• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 1. Takım

yapıcam ben deeee

• 1- Her gün 45 dakika yürüyüş yapın. (yapılıyor )
    • 2- Her gün 3 litre su için. (yapılıyor , hatta 4 )
    • 3- Uyanır uyanmaz yarım litre, yarım limonlu ılık su için. (ben bununyerine karbonatlı su içiyorum)
    • 4- Akşam yemeğini en geç 18:30’da tüketin. (eşime bağlı genelde 19:00 da)
    • 5- En son ara öğünü en geç saat 20:30’da yapın (yapılıyor)
    • 6- Salatalarınıza yağ, mısır, nar ekşisi eklemeyin. (eklemiyoruummm )
    • 7- Beyaz ekmekten uzak durun (hep bugday, tam bugday!, kesinilkle)
    • 8- 3 kupa yeşil çay tüketin (emziriyorum diye içmiyordum bir kupayla başladım)
    • 9- Asansör kullanmayın (bebekle zor yaaa)
    • 10- Sebze yemeklerini az yağ ile pişirin (eveett)
    • 11- Kızartmayı hayatınızdan çıkarın (arada olsun yaa)
    • 12- Her gün 2 kase yoğurt tüketin (ara öğün olarak meyevnin yanında yiycem bundan sonara )
    • 13- Her gün tatlı tüketmeyin (haftada 1 ödül olsun- evet olsunn)
    • 14- Yemeklerin yanında içecek içmeyin (kalorisiz de olsa)(2-3 aydır bıraktım ben dee)

• 15- Günlük 3 porsiyondan fazla meyve tüketmeyin (1 bazen 2 oluyor)
  • 16- Kahvaltınız 09:00’a kadar bitmiş olsun (ama ama ben spor yapıyorum sabah )
  • 17- İkindi ara öğününü asla atlamayın ( atlamak ne mümkün)
  • 18- Aşırı açlık durumunda 3 hurmadan fazlasını yemeyin ( ben kuru kayısı yerim)
  • 19- Himalaya ya da kaya tuzunu kullanmayı tercih edin (heeee alayım o zaman marketten)
  • 20- Baharat kullanın( tamaaammm)
  • 21- Çay ve kahvenizi sade için (şekersiz içiyorum ama kahvem kremalı olacak)
  • 22- Tatlandırıcıdan uzak durun ( okey)
  • 23- Paketlenmiş gıdalardan uzak durun (çalışırım)
  • 24- Stresi en aza indirin (Stres yağ depolamanıza neden )( şimdilik en az )
  • 25- Gece uyuyun, gündüz hareket edin! Uyumanız gereken süre 6-8 saat arasıdır. Azı da fazlası da zararlıdır. Ayrıca bu sürenin hangi saatler olduğu da çok önemlidir (23:00’da yatakta olmalısınız ki gece kilo vermenizi sağlayan hormonlarınız çalışsın) ( yapıyorumm)
  • 26- Ayaktayken hiçbir şey yemeyin (niyekii ben genelde ara öğünümğ ayakta yaoarım)
  • 27- Yemek yerken başka işlerle meşgul olmayın ( tv izleme kk ya bakma diyosun)
  • 28- Ağzınızdaki lokma bitmeden çatalınıza diğer lokmayı almayın (hımmm bunu yapıcammmm)
  • 29- Bağımlısı olduğunuz yiyeceğe bir sınır getirin. Örneğin cipsi çok seviyorsanız başlangıçta haftada 2 kez 2 avuç gibi küçük kısıtlamalarla yavaş yavaş azaltın)
  • 30- Aç uyuyun! Asla çok tok uyumamalısınız. Bu sizi şişmanlatmanın yanı sıra yaşlandırır. Son küçük öğünü 20:00’da yaptıktan sonra bol bol su içip yatağınıza hafif aç şekilde geçinyapıyorum bunu daaa)

