Zorla Doğum Günü Kutlaması

K KIR PAPATYASII hllynin konu başından beri tutunduğu tavrı Kudra yukarıda özetlemiş. Bir mesaj yazıyor destan gibi, içeriği beklenti dolu ama her cümleden sonra "beklentim yok" ama ama ama....
Kimse aslında kv yi savunmuyor. En azından ben savunmadım. Ama kv ne yapıyorsa üye de aynısını yapıyor.

Kv nin torununa bir çöp almayıp bana elbise alın demesi = hlly nin pastaya laf edip tül parası, ev temizletme yapmadılar demesi

Olur mu doğurduğunuz gibi sömüreceksiniz

Sizde de var aynı problem o zaman. Beklerim ama söyleyemem diyorsunuz.

Ben bişey bekliyorsam söylerim, söyleyemediğim şeyi beklemem.

Aslında kudra hanıma cevabı yazmıştım. Evet isteklerini dile getirmeli ama mesele bir nesnein alınıp alınmaması değil bence konu sahibinin takıldığı nokta bunun hiç akıl edilmemesi (kaldı ki akıl edilmedğini sanmıyorum. nasıl olsa kız tarafı alıyor biz sadece işlerine karışalım bi şeyler isteyelim diye bakıyorlar)

Sizde de var aynı problem o zaman. Beklerim ama söyleyemem diyorsunuz.

Ben bişey bekliyorsam söylerim, söyleyemediğim şeyi beklemem.
Açıkcası ben bunu problem olarak görmem eşimin kardeşleri bişey yapmadılar düğünde falan filan ev görmede falan ama ben giderken aldım hediyelerini
Bunu kafama takmam konu sahibi gibi herkes kendi bilir ama kimseyi de alıp kafamın üzerinde gezdiremem . Bence insanların birbirine verdiği hediyeler değer göstergesidir. Maddiyatının önemi yok seni düşünerek bunu aldım sende bu anı kalsın demektir. Ben bir kaç kere yaparım baktım o beni düşünmüyor bende onu düşünmem bunu da hiç umursamam

O zaman beklentiniz yok demektir gerçekten. Umursayan insanın beklentisi vardır, her cümlenin sonuna ama beklemiyorum yazmak bunu değiştirmiyor. Alt metin çok bariz çünkü.

15 sonrası sokakta mendil mi satmış

önce görümcem -aslında enişte- sonra eşim sonra kardeşi
yani gerçekten tuhaf aileler var zaten bizim bu konuda bir sıkıntımız yok yani bu tüm sülalenin gördüğü bir durum.
yani aramızda öyle tartışma olmuyor bizim zaten her şey görünürde olduğu için hatta enişte, ben hep destek konumundayız çünkü çocukları gerçekten yorulmuş durumdalar.
hiçbir iş beğenmeyen ve çalışmayan bir baba vs.
yani var böyle aileler, siz kapris sanmayın diye diyorum. İnsan gerçekten yaşamayınca var olduğunu düşünmüyor. Yani bu kadar olmaz diyorlar ben de öyle diyordum ama varlar yani.
He biz durumu iyi manipüle edebildiğimiz için konu açmıyoruz ama ohoo neler oluyor kayınvalidesi görümceme annem mesela bana... bak kaynanan hiçbir şey almadı ya da görümceme kayınvalidesi "bak annen ucuz şey almış gibi" çirkin yorumlara muhatap oluyorsun ki anneme bile kızıyorum.
Çalışmadıkları için gerçekten durumları yok ama bi çalışsaydın be adam diyor muyum içimden diyorum. Hatta konu açabilirim eşime yansıtamıyorum üzülüyor, ilk evliliğinde boşanma sebebi, görümcemin evliliği de zora girdi mesela bu ara.
Yani gerçekten yapmaması lazım bir anne babanın gerçekten yapmaması lazım. Anne baba çocukların hayatını kolaylıştırmalı zorlaştırmamalı. Ben bunu ölene kadar savunacağım. Olgun olan biz olmalıyız her zaman analık babalık budur.
Geçen diyorum eşime senin kırmızı odalık olmana 1 olay kalmış mesela.

