• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zorla Doğum Günü Kutlaması

Eşiniz kapıda pastayla karşılamamış mıydı babasını? Mum üfleyip pasta kestikten sonra bugün babanızın doğum günü mü dedi?

Hayır onlar bizdeyken kv yine söyledi. Ki eşim yanımda bile değildi bana söyledi yine. Sonra bir şey lazım oldu eşim dışarı çıktı almak için ben de pasta da al istersen diye mesaj attım aldı ve kapıda mumları yakıp eve girdi.

Peki çözüm nedir? Burada size gaz versek doğuma 3 gün kala kavga etseniz daha mı iyi? Bu insanlar böyle ve kocanızın ebeveynleri. Allah ömür verdikçe de hayatınızdalar. Bunu bir kabul edin, mücadele etmeyin bununla. 60 yaşındaki insanlar yeniden terbiye edilemeyecek, siz de idare edemeyecekseniz ömrünüzü bu sinirle mi geçireceksiniz?

Biraz görmeseniz, idare etseniz, istediğinizi istemediğinizi net olarak söyleseniz, önemli konularda, ama gerçekten önemli, sizi dinlemiyorlarsa da eşinizi konuştursanız daha iyi değil mi? Horon tepen tablo, yanlış tüller, kemençe hepsi siz ve kayınaile arasında. Eşiniz gitsin konuşsun. Dinlemiyorlar mı assınlar tülleri, kemençeyi onlar gidince eşinize tekrar yaptırırsınız. Ama bu kadar şeyi kafaya takmak insanın sinirlerini bozar, olmayacak şeylere de sinirlenmeye başlarsınız.

Sadece kv değil. Kp de öyle. İkisi birlikte karar verip uyguluyorlar. Ya bazen her şeyi boşveriyorum tamam diyorum. Eşimle bir sorunum yok bunları da görmezden geleyim diyorum. Çoğu zaman böyle yaptığım da oluyor ama hiç ardı arkası kesilmiyor ki saçmalıkların. Açık söylediğim zaman da anlamıyor kv. Kp zaten beni yok saydığı için herhangi bir iletişimimiz yok. Mesela dün fırınla ilgili bir şeyi bile eşime anlatıyor. Sakın şu ayarda kullanma vs. Sanki eşim yemek yapıyor fırında. Oğlum çay demlemeyi bile bilmez diyen kendisi ama diyor ki sakın yemeği 180 derecenin üzerinde pişirme. Komik gerçekten. Oğlu yapıyor sanki yemeği.

Neyse sonuçta burada bu konuyu anlattım evet ama şu an bu olay olduğu içindi. Tabi ki idare ettiğim şeyler de oluyor ki sayısı bu anlattıklarımdan çok daha fazla. Eğer idare etmesem eşimle problem yaşıyor olurdum ki evlendiğimizden beri ailesi dışında hiç problem yaşamadık. Kendisi de ailesi anormal davrandığında bunu farkediyor çünkü. Ne yapabilirim bilmiyorum ama burada sırf eşinin ailesi diye gözüne batıyor denilmesini kabul etmiyorum. Çünkü ben en başında hiç böyle düşünmedim. Aksine hiç katlanmamak gereken şeylere katladım ki eşim uyardı neden bunları yapıyorsun eğer böyle yaparsan annemden kurtulamazsın diye. Çünkü annesi ısrar ediyordu ben de mecbur kalıyordum. Hayır dediğimde ise küsüyordu. Küstü diye kötü hissedip gönlünü almaya çabalıyordum. Eşim de annem hep böyle yapacak sen hep dediğini yapmak zorunda kalacaksın diyerek kendisi uyardı beni. Hayır da diyebilirsin istemediğin hiçbir şeyi yapma diyen eşimdi. Bunların konuyla alakası olmadığı için burada tek tek yazamam haliyle. Ama herkes eş ailesi diye bu kadar nefret ettiğimi düşünüyor ki öyle değil.

Allah aşkına hepimize beğenmediğimiz hediyeler gelmiyor mu? Teşekkür edip koyuyoruz kenara, göstermelik kullanıyoruz oluyor bitiyor.