TEŞEKKÜRLER CANIMMM HARİKA OLDU

çok güzel canımm.. benim de en sevmediğim huyum bişeyi (bundan kastım yarralı ama sevilmeyen şeyler değil, mesela hazır baklavadan hiç hazetmeme ama yerim) sevmesem de yemem.. yaa gereksiz işte ne diye yerimkii..
bu arada sabahın köründe kahvaltı yapmışsın tebrikler canım

topiğin adı ne uğrarız ara sıra

29 yaşında üç çocuk , hızlı hatun seniiii

ayrılmk da nerden çıktı canımm.. listeye alınmanız 1 hafta sonra bakalım dedik.. yazdıklarımız okuyup yazamasan bile beğen tuşuna bas ki okuduğunu bilelim.. yoğunsun biliyoruz sıkıştırmıyoruz da seni ama arada merhaba de sana sorulan soruları cevapla sen de bizim menülere yorum yap.. birbirimizin menülerini eleştireceğiz ki yanlış yapmayalım.. hem benle ilgili lonu yok deme sen katıl.. mesela birine yaşını sordum o kişi cevap verdi, sen de yorum yap aa gençmişsin falan diye..
moral bozmak yok beraber zayıflayacağız burda, hemen öyle ayrılayım falan demek yok yola devam tamam mı ..:KK74:

baya küçük yaşta anne olmuşsun canım.. alalh bağışlasın kuzularını.. ebn 37 yaşındayım biri 6 yaşında biri 4 aylık iki yavrum var..

çok güzel olmuş emnün de spor da su da afiyet olsun
Çok teşekkür ediyorum sizinkileri de allah bagislasin:KK46: EVET BİRAZ hizliyim :KK48: topigimin adı e walker ve fitness ile zayıflama ya çalışıyorum beklerim:KK4:

Kızlar dün ofiste parti oldugundan ve gece de eve dönmediğimden ( alemlere aktım :KK49::KK55: ) telefonumun sarjı az kaldıgından ve biraz da cok görüşemediğim insanların yanında telefonla ilgilenmeyi saygısızlık olarak gördüğümden yazamadım. şimdiii uzun bir mesaj geliyor :KK66:

canım saglıgına cok cok dikkat et. şimdi beslenmene her zamankinden daha cok dikkat etmelisin öyle cips abur cubur yeme kola fln icme :KK20:

aprilcıgım seni tekrar tekrar tebrik ediyorum cünküüüü 2 haftadır süper verdin :KK19:

canım cok uzun süre aç kalacagın zamanlarda badem, kuruüzüm, ceviz, incir gibi kuru meyvelerden az miktarlarda yemeni tavsiye ederim. hem direncin düşmez hem de cok asırı acıkıp birden saldırmazsın yemege

çekmeye devaaaaammm !:KK4::KK4:

acıklamam yukarıda :D gelip de kimseyi bulamamak cok sinir bozucu oluyor :KK62:

bence söyle 4-5 aylık olana kadar kimselere deme. nazar etmesinler.

haklısın april gercekten ilk hafta misafir gibilerdi..

sanırım acıklamamla kurtarmısımdır pacamı kara listeden :cool:

canım katılıyorum sana. dikkat ederlerse 4 haftaya kalmadan hedeflerine cok yaklasmıs olurlar
yemiyorum tatlım merak etme bazen canm istiyor sonra sanki siz görüp kızacaksınız gibi geliyor vazgeçiyorum yemiyorum:-) kolayı da zaten eve bile almam :) bebişi de en az 3ay dolmadan sölemicem aileler dışında canm gercekten nazara geldim gecen sefer de hiç bişey yokken düştü kuzum :KK61:

