o da bi anne..
O yüzden habersiz milletin evine istediklerini asabilirler ama bişey almak zorunda değiller.
kadının izni olmadan evdeki pastayı götürebilirler ama paraya veya manevi yardıma gelince owowowow hayırrr yapmak zorunda değil. Tuvalette kaç dk durduğuna karışsa burda derlerki ama o eşinin ailesiiii.
Bazı konularda konu sahibi bir linçlenmeye başlıyor haklı haksız her davranışı linçleniyor.
Konudaki kv sadece söz geçirebileceği şeylerde hüküm süren konu paraya gelince elini burnuna sokup bekleyen biri ama o dünyanın en haklı ve mağdur insanı oluverdi ilginç bir yer kk
Sizin bey de yatılı okulda büyüyenlerden demek kiben de eşimin ailesini pek sevmiyorum
eşim de sevmiyor zaten
paraya tapan, parasızsan evlat olsan bile 2. sınıf insan muamelesi gördüğün yeri, demek evlat olsan da sevmiyorsun.
Gerçekten ilginç bu arada babanne torununa bir zıbın olsun almak ZORUNDA.hiç anlamadım
kadının yani kayınvalidenin demek ki parası yok diyorlar
konu sahibi yok durumları iyi aslında deyince bu sefer
demek durumlarını kontrol ediyorsun, paragözsün diyorlar.
hattan kadın herkese düzgün düzgün cevap verince pasif agresif demişler hatta
yani kayınvalidenin elle tutulur hiçbir yanı yok ama olmayanı oldurmaya çalışmışlar.
demek ki buradaki her anne çocuğuna ilerde ona baksın diye bakıyor, gelini olunca da hiçbir şey değişmesin, onlar kendi başlarına bir aile olamasın istiyorlar.
oğlumun çocuğu olacak ben ondan elbise isteyeceğim yani??
Yere batsın böyle analık.
Derdiniz tül almaya beraber gitmeyi teklif etmeleri amaHayır beklenti değil. Aksine bir şey alıp yapmalarını ısrarla istemiyorum. Sadece olanları anlatıyorum. Beklentim olsa bir şey yapmak istediklerinde kabul ederim. İstemiyorum yapmasınlar da karışmasınlar da. 1 ay tülsüz yaşarım ama sürekli onların tül diktirdik demesine tahammül edemem çünkü.
Gerçekten ilginç bu arada babanne torununa bir zıbın olsun almak ZORUNDA.
Ne demek zorunda değil ya iyi valla çocuk olunca öyle gel baş köşede otur hiçbir şey yapma ama her şeye karış. Kusura bakmayın gerekince pamuk eller cebe bir eksiğin var mı diye insan evladına yardım etmeycekse şöyle dursun onların anne babalığı ağızlarını açmasınlar. Burda en son şey görmüştüm kadın dayak yiyor annesi kocana git size bakamam bi süreliğine denmişti o kadın çalışıyordu o anneyi bile haklı bulanlar vardı bunu bulmaları normal.
Evet oğluşlar büyüyecek gelin olarak onun annesi olduğu için her şeye susacaksın
Kv savunmadımallah aşkına yaaa
siz torununuz dünyaya gelecek olsa ona bir şeyler yapayım mı dersiniz, yoksa internetten elbise bakıp oğlum bana bunu al mı dersiniz?? Bu kayınvalidenin neresi bu kadar savunuluyor hayretler içerisindeyim.
Sence hllly e gıcık mıyız bu kadar üye de aynı şeyi savunuyoruz?o da bi anne..
O yüzden habersiz milletin evine istediklerini asabilirler ama bişey almak zorunda değiller.
kadının izni olmadan evdeki pastayı götürebilirler ama paraya veya manevi yardıma gelince owowowow hayırrr yapmak zorunda değil. Tuvalette kaç dk durduğuna karışsa burda derlerki ama o eşinin ailesiiii.
Bazı konularda konu sahibi bir linçlenmeye başlıyor haklı haksız her davranışı linçleniyor.
Konudaki kv sadece söz geçirebileceği şeylerde hüküm süren konu paraya gelince elini burnuna sokup bekleyen biri ama o dünyanın en haklı ve mağdur insanı oluverdi ilginç bir yer kk
Bazı yerlerde doğduktan sonra alıyorlar çocuklara bir şeylerbir zıbın almadı deyince para göz oluyorsun
ama kayınvalide sürekli pasta isteyince bir pastanın lafını yapıyorsun oluyor.
demek ki analar o ağlamalara "dur seeeen 30 yaşına gel hele ben bunların acısını çıkartacam" diye katlanıyorlar ne acı.
Derdiniz tül almaya beraber gitmeyi teklif etmeleri ama
Tülün parasını verseler eminim alırdınız
Çünkü mesajınızda bunu ima ettiniz.