Benim görümcelerim bana sürekli asla giyinmeyeceğim şeyler alıyorlar mesela. Yazın uzun elbise istiyorum dedim diye gitmiş almış gelmiş, evet uzun ama çingene eteği modeli kat kat. Mümkün değil giyinmem ben onu. Direkt bağış kutusuna gitti. En son bir kazak almış kolları tüllü, kendisi simli dolapta duruyor öyle. Kadın beni kokoş yapmaya çalışıyor. Teşekkür ettim koydum kenara. Denk gelirse göreceği bir zaman giyerim denk gelmezse kış sonu o da bağışlanır. Yıllarca simli çiçek tuttum evde istemeye gelirken almışlar diye. Hatta söyledim de sakın yapma çiçek almayın diye ama illa hatıra olsun deyip dünyanın en çirkin çiçeğini alıp gelmişler. Birkaç sene durdu sonra çiçeği attım, kırıldı tozlandı falan dedim, vazosu duruyor hala.

Eş ailesi diye her yaptıkları batarsa yarın öbür gün evliliğimizin içine edilir. Benim bu yaptıklarımı, ses çıkarmadıklarımı, idare ettiklerimi eşim görüyor. Aileyiz ara sıra anlaşmazlıklarımız oluyor. O zaman ablalarına durun bakalım orda, benim karım öyle bir insan değil ya da kudra öyle yaptıysa bir bildiği vardır diyebiliyor. Konu sahibinin eşi bunu yapamaz ki. Ailesine karşı karısını nasıl korusun bu adam?

Sonra bana iletişim problemin var burada bize bile öfkeleniyorsun diyorlar. Yahu bana hediye geldiğinde nasıl tepki verdiğimi nereden biliyorsunuz? Mağarada büyümedim neticede bir hediye geldiğinde nasıl davranmam gerektiğini ben de biliyor ona göre davranıyorum. O hediyeler de yeni değil daha nişanlıyken almıştı eşimin kardeşi. Düğünden önce ev tutulur tutulmaz zaten kp horon tablosunu asmıştı girişe. Çok dikkat çekmiyordu Ben de ellemedim durdu orada. Kemençe gibi saati de bir odaya asmıştı o oda sonra benim çalışma odam oldu kimse görmüyor diye onu da ellemedim taşınana kadar ikisi de durdu onların koyduğu gibi.

Şimdi yeni eve taşındık ve duvara kendi kafasına göre çivi çakıp yine asmış bi yerlere ikisini de. Hadi diğer evde var olan çivilere asmıştı. Burada bildiğiniz kendi kafasına göre bi yerlere çivi çakıp asmış. Belki ben çivi çakmıyorum belki ev sahibi böyle bir uyarı yaptı. Normal mi bu? Ya da tamam belki onları asacağım ama insan bi sormaz mı bunları nereye asayım diye? O tablo ve saat kullanacağım şeyler olsa bile koyacağım yerler oralar değil ki. Kv ile kendi kendilerine karar verip onaylıyorlar yapıyorlar. Sonra bunun adı yardım etmek oluyor.

Hlly: maddi beklentim yok.
Yine hllly:

Bunun nesi çelişki? Evet gerçekten ihtiyaç olabilecek şeyleri kendi başlarına kalacak diye hiç sormazlar bile. Mesela bebek olacak 3 hafta falan kaldı ama bebeğin ne eksiği kaldı diye sormadılar babaanne dede olarak. Bunu farketmek beklenti içine girmek mi oluyor? Farkettiğimi söylüyorum. Hiçbir eksiğimiz de yok hepsini aldık ya da ailem aldı. Onlardan da istemedik zaten kendileri aldılar.

