- 26 Eylül 2010
- 17.474
- 32.639
Çocukların çoğu ödev yapmak istemez zaten ama sizinki cidden fazlaymış.Hocam makul ödev ne kadar olur? Benim oğlan mı yapmak istemiyor, ödev mi fazla? Orda emin olamıyorum ama akşam ödevin yanına resim çizmiş okul bi de kalp kalbe de çarpı atmış. Okulu sevmiyorum demekmiş. Yani ödev yüzünden okula negatif bir anlam yüklesin de istemiyorum. Öğretmenine zorlandığımızı söyledim. Böyle böyle alışacak normal dedi.
Haftasonu 2 tam sayfa yazı çalışması. 1 sayfa 2 rakamı. Morpa kampüsten 2 konu. 2 şiir dikte
Çalışması. Biten yazı defterinde yarım kalan yer varsa tamamlayın dedi. Ordan bir sayfa boyama. 6 satır da harf hece kelime cümle yazımı. Şu an yazarken çektiklerimi hatırlayıp ben yoruldum. Özel okulda bu arada. Etütte ödev yapmıyorlar ekstra yazı yazıyolar bir saat. Orda tamamlanamadığını da eve ödev olarak getiriyor. Mesela iki rakamı 2 sayfaydı birini etütte bitirmiş ikinci sayfa mecbur eve geldi.
Ben set kullanmıyorken hafta sonu arkalı önlü bir sayfa fotokopiden ödev verirdim. Bu sayfada dikte, tekrar, okuma karışık olurdu. Sınıfta ikişer satır yazardık,doğru yapana daha fazla yazdırmazdım. Yapamayanlarla tekrar yapardık daha çok.