- 11 Aralık 2018
- 40.382
- 250.860
- 598
15 sonrası sokakta mendil mi satmışyok 15 e kadar bakmışlar
42 yaşında eşim hala ailesine bakıyor
karlı iş valla, hiçbir yatırımın bu kadar getirisi yok.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
15 sonrası sokakta mendil mi satmışyok 15 e kadar bakmışlar
42 yaşında eşim hala ailesine bakıyor
karlı iş valla, hiçbir yatırımın bu kadar getirisi yok.
Hadi diyelim beklenti içinde olayım. Asla ama asla değilim ama diyelim ki öyleyim. Bu da çok anormal olmasa gerek. Kv biz bebek beklerken bizden elbise şu bu beklentisi içine giriyorsa, gideceği düğüne takı almak için bizden para bekliyorsa bir de üzerine aman babanız sizden istediğimi duymasın kızar diyorsa e torununa bir şey de alsaymış o zaman. Biz elimizi cebimize atmayan insanlar değiliz. Evlendiğimizde kaşığı çatalı eskiydi takım değildi benimkilere özendi diye gidip çatal bıçak takımı aldım ben ona. Alamayacak durumda değildi üstelik. Kp biraz sert mizaçlı ondan isteyemiyor herhalde diye dertlenip eşime demiştim alalım diye. İç yüzlerini görene kadar çok şey aldım yaptım. Sonra baktım ki o bunu mecburiyet sanıyor. Hep alınmasını istiyor. Ve asla mecbur değiliz bunu da kabul etmiyorum. Bir anne baba çocuğu kendi isteğiyle dünyaya getiriyor ve çocuğuna bir gelecek borçlu. Ama bir çocuk dünyaya gelirken bu kendi tercihi değil anne babaya maddi bir borcu yok. He ailenin ihtiyacı vardır amenna kendime almam onlara alırım. Bunu yaptığım da oldu. Kardeşi borçluydu ailesi bilmiyordu. Kenara koyduğumuz bir üç kuruş vardı. Ben teklif ettim eşime. Bize acil lazım değil kardeşinin işi görülsün diye. Verdik ve geri vereceği zaman da istemedik çünkü o zaman ihtiyacımız yoktu. Şimdi ihtiyacımız da var ama o parayı unuttuk gitti. Gözden çıkararak verdik destek olalım diye. Ailenin de ihtiyacı olsa yine lafını bile etmem ki haddime değil çünkü herkesin ailesi kendine değerli. Ama bunlar var yemezler. Düğün meselesine hiç girmiyorum en ufak bir şey bile yapmamak için kırk takla attılar. Yine yapmak zorunda değiller diyeceksiniz kabul değiller. Ama o zaman bi zahmet bizi de bir kendi halimize bıraksınlar da kendi yağımızla kavrulalım. Nasıl olsa ihtiyaçları da yok bir beklentiye de girmesinler. Hediyeyse yeri gelir hediye de alırız hiç sebepsiz hediye aldığım da olmuştur. Ben onlardan nişandan bu yana bir iğne görmediğim halde “beklentiye girmeden” kv ye çok hediye aldığım da olmuştur. Beklentiye çok takıldınız da bunları da bir düşünün
K KIR PAPATYASII hllynin konu başından beri tutunduğu tavrı Kudra yukarıda özetlemiş. Bir mesaj yazıyor destan gibi, içeriği beklenti dolu ama her cümleden sonra "beklentim yok" ama ama ama....Yapmıyorlar, zaten yapmasınlar, beklentim yok ama onu da almadı bunu da almadı, aman zaten alsa konuşur sağır sultan duyar. Ama hiç bişey almadı, almadığı için kötü kaynana ama ben beklemiyorum zaten. Ama keşke alsaydı. Neyse almasın zaten, ben de doğum günü kutlamam. Evimi temizletmedi, ben de beklemiyorum böyle bişey ama benim annem düşündü. Kaynana zaten yapmasın istemem ama hiç düşünmedi, düşünmediği için kötü kaynana ama ben beklemiyorum zaten. Milyon tane ama var. O amalar olmasa ya da kendini ifade etse pasta falan sorun olmayacak zaten.