Biz karar vermiştik 6.aya kadar bir şey almayacaktık. O süreçte zaten duyan bir şeyler almak istedi. Ailem arkadaşlarım eşimin arkadaşları herkes bir şeyler almak istedi ve aldı. Almasalar neden almadılar diye bir beklentimiz yoktu sonuçta. Hatta bebek doğduktan sonra hediye alınır genelde. Öncesinde zaten beklemezsin de. Ama dede babaanne hiç merak etmez mi mesela? Neler aldınız neler yaptınız neyiniz eksik kaldı vs. Sormuyorlar çünkü şu eksik desek almak zorunda kalabilirler. Oysaki şu eksik de demeyiz. Sorana hiç şu eksik demedik. Almak isteyen kendi düşünüp nelerin kullanışlı olacağını nelerin lazım olacağını bilip alıyor zaten.

Bu bir beklenti değil tesbitimi söylüyorum. Bomboş bir şey bile olsa en küçük bir şey bile yapsalar bağıra bağıra dillendiriyorlar biz bunu yaptık diye. Mesela doğal gazımız geç açılacak diye ısrarla hemen eski evi kapattırın yeniyi açın diyorlar. Eskiden depozito alacağız ki yenisini açtıralım o yüzden bekliyoruz dedik. O zaman her akşam buraya gelirsiniz yemeğe diyorlar. E sabahları ben ne yapacağım peki kahvaltıyı? Ya da hamileyim sürekli bir oraya bir eve mi gideceğim. Ailem de aynı şeyi düşünmüş ve sonra da demişler ki neden iki arada gezsinler. Bize açtırma parasını verdiler siz de depozitonuzu alınca geri verirsiniz borç olarak kabul edin dediler ve kendi adıma açtırdım diğeri eşimin adına olduğu için. Onlar da yapmayabilirdi. Neden yapmadılar demezdim. Kendileri akıl edip yapmak istemişler yaptılar. Her iki taraftan da beklentimiz yoktu. Bir şekilde idare edecektik. Olanı anlatmak beklenti olmuyor bence.

Sürekli ailem ailem demek hoş değil ama Şu eve taşınana kadar hiçbir şeyle ilgilenmedim. Temizliğinden eşyanın taşınmasına kadar her aşamada ailem ve eşim hallettiler. Hamileyim diye en ufak bir şey yaptırmadılar. Temizlik yapılırken gelip görmedim bile. Bu kadar şey yaptılar bir kere bile dile getirmediler. Konusu bile olmadı. Ama onlar bir gün gelip tv astılar bir de kolileri anlamsızca oradan oraya taşıyıp bana ikinci kez iş çıkarmış oldular. Şimdi iki gündür aynı kolileri başka yere alıp tekrar gerekli yere yerleştiriyorum. Buna rağmen de sürekli o gün boyunca arayan herkese ev yerleştiriyoruz sonra tül bakmaya gideceğiz diye yayın yaptılar. Çocuklara tül diktireceğiz tülleri uymuyor diyip durdu kv. Oysaki konuşuldu ve istemedik. Çünkü kendi istediklerini dayatacakları çok belliydi ısrarla birlikte gidelim demelerinden. Biz sonra hallederiz diyip kabuk etmedik. Buna rağmen arayan sorana öyle anlattı. Ne diyebilirim başka?

Evet bir size anormal geliyor. Bunun yolu bu değildir. Bu insanlar sokaktan geçen biri değil. Tabi ki pasta götürecek. Biz de pasta kesince kardeşim gelmemişse annem paketler götürür. Bunun nesi batsın bana? A doğru, onlar benim ailem, eşimin ailesi yapsa çıldırmam gerekirdi

Orda o pastadan hiç yememiş bir hamile varsa birazını bırakırsın. Pastanın yarısını alıp gitmezsin. Kocaman pastadan sadece 3 dilim yenildi. Geriye kalanın hepsini kutuyla beraber alıp götürdü. Bana ayıp geliyor böyle şeyler. Ben şurdan bir dilim de oğluma alayım bile demeden kalkıp kutuyu paketleyip alması çok çirkin geliyor gözüme. Kimine zorla verirsin almaz kimi de böyle savaş ganimeti gibi topluyor bedava diye. Daha önce de söyledim bir şey bedavaysa lazım olmasa bile alıp evine götürmek istiyor çünkü.

