada merhaba de sana sorulan soruları cevapla sen de bizim menülere yorum yap.. birbirimizin menülerini eleştireceğiz ki yanlış yapmayalım.. hem benle ilgili lonu yok deme sen katıl.. mesela birine yaşını sordum o kişi cevap verdi, sen de yorum yap aa gençmişsin falan diye..kızlar daha öncede söylemiştim kahvaltı yapamadığımı.Buraya uğrama konusunda da hergün elimden geldiğinde sizi takip ediyorum buraya uğruyorum ama her zaman yazmıyorum tüm yazdıklarınızı okuyorum. Yazmıyorum çünkü benle ilgili bir konu olmuyor. Sizin kendi aranızdaki konuşmalarınıza da dahil olup alakasız konuşmak istemiyorum. Elimden geldiğince uyum sağlamaya çalışıyorum. Menülerimi sizin söylediklerinize göre düzenlemeye çalışıyorum ama elimden gelen bu daha fazlasını yapamıyorum. Karar sizin isterseniz ayrılabilirim.
baya küçük yaşta anne olmuşsun canım.. alalh bağışlasın kuzularını.. ebn 37 yaşındayım biri 6 yaşında biri 4 aylık iki yavrum var..Çok çok çok istiyorum kg vermeyi ve burayı bırakmayı hiç istemiyorum internet imde sorun olmadığı müddetçe başınızın sisko belasiyim. Evet hayata biraz hızlı başladım. Büyük oğlum 12 Ortanca oğlum 7 kızım da 4 yasinda
çok güzel olmuş emnün de spor da su da afiyet olsunMerhaba kızlar.. Cumanız hayırlı olsun :)
dünkü menümü de paylaşayım:
sabah: 2kk kadar peynir, 6 zeytin., 2dlm ekmek.
öğle: 4 köfte. 4 yk yoğurt.
ara: 1 elma.
akşam: 5 kaşık kara lahana çorbası, 1 yk kadar ciğer, ortaboy kase yoğurt.
ara: 5-6 tane fıstık, çeyrek elma, çeyrek portakal, çeyrek hurma.
1 saat spor, 2 lt.su...
Umarım gününüz güzel geçer kızlar.. Haftanın son günü, dudişleri asmak yok :) :)
Gecen sefer de 6. Haftada duyulmustu canm bu sefer de oyleolur heralde esime kalsa hemen solicek onun ailesi bilmiyor daha annemler biliyor onlarda bizde kaliyor o yuzden biliyor.. Herkese degilde esimin ailesine demem lazim ilk 3 ayim onemli korkuyorum bu da duserse diye kv de zaten hasta bana ameliyatini olup gelecekti ama bi sure almak istemyorum sulalesi gecmis olsuna bana gelecek hic ugrasamam bu halde nasil solicem onu da bilmiyorum stresliyimmmevet kimseye söyleme 3 aylık olsun o zaman söyle hatta doğana kadar söyleme nazar falan değmesin dur sana nazar boncukları takayımiyi haberini bekliyoruz canım 4 haftada kalp atışları anca duyuluyor zaten o zaman adar kesin söyleme
Ben elimden geldiğinde yetişmeye çalışıyorum hafta içi işyerinden yasak olmasına rağmen giriyorum. Akşamları yemek misafir valla hayat koşuşturmacası arasında zamanın nasıl geçtiğini bir türlü anlayamıyorum. ama mutlaka fırsat buldukça girmeye çalışıyorum hem bana seslenip de benim yanıt vermediğimi hatırlamıyorum. Eğer gözümden kaçmış bir mesaj varsa kusura bakmayın.CAnım sanırım sen komple yanlış anlamışsın.Kahvaltı yapmadığını biliyoruz canım sadece öneride bulunduk sağlıklı yaşamak adına yani senin iyiliğin için istersen yaparsın istemezsen yapmazsın....Yazdıklarımızı okuyor olsaydın eğer kaç kez size seslendik cvp verirdin sanırım hem şuda canımı sıktı biraz siz kendi aranızda konuşuyorsunuz dedin öyle bişey yok herkes burada birbirinin lafına karışıyor hal hatır soruyor sen kime sordun ya da yazdın da ters bir cvp aldın canım?Ayrıl demedik hep gel dedik karar senin canım bizler sizlerle yine ilgileneceğiz herdaim arkadaşız dimi ?sadece sen bir gel biz zaten iki üç geliyoruz sizlere
Ya menülere yorum yapmıyorum çünkü kendimin de menüsü hiç iyi değil ki bu konuda kendimin vasat bir durumda olduğumu düşünüyorum. o yüzden hiç yorum yapmadım. bundan sonra her türlü konuşmada beni görebilirsiniz o zaman. mesaj anlaşılmıştır.çok güzel canımm.. benim de en sevmediğim huyum bişeyi (bundan kastım yarralı ama sevilmeyen şeyler değil, mesela hazır baklavadan hiç hazetmeme ama yerim) sevmesem de yemem.. yaa gereksiz işte ne diye yerimkii..