Olur mu doğurduğunuz gibi sömüreceksinizsanırım insanlar evlatlarına yatırım gözüyle bakıyor
ben buna bunu yaptım o da bana bunu yapar gibi
insan evladından çıkar gözetir mi yaa?
verdiği sütün hesabını sorar mı?
Bunu ille para olarak beklemek de değil duygusal manipülasyon yapsa yine ayıp.
Ebeveynlik almadan vermektir, hep vermektir.
uykusuz gecelerin sorumlusu o bebek değil, senin dünyaya bir insan getirmeyi istemen.
sonrasında yok uykusuz kaldım sana baktım da yok sana kıyafet aldım da yok emzirdim seni de diyeceksen hiç bakma
çünkü sen onu dünyaya getirirken ona sormadın ve ona seçme şansı verilmedi.
Sizde de var aynı problem o zaman. Beklerim ama söyleyemem diyorsunuz.Kudra hanım bu kadın 50 yaşında 60 yaşında olsun insanın her şeyi söylemesi mi gerekir. İnsan biraz yol yordam zaten bilir. istemeye gelince biliyorsa vermeye gelince de bilecek . İnsan ilişkilerinde denge önemli bence. Mesela şu yukarda söylediklerinizi hayatta diyemem demem de tenezzül edip bir zıbına 50-60 lira verememiş insana niye ağzımla al diyeyim ki.
E vermeye gelince yok sürekli isteme durumundalar. Kimse kimseden analık babalık evlatlık kullanarak sürekli bir şeyler isteyemez hakkı da yok. Ben beklerim konu sahibine o kadar yüklenilmiş ki o da kendini doğru ifade etmek için maddi beklentim yok demiş. ben beklerim arkadaş herkes sadece ağzıyla sevmesin maddi olarak 1 lira da verse cebinden de harcıyabilsin. Harcamayana küsmem darılmam ama aptal yerine konulmaya da tahammülüm yok. Anne baba düğünde yapmak zorunda değil çocukta yapmak zorunda değil ama evlat yapmalı neden yapmalı o zaman ? Ya da bir anne baba sürekli evlada yapacak o çocuk bişey yapmayacak bu ilişkiler bence tamamen çıkar ilişkisidir. Bana zor anımda destek olmayan anne baba benden gönül alınmasını beklemesin. Ben çok iyi bi insan değilim maddiyyatcıyım paragözüm istediğiniz gibi yorumlayabilirsiniz. Kötü gününde maddi zorlukta birbirine destek olmayan insanların samimiyetinden şüphe duydum duyacağım.
Aslında kudra hanıma cevabı yazmıştım. Evet isteklerini dile getirmeli ama mesele bir nesnein alınıp alınmaması değil bence konu sahibinin takıldığı nokta bunun hiç akıl edilmemesi (kaldı ki akıl edilmedğini sanmıyorum. nasıl olsa kız tarafı alıyor biz sadece işlerine karışalım bi şeyler isteyelim diye bakıyorlar)K KIR PAPATYASII hllynin konu başından beri tutunduğu tavrı Kudra yukarıda özetlemiş. Bir mesaj yazıyor destan gibi, içeriği beklenti dolu ama her cümleden sonra "beklentim yok" ama ama ama....
Kimse aslında kv yi savunmuyor. En azından ben savunmadım. Ama kv ne yapıyorsa üye de aynısını yapıyor.
Kv nin torununa bir çöp almayıp bana elbise alın demesi = hlly nin pastaya laf edip tül parası, ev temizletme yapmadılar demesi
Açıkcası ben bunu problem olarak görmem eşimin kardeşleri bişey yapmadılar düğünde falan filan ev görmede falan ama ben giderken aldım hediyeleriniSizde de var aynı problem o zaman. Beklerim ama söyleyemem diyorsunuz.
Ben bişey bekliyorsam söylerim, söyleyemediğim şeyi beklemem.
O zaman beklentiniz yok demektir gerçekten. Umursayan insanın beklentisi vardır, her cümlenin sonuna ama beklemiyorum yazmak bunu değiştirmiyor. Alt metin çok bariz çünkü.Açıkcası ben bunu problem olarak görmem eşimin kardeşleri bişey yapmadılar düğünde falan filan ev görmede falan ama ben giderken aldım hediyelerini şimdi birinin çocuğunun kurs masrafını karşılayacağım kendim söyledim.