Bunlar hep kimin sozu gececek cabalari. Evin ortasina memleketin sembolunu cakmislar ahahahahbs Ben sizi Cok acemi buldum boyle huysuzluk yaparak onlari hakli cikarirsiniz. politik olmalisiniz. Cozulmeyecek konular degil. Ama
siz de karar verin. Hem aileniz gibi olsunlar istiyorsunuz hem iclerine girmek istemiyorsunuz. bu aileyle kiz evlat gibi olamazsiniz ubutun onu. Ama yerine gore davranıp hem onları susturup hem de sınırlarınızı koruyabilirsiniz.

Evet en başta öyle bir hayalim vardı kız evlat gibi olmak isterdim ama hayal kırıklığı oldu. Eşim vardiyalı çalışıyor. Birkaç kez sabahları simit vs alıp kahvaltı için uğradım mesela hoşlarına gider diye. Kp sadece surat astı. Kv ise sürekli birilerini görüntülü arayıp telefonu elime tutuşturdu. Kahvaltı bitti hadi şuna kahveye gidelim hadi buna oturmaya gidelim. Diyeceksiniz ki heves etmiş ondan yapıyor ama inanın değil. Özellikle birilerine nispet olsun diye yapıyor bunu. Geliniyle arası kötü olanlara özellikle göstermeye çalışıyor. Evde de bana bunu anlatıyor onun gelini hiç böyle gelmez bilmem ne. Bir gün kek yapıp götürdüm birlikte vakit geçirmiş oluruz bir kahve içeriz oradan da işlerimi hallederim diye düşündüm. Ben gider gitmez hiç sormadan kardeşlerini çağırdı hep birlikte oturalım diye. Ama benim o kadar vaktim yok halletmem gereken şeyler var dediysem de hala telefonla konuşmaya devam ediyor bana da eliyle işaret ediyor dur diye. Sürekli bi emrivaki.

Eşim akşam çalıştığı zaman birkaç kez yemeğe çağırdı. Artık emrivakilerini bildiğim için gitmek istemiyordum. Israr etti bir akşam gittim. Yemek yedik topladık çay içtik falan. Saat ilerledi. Eşim gece 1 de geliyor ve evimiz servis güzergahına uzak. Gidip kendisini duraktan alıyorum. Israrla burada bekle burdan gidersin diyor. Evet bunda bir şey yok çünkü onların evi durağa daha yakın. Bekleyebilirim de ama ertesi gün işe gideceğim evde de yapmam gerekenler var. Elini verirsen kolunu alamıyorsun zaten. Neyse artık ikna oldu gideceğim. Çantamı aldım çıkıyorum kp ye diyor ki hala gitme burada bekle diyorum ama gidiyor. Kp de dedi ki daha zaten çok var gitsin. Biz 1 e kadar oturmuyoruz ki dedi. Ya hem ben oraya zaten zorla gelmişim hem de kovar gibi gitsin diyor. O kadar kötü hissettim ki. Buna benzer bir sürü şey oldu. Sonunda artık eşim olmadan gitmemeye karar verdim.

Yani ben de en başında çaba gösterdim bir aile olabilmek iyi geçinebilmek için ama bunun gibi kırıcı o kadar şey oldu ki. Kv aşırı ısrarcı elini versen kolunu alamıyorsun kp ise tam tersi beni görmek bile istemiyor. E ben e haliyle uzak olmak istiyorum.

Bunun nesi çelişki? Evet gerçekten ihtiyaç olabilecek şeyleri kendi başlarına kalacak diye hiç sormazlar bile. Mesela bebek olacak 3 hafta falan kaldı ama bebeğin ne eksiği kaldı diye sormadılar babaanne dede olarak. Bunu farketmek beklenti içine girmek mi oluyor? Farkettiğimi söylüyorum. Hiçbir eksiğimiz de yok hepsini aldık ya da ailem aldı. Onlardan da istemedik zaten kendileri aldılar.

