Eşiniz kapıda pastayla karşılamamış mıydı babasını? Mum üfleyip pasta kestikten sonra bugün babanızın doğum günü mü dedi?
Peki çözüm nedir? Burada size gaz versek doğuma 3 gün kala kavga etseniz daha mı iyi? Bu insanlar böyle ve kocanızın ebeveynleri. Allah ömür verdikçe de hayatınızdalar. Bunu bir kabul edin, mücadele etmeyin bununla. 60 yaşındaki insanlar yeniden terbiye edilemeyecek, siz de idare edemeyecekseniz ömrünüzü bu sinirle mi geçireceksiniz?
Biraz görmeseniz, idare etseniz, istediğinizi istemediğinizi net olarak söyleseniz, önemli konularda, ama gerçekten önemli, sizi dinlemiyorlarsa da eşinizi konuştursanız daha iyi değil mi? Horon tepen tablo, yanlış tüller, kemençe hepsi siz ve kayınaile arasında. Eşiniz gitsin konuşsun. Dinlemiyorlar mı assınlar tülleri, kemençeyi onlar gidince eşinize tekrar yaptırırsınız. Ama bu kadar şeyi kafaya takmak insanın sinirlerini bozar, olmayacak şeylere de sinirlenmeye başlarsınız.
Allah aşkına hepimize beğenmediğimiz hediyeler gelmiyor mu? Teşekkür edip koyuyoruz kenara, göstermelik kullanıyoruz oluyor bitiyor.
Benim görümcelerim bana sürekli asla giyinmeyeceğim şeyler alıyorlar mesela. Yazın uzun elbise istiyorum dedim diye gitmiş almış gelmiş, evet uzun ama çingene eteği modeli kat kat. Mümkün değil giyinmem ben onu. Direkt bağış kutusuna gitti. En son bir kazak almış kolları tüllü, kendisi simli dolapta duruyor öyle. Kadın beni kokoş yapmaya çalışıyor. Teşekkür ettim koydum kenara. Denk gelirse göreceği bir zaman giyerim denk gelmezse kış sonu o da bağışlanır. Yıllarca simli çiçek tuttum evde istemeye gelirken almışlar diye. Hatta söyledim de sakın yapma çiçek almayın diye ama illa hatıra olsun deyip dünyanın en çirkin çiçeğini alıp gelmişler. Birkaç sene durdu sonra çiçeği attım, kırıldı tozlandı falan dedim, vazosu duruyor hala.
Eş ailesi diye her yaptıkları batarsa yarın öbür gün evliliğimizin içine edilir. Benim bu yaptıklarımı, ses çıkarmadıklarımı, idare ettiklerimi eşim görüyor. Aileyiz ara sıra anlaşmazlıklarımız oluyor. O zaman ablalarına durun bakalım orda, benim karım öyle bir insan değil ya da kudra öyle yaptıysa bir bildiği vardır diyebiliyor. Konu sahibinin eşi bunu yapamaz ki. Ailesine karşı karısını nasıl korusun bu adam?
Hlly: maddi beklentim yok.
Yine hllly:
Evet bir size anormal geliyor. Bunun yolu bu değildir. Bu insanlar sokaktan geçen biri değil. Tabi ki pasta götürecek. Biz de pasta kesince kardeşim gelmemişse annem paketler götürür. Bunun nesi batsın bana? A doğru, onlar benim ailem, eşimin ailesi yapsa çıldırmam gerekirdi
Bunlar hep kimin sozu gececek cabalari. Evin ortasina memleketin sembolunu cakmislar ahahahahbs Ben sizi Cok acemi buldum boyle huysuzluk yaparak onlari hakli cikarirsiniz. politik olmalisiniz. Cozulmeyecek konular degil. Ama
siz de karar verin. Hem aileniz gibi olsunlar istiyorsunuz hem iclerine girmek istemiyorsunuz. bu aileyle kiz evlat gibi olamazsiniz ubutun onu. Ama yerine gore davranıp hem onları susturup hem de sınırlarınızı koruyabilirsiniz.
Bu mesajınız baştan aşağı beklenti dolu.Bunun nesi çelişki? Evet gerçekten ihtiyaç olabilecek şeyleri kendi başlarına kalacak diye hiç sormazlar bile. Mesela bebek olacak 3 hafta falan kaldı ama bebeğin ne eksiği kaldı diye sormadılar babaanne dede olarak. Bunu farketmek beklenti içine girmek mi oluyor? Farkettiğimi söylüyorum. Hiçbir eksiğimiz de yok hepsini aldık ya da ailem aldı. Onlardan da istemedik zaten kendileri aldılar.