Bunu kafama takmam konu sahibi gibi herkes kendi bilir ama kimseyi de alıp kafamın üzerinde gezdiremem . Bence insanların birbirine verdiği hediyeler değer göstergesidir. Maddiyatının önemi yok seni düşünerek bunu aldım sende bu anı kalsın demektir. Ben bir kaç kere yaparım baktım o beni düşünmüyor bende onu düşünmem bunu da hiç umursamam
15 sonrası sokakta mendil mi satmış
Sizin durumunuzla konu sahibininkinin alakası yok ama. Sorumsuz evladına yük olan anne baba ayrı mesele, çocuğuma bişey almadı, benden pasta istedi ama beklentim yok demek ayrı mesele.önce görümcem -aslında enişte- sonra eşim sonra kardeşi
yani gerçekten tuhaf aileler var zaten bizim bu konuda bir sıkıntımız yok yani bu tüm sülalenin gördüğü bir durum.
yani aramızda öyle tartışma olmuyor bizim zaten her şey görünürde olduğu için hatta enişte, ben hep destek konumundayız çünkü çocukları gerçekten yorulmuş durumdalar.
hiçbir iş beğenmeyen ve çalışmayan bir baba vs.
yani var böyle aileler, siz kapris sanmayın diye diyorum. İnsan gerçekten yaşamayınca var olduğunu düşünmüyor. Yani bu kadar olmaz diyorlar ben de öyle diyordum ama varlar yani.
He biz durumu iyi manipüle edebildiğimiz için konu açmıyoruz ama ohoo neler oluyor kayınvalidesi görümceme annem mesela bana... bak kaynanan hiçbir şey almadı ya da görümceme kayınvalidesi "bak annen ucuz şey almış gibi" çirkin yorumlara muhatap oluyorsun ki anneme bile kızıyorum.
Çalışmadıkları için gerçekten durumları yok ama bi çalışsaydın be adam diyor muyum içimden diyorum. Hatta konu açabilirim eşime yansıtamıyorum üzülüyor, ilk evliliğinde boşanma sebebi, görümcemin evliliği de zora girdi mesela bu ara.
Yani gerçekten yapmaması lazım bir anne babanın gerçekten yapmaması lazım. Anne baba çocukların hayatını kolaylıştırmalı zorlaştırmamalı. Ben bunu ölene kadar savunacağım. Olgun olan biz olmalıyız her zaman analık babalık budur.
Geçen diyorum eşime senin kırmızı odalık olmana 1 olay kalmış mesela.
Sizin durumunuzla konu sahibininkinin alakası yok ama. Sorumsuz evladına yük olan anne baba ayrı mesele, çocuğuma bişey almadı, benden pasta istedi ama beklentim yok demek ayrı mesele.
Konu sahibi durumdan rahatsız olabilir, beklentisi de olabilir bence normal şeyler bunlar. Ama beklentim yok, zaten yapsalar da istemem deyip sayfalarca beklentilerini yazması normal gelmiyor bana. Derdin varsa, rahatsızsan oturur konuşursun, beklentin varsa dile getirirsin.
Tamam hiç beklentiniz yok inandım benBEKLENTİM YOK. kendileri akıl edip torunlarına bir çift çorap alabilirlerdi. Almadılar diye çocuk çorapsız kalmayacak o yüzden BEKLENTİM YOK.
bir şey yapmıyorsanız muhalefet de olmayın demek beklenti demek değil bana göre. Annemin temizlettiği eve gelip burayı neden tam temizlememiş demeyi biliyorsa kendi temizletecekti o zaman. Evi iki aile de geldi birlikte gezdik. Kp sadece önceki kiracılar evi çok pis kullanmış mutfak dolapları çok yağlı diyip durdu. Kv de tam tersi iş başa düşmesin diye yok yok evde hiçbir şey yok diyip durdu. Ta ki annem evi ben temizletirim diyene kadar. Annem temizletince de beğenmiyor. Bunu dile getirmek BEKLENTİ değil. Ben kimseye evimi temizlet demiyorum. Ama etliye sütlüye karışmayıp her şeye de yorum yapmayacaksın.