yapıcam ben deeee

• 2- Her gün 3 litre su için. (yapılıyor , hatta 4 )
    • 3- Uyanır uyanmaz yarım litre, yarım limonlu ılık su için. (ben bununyerine karbonatlı su içiyorum)
    • 4- Akşam yemeğini en geç 18:30’da tüketin. (eşime bağlı genelde 19:00 da)
    • 5- En son ara öğünü en geç saat 20:30’da yapın (yapılıyor)
    • 6- Salatalarınıza yağ, mısır, nar ekşisi eklemeyin. (eklemiyoruummm )
    • 7- Beyaz ekmekten uzak durun (hep bugday, tam bugday!, kesinilkle)
    • 8- 3 kupa yeşil çay tüketin (emziriyorum diye içmiyordum bir kupayla başladım)
    • 9- Asansör kullanmayın (bebekle zor yaaa)
    • 10- Sebze yemeklerini az yağ ile pişirin (eveett)
    • 11- Kızartmayı hayatınızdan çıkarın (arada olsun yaa)
    • 12- Her gün 2 kase yoğurt tüketin (ara öğün olarak meyevnin yanında yiycem bundan sonara )
    • 13- Her gün tatlı tüketmeyin (haftada 1 ödül olsun- evet olsunn)
    • 14- Yemeklerin yanında içecek içmeyin (kalorisiz de olsa)(2-3 aydır bıraktım ben dee)

• 15- Günlük 3 porsiyondan fazla meyve tüketmeyin (1 bazen 2 oluyor)
  • 16- Kahvaltınız 09:00’a kadar bitmiş olsun (ama ama ben spor yapıyorum sabah )
  • 17- İkindi ara öğününü asla atlamayın ( atlamak ne mümkün)
  • 18- Aşırı açlık durumunda 3 hurmadan fazlasını yemeyin ( ben kuru kayısı yerim)
  • 19- Himalaya ya da kaya tuzunu kullanmayı tercih edin (heeee alayım o zaman marketten)
  • 20- Baharat kullanın( tamaaammm)
  • 21- Çay ve kahvenizi sade için (şekersiz içiyorum ama kahvem kremalı olacak)
  • 22- Tatlandırıcıdan uzak durun ( okey)
  • 23- Paketlenmiş gıdalardan uzak durun (çalışırım)
  • 24- Stresi en aza indirin (Stres yağ depolamanıza neden )( şimdilik en az )
  • 25- Gece uyuyun, gündüz hareket edin! Uyumanız gereken süre 6-8 saat arasıdır. Azı da fazlası da zararlıdır. Ayrıca bu sürenin hangi saatler olduğu da çok önemlidir (23:00’da yatakta olmalısınız ki gece kilo vermenizi sağlayan hormonlarınız çalışsın) ( yapıyorumm)
  • 26- Ayaktayken hiçbir şey yemeyin (niyekii ben genelde ara öğünümğ ayakta yaoarım)
  • 27- Yemek yerken başka işlerle meşgul olmayın ( tv izleme kk ya bakma diyosun)
  • 28- Ağzınızdaki lokma bitmeden çatalınıza diğer lokmayı almayın (hımmm bunu yapıcammmm)
  • 29- Bağımlısı olduğunuz yiyeceğe bir sınır getirin. Örneğin cipsi çok seviyorsanız başlangıçta haftada 2 kez 2 avuç gibi küçük kısıtlamalarla yavaş yavaş azaltın)
  • 30- Aç uyuyun! Asla çok tok uyumamalısınız. Bu sizi şişmanlatmanın yanı sıra yaşlandırır. Son küçük öğünü 20:00’da yaptıktan sonra bol bol su içip yatağınıza hafif aç şekilde geçinyapıyorum bunu daaa)

TEŞEKKÜRLER CANIMMM HARİKA OLDU

ispanyol süper olmuuus :) cemre cemre cemre cemre senden de bekliyorum böyle. kızlar sizden de. bence cok eglenceli yazması değil mi ispanyol

Çok teşekkür ediyorum sizinkileri de allah bagislasin:KK46: EVET BİRAZ hizliyim :KK48: topigimin adı e walker ve fitness ile zayıflama ya çalışıyorum beklerim:KK4:
SPOR BÖLÜMÜNDE Mİ
yemiyorum tatlım merak etme bazen canm istiyor sonra sanki siz görüp kızacaksınız gibi geliyor vazgeçiyorum yemiyorum:-) kolayı da zaten eve bile almam :) bebişi de en az 3ay dolmadan sölemicem aileler dışında canm gercekten nazara geldim gecen sefer de hiç bişey yokken düştü kuzum :KK61:
CANIM İNŞALLAH BU SEFER KAVUŞACAKSIN YAVRUNA.. BENCE DE AİLELER DIŞINDAKİLERE SÖYLEME ŞİMDİLİK

Kızlar aklıma gelmişken söyleyeyim. önümüzdeki 4 gün pek sıklıkla giremeyeceğim. Yatılı misafirliğe gidecez Şehir dışına o yüzden fırsat buldukça girmeye çalışacağım. Çarşamba günü burdayım.

