Doğunca alıyor bazı insanlar çünküE tamam onlar da torunlarına iki çul çaput alsaymış. Hiç vermeyip hep beklemek biraz tuhaf değil mi? Hem kiracıyız hem doğum nedeniyle ben işten ayrıldım tek maaşa düştük buna rağmen kendi başımızın çaresine bakmaya çalışıyoruz normali de bu. Ama tüm bunları bildiği halde bizden hala beklenti içinde olanda kv.
18 yaşında çocuk kendi parasıyla mı gidecek yurt dışına babası göndermese?ben şunu düşündüm neden bitiremiyor şimdi?
bence bir şekilde denklik falan alıp burada illaki bitirebilirdi yaa
konuyu çok dağıtmamak için onu yazmadım, hatta bence şu an bile okuyabilir bir yolu olmalı üni için.
babasının yurt dışına gönderdiğini görmedim
ben şunu düşündüm neden bitiremiyor şimdi?
bence bir şekilde denklik falan alıp burada illaki bitirebilirdi yaa
konuyu çok dağıtmamak için onu yazmadım, hatta bence şu an bile okuyabilir bir yolu olmalı üni için.
babasının yurt dışına gönderdiğini görmedim
Okul dondurma, uzatma, sonra devam etme seçeneklerini değerlendirmemiş ama. Bırakıp gelmiş. 2-3-5 sene sonra bile devam edebilir kalan derslerini verebilir mezun olup denklik alabilirdi.Yine acımasızca yorumlar. Annesi o dönmede kanser olunca kimseye bahsetmek istememiş okul durumundan. Çünkü babası yine o dönemde yurt dışında çalışıyor. Ortanca kardeş askerde. Annesiyle ilgilenecek kimse yok. Her hafta hastane kemoterapi vs. Haliyle annesinin yanında olması gerekiyor. Mezuniyet yılına denk geliyor zaten. Kimseye de ben mezun olamadım dersim kaldı diyememiş o süreçte ve annesinin yanında olmuş. İyi ki de olmuş öyle de olmalıydı bence de. Ben de olsam öyle yapardım herhalde.
Evet babası göndermiş ama sonra mezuniyet yılında annesi kanser olmuş. Babasının da işleri yolunda gitmemiş. O da kimseye ben bu sene mezun olamadım diyememiş annesinin sürecine denk gelince. Babası yurt dışında erkek kardeşi de askerde olunca annenin yanında olması gerekmiş. Şimdi de harçlar çok pahalı olduğu için ona bütçe ayıramıyoruz maalesef. Kendi işini yapamıyor olmak üzücü ama o dönemde şartlar onu gerektirmiş öyle olmuş yapacak bir şey yok şu an.18 yaşında çocuk kendi parasıyla mı gidecek yurt dışına babası göndermese?
Evlenince baba ödemiyorOkul dondurma, uzatma, sonra devam etme seçeneklerini değerlendirmemiş ama. Bırakıp gelmiş. 2-3-5 sene sonra bile devam edebilir kalan derslerini verebilir mezun olup denklik alabilirdi.
Biraz önce açıkladım sebebini. Dondurmuş zaten ama kur çok arttığı için yıllık harç çok ciddi rakamlara denk geliyor. Şu an ona bütçe ayıracak durumda olmadığımız için beklemede.Okul dondurma, uzatma, sonra devam etme seçeneklerini değerlendirmemiş ama. Bırakıp gelmiş. 2-3-5 sene sonra bile devam edebilir kalan derslerini verebilir mezun olup denklik alabilirdi.
Eşiniz çalışıp kazanıp okuluna devam etmek yerine (zorlu süreci atlattıktan sonra) evlenmeyi çocuk yapmayı tercih etmiş. Kendi tercihi kimse bir şey diyemez ama evlilik öncesinde halledilebilecek bir şeyi yapmayı tercih etmemiş. Babanın harcadığı para havaya gitmiş üstelik ardında iki kardeşi daha varken.Evet babası göndermiş ama sonra mezuniyet yılında annesi kanser olmuş. Babasının da işleri yolunda gitmemiş. O da kimseye ben bu sene mezun olamadım diyememiş annesinin sürecine denk gelince. Babası yurt dışında erkek kardeşi de askerde olunca annenin yanında olması gerekmiş. Şimdi de harçlar çok pahalı olduğu için ona bütçe ayıramıyoruz maalesef. Kendi işini yapamıyor olmak üzücü ama o dönemde şartlar onu gerektirmiş öyle olmuş yapacak bir şey yok şu an.
Şu andan bahsetmiyorum ki ben. Evlenip çoluk çocuk yaptıktan sonra imkanı yok o işin. Zaten adam gelmiştir 30 yaşına bu yaştan sonra mezun olsa da mühendis olarak iş bulması çok mümkün değil.Biraz önce açıkladım sebebini. Dondurmuş zaten ama kur çok arttığı için yıllık harç çok ciddi rakamlara denk geliyor. Şu an ona bütçe ayıracak durumda olmadığımız için beklemede.
