Cuma Zayıflama Yarışması 1. Takım

kizlAR Oylama icin herkes adini yazip karsinia oyunu bildirsin lütfen

milhakem :evet
sprirochet:hayir
mumu:evet
nurkelebek:evet
mutedeyyin:evet

herkese merhaba bugun bütün gün dışarıdaydım ve spor yapabildim ne de diyetime dikkat ettim misafirliğe gidicem diye kahvaltı yapmadım gittiğim yerde mantı yedim bir tabak ama öyle tepeleme değildi.sonrada ince dilim kek.şekersiz çay falan.bugunu yaşanmamış sayıyorum

benimde söz hakkım varsa

mutedeyyin:evet[/QUOTE]
missdance : evet

Iyi geceler kizlar giremedim bugun buraya turkiyeden misafirlerimiz geldi yogun gecti gunum. Sali gunune kadar cok fazla giremicem sanirim. bu saattede kimse olmuyor haliyle burda. Kusura bakmayin lutfen.

mutedeyyin:evet
missdance : evet
Sapphiree: hayir

Ne diyecek borek yedim, kek yedim, spor yapmadim...(saglik problemi yoksa) ben genelde basari oykuleriyle motive olurum negatif seylerle olmuyorum o yuzden oyum hayir mumucum.

güzelim kalorisepeti.com diye bir site var belki biliyorsundur. oraya gir çok yesen bile kaçırsan bile kalorilerini hesapla günü kaçamaklı geçirdin tamam ama toplamda kaç kaloridesin belki sporla filan dengelemişsindir. yada sonraki günle dengelersin... bugün kahvaltıdaki sigara böreklerine uzaktan bakabildim. sonra getirdim 1 tane kalorisepetinden baktım 180 kalori yuhhh yani bu benim öğleye bir porsiyon yemeğim nerdeyse odadaki çöpü bırak dışardaki çöpe attım pek bi heveslendiydim ama bunu ödüllendirmeye sayacağım 80 in altına düşersem kendime fırında lor peynirli sigara börekleri yapacağım

bende her seferinde günaydın demeden atlıyorum cevaplamaya :)))

günaydın güzeller...

bugün kalktığımda jillian etkisini göstermişti ohhh karın kaslarımın hepsi burdayızzz der gibi acıyor :) birde alt bacak kaslarım (sadece sağ ayak :S) neyse bende hemen indim merdivenlerimi bahçede bir yürüyüş yaptım. sonra kamelyada esneme hareketleri sonra koşa koşa merdivenlerimi bir çıktım bir indim tekrar çıktım sabah sabah kimsecikler yokkene spormu diyetmi yoksa kaplıcamı bilmem ama karnım dümdüz içime her zaman çekemiyorumda kaslarım ağrıyor ama çekince ilk kez düzleşmiyor içeri doğru duruyor oleyyyy :)

1 kg vermek için kaç saat yürümek gerekir
Yürüyerek kilo vermek sanıldığı kadar kolay bir şey değil. İnsanların ortalama bir tempo ile yürüyerek saatte 400 kalori verdiğini farz edersek 2 saatte 800 kalori, 4 saatte 1600 kalori 18 saatte ise 7200 kalori harcayacağı ortaya çıkmaktadır. Oysa bir kg vücuttaki yağ kütlesini eritmek için gerekli olan kalori miktarı da 7200 kaloridir. Dİğer bir deyişle 1 kilo zayıflamak için 18 saat yürüyüş yapmak gerekiyor. Tabi bunda yürüyüşün metabolizmayı hızlandırıcı etkisinin tüm güne yayılarak ortalama 200 kalori de fazladan enerji harcatmasını hesap etmiyoruz. Yani onu da hesaba katsak ortalama 12 saat yürümek gerektiği ortaya çıkıyor. Günde 1 saat yürüyüş yapan birisinin ayda 3 kilo zayıflama kilo verme olanağına kavuştuğu buradan ortaya çıkıyor.

Yürüyüşle zayıflama ve kilo vermenin faydaları

Yürümenin yürüyüş yapmanın veya Yürüyüşün faydaları ile hayatınıza birkaç yıl daha eklemek ister misiniz? Bunu düzenli olarak yapacağınız bir yürüyüş programı ile gerçekleştirebileceğinizi biliyor muydunuz? Basit ve güvenli olan ve sizi kolayca zayıflatacak yormayacak olan bu egzersizden öğreneceğiniz çok şey var!