Anneniz para veriyor elinize, onlar ise vermiyor.
Bilmiyorum üyenin bir yerde hatası vardır iki yerde kendini sayfalarca açıklamaya derdini anlatmaya çalışmış bu kadın bir yere haklı dğil midir? Beklentin var beklentin var vallahi ben olsam derdim evet beklentim var.Annesi elnise isteyince pasta isteyince o anne e gelinde küçük bir şey ilk torunları için isteyince sana almak zorunda değiller. Niye değiller mesela madem oğlu benim yeğenim olsa dayanamam şu an eşimin kardeşlerinden de birinini çocuğu olsa gözüme bi şeyler takılır heyecandan alırım yani . İnsan ilk torununa karşı nasıl bu kadar kayıtsız olabilir. O gelinin de gözüne batar o zaman .Sence hllly e gıcık mıyız bu kadar üye de aynı şeyi savunuyoruz?
Sence sebebi ne olabilir, merakımdan soruyorum cidden?
A. Kv den para aldık
B. Çok içtik şuurumuz yerinde değil
C. Hllly e ezelden beri gıcığız
D. Diğer (Lütfen belirtiniz)
Sizin bey de yatılı okulda büyüyenlerden demek ki
bence de insan bu dünyada evladına biraz destek olmalı atasözü varda bir evde oturacak minder bırakmalısın diye buna katılıyorum.bir zıbın almadı deyince para göz oluyorsun
ama kayınvalide sürekli pasta isteyince bir pastanın lafını yapıyorsun oluyor.
demek ki analar o ağlamalara "dur seeeen 30 yaşına gel hele ben bunların acısını çıkartacam" diye katlanıyorlar ne acı.
Hadi diyelim beklenti içinde olayım. Asla ama asla değilim ama diyelim ki öyleyim. Bu da çok anormal olmasa gerek. Kv biz bebek beklerken bizden elbise şu bu beklentisi içine giriyorsa, gideceği düğüne takı almak için bizden para bekliyorsa bir de üzerine aman babanız sizden istediğimi duymasın kızar diyorsa e torununa bir şey de alsaymış o zaman. Biz elimizi cebimize atmayan insanlar değiliz. Evlendiğimizde kaşığı çatalı eskiydi takım değildi benimkilere özendi diye gidip çatal bıçak takımı aldım ben ona. Alamayacak durumda değildi üstelik. Kp biraz sert mizaçlı ondan isteyemiyor herhalde diye dertlenip eşime demiştim alalım diye. İç yüzlerini görene kadar çok şey aldım yaptım. Sonra baktım ki o bunu mecburiyet sanıyor. Hep alınmasını istiyor. Ve asla mecbur değiliz bunu da kabul etmiyorum. Bir anne baba çocuğu kendi isteğiyle dünyaya getiriyor ve çocuğuna bir gelecek borçlu. Ama bir çocuk dünyaya gelirken bu kendi tercihi değil anne babaya maddi bir borcu yok. He ailenin ihtiyacı vardır amenna kendime almam onlara alırım. Bunu yaptığım da oldu. Kardeşi borçluydu ailesi bilmiyordu. Kenara koyduğumuz bir üç kuruş vardı. Ben teklif ettim eşime. Bize acil lazım değil kardeşinin işi görülsün diye. Verdik ve geri vereceği zaman da istemedik çünkü o zaman ihtiyacımız yoktu. Şimdi ihtiyacımız da var ama o parayı unuttuk gitti. Gözden çıkararak verdik destek olalım diye. Ailenin de ihtiyacı olsa yine lafını bile etmem ki haddime değil çünkü herkesin ailesi kendine değerli. Ama bunlar var yemezler. Düğün meselesine hiç girmiyorum en ufak bir şey bile yapmamak için kırk takla attılar. Yine yapmak zorunda değiller diyeceksiniz kabul değiller. Ama o zaman bi zahmet bizi de bir kendi halimize bıraksınlar da kendi yağımızla kavrulalım. Nasıl olsa ihtiyaçları da yok bir beklentiye de girmesinler. Hediyeyse yeri gelir hediye de alırız hiç sebepsiz hediye aldığım da olmuştur. Ben onlardan nişandan bu yana bir iğne görmediğim halde “beklentiye girmeden” kv ye çok hediye aldığım da olmuştur. Beklentiye çok takıldınız da bunları da bir düşünün o zaman.Kv savunmadım
Neredeyse aldığı havaya kadar beklenti içinde olan üyenin bunu zinhar kabul etmemesi derdim
Düşündüm. Fikrim aynı. Siz de bir düşününEvet dileniyorum çünkü ben. Elime para verilince huzur buluyorum. Bir de banka hesabıma havale de kabul ediyorum. Gerçekten şaka gibisiniz ya.
