yaw sen ne çok şey biliyosun valla avukatım demiştin ama şüphelenmiyor değilim doktor olduğun konusunda. :)) ben arginmaxa devam ediyorum omega 3. arginmaxta folik asit var ama evde folic plus var diye onuda içiyorum. birde arı sütüm bitmişti bu defa arı sütü bal polenin ginseng lisini aldım ama tadı çok kötü acımtırak yenmesi biraz zor ağızda geveliyorum( eşimede acı geldi. bahsettiğin demir takviyesinden burda yokmudur. mesela GNC de olabilirmi? şimdi o kadar almışsın kendine hakkı yemiyim senin. fiyatı ne kadardı uygunsa olmadı sana parasını veririm getirirsin / getirtirsin. faydası olduğunu düşünüyormusun peki? bu ara hapçı oldum bulduğum hep hapı yutuyorum allah sonu hayır ede. ama benim tez elden bir kan testi yaptırmam gerek..
biz ailecene sağlık manyağıyız canım ya. annem, babam, kadeşim, kocam, sağlıklı yaşlanmak için beslenme ve anti aging gibi konularda oku oku alim olduk. hamile kalmaya karar verince iyice kafayı bozdum,hamilelik öncesi beslenmeyle ilgili iyice çok okumaya başladım. ben de epeydir her gün 1 avuç takviye yutuyorum ama sonuna kadar faydasını da görüyorum. fsh'm bile daha iyiye gitti baksana... 3 gün önce nezle olmak üzereydim, artık bağışıklık o kadar güçlenmiş ki olamadım. bir gece hafif bir üşüme ve hapşurukla atlattım. ertesi sabah zımba gibi kalktım. sen de o yüzden içtiklerine güven, zararı değil daima faydası oluyor.
gnc'deki demir takviyeleri sentetik, benimki üzümden elde ediliyor yani bitkisel kaynaklı ve doğal. satın aldığım marka türkiyede yok ama sana seve seve veririm. parasını falan da sakın duymamış olayım. zaten öyle pahalı bir fiyata almamıştım. amerikada vitaminler hep 3 para 5 para buradaki gibi uçuk paralar değil. kutuyu geçen ay açıp bir kısmını başka bir arkadaşıma vermiştim. (onda da aşırı demir eksikliği var, yüzü hep bembeyazdır, adetleri de düzensiz, doktor her günlük dozu ayrı ayrı flakonda olan ilaçlardan vermiş ama mide bulantısı yapmış içememiş) kalanını da sana veriririm. o arkadaşımın daha 1. haftasında yüzüne renk geldi inan. senin arginmaxın içinde de demir vardır. bir kontrol et yeterince yoksa benimkini sana vereyim. 3-8 kasım arası da italyaya gidiyorum, oradan da istediğiniz bir şey olursa getireyim. avrupada da fiyatlar buraya göre nispeten epey düşük.
kızlar ya bişey paylaşayım sizinle hani bi arkadaşımdan bahsettim ya 1 aşılama oldu yeditepe de tutmadı aradan 2 ay geçti kendiliğinden hamile kaldı pko luydu ve yaşı 36 idi. izne çıktı bugün yarın doğurcak hatta belkide doğurmuştur. nasılsın diye aramaya korkuyorum ya doğurdum derse hemen gitmemiz gerekcek.( yeminle kıskanmıyorum ama bebekli birilerini görünce çok zoruma gidiyor ve eşime sarıyorum hemen kavga ediyorum sen benden bebek istemedin ilk başlarda diye direkt kavga ediyorum. tabi milletin yanında değil ama yolda yada evde.. arasammı kızı ayıp olmasın ( yarın öbürgünde kuzenim ikiz doğurcak ama o avrupa yakasında. peşine eşinim kuzeninin karısı (( millet kedi gibi anasını satim çevrede bir kuruyan benim heralde
yok anam ya nerden bilcem benim o işlerle alakam yok ne bebek mevlütüne gittim nede gördüm nede bilirim. hayatım iş ev oldu vakit yokki öyle şeylere gidelim yeni şeyler öğrenelim( ama bi bebek olsun millet çalışırken ben gezicem iş hayatınıda bırakıcam çalış çalış nereye kadar şirketi beni kurtarcam. hem biriktirdiğim trilyonlarım bana yeter
saç şu ara kestirmem herhal ama siyaha boyamak istiyorum zatem koyuda iyice koyu olsun istiyorum. böyle satanistler gibiama döküldüğü için boya iyi gelmeyebilir. bu arada köpük boya çıkmış reklamlarda gördüm
ya hiç üzme tatlı canını, cocuksuzluk dünyanın sonu değil. olmazsa da tek cocuksuz biz olmiycaz. eşimle konuştuk eğer olmazsa hayatımızı ona göre yaşarız. belki ben 1/2 seans psikologa falan giderim. içimde birikip ilerde sorun cıkmasın diye :)) sevmek için onun bunun cocugu var :) hem bence seninki bu sefer tutar... sen gönül rahatlığı ile cocuk görmelerine gidebilirsin...