Yürüyüş yapmak, yapabileceğiniz en basit ve en güvenli egzersiz çeşididir. Bu spor sizin kemiklerinizi güçlendirmenize, kilonuzu, kalp ve akciğer sağlığınızı kontrol altına almanıza yardımcı olacaktır. Araştırmalar haftada yaklaşık 20-25 kilometre yürüyen insanların yürüyüş yapmayan insanlara göre daha uzun yaşadıklarını kanıtlamıştır. Bunun yanında etkili bir zayıflama ve kilo kontrolü için yürüyüş yapmak gerçekten vücut için ihtiyacında ötesindedir.

Yürüyüşle İlgili Bazı Can Alıcı Bilgiler:

.. Yapacağınız yürüyüşünüzün her dakikası hayatınıza ortalama 1.5-2 dakika ekler. Buda sizin bir taşla iki kuş vurabileceğiniz anlamına gelir.

.. Her gün 20 dakika fazla yürüyüş yapmak yılda 7 kilo vermenizi sağlar.

.. Sadece 1 paket jelibon şekerini eritmeniz için bir futbol sahası kadar alanı yürümeniz gerekir. Bir dahaki sefere elinizi bir şeker tabağına daldırmadan önce bunu hatırlamalısınız. Çünkü etkili kilo vermek ve zayıflamak için yürüyüşün yanında yediklerinizi ve kalori kontrolünü de sağlamalısınız.

.. Günlük uzun, ritmik yürüyüşler yapmak kilo vermenin en iyi yoludur. (40 dakikalık yürüyüşünüzde maksimum kalp hızınızın %60 ile %65 değerleri arasında olduğu durumlarda.)

.. Kısa, hızlı yürüyüşler yapmak ise kalp ve akciğer sağlığınızı kontrol etmeniz için en iyi yoldur. ( 20-25 dakikalık yürüyüşünüzde kalp hızınızın %75 ile %85 arasında olduğu durumlarda.)

Yürüyüş Yapmanın Yararları

. Kalp ve akciğerlerin çalışma verimi arttırır.

. Fazla yağların yakılmasına yardımcı olur.

. Dinlenirken bile kilo vermeyi sağlayacak şekilde metabolizma hızınızı arttırır.

. Yeme isteğinin (İştahın) kontrol edilmesine yardımcı olur.

. Enerji verir.

. Stresten uzaklaşmaya yardımcı olur.

. Yaşlanmayı geciktirir.

. Kandaki kolesterol seviyesini azaltır.

. Yüksek tansiyonu düşürür.

. Şeker hastalığını kontrol etmeye ve önlemeye yardımcı olur.

. Göğüs, Prostat ve mide-barsak gibi bazı kanser türlerine karşı riski azaltır.

. Kalp krizi ve Felç gibi rahatsızlıklar için yardımcı rehabilitasyonu sağlar.

. Bağırsakların çalışmasını düzenler.

. Uyku düzenine yardımcı olur.

. Bacak ve kalça bölgesindeki kasların güçlenmesine yardımcı olur.

. Kemik güçlenmesini sağladığı gibi yaşlı kadınların kaderi gibi gözüken kemik erimesi riskini azaltır.

. Hareketsizliğe ya da kireçlenmeye bağlı olarak ortaya çıkan eklem sertliğini azaltır.

. Kronik sırt (bel) ağrılarını azaltır.

. Vücudun esnekliğini arttırır.

. Vücudun hareket etme yeteneğini arttırır.

. Dolaşımın artmasına yardımcı olduğu için artan dolaşımla birlikte daha sağlıklı bir cilt sağlar.

.Kilo almayı engeller ve etkili bir kilo verme zayıflama yöntemidir.

. Hafızayı ve zihinsel uyanıklığı arttırır.

. Zihnin yaratıcılığını ve problem çözmeye yeteneğini arttırır.

. Kişisel ruh sağlığının (Moral) düzelmesine yardımcı olur.

. Depresyonu önlemeye yardımcı olur.

. Kişisel özgüveni arttırır.

. Cinsel gücü arttırır.

. Diyet ve Rejim formüllerinizin hedefe ulaşmasında ve etkili kilo kaybı yaşanmasında etkilidir.

. Alkol, kafein, nikotin gibi bağımlılık yapan maddelere karşı kişisel kontrole yardımcı olur.