Biz karar vermiştik 6.aya kadar bir şey almayacaktık. O süreçte zaten duyan bir şeyler almak istedi. Ailem arkadaşlarım eşimin arkadaşları herkes bir şeyler almak istedi ve aldı. Almasalar neden almadılar diye bir beklentimiz yoktu sonuçta. Hatta bebek doğduktan sonra hediye alınır genelde. Öncesinde zaten beklemezsin de. Ama dede babaanne hiç merak etmez mi mesela? Neler aldınız neler yaptınız neyiniz eksik kaldı vs. Sormuyorlar çünkü şu eksik desek almak zorunda kalabilirler. Oysaki şu eksik de demeyiz. Sorana hiç şu eksik demedik. Almak isteyen kendi düşünüp nelerin kullanışlı olacağını nelerin lazım olacağını bilip alıyor zaten.

Bu bir beklenti değil tesbitimi söylüyorum. Bomboş bir şey bile olsa en küçük bir şey bile yapsalar bağıra bağıra dillendiriyorlar biz bunu yaptık diye. Mesela doğal gazımız geç açılacak diye ısrarla hemen eski evi kapattırın yeniyi açın diyorlar. Eskiden depozito alacağız ki yenisini açtıralım o yüzden bekliyoruz dedik. O zaman her akşam buraya gelirsiniz yemeğe diyorlar. E sabahları ben ne yapacağım peki kahvaltıyı? Ya da hamileyim sürekli bir oraya bir eve mi gideceğim. Ailem de aynı şeyi düşünmüş ve sonra da demişler ki neden iki arada gezsinler. Bize açtırma parasını verdiler siz de depozitonuzu alınca geri verirsiniz borç olarak kabul edin dediler ve kendi adıma açtırdım diğeri eşimin adına olduğu için. Onlar da yapmayabilirdi. Neden yapmadılar demezdim. Kendileri akıl edip yapmak istemişler yaptılar. Her iki taraftan da beklentimiz yoktu. Bir şekilde idare edecektik. Olanı anlatmak beklenti olmuyor bence.

Sürekli ailem ailem demek hoş değil ama Şu eve taşınana kadar hiçbir şeyle ilgilenmedim. Temizliğinden eşyanın taşınmasına kadar her aşamada ailem ve eşim hallettiler. Hamileyim diye en ufak bir şey yaptırmadılar. Temizlik yapılırken gelip görmedim bile. Bu kadar şey yaptılar bir kere bile dile getirmediler. Konusu bile olmadı. Ama onlar bir gün gelip tv astılar bir de kolileri anlamsızca oradan oraya taşıyıp bana ikinci kez iş çıkarmış oldular. Şimdi iki gündür aynı kolileri başka yere alıp tekrar gerekli yere yerleştiriyorum. Buna rağmen de sürekli o gün boyunca arayan herkese ev yerleştiriyoruz sonra tül bakmaya gideceğiz diye yayın yaptılar. Çocuklara tül diktireceğiz tülleri uymuyor diyip durdu kv. Oysaki konuşuldu ve istemedik. Çünkü kendi istediklerini dayatacakları çok belliydi ısrarla birlikte gidelim demelerinden. Biz sonra hallederiz diyip kabuk etmedik. Buna rağmen arayan sorana öyle anlattı. Ne diyebilirim başka?
Bu mesajınız baştan aşağı beklenti dolu.
Dile getiremiyorsunuz ya da kabullenemiyorsunuz

ne biçim görgüsüzlük bir dilim bile bırakmamışlar. ben olsam bi daha herhangi bir şey olursa ekstra bişey demem, yapmam oğulları kutlamak istiyorsa yanında dururum kocamın o kadar. ve genel olarak uzak dururdum ailesinden çok zorunlu olmadıkça.