bu arada sabahın köründe kahvaltı yapmışsın tebrikler canım
topiğin adı ne uğrarız ara sıra
29 yaşında üç çocuk , hızlı hatun seniiii
ayrılmk da nerden çıktı canımm.. listeye alınmanız 1 hafta sonra bakalım dedik.. yazdıklarımız okuyup yazamasan bile beğen tuşuna bas ki okuduğunu bilelim.. yoğunsun biliyoruz sıkıştırmıyoruz da seni ama arada merhaba de sana sorulan soruları cevapla sen de bizim menülere yorum yap.. birbirimizin menülerini eleştireceğiz ki yanlış yapmayalım.. hem benle ilgili lonu yok deme sen katıl.. mesela birine yaşını sordum o kişi cevap verdi, sen de yorum yap aa gençmişsin falan diye..
moral bozmak yok beraber zayıflayacağız burda, hemen öyle ayrılayım falan demek yok yola devam tamam mı ..
baya küçük yaşta anne olmuşsun canım.. alalh bağışlasın kuzularını.. ebn 37 yaşındayım biri 6 yaşında biri 4 aylık iki yavrum var..
çok güzel olmuş emnün de spor da su da afiyet olsun
olsun canım senin menün güzel olmasa da olanları desteklersin..Ya menülere yorum yapmıyorum çünkü kendimin de menüsü hiç iyi değil ki bu konuda kendimin vasat bir durumda olduğumu düşünüyorum. o yüzden hiç yorum yapmadım. bundan sonra her türlü konuşmada beni görebilirsiniz o zaman. mesaj anlaşılmıştır.
Ay gerçekten çok güzelmiş ya aslında bu sayfada böyle şeylere ihtiyaç var gibi... Her zaman paylaşsan daha iyi olur canım Ben çok beğendim.kızlar diyetisyen merve atalay'ın bir yazısını daha paylasıyorm. okumanızı tavsiye ederim. uzun demeyin okuyun. artık tavsiyelerimi uzmanlarla destekleyecegimyakında akademik makaleler fln paylaşırsam sasmayın aslında ben zayıflamaya calısmıyorum aslında ben diyetisyenim
hatta herkes benim gibi parantez içinde yazarsa yapıp yapmadıgını süper olur diye düşünüyorum. böylece daha cok kilo veren düzenli veren arkadasların da sırrını ögrenmiş oluruz
30 adımda nasıl zayıflayabileceğinizi bu hafta sizlerle paylaşıyorum.
- 1- Her gün 45 dakika yürüyüş yapın. (yapılıyor )
- 2- Her gün 3 litre su için. (2'den 3 'e cıkılacak)
- 3- Uyanır uyanmaz yarım litre, yarım limonlu ılık su için. (arada unutulmazsa yapılıyor)
- 4- Akşam yemeğini en geç 18:30’da tüketin. (işte bu mümkün değil, en erken 19 da yiyebiliyorum. iş güc ve trafik sagolsun)
- 5- En son ara öğünü en geç saat 30:30’da yapın (demekki neymiş aksam yemekten sonra ara ögün yokmuuus - 20.00'da küçük bir ara ögüne izin var bknz : 20. madde)
- 6- Salatalarınıza yağ, mısır, nar ekşisi eklemeyin. (nar eksisi kötü oldu be! )
- 7- Beyaz ekmekten uzak durun (hep bugday, tam bugday!)
- 8- 3 kupa yeşil çay tüketin (2 idi, 3 e cıkılacak)
- 9- Asansör kullanmayın (asansör yook!)
- 10- Sebze yemeklerini az yağ ile pişirin (her zaman böyle zaten
) - 11- Kızartmayı hayatınızdan çıkarın (hiç beceremem hep yanar
) - 12- Her gün 2 kase yoğurt tüketin (son 1 haftadır yapıldı
) - 13- Her gün tatlı tüketmeyin (haftada 1 ödül olsun)
- 14- Yemeklerin yanında içecek içmeyin (kalorisiz de olsa) (never,ever, eveeer!)
en dip not : kızlar eger güzel geri bildirimler almazsam bir daha böyle seyleri kendime saklarım bastan diyeyim
- 15- Günlük 3 porsiyondan fazla meyve tüketmeyin ( aha bana dedi bunu!)