Eklemelere, diz ve bilek kemikleri de dâhil olmak üzere kalça kemiklerine, daha az baskı yapacağı için yürüyüş yapmak daha çok tercih edilen bir egzersiz ve spor yöntemidir. Isınma egzersizlerinizi yapmadan önce vücudunuzun her yürüyüş sonrasında daha gevşeyeceğini ve rahatlayacağını düşünün kaslarınız bunu sevecektir!

Yürümek zayıflatırmı

Yürümek ve yürüyüş yapmak elbette zayıflatır. Ancak bunun için günün belirli bir saatinde düzenli olarak yürüyüş yapmanızı öneriyorum.

Yürümek kaç kalori yaktırır

Yürümek ile kalori yakmak arasında ilişki, yürünen mesafe vede yürüme temposi ile yakından ilişkilidir. Ortalama olarak 5 km hızla yapılan tempolu bir yürüyüş ile saate 400-500 kalori yağ yakabilirsiniz. Bu tempoyu her gün sürdürürseniz 1 ayda 2 – 3 kilo zayıflama sağlarsınız.

ALINTIDİR

Günaydın arkadaslar
Adım elif sanırım haftaya takımınızın bir üyesi olacağım
İnsaallah birbirimizden çok fayda görürüz
Bol kilo vermeleeeerrrrr

Günaydın arkadaslar
Bol kilo vermeleeeerrrrr

günaydın güzelim,

takım kaptanımız mumu belkide biliyorsundur... ben eda :) inşallah hepimizde veririz ay gitmedi bir türlü bu kilolar

günaydın eda...
Günaydın arkadaslar
Bol kilo vermeleeeerrrrr

hoşgeldin elif... ya takıma gelde, sen 13. takımdan diskalifiye degilmisinm?
yada ayrılmısmıydın ordan :44:

tam hatırlayamadım şimdi

gelirsen memnun olurum

g ü n a y d ı n k ı z l a r

hayırlı haftasonları diliyorum hepinize...

Son düzenleme:
burda tam gün geçireceğim ilk pazarım :)) yaşasın tatil... ben 1-2 saat yokum hazır alışmışken hemen jillian yapılıp sıcak suya atlayalım sonra terle terle terleeee anca gelirim herhalde........ hadi yaaa kalkın hepinizde spor yapınnnnnn

günaydın eda...

hoşgeldin elif... ya takıma gelde, sen 13. takımdan diskalifiye degilmisinm?
yada ayrılmısmıydın ordan :44:

tam hatırlayamadım şimdi

gelirsen memnun olurum

Merhaba mutedeyyin diskalife değil canım ben kendi istegim ile ayrıldım
Sanırım sende yeni başladın
13. takım ne oldu? Yer mı yokmuş?

günaydın güzelim,

takım kaptanımız mumu belkide biliyorsundur... ben eda :) inşallah hepimizde veririz ay gitmedi bir türlü bu kilolar

Hoşbulduk edaaaa
Evet mumu ile mesajlastik canım
Beni davet etti bende atladım
Kalorisepetini sen mı önermiştin süper yaaa kaloriyi hesapladim sahurda
582 kalori almisim

Eklentiler

• $image.webp
    42,6 KB · Görüntüleme: 39
Hoşbulduk edaaaa
Evet mumu ile mesajlastik canım
Beni davet etti bende atladım
Kalorisepetini sen mı önermiştin süper yaaa kaloriyi hesapladim sahurda
582 kalori almisim
hoşgeldinn =)

sahurr demişsin oruç mu tutuyorsun Allah kabul etsin..
Bir dilim ekmekle acıkmayacak mısın gün içinde ben olsam zeytinyağından vazgeçer iki dilim ekmek daha eklerdm =)

Herkeslere günaydııınnn

öğrenciliğin diz boyu olduğu bir sabahtan bildiriyorum sabah kahvaltısında salçalı makarna yedim

yanına biraz peynir az yoğurt..

gribim hafifliyor gibi kendimi iyi hissedersem yürüyüşe çıkarım makarnanın acısını çıkartmak için :)

hoşgeldinn =)

sahurr demişsin oruç mu tutuyorsun Allah kabul etsin..
Bir dilim ekmekle acıkmayacak mısın gün içinde ben olsam zeytinyağından vazgeçer iki dilim ekmek daha eklerdm =)

Hoşbuldummm

Evet borçlarımı tutuyorum iyi de oluyor ben orucu oruç ağzımı tutuyor
Ya evet bende yeni kalori hesabı yapıyorum bu kadar kalorisi olduğunu bilseydim yağ eklemezdim salatama
Bundan sonra öyle yapacagım ins

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…