Bir çorap almıyorsan aaaa senin karnın neden bu kadar küçük bebek beslenmiyor mu acaba demeyeceksin. Çocuk doğunca ay bu aç demeyeceksin. Başıma gelip günlerce işime karışmayacaksın. Ben yorgan örtmeyeceğim diyorsam yok olmaz çocuk üşür illa bi battaniye al bari demeyeceksin. Bak alayım ört demiyor mesela battaniye al ört diyor. Battaniyemiz de var bu arada yani kendisinden bir BEKLENTİMİZ YOK.
Ebeveynin çocuğa sorumluluğu olduğu kadar evladın da ailesine sorumluluğu vardır. Bu sorumluluğu yerine getirmeyen evlat da kötü hayırsız evlattır. Ev araba değil 1 tane elbise de alsın evladı. İhtiyaçtan değil belki de oğlunun emeğiyle aldığı bir şey istiyor. Torununa zıbın almıyorsa buna da gelin değil oğlu dertlensin gerekli görürse annesiyle konuşsun. Bunların hiçbiri gelini ilgilendiren konular değil. Bazı kadınlar istiyor ki evlilik akdi tamamlandığında kocalarının ailesiyle hiçbir bağı kalmasın. Ama onu karnında taşıyan, yıllarca muhtaçken ona bakan besleyen annesini silen adamlar tek bir yanlışta karılarını da kolayca silerler. O yüzden kocam da sevmiyor derken karşınızdakinin oklarının size de dönebileceğini unutmayın.sanırım insanlar evlatlarına yatırım gözüyle bakıyor
ben buna bunu yaptım o da bana bunu yapar gibi
insan evladından çıkar gözetir mi yaa?
verdiği sütün hesabını sorar mı?
Bunu ille para olarak beklemek de değil duygusal manipülasyon yapsa yine ayıp.
Ebeveynlik almadan vermektir, hep vermektir.
uykusuz gecelerin sorumlusu o bebek değil, senin dünyaya bir insan getirmeyi istemen.
sonrasında yok uykusuz kaldım sana baktım da yok sana kıyafet aldım da yok emzirdim seni de diyeceksen hiç bakma
çünkü sen onu dünyaya getirirken ona sormadın ve ona seçme şansı verilmedi.
Keşke herşey bu dediğiniz gibi olsa ama o anneler yeri geldiğinde gelinin aldığı nefese kadar karışıyor. o yüzden bu gayet gelini de ilgilendiren bir durum oluyor. Türkiye de erkeği ilgilendiren pek bir durum olmuyor malesefEbeveynin çocuğa sorumluluğu olduğu kadar evladın da ailesine sorumluluğu vardır. Bu sorumluluğu yerine getirmeyen evlat da kötü hayırsız evlattır. Ev araba değil 1 tane elbise de alsın evladı. İhtiyaçtan değil belki de oğlunun emeğiyle aldığı bir şey istiyor. Torununa zıbın almıyorsa buna da gelin değil oğlu dertlensin gerekli görürse annesiyle konuşsun. Bunların hiçbiri gelini ilgilendiren konular değil. Bazı kadınlar istiyor ki evlilik akdi tamamlandığında kocalarının ailesiyle hiçbir bağı kalmasın. Ama onu karnında taşıyan, yıllarca muhtaçken ona bakan besleyen annesini silen adamlar tek bir yanlışta karılarını da kolayca silerler. O yüzden kocam da sevmiyor derken karşınızdakinin oklarının size de dönebileceğini unutmayın.
Sizin durumunuzla konu sahibininkinin alakası yok ama. Sorumsuz evladına yük olan anne baba ayrı mesele, çocuğuma bişey almadı, benden pasta istedi ama beklentim yok demek ayrı mesele.
Konu sahibi durumdan rahatsız olabilir, beklentisi de olabilir bence normal şeyler bunlar. Ama beklentim yok, zaten yapsalar da istemem deyip sayfalarca beklentilerini yazması normal gelmiyor bana. Derdin varsa, rahatsızsan oturur konuşursun, beklentin varsa dile getirirsin.
