• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1.sınıf Öğretmen seçimi..

Ben de öğretmenim ve diyorum ki keşke bize de veli seçme hakkı verseler.bizde iyi veli arayışındayız.kızım 1.sınıfa başlayacak.kurada ne çıkarsa ki kendi okulumda istesem istediğim meslektaşıma verebilirim.Ne gereği var?Ah şu veliler öğretmenlerine güvenmeyi denese ve kendi üzerine düşeni yapsa öğrencide de kapasite varsa başarı zaten geliyor.iyi yetiştirilmiş bir çocuk emin olun sınıf ortamında kurallara uymakta sıkıntı yaşamıyor.Olmadı sene başında katalog yayınlasınlar seç beğen al.Öğretmenlere bu şekilde yaķlaşıldıgı sürece bu ülkede eğitim kalitesi artmaz
Yapmayın lütfen..tam olarak konuyu anlamadan yorum yapıyorsunuz..
Benim kızım çok hareketli çok konuşan bazen kurallara uymayan bi yapıya sahip.
Disiplini ve kurallara uymasını sağlayacağı öğretmen istemek mi, diğer öğretmenleri kötü ve güvensiz yapıyor.
Ben bu şekilde mi ifade ettim...pes diyorum size!

Aslinda ayni seylerden bahsediyoruz on yargili degilim
konumu gece yazdığım için tam olarak ifade edememiş olabilirim..
Sizin bahsettiğiniz türden aileler de var.olacaktır da..
İnanın düşündünüz gibi biri değilim.
Sadece kızımın akademik başarısı değil. sınıfta uyumlu olması ve minimum sorun yaşaması önemli benim için.

Benim kızımda bu sene ilkokula başlayacak.
Çok hareketli,aktif,çok konuşan bir çocuk,yeni kardeşi oldu zaten çarşı pazar karıştı evde,okulu şansa bıraktım. Özel okula kayıt yaptırdım ,öğretmen konusunu irdelemiyorum. Bilemem ki hangi öğretmen daha iyi gelecek kızıma,hangisini sevecek? Emin olamam ki. Sizinde emin olabileceğinizi sanmıyorum. Tek dileğim,çocukları ve işini seven,empati kurabilen,eğitim konusunda işinin hakkını verebilen birine denk gelmek. Zaten bu tarz biriyle muhakkak frekans tutturulur diye düşünüyorum.
Siz zaten özel okula vermişsiniz..umarım sizde bizde dediğiniz gibi bi öğretmene denk geliriz.

Yok gayet iyi okudum anladım.siz kurallara uymakta zorluk çeken hareketli çocuğunuza öğretmen arıyorsunuz.En iyisi siz hani araba almadan test sürüşü yapıyorlar ya onun gibi uyum haftası sınıfları dolaşın hangi öğretmeni beğenirsiniz hangisinde çocuğunuz kurala uyarsa ona verin.Egitim ailede başlar.Sorununuzun çözümü öğretmenin ders içinde ki sınıf yönetimi değil sizin çocucugunuzun kurallara uymaması.Öğretmenin sert olması ya da yumuşak olması çocuğunuzun kurallara uymadığını değiştirmez.önce siz bu soruna çözüm bulun.Aksi takdirde yumuşak bir öğretmense öğretmen yıpranacak sizin çocuğunuzun sınıfta uyum sağlaması için,sert bir öğretmense büyük ihtimalle çocuğunuza ağır gelecek

Canim ben ozel okula yazdirdim, 1 Eylulde kura ile belirlenecek ogretmeni.
Bu arada ogretmen secimi cok elestirilmis ama ben özellikle ideolojik olarak cocugumu zehirleyebilecek bir ogretmene denk gelmesini riskini goze alamaz, o yuzden ogretmen secmek isterdim, hele de burdaki bazi ogretmen modellerini gordukten sonra...
Bende çok düşündüm özel okula verip vermemeyi.fakat bi devleti denemek istedim.açıkçası.
duruma göre bakacağız artık.
Herkesin öğretmen beklentisi farklıdır tabi.

Çocuklarınızı rahat bırakın. Bırakın sorunlarla kendileri baş etmeyi öğrensinler. Her şey onlara bir tecrübedir. Ya bu veliler niye her şeyin içinde bu kadar ya? Okullarda öğretmenden çok veli var.
Bi rahat durun bırakın.
Annem babam bizi okula götür getirirdi sadece. Ödev yaptın mı? Hadi ödev yap bilmem ne hiç öyle şeyler duymadım ben. Bi de öğretmen mi seçilecek :)

Bizim zamanımızda annemiz götürürdü okula kime denk gelirse o sınıfa giderdik.

Ben hiç hatırlamıyorum öğretmenim için annemin endiselendigini filan.