Bu mesajınız baştan aşağı beklenti dolu.
Dile getiremiyorsunuz ya da kabullenemiyorsunuz

Hayır beklenti değil. Aksine bir şey alıp yapmalarını ısrarla istemiyorum. Sadece olanları anlatıyorum. Beklentim olsa bir şey yapmak istediklerinde kabul ederim. İstemiyorum yapmasınlar da karışmasınlar da. 1 ay tülsüz yaşarım ama sürekli onların tül diktirdik demesine tahammül edemem çünkü.

pastanın hepsını aldı goturdu dedınız ya

normalde sız kendınız onlar eve gıdeceklerı zaman 2-3 dılım koyup gelemeyenlerde yesın deyıp paket hazırlamanız daha dogru olmazmıydı ya ben oyle yapıyorum da

kadının hepsını alması evet gorgusuzluk kadınlar kulubune uye oldugunuz gunden berı actıgınız tum konularda tek sıze katıldıgım mesajınız o oldu .
dogru hepsını alıp goturmemelıydı . herseyı gectım ınsan tasınırken ayak ustu atıstıracak bırseyler ıstıyor yorgunluktan hemen kahvenın yanına yenebılecek bırsey belkı yerler dıye sıze 2 dılım falan bırakabılırdı

ama en basta en dogrusu sız tekrardan dogum gununuz tekrardan kutlu olsun bunu da evdekıler gelemeyenler yesın dıye ayırdım dıyerek paket yapıp vermenız gerektı
aklınıza gelmedıgı ıcın kayınvalıde kendısı yapmıs bunu oda hepsını almıs bu kayınvalıde pastayı cok sevıyor bellı

bence esınız sadece dogum gunlerınde degıl bayramlarda anneler gununde falan da pasta alsın kadının zaafı var :D

Sonra bana iletişim problemin var burada bize bile öfkeleniyorsun diyorlar. Yahu bana hediye geldiğinde nasıl tepki verdiğimi nereden biliyorsunuz? Mağarada büyümedim neticede bir hediye geldiğinde nasıl davranmam gerektiğini ben de biliyor ona göre davranıyorum. O hediyeler de yeni değil daha nişanlıyken almıştı eşimin kardeşi. Düğünden önce ev tutulur tutulmaz zaten kp horon tablosunu asmıştı girişe. Çok dikkat çekmiyordu Ben de ellemedim durdu orada. Kemençe gibi saati de bir odaya asmıştı o oda sonra benim çalışma odam oldu kimse görmüyor diye onu da ellemedim taşınana kadar ikisi de durdu onların koyduğu gibi.

Şimdi yeni eve taşındık ve duvara kendi kafasına göre çivi çakıp yine asmış bi yerlere ikisini de. Hadi diğer evde var olan çivilere asmıştı. Burada bildiğiniz kendi kafasına göre bi yerlere çivi çakıp asmış. Belki ben çivi çakmıyorum belki ev sahibi böyle bir uyarı yaptı. Normal mi bu? Ya da tamam belki onları asacağım ama insan bi sormaz mı bunları nereye asayım diye? O tablo ve saat kullanacağım şeyler olsa bile koyacağım yerler oralar değil ki. Kv ile kendi kendilerine karar verip onaylıyorlar yapıyorlar. Sonra bunun adı yardım etmek oluyor.
Duvara astığı şeyi çıkarın ve onu orda beğenmedim deyin bunu yapamaz mısınız? Cidden soruyorum bu arada

pastanın hepsını aldı goturdu dedınız ya

normalde sız kendınız onlar eve gıdeceklerı zaman 2-3 dılım koyup gelemeyenlerde yesın deyıp paket hazırlamanız daha dogru olmazmıydı ya ben oyle yapıyorum da

kadının hepsını alması evet gorgusuzluk kadınlar kulubune uye oldugunuz gunden berı actıgınız tum konularda tek sıze katıldıgım mesajınız o oldu .
dogru hepsını alıp goturmemelıydı . herseyı gectım ınsan tasınırken ayak ustu atıstıracak bırseyler ıstıyor yorgunluktan hemen kahvenın yanına yenebılecek bırsey belkı yerler dıye sıze 2 dılım falan bırakabılırdı

ama en basta en dogrusu sız tekrardan dogum gununuz tekrardan kutlu olsun bunu da evdekıler gelemeyenler yesın dıye ayırdım dıyerek paket yapıp vermenız gerektı
aklınıza gelmedıgı ıcın kayınvalıde kendısı yapmıs bunu oda hepsını almıs bu kayınvalıde pastayı cok sevıyor bellı