Sizin durumunuzla konu sahibininkinin alakası yok ama. Sorumsuz evladına yük olan anne baba ayrı mesele, çocuğuma bişey almadı, benden pasta istedi ama beklentim yok demek ayrı mesele.

Konu sahibi durumdan rahatsız olabilir, beklentisi de olabilir bence normal şeyler bunlar. Ama beklentim yok, zaten yapsalar da istemem deyip sayfalarca beklentilerini yazması normal gelmiyor bana. Derdin varsa, rahatsızsan oturur konuşursun, beklentin varsa dile getirirsin.

BEKLENTİM YOK. kendileri akıl edip torunlarına bir çift çorap alabilirlerdi. Almadılar diye çocuk çorapsız kalmayacak o yüzden BEKLENTİM YOK.

bir şey yapmıyorsanız muhalefet de olmayın demek beklenti demek değil bana göre. Annemin temizlettiği eve gelip burayı neden tam temizlememiş demeyi biliyorsa kendi temizletecekti o zaman. Evi iki aile de geldi birlikte gezdik. Kp sadece önceki kiracılar evi çok pis kullanmış mutfak dolapları çok yağlı diyip durdu. Kv de tam tersi iş başa düşmesin diye yok yok evde hiçbir şey yok diyip durdu. Ta ki annem evi ben temizletirim diyene kadar. Annem temizletince de beğenmiyor. Bunu dile getirmek BEKLENTİ değil. Ben kimseye evimi temizlet demiyorum. Ama etliye sütlüye karışmayıp her şeye de yorum yapmayacaksın.

Bir çorap almıyorsan aaaa senin karnın neden bu kadar küçük bebek beslenmiyor mu acaba demeyeceksin. Çocuk doğunca ay bu aç demeyeceksin. Başıma gelip günlerce işime karışmayacaksın. Ben yorgan örtmeyeceğim diyorsam yok olmaz çocuk üşür illa bi battaniye al bari demeyeceksin. Bak alayım ört demiyor mesela battaniye al ört diyor. Battaniyemiz de var bu arada yani kendisinden bir BEKLENTİMİZ YOK.

Tamam hiç beklentiniz yok inandım ben

Ebeveynin çocuğa sorumluluğu olduğu kadar evladın da ailesine sorumluluğu vardır. Bu sorumluluğu yerine getirmeyen evlat da kötü hayırsız evlattır. Ev araba değil 1 tane elbise de alsın evladı. İhtiyaçtan değil belki de oğlunun emeğiyle aldığı bir şey istiyor. Torununa zıbın almıyorsa buna da gelin değil oğlu dertlensin gerekli görürse annesiyle konuşsun. Bunların hiçbiri gelini ilgilendiren konular değil. Bazı kadınlar istiyor ki evlilik akdi tamamlandığında kocalarının ailesiyle hiçbir bağı kalmasın. Ama onu karnında taşıyan, yıllarca muhtaçken ona bakan besleyen annesini silen adamlar tek bir yanlışta karılarını da kolayca silerler. O yüzden kocam da sevmiyor derken karşınızdakinin oklarının size de dönebileceğini unutmayın.

Keşke herşey bu dediğiniz gibi olsa ama o anneler yeri geldiğinde gelinin aldığı nefese kadar karışıyor. o yüzden bu gayet gelini de ilgilendiren bir durum oluyor. Türkiye de erkeği ilgilendiren pek bir durum olmuyor malesef

ama o sizin sorunun cevabıydı.
anne babayı sevmeyip eşi sevmek pekala mümkün ben ona cevap verdim.
anne babanın sorumsuzluğunu neden bir de çocukları çeksin ki?