Şimdiki veliler hamburger menü seçer gibi öğretmen seçiyor.genc olsun,hareketli olsun,yasli olsun,dominant olsun...hatta bazıları yeni evli istemiyor çocuk doğurur izne ayrılır diye :)

Ya bu kadar dert etmeyin emin olun çocuklar alışıyor öğretmenine.

Bu arada iyi ki lisede öğretmenim....
Bir eğitimci olarak dedim ki; öğretmen öğretmendir. Ben çocuğumla ilgilendikten sonra.

Sonra...tuttum oğlumun elinden geçen yıl. Müdürün verdiği sınıfa kayıt ettirip götürdüm sınıfına. Noldu biliyor musunuz? Ağlayarak çıktım okuldan, bir daha gitmedim ve çocuğumu biraz da araştırarak başka bir okulda başka bir öğretmene verdim.
Niçin mi ağlayarak çıktım?
Sevgili sınıf öğretmeni arkadaşımız istemiyormuş başka öğrenci. Tüm öğretmenler 40la mevcudu tamamlamışken hanımefendi 26 dan fazla öğrenci alamazmış. Uğraşamazmış çocuğumla. Aynen böyle dedi..
Evet şikayet ettik müdürüne. çok da bir şey olmadı. Sadece okul müdürü bizden özür diledi ve meb e şikayet etmememiz için yalvardı tabi.. Ama böyle durumlar söz konusu iken öylesine bir okula ve şansa bırakmamalıyız tabii ki çocuklarımızı. Geleceğimizi..

Çocuklarınızı rahat bırakın. Bırakın sorunlarla kendileri baş etmeyi öğrensinler. Her şey onlara bir tecrübedir. Ya bu veliler niye her şeyin içinde bu kadar ya? Okullarda öğretmenden çok veli var.
Bi rahat durun bırakın.
Annem babam bizi okula götür getirirdi sadece. Ödev yaptın mı? Hadi ödev yap bilmem ne hiç öyle şeyler duymadım ben. Bi de öğretmen mi seçilecek :)
Herşeyin içinde olduğumu nereden biliyorsunuz?
Amacım zaten herşeyin içinde olmamak ve öğretmenden şikayet almamak için çabalıyorum.

Herşeyin içinde olduğumu nereden biliyorsunuz?
Amacım zaten herşeyin içinde olmamak ve öğretmenden şikayet almamak için çabalıyorum.
Şikayet de alabilirsiniz ama bunu çocuğunuza nasıl yansıtacağınızdır önemli olan. Her şey dört dörtlük olamaz hiçbir zaman. Bana öğretmen seçimi mantıksız geliyor. Eğer döven bir öğretmen varsa ortada gerekli şeyler yapılmalı zaten ama onun dışında öğretmen seçimi diğer öğretmenlerin de agresif olmasına neden olur diye düşünüyorum.

Bende çok düşündüm özel okula verip vermemeyi.fakat bi devleti denemek istedim.açıkçası.
duruma göre bakacağız artık.
Herkesin öğretmen beklentisi farklıdır tabi.

İnsanlar hasta olduklarinda gidecekleri doktoru, evini yaptirirken mimari, hatta su tesisatcisini bile gunlerce arastirip secerken, cocugumuzu 4 yil emanet edecegimiz insani neden secemeyelim ki?
Sanki butun ogretmenler tornadan cikmis gibi 4 4 luk de biz begenmiyoruz.
Valla cok basit bir dudak dolgusu yaptiracagim, gunlerdir hangi doktor kac yil deneyimli, onceden nasıl isler yapmis, hangi okulu bitirmis, uzmanlığını nerde yapmis diye araştırıyorum, ki onun olasi bir hatasinin geri dönüşu var, ama yanlis birogretmenin olasi bir hatasi cocugumun hayatini mahvedecek... Neden sansa birakalim ki?

Şikayet de alabilirsiniz ama bunu çocuğunuza nasıl yansıtacağınızdır önemli olan. Her şey dört dörtlük olamaz hiçbir zaman. Bana öğretmen seçimi mantıksız geliyor. Eğer döven bir öğretmen varsa ortada gerekli şeyler yapılmalı zaten ama onun dışında öğretmen seçimi diğer öğretmenlerin de agresif olmasına neden olur diye düşünüyorum.

büyüt de gel diyorum sadece sana:KK70:
bu ülkede derste dersi çocuğun birine anlattırıp küçük el aynasına bakarak bıyığını tarayan öğretmen var. ha dövmüyor ama:)

büyüt de gel diyorum sadece sana:KK70:
bu ülkede derste dersi çocuğun birine anlattırıp küçük el aynasına bakarak bıyığını tarayan öğretmen var. ha dövmüyor ama:)
derste tırnağını keseni duymuştum öğrencılerımden dumur olmuştum ta adamdan tiksinmiştim aynı öğretmenler odasındaydık teneffüslerde.