bence esınız sadece dogum gunlerınde degıl bayramlarda anneler gununde falan da pasta alsın kadının zaafı var :KK70:
Evet zaten giderken gönderirdim. Hamilelik sürecinde reflüm oluştu ve pasta çok fazla yiyemiyorum. Canım istediği için az da olsa yiyorum. Ve pasta büyüktü. Eşim tek başına bitiremezdi. Bitirecek olsa bile illaki kardeşine de gönderirdim. Ama bu söylediğim biz daha masadayken oldu. Henüz yemeye devam ediyorduk. Kalanları da eve götüreyim dedi. Ben çok algılamadım yani birazını alıp götürecek anlamında söylüyor sandım. Tabi götür keşke o da olsaydı falan dedim hatta. Sonra kendisi de tamamını bitiremedi. Biz yemeye devam ederken kalktı kendi tabağında yarım kalanı da kutuya koydu. Ben o an algıladım kutuyla alacağını. Merakla izledim gerçekten mi ya diye. Sonra kp dedi ki ben de bitiremeyeceğim bunu da al. Onun tabağında kalanı da kutuya koydu. Bir de annem o gün acıkırsınız diye börek göndermişti. Ordan da birkaç dilim pastanın yanına koydu kutuyu kapattı. Yani benim bir şey söylememe pek fırsat kalmadı.

Evet yapabilirim. Çıkardım da zaten. Ama çivi neden çakıyorsun tertemiz duvara? Kafana göre hemde.
Eşyaları boşaltıp kafasına göre yerleştirdiklerinden de bahsetmişsiniz bence hamile halinizle bu kadar sinir yapmayın onlar gidince siz yine kendinize göre düzenleyin sizin istediğinz gibi olduğunu görünce kv tepki verirse sakin bi şekilde böyle kullanmak istedim der geçersiniz.

Bu siniriniz size ve bebeğinize zarar verir insanları takmayın

Evet zaten giderken gönderirdim. Hamilelik sürecinde reflüm oluştu ve pasta çok fazla yiyemiyorum. Canım istediği için az da olsa yiyorum. Ve pasta büyüktü. Eşim tek başına bitiremezdi. Bitirecek olsa bile illaki kardeşine de gönderirdim. Ama bu söylediğim biz daha masadayken oldu. Henüz yemeye devam ediyorduk. Kalanları da eve götüreyim dedi. Ben çok algılamadım yani birazını alıp götürecek anlamında söylüyor sandım. Tabi götür keşke o da olsaydı falan dedim hatta. Sonra kendisi de tamamını bitiremedi. Biz yemeye devam ederken kalktı kendi tabağında yarım kalanı da kutuya koydu. Ben o an algıladım kutuyla alacağını. Merakla izledim gerçekten mi ya diye. Sonra kp dedi ki ben de bitiremeyeceğim bunu da al. Onun tabağında kalanı da kutuya koydu. Bir de annem o gün acıkırsınız diye börek göndermişti. Ordan da birkaç dilim pastanın yanına koydu kutuyu kapattı. Yani benim bir şey söylememe pek fırsat kalmadı.
evet bu yanlıs olmus sımdı sezarın hakkı sezara

su perde olayı falan da
ıstedıklerı kadar burada olsun guzel desınler cıkarıp kenara cekseydınız hayır begenmedım ve ıstemıyorum dıye tavrınız net olmalı ve onlar gercekten buyutulecek bırsey degıl hepımız yasıyoruz bunu herkes ve hepsı yapıyor keske yapmasalar yardımcı olduklarını zannederken daha cok yoruluyorlar ama bu kadar kafaya takacagınız bırsey degıl o konularda bos bır catısma ıcındesınız yanı
hatta bataklıkta cırpınmak gıbı kendı kendınıze zarar verıyorsunuz sadece