Biz karar vermiştik 6.aya kadar bir şey almayacaktık. O süreçte zaten duyan bir şeyler almak istedi. Ailem arkadaşlarım eşimin arkadaşları herkes bir şeyler almak istedi ve aldı. Almasalar neden almadılar diye bir beklentimiz yoktu sonuçta. Hatta bebek doğduktan sonra hediye alınır genelde. Öncesinde zaten beklemezsin de. Ama dede babaanne hiç merak etmez mi mesela? Neler aldınız neler yaptınız neyiniz eksik kaldı vs. Sormuyorlar çünkü şu eksik desek almak zorunda kalabilirler. Oysaki şu eksik de demeyiz. Sorana hiç şu eksik demedik. Almak isteyen kendi düşünüp nelerin kullanışlı olacağını nelerin lazım olacağını bilip alıyor zaten.
Bu bir beklenti değil tesbitimi söylüyorum. Bomboş bir şey bile olsa en küçük bir şey bile yapsalar bağıra bağıra dillendiriyorlar biz bunu yaptık diye. Mesela doğal gazımız geç açılacak diye ısrarla hemen eski evi kapattırın yeniyi açın diyorlar. Eskiden depozito alacağız ki yenisini açtıralım o yüzden bekliyoruz dedik. O zaman her akşam buraya gelirsiniz yemeğe diyorlar. E sabahları ben ne yapacağım peki kahvaltıyı? Ya da hamileyim sürekli bir oraya bir eve mi gideceğim. Ailem de aynı şeyi düşünmüş ve sonra da demişler ki neden iki arada gezsinler. Bize açtırma parasını verdiler siz de depozitonuzu alınca geri verirsiniz borç olarak kabul edin dediler ve kendi adıma açtırdım diğeri eşimin adına olduğu için. Onlar da yapmayabilirdi. Neden yapmadılar demezdim. Kendileri akıl edip yapmak istemişler yaptılar. Her iki taraftan da beklentimiz yoktu. Bir şekilde idare edecektik. Olanı anlatmak beklenti olmuyor bence.
Sürekli ailem ailem demek hoş değil ama Şu eve taşınana kadar hiçbir şeyle ilgilenmedim. Temizliğinden eşyanın taşınmasına kadar her aşamada ailem ve eşim hallettiler. Hamileyim diye en ufak bir şey yaptırmadılar. Temizlik yapılırken gelip görmedim bile. Bu kadar şey yaptılar bir kere bile dile getirmediler. Konusu bile olmadı. Ama onlar bir gün gelip tv astılar bir de kolileri anlamsızca oradan oraya taşıyıp bana ikinci kez iş çıkarmış oldular. Şimdi iki gündür aynı kolileri başka yere alıp tekrar gerekli yere yerleştiriyorum. Buna rağmen de sürekli o gün boyunca arayan herkese ev yerleştiriyoruz sonra tül bakmaya gideceğiz diye yayın yaptılar. Çocuklara tül diktireceğiz tülleri uymuyor diyip durdu kv. Oysaki konuşuldu ve istemedik. Çünkü kendi istediklerini dayatacakları çok belliydi ısrarla birlikte gidelim demelerinden. Biz sonra hallederiz diyip kabuk etmedik. Buna rağmen arayan sorana öyle anlattı. Ne diyebilirim başka?
Bu mesajınız baştan aşağı beklenti dolu.
Dile getiremiyorsunuz ya da kabullenemiyorsunuz
Duvara astığı şeyi çıkarın ve onu orda beğenmedim deyin bunu yapamaz mısınız? Cidden soruyorum bu aradaSonra bana iletişim problemin var burada bize bile öfkeleniyorsun diyorlar. Yahu bana hediye geldiğinde nasıl tepki verdiğimi nereden biliyorsunuz? Mağarada büyümedim neticede bir hediye geldiğinde nasıl davranmam gerektiğini ben de biliyor ona göre davranıyorum. O hediyeler de yeni değil daha nişanlıyken almıştı eşimin kardeşi. Düğünden önce ev tutulur tutulmaz zaten kp horon tablosunu asmıştı girişe. Çok dikkat çekmiyordu Ben de ellemedim durdu orada. Kemençe gibi saati de bir odaya asmıştı o oda sonra benim çalışma odam oldu kimse görmüyor diye onu da ellemedim taşınana kadar ikisi de durdu onların koyduğu gibi.
Şimdi yeni eve taşındık ve duvara kendi kafasına göre çivi çakıp yine asmış bi yerlere ikisini de. Hadi diğer evde var olan çivilere asmıştı. Burada bildiğiniz kendi kafasına göre bi yerlere çivi çakıp asmış. Belki ben çivi çakmıyorum belki ev sahibi böyle bir uyarı yaptı. Normal mi bu? Ya da tamam belki onları asacağım ama insan bi sormaz mı bunları nereye asayım diye? O tablo ve saat kullanacağım şeyler olsa bile koyacağım yerler oralar değil ki. Kv ile kendi kendilerine karar verip onaylıyorlar yapıyorlar. Sonra bunun adı yardım etmek oluyor.