KIZLAR AZ ÖNCE BEYAZ ÇAY İÇTİM , TADI YEŞİL ÇAYIN AYNISI TAVSİYE EDERİMM

Beyaz çayı da yeşil çay gibi aktarlardan mı alacaz ya da belli bir markası var mı

aslında aktardan alıp demlersen dha güzel oluyor. ama demlerken dikkat etmek lazım. bazen yalan yanlıs bitki cayı demliyor kafeler sinir oluyorum! :D

kızlar aslında beyaz cay yesil cayın işlenmemiş hali. yani işlem gördükce söyle oluyorlar

beyaz cay-yesil cay- siyah cay

kızlar diyetisyen merve atalay'ın bir yazısını daha paylasıyorm. okumanızı tavsiye ederim. uzun demeyin okuyun. artık tavsiyelerimi uzmanlarla destekleyecegim :D yakında akademik makaleler fln paylaşırsam sasmayın :D:D:D:D :KK73:aslında ben zayıflamaya calısmıyorum aslında ben diyetisyenim :KK42:

hatta herkes benim gibi parantez içinde yazarsa yapıp yapmadıgını süper olur diye düşünüyorum. böylece daha cok kilo veren düzenli veren arkadasların da sırrını ögrenmiş oluruz :KK66:

30 adımda nasıl zayıflayabileceğinizi bu hafta sizlerle paylaşıyorum.

• 2- Her gün 3 litre su için. (2'den 3 'e cıkılacak)
    • 3- Uyanır uyanmaz yarım litre, yarım limonlu ılık su için. (arada unutulmazsa yapılıyor)
    • 4- Akşam yemeğini en geç 18:30’da tüketin. (işte bu mümkün değil, en erken 19 da yiyebiliyorum. iş güc ve trafik sagolsun)
    • 5- En son ara öğünü en geç saat 30:30’da yapın (demekki neymiş aksam yemekten sonra ara ögün yokmuuus - 20.00'da küçük bir ara ögüne izin var bknz : 20. madde)
    • 6- Salatalarınıza yağ, mısır, nar ekşisi eklemeyin. (nar eksisi kötü oldu be! )
    • 7- Beyaz ekmekten uzak durun (hep bugday, tam bugday!)
    • 8- 3 kupa yeşil çay tüketin (2 idi, 3 e cıkılacak)
    • 9- Asansör kullanmayın (asansör yook!)
    • 10- Sebze yemeklerini az yağ ile pişirin (her zaman böyle zaten :KK66:)
    • 11- Kızartmayı hayatınızdan çıkarın (hiç beceremem hep yanar :KK66: )
    • 12- Her gün 2 kase yoğurt tüketin (son 1 haftadır yapıldı :KK66: )
    • 13- Her gün tatlı tüketmeyin (haftada 1 ödül olsun)
    • 14- Yemeklerin yanında içecek içmeyin (kalorisiz de olsa) (never,ever, eveeer!)