Ne yazmışım oraya? Bir tül alıp aylarca konuşacaklar o nedenle almasınlar yazmışım. Demek oluyor ki ailem yapınca lafını etmiyor o yüzden desteklerini kabul ediyorum. Onlar kırk yılın başı bir şey yapmak isteyince bile sağır sultana duyuruyorlar bundan rahatsız olduğum için hiçbir şeylerini kabul etmek istemiyorum. Bu düşünce beklentiye girmek mi lütfen bi daha düşünün.
Problem kendini ifade edememesi, doğru iletişim kurmaması ve beklentilerini kabul etmemesi.Bilmiyorum üyenin bir yerde hatası vardır iki yerde kendini sayfalarca açıklamaya derdini anlatmaya çalışmış bu kadın bir yere haklı dğil midir? Beklentin var beklentin var vallahi ben olsam derdim evet beklentim var.Annesi elnise isteyince pasta isteyince o anne e gelinde küçük bir şey ilk torunları için isteyince sana almak zorunda değiller. Niye değiller mesela madem oğlu benim yeğenim olsa dayanamam şu an eşimin kardeşlerinden de birinini çocuğu olsa gözüme bi şeyler takılır heyecandan alırım yani . İnsan ilk torununa karşı nasıl bu kadar kayıtsız olabilir. O gelinin de gözüne batar o zaman .
Kimse kimsenin perdesine tablosuna evinin yerleşimine karışamaz sayfalarca anlatmış yazık konu sahibi bi kişi de onu anlasın evet hoşuna gitmemesi normal şöyle yapmalısın çok tuhaf davranışları diye.
Ama sonuc cık cık cık o anne sen maddiyata bakıyorsun sen şöyle böylesin bu tepkileri anlayamadım ? Sonunda bi taraflarını kaldırıp yardıma gelebilmişler onda da yardım değil zorluk çıkarmışlar kimse kimseye böyle annelik babalık yapmasın lütfen. Üç hafta sonra doğum yapacak kadının fırınına bakıp berbat halde diyen kayınbaba ayrı bi tür neyin kafası bu ? Ne olabilir fırında Allah aşkına
15 çokmuş. Biz 9 yaş olarak belirlemiştik onu dün.evet bir 15 yaşına kadar bakmışlar
el kadar bebekten çalışıp eve para getirmesini beklememişler şükür
bence de insan bu dünyada evladına biraz destek olmalı atasözü varda bir evde oturacak minder bırakmalısın diye buna katılıyorum.
ee büyüttüm zor durumda olsada kıyafet bilmem ne isterim hiçbir şey yapmam evinin fırınına laf eder pis olduğunu söylerim her işine karışırım ama o bana itaat edecek oğlumuzla evlendi malesef herkes bu kadar iyi olabilir bende olamazdım
15 çokmuş. Biz 9 yaş olarak belirlemiştik onu dün.
Kudra hanım bu kadın 50 yaşında 60 yaşında olsun insanın her şeyi söylemesi mi gerekir. İnsan biraz yol yordam zaten bilir. istemeye gelince biliyorsa vermeye gelince de bilecek . İnsan ilişkilerinde denge önemli bence. Mesela şu yukarda söylediklerinizi hayatta diyemem demem de tenezzül edip bir zıbına 50-60 lira verememiş insana niye ağzımla al diyeyim ki.Problem kendini ifade edememesi, doğru iletişim kurmaması ve beklentilerini kabul etmemesi.
Kendimi örnek vereyim bari başkası üzerinden olmasın kimse alınmasın. Diyelim ki hamileyim ve ailem ellerinden geleni maddi manevi yaptı. Eşimin ailesi öyle bakıyor. Beklentim varsa dile getiririm. “Annecim torununuza bir çorap aldığınızı görseydik keşke, babaannesinden hiç bir şeyi olmayacak mı bu çocuğun” ya da baston araba muhabbetinde “onu da siz alıverin süper kaliteli ithal ürün olmasına gerek yok” veyahut “babaanne buyrun bu ihtiyaç listesi, içinden bikaç bişey seçin, herkes seçiyor” falan derim. Yani beklentimi ifade ederim.
Yapmıyorlar, zaten yapmasınlar, beklentim yok ama onu da almadı bunu da almadı, aman zaten alsa konuşur sağır sultan duyar. Ama hiç bişey almadı, almadığı için kötü kaynana ama ben beklemiyorum zaten. Ama keşke alsaydı. Neyse almasın zaten, ben de doğum günü kutlamam. Evimi temizletmedi, ben de beklemiyorum böyle bişey ama benim annem düşündü. Kaynana zaten yapmasın istemem ama hiç düşünmedi, düşünmediği için kötü kaynana ama ben beklemiyorum zaten. Milyon tane ama var. O amalar olmasa ya da kendini ifade etse pasta falan sorun olmayacak zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?