bende hiç bilmem mevlüt vs. ama zamanım olsa gidip görmek isterim :)
benim 15 yıldır saclarım kısacık. beyazlarım cok olduğu için önce siyah sonra şarap kızılı, sonra kor ateş kızılı,siyah ve şu anda koyu kahve, ne yazık ki beyazlardan dolayı her ay boyanmak zorundaköpük boyada denedim, şampuan gibi sürüyorsun, benimki kısa olunca kolay oluyor.
aman işyeri yemekleri zaten hep kötü. bunca yıldır istanbulda hangi işyerimde çalışsam yemekler iğrençti. kıvamını geçtim, nasıl bir yağ kullanıyorlarsa midem cayır cayır yanardı. sebzeler ya çok pişmiş erimiştir ya hışır hışır çiğdir.neeerde kendi yaptığın yemek neerde catering firmasınınkiler?
evet istanbulda pazarlarda taze börülce yok(( bir egeli olarak hep özlemini çekerim ama migrosda carrefourde bakliyat reyonunda kuru börülce satılıyor. ben hep alıyorum. hatta ara sıra pazarda da bakliyat satan tezgahlarda açıkda satarlarken görüyorum. börülce bizde ege harici pek bilinen yenen bir şey değildir ama amerikada millet yüksek demir oranı yüzünden çocuklara pek çok yedirir.
ben komple bakliyat türü şeyleri çok severim. tabi kendim sevince haftada 1-2 ama fasulye/börülce piyazdır ama fasulye/ nohut/mercimek yemeğidir pişiririm.(sebze gibi ayıkla doğra sorunu da yok ya o da ayrı bir sevdiğim yanı:)))) bakliyatlar sırf demir değil bacakta kasılmalara yol açan magnezyum eksikliğine, bağışıklık sitemini düşüren çinko eksikliğine de bire bir. kırmızı et de demir, folik asit, b vitaminleri yönünden zengin. mesela yapılan bir araştırmada özellikle vejeteryanların daha çok alzheimer'a yakalanıp daha erken yaşta bunadığı ortaya çıkmış. ton balığını da hamilelikte tüketirken dikkat et canım. bizim marketlerde satılan ton balıklarında tam anlamıyla kontrol yok. kirli sularda avlanırsa kurşun içerebiliyor. ben her tür deniz ürününe bayılırım çook da yerim. ama içerebileceği zararlı metaller vücudumdan atılsın diye bol bol da sirke tüketiyorum.
canım bende egeliyim. sen böyle börülce falan deyince canım çekti valla. bayılırım bende. hele deniz börülcesine. annemde çok güzel yapar. pazardan alıyor bildiğim kadarıyla. migros ve c.fourda da var.
bu arada şimdi aradım tüp bebeği. dosya konseyden çıkmamış henüz. isterseniz yarın tekrar deneyin ama doktorlar bu hafta çok yoğundu bakamadılar tahminim pazartesi çıkmış olur konseyden dedi. ben bu ay yetişir diye umut ediyordum. üzüldüm biraz.
valla bende bu GNC leri aldım ama içime sinmiyor mecburen içiyorum ne yapayımiçinde demir varmış. demir(ferrus fumarat olarak) 9 mg, çinko(çinko glukonat olarak) 7,5 mg yazıyor. umarım zarar vermez bu GNC ler bana ( italya gitmişken venediğede uğra ve benim için gondol gezisi yap:)) tatil amaçlımı gidiyorsun. ilk görmek istediğim yerlerde biridir venedik. zaten venediği görmeden çocuk yapmam diyordum sonuç öyle olacak gibi:)) ama kasıma kadar dşünme süremiz var aklımıza gelirse isteriz birşeyler :)) vitamin işinide parasını vermeden almam. yada bir yemek / kahve ısmarlarım kabul edersen:))
bu ara z.k hastaları ortak kaderi paylaşan arkadaşlarım bi ara görüşelim dedik ama kimseden ses çıkmadı:) valla ben gelirim belki sonrada bebelerimizle görüşmeye devam ederiz. bu sayfa burda kapanmaz haberiniz ola:)) bebek oluncada bu kadar sık giremesekte bilgi ve deneyimlerden paylaşmaya devam etmek isterim ben.