• 15- Günlük 3 porsiyondan fazla meyve tüketmeyin ( aha bana dedi bunu!)
  • 16- Kahvaltınız 09:00’a kadar bitmiş olsun (oleey :KK66: )
  • 17- İkindi ara öğününü asla atlamayın (özellikle pms döneminde tatlı krizlerini yeme krizlerini engelliyormus)
  • 18- Aşırı açlık durumunda 3 hurmadan fazlasını yemeyin (hurmayı da severim ama pek kalorili)
  • 19- Himalaya ya da kaya tuzunu kullanmayı tercih edin (her zamaaaann)
  • 20- Baharat kullanın (ev baharatcı dükkanı gibi)
  • 21- Çay ve kahvenizi sade için (her zamaaan)
  • 22- Tatlandırıcıdan uzak durun ( o ney ? )
  • 23- Paketlenmiş gıdalardan uzak durun ( bu da ney :63:)
  • 24- Stresi en aza indirin (Stres yağ depolamanıza neden olur) (işler tam zamanında yapılmalı, gereksiz insanlar umursanmamalı. strese girenleri takım arkadasları rahatlatmalııı :oops: )
  • 25- Gece uyuyun, gündüz hareket edin! Uyumanız gereken süre 6-8 saat arasıdır. Azı da fazlası da zararlıdır. Ayrıca bu sürenin hangi saatler olduğu da çok önemlidir (23:00’da yatakta olmalısınız ki gece kilo vermenizi sağlayan hormonlarınız çalışsın) ( gece laklak etmek yok yatış saati 11 sabah da erkenden kalkılıp 9 olmadan kahvaltıyaaaaa! )
  • 26- Ayaktayken hiçbir şey yemeyin (zaten yemem)
  • 27- Yemek yerken başka işlerle meşgul olmayın (öglenleri kkya bakıyordum, yemegime odaklanmalıyım.)
  • 28- Ağzınızdaki lokma bitmeden çatalınıza diğer lokmayı almayın (tıkıştırmayın kızlar her bişeyi hemen agzınızaaa:D )
  • 29- Bağımlısı olduğunuz yiyeceğe bir sınır getirin. Örneğin cipsi çok seviyorsanız başlangıçta haftada 2 kez 2 avuç gibi küçük kısıtlamalarla yavaş yavaş azaltın. (cips yok cips yok bu yöntemle cekirdegi bıraktım ben. tabi arada kendime ödül olarak izin veriyorum. :KK66: )
  • 30- Aç uyuyun! Asla çok tok uyumamalısınız. Bu sizi şişmanlatmanın yanı sıra yaşlandırır. Son küçük öğünü 20:00’da yaptıktan sonra bol bol su içip yatağınıza hafif aç şekilde geçin. (bu hafta ac uyudum ve tartıda ödülümü aldım :KK66:
en dip not : kızlar eger güzel geri bildirimler almazsam bir daha böyle seyleri kendime saklarım bastan diyeyim :63: (ben pmsdeyim kızlar iyi davranın bana bu hafta :KK42: ) su maili yazmak için ögle vaktimi bilgisayarda gecirdim yahu!
Yazı harika :KK9:ama ben ençok parantez içindeki lere bayıldım 24 maddeye hala gülüyorum çok hoşuma gitti:KK48:

ispanyol ispanyol kahvenin kreması kac kalori ? süt olmuyor mu illa kremamı ? sen kahve insanısın bence ;) bir de sabahları daha erken kalkıp( kacta kalkıyorsun bilmiyorum ama saatlerini belki biraz erkene cekebilirsen) 9-9.30 arası kahvaltı yapsan da olabilir. ben bir ara diyetisyene gitmiştim. 9.30 a kadar izin veriyordu

kızlar bişey paylaşmak istiyorum.. çoğumuz yemeğin yanında yoğurt ve ayran tüketiyoruz.. ancak yediğimiz yemekte et varsa eğer , süt ve süt ürünleri etteki demiri almamızı engelliyor..süt ürünlerinin içerdiği kalsiyum demiri bağlıyor ve emilimi azaltıyor..
benim kan seviyem yani hemoglobinim genelde 11 seviyesindedir, gebelikte ve doğumda iyice düştü..doğumdan sonra süt ürünleri ile et ürünlerini ayrı yemeye başladım.. mesela köfte yerken artık ayran içmiyorum, salata ve su yeterli oluyor..en son hemoglobin 13.5 geldi,
zaten az yiyoruz bari yediklerimizden maksimum fayda görelim değil mi
çok yararlı bi bilgi benm için canm teşekkür ederim hamiş hamiş demirden olmayayım zaten çok düşük bi de onu bebişle paylaşıcam :)

Back
X