- 16- Kahvaltınız 09:00’a kadar bitmiş olsun (oleey
) - 17- İkindi ara öğününü asla atlamayın (özellikle pms döneminde tatlı krizlerini yeme krizlerini engelliyormus)
- 18- Aşırı açlık durumunda 3 hurmadan fazlasını yemeyin (hurmayı da severim ama pek kalorili)
- 19- Himalaya ya da kaya tuzunu kullanmayı tercih edin (her zamaaaann)
- 20- Baharat kullanın (ev baharatcı dükkanı gibi)
- 21- Çay ve kahvenizi sade için (her zamaaan)
- 22- Tatlandırıcıdan uzak durun ( o ney ? )
- 23- Paketlenmiş gıdalardan uzak durun ( bu da ney
) - 24- Stresi en aza indirin (Stres yağ depolamanıza neden olur) (işler tam zamanında yapılmalı, gereksiz insanlar umursanmamalı. strese girenleri takım arkadasları rahatlatmalııı
) - 25- Gece uyuyun, gündüz hareket edin! Uyumanız gereken süre 6-8 saat arasıdır. Azı da fazlası da zararlıdır. Ayrıca bu sürenin hangi saatler olduğu da çok önemlidir (23:00’da yatakta olmalısınız ki gece kilo vermenizi sağlayan hormonlarınız çalışsın) ( gece laklak etmek yok yatış saati 11 sabah da erkenden kalkılıp 9 olmadan kahvaltıyaaaaa! )
- 26- Ayaktayken hiçbir şey yemeyin (zaten yemem)
- 27- Yemek yerken başka işlerle meşgul olmayın (öglenleri kkya bakıyordum, yemegime odaklanmalıyım.)
- 28- Ağzınızdaki lokma bitmeden çatalınıza diğer lokmayı almayın (tıkıştırmayın kızlar her bişeyi hemen agzınızaaa
) - 29- Bağımlısı olduğunuz yiyeceğe bir sınır getirin. Örneğin cipsi çok seviyorsanız başlangıçta haftada 2 kez 2 avuç gibi küçük kısıtlamalarla yavaş yavaş azaltın. (cips yok cips yok bu yöntemle cekirdegi bıraktım ben. tabi arada kendime ödül olarak izin veriyorum.
) - 30- Aç uyuyun! Asla çok tok uyumamalısınız. Bu sizi şişmanlatmanın yanı sıra yaşlandırır. Son küçük öğünü 20:00’da yaptıktan sonra bol bol su içip yatağınıza hafif aç şekilde geçin. (bu hafta ac uyudum ve tartıda ödülümü aldım
(ben pmsdeyim kızlar iyi davranın bana bu hafta ) su maili yazmak için ögle vaktimi bilgisayarda gecirdim yahu!
Gecen sefer de 6. Haftada duyulmustu canm bu sefer de oyleolur heralde esime kalsa hemen solicek onun ailesi bilmiyor daha annemler biliyor onlarda bizde kaliyor o yuzden biliyor.. Herkese degilde esimin ailesine demem lazim ilk 3 ayim onemli korkuyorum bu da duserse diye kv de zaten hasta bana ameliyatini olup gelecekti ama bi sure almak istemyorum sulalesi gecmis olsuna bana gelecek hic ugrasamam bu halde nasil solicem onu da bilmiyorum stresliyimmm
Ben elimden geldiğinde yetişmeye çalışıyorum hafta içi işyerinden yasak olmasına rağmen giriyorum. Akşamları yemek misafir valla hayat koşuşturmacası arasında zamanın nasıl geçtiğini bir türlü anlayamıyorum. ama mutlaka fırsat buldukça girmeye çalışıyorum hem bana seslenip de benim yanıt vermediğimi hatırlamıyorum. Eğer gözümden kaçmış bir mesaj varsa kusura bakmayın.
dünkü menümdeadline
sabah 10:30 1 .5 dlim ekmek, 1 kaşık lor, 1 kk beyaz peynir, 3 çeri domates, 5 zeytin, sucuklu yumurta ( 2 dilim sucuk ve 2 yumurtalı)
12:30 1 elma
16:30 5 badem 1 portakal 2 ceviz
19:00 4 köfte, yağsız salata, yarım dilim ekmek,5 tane patates kızartması
20:30 1 avuç kuruyemiş, 1 portakal
su 4 lt
spor 45 dk leslie ile 3 mil
Ya menülere yorum yapmıyorum çünkü kendimin de menüsü hiç iyi değil ki bu konuda kendimin vasat bir durumda olduğumu düşünüyorum. o yüzden hiç yorum yapmadım. bundan sonra her türlü konuşmada beni görebilirsiniz o zaman. mesaj anlaşılmıştır.