Sanırım eş ailesinden dertli olanlar olaylara kendi durumları dışında bakamıyorlar
Dertli olmayan bizler dr belki fazla iyi niyetli bakıyoruzdur

Yine tavuk mu yumurtadan yuyumurta mı tavuktana döndü olay
Aslında iki konu karışıyor sanırım
Mesela pasta isteyince, bir elbise isteyince eşin karışması gereken çok da ayıp bi hareket yok ortada
Bu ayrı bir durum
Diğer zamanda direkt eşe karışılan durum olursa ona ayrıca tepki gösterilir
Çünkü o apayrı bi konu
Sen ev temiz değil dedin diye ben de pastaya laf ederim demek çok zorluk çıkarır insana hayatında

ooh günlük bedduamızı da aldık
zaten anne babasını "silmiş" demedim "sevmiyor" dedim.
42 yaşında hala ana babasına bakan adamın merhamet seviyesini pek sorgulamıyorum açıkçası.
Ama kişiliklerini sevememesi ve sorumsuzluklarını onaylamaması onu hayırsız evlat değil rasyonel bir insan yapar bence.

ama o sizin sorunun cevabıydı.
anne babayı sevmeyip eşi sevmek pekala mümkün ben ona cevap verdim.
anne babanın sorumsuzluğunu neden bir de çocukları çeksin ki?
Çünkü maalesef aile dediğimiz şey böyle bir şey. Anne baba nasıl serseri, sorumsuz, beş para etmez çocuklarını çekiyorsa çocuklar da bazen sorumsuz ailelerini çekmek zorunda kalıyor. Çünkü anne baba, atıp satamıyoruz.

Yani bence hala çok mümkün değil ama siz öyle diyorsanız öyledir, ne diyeyim.

O da doğru eş seçimiyle oluyor. Eşiyle annesi arasındaki köprü erkektir. Kocası gelinin arkasında durursa kayınvalide gelinin hiçbir şeyine karışamaz. Bu konuda da pasta gidiyor adam ağzını açmıyor, tül tartışması adam yok, kemençe asılıyor yine yok…Örnekler gider böyle, bunların hepsini konu sahibinin eşi çözebilirdi ama nedenini bilmediğim şekilde onlar kanatsız dilsiz melek olarak oturuyor, benim hamile karıma bir dilim pasta bıraksaydınız bari diyemiyor şeytan kv de pastayı kapıyor.

Sanırım eş ailesinden dertli olanlar olaylara kendi durumları dışında bakamıyorlar
Dertli olmayan bizler dr belki fazla iyi niyetli bakıyoruzdur

Yine tavuk mu yumurtadan yuyumurta mı tavuktana döndü olay

buna katılıyorum
demin de dedim insan yaşamayınca bu kadar olmaz diyor.
o kadar oluyor.

Yukarda söylediğinize net katılıyorum. Hayatında bu tür insanlarla karşılaşmamış bir insan olaya baktığında kayınvalideyi ekarte etmeye çalışan kötü gelin görebiliyor. Ama bu tür insanlar var evet bir anneye elbise almak ya da bi pasta almak problm değil konu sahibi okursanız başlarda kayınbaba sert olduğu için kendisine özenen kayınvalidesinin evinin ihtiyaçlarını kaşık çatalına kadar alıyormuş ve ta daa klasik sonuç kayınvalide bunu görev bellemiş. Umarım hayatınızda bu tür insanlarla karşılaşmazsınız ama bazı insanlar gerçekten çocuk da olsa anne baba da olsa ailesinin hayatında parazitler. Anne baba görevi mecbur yapacak ya da evlat görevi mecbur yapacak diye düşünüp hayatlarını bu şekilde idame ediyrlar.

Sonuçta da gelin veya damat en sonunda hop diyor ya tamam senin annen baban da bu kadarı da fazla değil mi diyorlar. İnanır mısınız mesele gerçekten para olmuyor. İnsan sevdiği kişi bankamatik yerine koymamalı . Hep veren taraf olmanın sonucu bir yerde insan patlıyor evladı da olsa ana babası da olsa. Ve veren taraf patlayınca alan tarafın klasik sözü vardır "Yapmasaydın."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…