Ben yorumumu konu sahibiyle paylaştım arkadaşım. 4 yaşında olmadığım için siz haklısınız veya ben haklıyım kavgası yapamayacağım şu an. Kaldı ki size haksızsınız demedim. Rica edeceğim benim başka üyelerle yaptığım fikir paylaşımları üzerine soru sorup da verdğim cevapları “ama bunlar konu sahibinin çocuğu için geçerli değil” demeyin.darkmore okudunuz mu yarı özelde bile sadece harfler verilmiş. Yani benim dediğim doğru… Okuma harfleri birbirine çatma farklı bir şey. Sizin arkadaşlarınız çalıştırmıştır bu hanımefendi çalıştırmamış.ilkokul öğretmeni okuma yazma bilen merve ile buseye göre düzenlemez müfredatını. Ben de çalıştırmadım şahsen çünkü okuma yazma öğretmek anaokulu öğretmeninin işi değil. Her neyse… konuya gelecek olursak bence motivasyona ihtiyacı var çocuğunuzun. Çalışmasını bitirince beraber yapabileceğiniz etkinlikler sunun. Milkshake yapmak, markete gitmek, paten kaymak artık nelerden keyif alıyorsa böyle şeyler bulun. Ben de ilkokuldayken ödev yapmayı sevmezdim ama sonra ödevlerime başladıktan sonra sınıfın en çalışkanı oldum şeklinde kendinizi anlatın, sevdiği bir kuzeni veya komşu varsa onun başına gelmiş gibi hikayeleştirin…
Evet 3.5 yaşında olunca işteBen yorumumu konu sahibiyle paylaştım arkadaşım. 4 yaşında olmadığım için siz haklısınız veya ben haklıyım kavgası yapamayacağım şu an. Kaldı ki size haksızsınız demedim. Rica edeceğim benim başka üyelerle yaptığım fikir paylaşımları üzerine soru sorup da verdğim cevapları “ama bunlar konu sahibinin çocuğu için geçerli değil” demeyin.
Ben size dünya gerçeklerinden bahsediyorum dediğimi hatırlamıyorum. Belirli bir saygı çerçevesinde yazışıyorum üyelerle. Seviyemizi ve saygımızı koruyalım mümkünse.Evet 3.5 yaşında olunca iştesizin çevrenizdeki üç beş kişinin durumunu dünya gerçeğiymiş gibi okuyacak değilim o yüzden de bir şey demem zaten gerek yok
Sen beni anladınBizim öğretmen de veriyor bir sayfa çizgi çalışması gibi bir ödev.
Ben şikayetçi değilim.
Oturup saatlerce yapacağımız bir şey olsa benim de canım sıkılırdı ama 10-15 dk yeterli oluyor.
darkmore balım sen bu forumda çocuğunuzun ilkokul birinci sınıfını ertelemeyin dersen, çocuklar eskisi gibi değil dersen linç yersin. Sebebini bilmiyorum ama forumda öyle
Sen beni anladınHayır bir de laf yiyoruz durduk yere. Herkesle aynı fikirde olmak zorundaymışız gibi
Nası yaparsın böyle bişeyyyBen 68 aylık kızımı birinci sınıfa başlattığım için söz hakkım zaten yok
darkmore balım sen bu forumda çocuğunuzun ilkokul birinci sınıfını ertelemeyin dersen, çocuklar eskisi gibi değil dersen linç yersin. Sebebini bilmiyorum ama forumda öyle
Benim bulunduğum okulda her gelen 1. Sınıflar bir önceki yıla göre daha kötü. Ciddi manada algıda ve dikkat seviyelerinde bir çöküş var.
Uyum haftası geçen haftaydı bu hafta derslere başlıyorlar 1. Sınıflar demek istemiştimAma adı ğstünde uyum haftası zaten arkadaşlara ve öğretmene alışma haftası oluyor,hemen ders ödev olmamalı. Benim oğlan ikiye başladı,sadece kitap okumaları istenmiş. Bence doğrusu bu. Kaçıncı sınıf olursa olsun hemen sayfa sayfa çizgi çizmekten kim olsa nefret eder
Benim çocuklarımın öğretmenlerinde gördüğüm ciddiyetle ödeve geçmiyorlar gayet eğlendirici ve oyunla destekliyorlar herkes böyle olmayabilir ben kendi penceremden gördüklerimi anlatıyorum ve evet şu konuda size katılıyorum tüm gün okuldalar zaten eve ödevi neden verilirMalzeme teslimatı yeni bitiyor.
İlk hafta öyle geçiyor ever ve birden yazdan kışa geçmeyen, arada sonbaharı varken mevsimin, zart diye laylaylomun kesilip ödeve ciddiyete geçilmesi ne kadar doğru?
Hayır bir de çok merak ediyorum, onca saat okulda ne yapılıyor da eve ödev illa geliyor?
Büyük çocukta vallahi anlarım, detay öğrenir bilgi pekişir vs.
Lakin günümüzde daha dün okula başlayıp eline kalem almamış çocuk yok, yoktur.
Varsa ona yönelik elbette alıştırma yapılır ama anasınıfında artık harfler yazılıp tanıtılıyor zaten.
Eksiği olanın, geride olanın ailesiyle özel konuşulup, desteklenmesi gerektiği, pratik için çokça alıştırma yapması gerektiği izah edilir.
Vallahi sıkıldı çocuklar senelerdir çiz çiz çiz çiz.
Onlar, hikayeleştirerek, oyun haline getirerek yeni bir şey gibi öğrenmek istiyorlar.
bunu da mı ticarete dökmüşler .Eki Görüntüle 3129536 bir arkadaşım çocuğuna bundan aldı sağ ya da sol hangi elini kullanıyorsa baya işe yaradığını söyledi elini ağrıtmıyormuş isterseniz bir bakın
Evet valla dökmüşler sağ sol hangi elini kullanıyorsa ona göre kalem ama yorumları falan da iyi bayabunu da mı ticarete dökmüşler .
Hocam makul ödev ne kadar olur? Benim oğlan mı yapmak istemiyor, ödev mi fazla? Orda emin olamıyorum ama akşam ödevin yanına resim çizmiş okul bi de kalp kalbe de çarpı atmış. Okulu sevmiyorum demekmiş. Yani ödev yüzünden okula negatif bir anlam yüklesin de istemiyorum. Öğretmenine zorlandığımızı söyledim. Böyle böyle alışacak normal dedi.Valla ben ödev veriyorum arkadaşlar. Okul sadece çocuğun mutlu olup şarkılarla dans edeceği bir yer değil. Sıkılsa da dinlemeyi, yorulsa da devam etmeyi öğrendiği ve sorumluluk kazandığı bir yer aynı zamanda. Tabi makul sınırlarda ödevden bahsediyorum.