Aslında iki konu karışıyor sanırımKeşke herşey bu dediğiniz gibi olsa ama o anneler yeri geldiğinde gelinin aldığı nefese kadar karışıyor. o yüzden bu gayet gelini de ilgilendiren bir durum oluyor. Türkiye de erkeği ilgilendiren pek bir durum olmuyor malesef
Ebeveynin çocuğa sorumluluğu olduğu kadar evladın da ailesine sorumluluğu vardır. Bu sorumluluğu yerine getirmeyen evlat da kötü hayırsız evlattır. Ev araba değil 1 tane elbise de alsın evladı. İhtiyaçtan değil belki de oğlunun emeğiyle aldığı bir şey istiyor. Torununa zıbın almıyorsa buna da gelin değil oğlu dertlensin gerekli görürse annesiyle konuşsun. Bunların hiçbiri gelini ilgilendiren konular değil. Bazı kadınlar istiyor ki evlilik akdi tamamlandığında kocalarının ailesiyle hiçbir bağı kalmasın. Ama onu karnında taşıyan, yıllarca muhtaçken ona bakan besleyen annesini silen adamlar tek bir yanlışta karılarını da kolayca silerler. O yüzden kocam da sevmiyor derken karşınızdakinin oklarının size de dönebileceğini unutmayın.
Çünkü maalesef aile dediğimiz şey böyle bir şey. Anne baba nasıl serseri, sorumsuz, beş para etmez çocuklarını çekiyorsa çocuklar da bazen sorumsuz ailelerini çekmek zorunda kalıyor. Çünkü anne baba, atıp satamıyoruz.ama o sizin sorunun cevabıydı.
anne babayı sevmeyip eşi sevmek pekala mümkün ben ona cevap verdim.
anne babanın sorumsuzluğunu neden bir de çocukları çeksin ki?
O da doğru eş seçimiyle oluyor. Eşiyle annesi arasındaki köprü erkektir. Kocası gelinin arkasında durursa kayınvalide gelinin hiçbir şeyine karışamaz. Bu konuda da pasta gidiyor adam ağzını açmıyor, tül tartışması adam yok, kemençe asılıyor yine yok…Örnekler gider böyle, bunların hepsini konu sahibinin eşi çözebilirdi ama nedenini bilmediğim şekilde onlar kanatsız dilsiz melek olarak oturuyor, benim hamile karıma bir dilim pasta bıraksaydınız bari diyemiyor şeytan kv de pastayı kapıyor.Keşke herşey bu dediğiniz gibi olsa ama o anneler yeri geldiğinde gelinin aldığı nefese kadar karışıyor. o yüzden bu gayet gelini de ilgilendiren bir durum oluyor. Türkiye de erkeği ilgilendiren pek bir durum olmuyor malesef
Sanırım eş ailesinden dertli olanlar olaylara kendi durumları dışında bakamıyorlar
Dertli olmayan bizler dr belki fazla iyi niyetli bakıyoruzdur
Yine tavuk mu yumurtadan yuyumurta mı tavuktana döndü olay
Yukarda söylediğinize net katılıyorum. Hayatında bu tür insanlarla karşılaşmamış bir insan olaya baktığında kayınvalideyi ekarte etmeye çalışan kötü gelin görebiliyor. Ama bu tür insanlar var evet bir anneye elbise almak ya da bi pasta almak problm değil konu sahibi okursanız başlarda kayınbaba sert olduğu için kendisine özenen kayınvalidesinin evinin ihtiyaçlarını kaşık çatalına kadar alıyormuş ve ta daa klasik sonuç kayınvalide bunu görev bellemiş. Umarım hayatınızda bu tür insanlarla karşılaşmazsınız ama bazı insanlar gerçekten çocuk da olsa anne baba da olsa ailesinin hayatında parazitler. Anne baba görevi mecbur yapacak ya da evlat görevi mecbur yapacak diye düşünüp hayatlarını bu şekilde idame ediyrlar.Sanırım eş ailesinden dertli olanlar olaylara kendi durumları dışında bakamıyorlar
Dertli olmayan bizler dr belki fazla iyi niyetli bakıyoruzdur
Yine tavuk mu yumurtadan yuyumurta mı tavuktana döndü olay
Aslında iki konu karışıyor sanırım
Mesela pasta isteyince, bir elbise isteyince eşin karışması gereken çok da ayıp bi hareket yok ortada
Bu ayrı bir durum
Diğer zamanda direkt eşe karışılan durum olursa ona ayrıca tepki gösterilir
Çünkü o apayrı bi konu
Sen ev temiz değil dedin diye ben de pastaya laf ederim demek çok zorluk çıkarır insana hayatında