hepımız sıze karsı gelıyoruz sanıyorsunuz anlamadıgımızı sanıyorsunuz ama tek konu acan sız degılsınız tek kayınvalıdeden sıkayet eden sız degılsınız hepımızın bır hayat tecrubesı var cogunluk bırsey soyluyor bu bosa degıldır bence sozlerımızı bır durup dusunup degerlendırın gercekten ben cok kafaya takıyor muyum bu yuzden buyutuyormuyum boyle dusununce elıme bırsey gecıyor mu degısıyor mu dıye

kendınızı haklı cıkarmak yerıne onları oyle kabul edıp mesafelı daha net ve kesın tavırlı davranırsanız hayatınız daha kolay gececek bızler kayınvalıdemızle nasıl bas edıyoruz sanıyorsunuz

bırde sunu kabul etmek lazım evlenmeden once sız aılesını bılıyordunuz evlendıkten bır gun sonra boyle olmadılar
onlar da sızı bılıyordu
bırbırınızı degıstırmek yerıne kabul etmenız lazım cunku buna razı gelmıssınız evlenerek
ya bu deveyı gudeceksın ya bu dıyardan gıdeceksın dıye bosuna dememısler

onlar boyle onların acısından bakınca sızde de bırsuru problem goruyorlar karsılıklı olarak bırbırınızı begenmıyorsunuz ortak noktanız var yanı
bırınız cok sevse dıger taraf ondan kacsa daha kotu olurdu

Zaten ailesini sevmeyeceğin insanla evlenmemen lazım bence. Ben yapamam mesela öyle gergin bir ortamda. Buradaki eş ailesi konuları o yüzden çok saçma geliyor bana. Sevdiğin adamı yetiştirmiş, büyütmüş kocaman insan yapmış ya da onunla birlikte büyümüş insanları sevmiyorsan kocanı nasıl seviyorsun? Ya da oğlunun seçtiği, sevdiği kadını nasıl sevip bağrına basmazsın? Ben anlamıyor hiç bunları, fransız kalıyor 😂

ben de eşimin ailesini pek sevmiyorum
eşim de sevmiyor zaten
paraya tapan, parasızsan evlat olsan bile 2. sınıf insan muamelesi gördüğün yeri, demek evlat olsan da sevmiyorsun.

Hlly: maddi beklentim yok.
Yine hllly:

allah aşkına yaaa
siz torununuz dünyaya gelecek olsa ona bir şeyler yapayım mı dersiniz, yoksa internetten elbise bakıp oğlum bana bunu al mı dersiniz?? Bu kayınvalidenin neresi bu kadar savunuluyor hayretler içerisindeyim.

Bu arada aradaki yorumları okudum eş aileniz tam cinnetlik ben buradaki arkadaşlara katılamayacağım herşey hakkında fikirleri var. Eşinize ben bir şeye hayır dediğimde ısrar ettiklerinde anne eşim istemiyor zorlama desin. Anne düzenimin bozulmasından hoşlanmam deyin. Düzen takıntım var deyin. Ama net konuşun istemiyorum deyin. Ama şöyle ama böyle desede gözünün içine bakın sakin bir şekilde istemiyorum deyin. Benim fikirlerim değişmez anne deyin

allah aşkına yaaa
siz torununuz dünyaya gelecek olsa ona bir şeyler yapayım mı dersiniz, yoksa internetten elbise bakıp oğlum bana bunu al mı dersiniz?? Bu kayınvalidenin neresi bu kadar savunuluyor hayretler içerisindeyim.
o da bi anne..
O yüzden habersiz milletin evine istediklerini asabilirler ama bişey almak zorunda değiller.
kadının izni olmadan evdeki pastayı götürebilirler ama paraya veya manevi yardıma gelince owowowow hayırrr yapmak zorunda değil. Tuvalette kaç dk durduğuna karışsa burda derlerki ama o eşinin ailesiiii.

Bazı konularda konu sahibi bir linçlenmeye başlıyor haklı haksız her davranışı linçleniyor.

Konudaki kv sadece söz geçirebileceği şeylerde hüküm süren konu paraya gelince elini burnuna sokup bekleyen biri ama o dünyanın en haklı ve mağdur insanı oluverdi ilginç bir yer kk

Back