pekı beyazlattırsam ondekı kanal tedavılı olan dişimde bayazlarmı yoksa ölü diş oldugu için beyazlamaz mı... evet senın dediğin aklıma yattı en guzelı beyazlatmak
ilk gün biraz zorlandım daha sonra alıştım normalde 700 e yapıyor alt tarafı ama bana 500 e yaptı diğer işlemleri de orda yaptırdığım için
arkadaşlar bende porselen diş yaptırmayı düşünüyorum. ama aklıma takılan bi soru var. kendi dişlerimiz kaplanmadan önce küçültülüyor ve kaplama yapılıyor , ama kaplamadan önce kanal tedavisi vs yapılıyor mu? yani dişin sinirleri kalıyor mu yoksa alınıyor mu? eger alınıyorsa diş bi nevi ölüyor , bu aslında kötü bi şey. ama alınmazsa da kaplamadan sonra sızlama agrı vs yapar mı? deneyimlerinize göre nasıl oluyor ?
sinemcim, ben hiçbir zaman "ünlü diş hekimi" diye bir tabir kullanmadım. "iyi bir diş hekimi" dedim sadece.
dediğimde şuydu, tekrarlayayım.
"iyi bir diş hekimi her zaman konservatif tedaviyi tercih eder" yani doğal dişi korumaya yönelik davranır. ortodontik tedavi, beyazlatma, kompozit dolgularla ufak eklemeler... bunlar da çok iyi sonuç veren müdahalelerdir. bunun dışında lamineler yine doğal dişi büyük oranda muhafaza ederek çok iyi sonuçlar alınmasını sağlarlar.
elbette bazen kuron kaplama gerekir fakat hekim, laminenin yeterli olacağı bir durumda kuron kaplama öneriyorsa orada bir sorun var demektir.
böyle diş hekimleriyle sıkça karşılaştığım için buradaki arkadaşları elimden geldiğince uyarmak istedim.
her zaman doğal dişin en fazla muhafaza edilebildiği yöntemleri tercih etmek lazım.
bu bilgiyi vermemde ne gibi bir sakınca gördün anlamadım...
benim sinirlerime dokunmadı doktor sinirler kalacak şekilde ufalttı kanal tedavisi yapmadı çok aman aman ağrın olursa kanal tedavisi yaparız dedi ama benim çok ağrım olmadığı için gerek duyulmadı
size bir şey sormak istiyorum benimde üst dişlerimde araları boşluklu doktora gittm kaplama yaparız ama en uzun ömürlü 12 sene falan kullanabilirsin sonra tekrar yaptırman lazım bunla mı ugrascaksın falan dedi sizin bu dediğiniz zirkonyum kaplamanın ömrü ne kadar acaba kafam karıştı benimde yardımcı olursanız sevinirim
sinem dişlerin çok güzel olmuş canım benimde berbat durumdalar zirkonyum düşünüyorum gülüş mesafesi 20 tane alt dişlerimde aslında sağlık problemi yok fakat a1 istiyorum ve altlar farklı üstler farklı asla istemiyorum dişlerim şu an a10dur diyim o kadar a1 seviyesine gelir mi acaba alt dişlerimi yaptırmazsam hemen yaptırabilirim fakat altlarla birlikte çok oluyor fiyat bunu sorabilirmisin çok sarı bir diş a1 olacak şekilde beyazlatılabilir mi acaba?Bana b,lg, vereb,l,rsen çok sevinirim dişçiye gidip konuşmak lazım ama resmen utanıyorum aslında çokta iyi bakıyorum ama dişlerim zayif benim çok hemen hepsinde dolgu var artık dayanacak halleri kalmadı
sadece boşluk varsa kesinlikle kaplama değil lamine(yaprak) porselen yapsınlar diye öneririm. yalnızca laminenin çözemeyeceği sorunlar için kuron kaplamaya başvurulmalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?