Doğunca alıyor bazı insanlar çünkü
Sizinkiler kesin almaz da
Bazı aileler doğunca alıyor
Ama siz yine kendi aileniz gibi olsunlar istiyorsunuz
İnanır mısın eşimin tarafından bir şey gelmedi henüzya yaptın bir hayır tut bacağından ayır yani son saniye de bir şey alınmaz ki arkadaşım yaa
valla alınmaz billa alınmaz
eminim sana da gelmiştir şimdiye bir çok şey
bana doğuma kadar bi sürü hediye gelmişti eş dosttan
son saniyeye de bırakılmaz ki babannesin sen yaa.
Ne demek siz de hayırsız değilsinizdir. Ne yaşadığınızı elbette bilmiyorum. Kötü insanlar vardır anne baba bile olsalar. Döven söven ebeveyn zaten sevilmez sevilmemeli. Ama pasta elbise gibi küçük şeyler de göze batmamalı.konu zaten ben değilim bu arada, konuya ilişkin değil eşin ailesi nasıl sevilmez de eş sevilir sorusuna yazdığım bir yorumdu
kendimden örnek verdiğim için aile sakız mı oldu bilmiyorum üzüldüm şu an eşim adına. Gerçekten nedenlerini, gerekçelerini de yazdım aslında. Şu hayırsız lafını hayırsız gelin diye bana edebilirsiniz eyvallah sonuna kadar kabulüm ama eşime etmenizi kabul edemem gerçekten.
Eşiniz çalışıp kazanıp okuluna devam etmek yerine (zorlu süreci atlattıktan sonra) evlenmeyi çocuk yapmayı tercih etmiş. Kendi tercihi kimse bir şey diyemez ama evlilik öncesinde halledilebilecek bir şeyi yapmayı tercih etmemiş. Babanın harcadığı para havaya gitmiş üstelik ardında iki kardeşi daha varken.
Tam tersi açıdan da bakabiliriz mevzuya. Adam varını yoğunu ortaya koymuş oğlunu yurt dışına göndermiş okumaya. Bir şeyler ters gitmiş devamını getirememiş herkesin başına gelebilir. Mezun olmasına azıcık kala bu çocuk okulu bitirmeyi, denklik almayı becerememiş. Çalışıp bir şekilde devam edebilirdi okuluna. Ya da ne bileyim burs zorlardı, öğrenci kredisi denen bir şey var bazı ülkelerde onu kasardı varsa. Yok öyle bırakmış gelmiş. Ailenin bilmemkaç sene harcadığı para boşa gitmiş. Baba buna içerlemiş olabilir, oğlunu bu açıdan sorumsuz ya da azimsiz görüyor olabilir. Yüzüp yüzüp kuyruğa geldikten sonra her şeyi bırakıp mühendis olabilecekken fabrika işçisi olmuş adam.
Ben konu sahibine yukarıda da yazmıştım. Bu türde her şeye kendi yetişmeye çalışıyor ama olmuyor karşısındaki insanların yapısı belli. Hiç değilse görmezden gelsin ya da kocasına söylesin o uğraşsın. Çünkü burada hamile haliyle kendi kendine sinirlerini bozuyor ama geri kalan herkesin keyfi yerinde.
Ebeveynin çocuğa sorumluluğu olduğu kadar evladın da ailesine sorumluluğu vardır. Bu sorumluluğu yerine getirmeyen evlat da kötü hayırsız evlattır. Ev araba değil 1 tane elbise de alsın evladı. İhtiyaçtan değil belki de oğlunun emeğiyle aldığı bir şey istiyor. Torununa zıbın almıyorsa buna da gelin değil oğlu dertlensin gerekli görürse annesiyle konuşsun. Bunların hiçbiri gelini ilgilendiren konular değil. Bazı kadınlar istiyor ki evlilik akdi tamamlandığında kocalarının ailesiyle hiçbir bağı kalmasın. Ama onu karnında taşıyan, yıllarca muhtaçken ona bakan besleyen annesini silen adamlar tek bir yanlışta karılarını da kolayca silerler. O yüzden kocam da sevmiyor derken karşınızdakinin oklarının size de dönebileceğini unutmayın.
orayı tam toparlayamadım işte
bir yerde yazmıştı bulamadım şu an o mesajı
eşinin bir rahatsız olduğu bölüm vardı.
ama bizim durumumuzda eşimin ailesi gerçekten durumu yok
naapsınlar yani taş mı kemirsinler. Ki dediğim gibi eşimin ailesi varsa benim de ailem var. Onlar da beni darlamadı mı darladı.
Annem sağolsun iki günde bir hiç mi bir şey almayacaklar falan dedi bak durumu bildiği halde.
ama konu sahibinin kv nin durumunda bir sıkıntı yok.
o nedenle isteyebilir
yani ben açık söylüyorum eşimin ailesinin durumu olsa ben isterdim ay ben çatır çatır isterdim trendyoldan link atardım hatta
ki benim kendi evim eşim zaten iyi kazanıyor ben keza iyi kazanıyorum anam babam sürekli destek vs...
konu sahibi gibi ben kirada olucam, kv zaten kendi evi var... ohoo odayı dizdirmiştim net söylüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?