Yani bende aslında yemeğin yanında birşeyler içiyorum. Ama bunun zararlı olduğunu bilmiyordum aksine yemekten çok ayran veya şalgam içiyordum ki yemeğimi daha az yemiş olayım diye demek yanlışmıymış bukızlar bişey paylaşmak istiyorum.. çoğumuz yemeğin yanında yoğurt ve ayran tüketiyoruz.. ancak yediğimiz yemekte et varsa eğer , süt ve süt ürünleri etteki demiri almamızı engelliyor..süt ürünlerinin içerdiği kalsiyum demiri bağlıyor ve emilimi azaltıyor..
benim kan seviyem yani hemoglobinim genelde 11 seviyesindedir, gebelikte ve doğumda iyice düştü..doğumdan sonra süt ürünleri ile et ürünlerini ayrı yemeye başladım.. mesela köfte yerken artık ayran içmiyorum, salata ve su yeterli oluyor..en son hemoglobin 13.5 geldi,
zaten az yiyoruz bari yediklerimizden maksimum fayda görelim değil mi
kızlar bişey paylaşmak istiyorum.. çoğumuz yemeğin yanında yoğurt ve ayran tüketiyoruz.. ancak yediğimiz yemekte et varsa eğer , süt ve süt ürünleri etteki demiri almamızı engelliyor..süt ürünlerinin içerdiği kalsiyum demiri bağlıyor ve emilimi azaltıyor..
benim kan seviyem yani hemoglobinim genelde 11 seviyesindedir, gebelikte ve doğumda iyice düştü..doğumdan sonra süt ürünleri ile et ürünlerini ayrı yemeye başladım.. mesela köfte yerken artık ayran içmiyorum, salata ve su yeterli oluyor..en son hemoglobin 13.5 geldi,
zaten az yiyoruz bari yediklerimizden maksimum fayda görelim değil mi
Nerde çalışıyorsun canımcanım stres yapma bebişine de sana da zararsen söyleme esin konussun kibarca. hatta baska nereye gidebilirse oradaki kişilerle organize olup konussun. hani anne afrodit biraz rahatsız siz abimlere gitseniz fln dese abiler de evet anne bize gel dese. korkma canım bol bol dua et. benim genel felsefem bir sey olacaksa sen naparsan yap olacaktır, sen güzel seyler olması için caba harca,dertlenme, gerisi bırak derim hep. o yüzden endişelerle kendini gereksiz yere bogma, Allah dilediyse o bebegi saglıkla kucagına alacaksın insallah
mesela benim aprildan sonra yazdıgım mesajım
canım harikasın! konustugumuz videoyu yapabildin mi ? deadline ile yapıyoruz.
beni görmezden gelmeeee cemreebende iş yerinden kacak giriyorum bir gün çökecekler üzerime burada kıkırdarken
estağfurullah canım görmezden gelmek değil de görmemişim kusura bakma.canım stres yapma bebişine de sana da zararsen söyleme esin konussun kibarca. hatta baska nereye gidebilirse oradaki kişilerle organize olup konussun. hani anne afrodit biraz rahatsız siz abimlere gitseniz fln dese abiler de evet anne bize gel dese. korkma canım bol bol dua et. benim genel felsefem bir sey olacaksa sen naparsan yap olacaktır, sen güzel seyler olması için caba harca,dertlenme, gerisi bırak derim hep. o yüzden endişelerle kendini gereksiz yere bogma, Allah dilediyse o bebegi saglıkla kucagına alacaksın insallah
mesela benim aprildan sonra yazdıgım mesajım
canım harikasın! konustugumuz videoyu yapabildin mi ? deadline ile yapıyoruz.
beni görmezden gelmeeee cemreebende iş yerinden kacak giriyorum bir gün çökecekler üzerime burada kıkırdarken
Nerde çalışıyorsun canım
estağfurullah canım görmezden gelmek değil de görmemişim kusura bakma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?