Evet zaten giderken gönderirdim. Hamilelik sürecinde reflüm oluştu ve pasta çok fazla yiyemiyorum. Canım istediği için az da olsa yiyorum. Ve pasta büyüktü. Eşim tek başına bitiremezdi. Bitirecek olsa bile illaki kardeşine de gönderirdim. Ama bu söylediğim biz daha masadayken oldu. Henüz yemeye devam ediyorduk. Kalanları da eve götüreyim dedi. Ben çok algılamadım yani birazını alıp götürecek anlamında söylüyor sandım. Tabi götür keşke o da olsaydı falan dedim hatta. Sonra kendisi de tamamını bitiremedi. Biz yemeye devam ederken kalktı kendi tabağında yarım kalanı da kutuya koydu. Ben o an algıladım kutuyla alacağını. Merakla izledim gerçekten mi ya diye. Sonra kp dedi ki ben de bitiremeyeceğim bunu da al. Onun tabağında kalanı da kutuya koydu. Bir de annem o gün acıkırsınız diye börek göndermişti. Ordan da birkaç dilim pastanın yanına koydu kutuyu kapattı. Yani benim bir şey söylememe pek fırsat kalmadı.pastanın hepsını aldı goturdu dedınız ya
normalde sız kendınız onlar eve gıdeceklerı zaman 2-3 dılım koyup gelemeyenlerde yesın deyıp paket hazırlamanız daha dogru olmazmıydı ya ben oyle yapıyorum da
kadının hepsını alması evet gorgusuzluk kadınlar kulubune uye oldugunuz gunden berı actıgınız tum konularda tek sıze katıldıgım mesajınız o oldu .
dogru hepsını alıp goturmemelıydı . herseyı gectım ınsan tasınırken ayak ustu atıstıracak bırseyler ıstıyor yorgunluktan hemen kahvenın yanına yenebılecek bırsey belkı yerler dıye sıze 2 dılım falan bırakabılırdı
ama en basta en dogrusu sız tekrardan dogum gununuz tekrardan kutlu olsun bunu da evdekıler gelemeyenler yesın dıye ayırdım dıyerek paket yapıp vermenız gerektı
aklınıza gelmedıgı ıcın kayınvalıde kendısı yapmıs bunu oda hepsını almıs bu kayınvalıde pastayı cok sevıyor bellı
bence esınız sadece dogum gunlerınde degıl bayramlarda anneler gununde falan da pasta alsın kadının zaafı var
Duvara astığı şeyi çıkarın ve onu orda beğenmedim deyin bunu yapamaz mısınız? Cidden soruyorum bu arada
Eşyaları boşaltıp kafasına göre yerleştirdiklerinden de bahsetmişsiniz bence hamile halinizle bu kadar sinir yapmayın onlar gidince siz yine kendinize göre düzenleyin sizin istediğinz gibi olduğunu görünce kv tepki verirse sakin bi şekilde böyle kullanmak istedim der geçersiniz.Evet yapabilirim. Çıkardım da zaten. Ama çivi neden çakıyorsun tertemiz duvara? Kafana göre hemde.
evet bu yanlıs olmus sımdı sezarın hakkı sezaraEvet zaten giderken gönderirdim. Hamilelik sürecinde reflüm oluştu ve pasta çok fazla yiyemiyorum. Canım istediği için az da olsa yiyorum. Ve pasta büyüktü. Eşim tek başına bitiremezdi. Bitirecek olsa bile illaki kardeşine de gönderirdim. Ama bu söylediğim biz daha masadayken oldu. Henüz yemeye devam ediyorduk. Kalanları da eve götüreyim dedi. Ben çok algılamadım yani birazını alıp götürecek anlamında söylüyor sandım. Tabi götür keşke o da olsaydı falan dedim hatta. Sonra kendisi de tamamını bitiremedi. Biz yemeye devam ederken kalktı kendi tabağında yarım kalanı da kutuya koydu. Ben o an algıladım kutuyla alacağını. Merakla izledim gerçekten mi ya diye. Sonra kp dedi ki ben de bitiremeyeceğim bunu da al. Onun tabağında kalanı da kutuya koydu. Bir de annem o gün acıkırsınız diye börek göndermişti. Ordan da birkaç dilim pastanın yanına koydu kutuyu kapattı. Yani benim bir şey söylememe pek fırsat kalmadı.
Zaten ailesini sevmeyeceğin insanla evlenmemen lazım bence. Ben yapamam mesela öyle gergin bir ortamda. Buradaki eş ailesi konuları o yüzden çok saçma geliyor bana. Sevdiğin adamı yetiştirmiş, büyütmüş kocaman insan yapmış ya da onunla birlikte büyümüş insanları sevmiyorsan kocanı nasıl seviyorsun? Ya da oğlunun seçtiği, sevdiği kadını nasıl sevip bağrına basmazsın? Ben anlamıyor hiç bunları, fransız kalıyor
Hlly: maddi beklentim yok.
Yine hllly:
o da bi anne..allah aşkına yaaa
siz torununuz dünyaya gelecek olsa ona bir şeyler yapayım mı dersiniz, yoksa internetten elbise bakıp oğlum bana bunu al mı dersiniz?? Bu kayınvalidenin neresi bu kadar savunuluyor hayretler içerisindeyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?