Kime verirseniz verin mesleğini aşkla yapan biri olsun zira bende öğretmenim anlayamıyorum bazı insanları insan çocuk sevmez neden öğretmen olur gürültüye katlanamaz neden öğretmen olur konu sahibi iyi araştırın çünkü çocuklar öğretmenin kopyası oluyorlar size düşen çocuğunuzla oturup konuşmak yapma etme yani siz öğretin yapmaz demeyin

nedir bu daha 1. sınıftan hatta anaokulundan özel okul merakı anlamıyorum ben.en ykındaki okul en iyisidir bence çocuk için aile de eğitimlıyse pekala destek verebılır eğitimine çocuğun.Guvenlik temızlık iyi olabilir ama eğitimde çoğu ozel okul sınıfta kalır.özel ılkokul çocuğa meslekte sağlamıyor içinde yoksa çocuğun.benim fikrim eger ki zengin değilsek kısarak özel okula çocuk göndermemek.o parayı bırıktıyorum mesela ben her ya bir hesapta ılerde kazanamazsa burssuz özel tıp yurtdışında unıversite vs.için daha mantıklı geliyor bu.zorunluluk yoksa saçma özel okul orta gelirliye ya da dar gelırlıye

İnsanlar hasta olduklarinda gidecekleri doktoru, evini yaptirirken mimari, hatta su tesisatcisini bile gunlerce arastirip secerken, cocugumuzu 4 yil emanet edecegimiz insani neden secemeyelim ki?
Sanki butun ogretmenler tornadan cikmis gibi 4 4 luk de biz begenmiyoruz.
Valla cok basit bir dudak dolgusu yaptiracagim, gunlerdir hangi doktor kac yil deneyimli, onceden nasıl isler yapmis, hangi okulu bitirmis, uzmanlığını nerde yapmis diye araştırıyorum, ki onun olasi bir hatasinin geri dönüşu var, ama yanlis birogretmenin olasi bir hatasi cocugumun hayatini mahvedecek... Neden sansa birakalim ki?
Ya şuan sizin yazdıklarınızı yazmış olsaydım varya..nasıl bombardımana
tutulurdum :halay:
Ya istediğim sadece kızımın disiplinini sağlamasıýdı.
Ayrıca yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum. 4 yıl aynı öğretmen olacak.
Neden beklentimize uygun olmasın.
Herkesin beklentisi aynı değil ki..

İstenilen öğretmeni seçmek için rüşvet mi veriliyor ?
Bizim burda da sistem bu şekilde işliyor malesef oğlum çok başarılı ve zeki olmasına rağmen öğretmeninden nefret ediyor ilk senemiz böyle geçti bu sene Allah izin verirse ikametimiz değişecek dolayısıyla okul ve ogretmen de

Yok gayet iyi okudum anladım.siz kurallara uymakta zorluk çeken hareketli çocuğunuza öğretmen arıyorsunuz.En iyisi siz hani araba almadan test sürüşü yapıyorlar ya onun gibi uyum haftası sınıfları dolaşın hangi öğretmeni beğenirsiniz hangisinde çocuğunuz kurala uyarsa ona verin.Egitim ailede başlar.Sorununuzun çözümü öğretmenin ders içinde ki sınıf yönetimi değil sizin çocucugunuzun kurallara uymaması.Öğretmenin sert olması ya da yumuşak olması çocuğunuzun kurallara uymadığını değiştirmez.önce siz bu soruna çözüm bulun.Aksi takdirde yumuşak bir öğretmense öğretmen yıpranacak sizin çocuğunuzun sınıfta uyum sağlaması için,sert bir öğretmense büyük ihtimalle çocuğunuza ağır gelecek
Siz gerçekten eğitimcimisiniz?????
Zira beni anlamamakta direniyorsunuz da.
Bilmeniz lazım, bazen aileler, doğru kuralları çocuklarına, bunlardan biri de benim.ne kadar öğretmeye çalışsak da öğrenmemek için direnebiliyorlar.

Geçen sene kızım okula alışsın diye özel kreşe yarım gün verdim 6 ay gitti her Allahı Günü gitmeyeceğim dedi
En sonunda aldık sınıfın dışarısını çıkarıyorlarmuş çocukları 4 yaşında travma resmen

Geçen sene kızım okula alışsın diye özel kreşe yarım gün verdim 6 ay gitti her Allahı Günü gitmeyeceğim dedi
En sonunda aldık sınıfın dışarısını çıkarıyorlarmuş çocukları 4 yaşında travma resmen
Dışarıya derken?

Back