canım ben venediğe gittim hiç de methedildiği gibi değil inan. o kanallarda akan su falan leş gibi. şehir de epey küçük en fazla 2 günde geziyorsun bitiyor:))) ama bu kadar çok istiyormuşun belki çocuktan sonra nasip olur:)
biz romaya tatil için gidiyoruz canım. eğer 1 gün vaktimiz olursa hızlı trenle floransaya da gideceğiz. geçenlerde kredi kartı ekstresinde fark ettik, puanlarımız bu yılbaşında kullanmazsak silinecekmiş. dünya kadar puanımız birikmiş, thy'de gidiş dönüş roma kişi başı 99 euro kampanya yapmıştı, 2 tane bileti puanlarla alıverdik, adeta bedavaya gelmiş oldu. ucuz ama temiz ve merkezi bir otel de buldum. turkcellin bavul.com sitesi var, oteli oradan aldım hem 5'e böldüler, hem de kampanyaları varmış 1er tane de atlasjet yurt içi uçak bileti hediye ettiler.(yarın izmire anneme giderken kullanacağım) tabi 2 tane yurt içi hediye uçak biletiyle otelin masrafının da yarısını çıkardık neredeyse:) geriye bir tek orada harcayacağımız para kaldı. otel zate kahvaltı veriyor, öğlen akşam da biz kalenderizdir, ayak üstü bir şeyler atıştırırız fazla harcamayız.
sen bir şey istersen söyle bakarız çaresine. ben zaten hep boşum ne zaman isterseniz buluşurum:)))
canım bende egeliyim. sen böyle börülce falan deyince canım çekti valla. bayılırım bende. hele deniz börülcesine. annemde çok güzel yapar. pazardan alıyor bildiğim kadarıyla. migros ve c.fourda da var.
bu arada şimdi aradım tüp bebeği. dosya konseyden çıkmamış henüz. isterseniz yarın tekrar deneyin ama doktorlar bu hafta çok yoğundu bakamadılar tahminim pazartesi çıkmış olur konseyden dedi. ben bu ay yetişir diye umut ediyordum. üzüldüm biraz.
ya biliyorum kanalın suyunun kötü olduğunu hatta şehir nemli olduğundna dolayı ağırda bir kokusu olduğu duydum ama yinede gidicem. aslında paket turlar var italya-roma-floransa- venedik. öyle bir pakette alabilirdin ama daha öncede ngördüğün şehirlerede gitmek böyle bir paket saçma olur sana. ama benim için ideal olacaka eminim. birde pasaportlar değişti haberiniz vardır sanırım eskiden süre uzatmak istediğimizde üzerine kaşe vuruyordu arka sayfasına. şimdi 1 yıllık aldıysan süre dolduğunda o iptal oluyor ve yeniden çıkartmak durumda kalıyorsun en avantajlısı 10 yıllık almak 400 küsür lira.
valla bende artık ev hanımı olmak istiyorum hayatımda hiç olmadımtarzım olmasada günlere katılıp kekler börekler yapıp yemek istiyorum. ya bende sıradan bi ev kadını olmak istiyorum şu ara:) evimin kadını çocuklarımın anası olasım var ama bu gidişler modern köle olarak çalışmaya devam edicem sanırım. kızlara uysa ben böyle bir organizasyon yapıp tanışmak isterim hepinizle. çoğumuz anadolu yakasında oturuyoruz. bir bahar şişlide birde elif darıcada. ben her daim kadıköye gelirim ama çok kalabalık ya afakanlar basıyor oraya gelince:) eve gidince hemen banyo yapıyorum elim yüzüm kir içinde kalmış gibi hissyata kapılıyorum ama aksine esimde aksine yok sever alkım kitapta saatlerce gezmeyi ve sonunda kafve dünyasında oturmayı.
valla ne bilim hiç ümidim yok hatta 2.dede tutmazsa 3. nerede yaptırırım diye düşünüyorum. :44: aradım arkadaşımı 39. haftası bitiyormuş iki gün sonra ama hala bişey yokmuş ve çok rahatmış iş falan yapabiliyormuş geziyormuş hala. millet şanslı ya
bende bakır kızılı istiyordum. sonra hürrem çıkınca ve moda olunca vazgeçtim. birde bakımı çok zor boyalı saçın dibinde minnacık bir uzama olunca hemen dip boya yada komple boya yaptırma ihtiyacı hissediyorum. ve de kuaförde 1 fön çektirmeye bile sıkılıyorum beklemeyi. evin hemen yanında kuaför var aramız 3 metre sorun bi ne sıklıkta gidiyorum 1 yılda 5 i geçmez :) (adamda ne pinti diyordur) zaten herkesle senli benli. benle konuşunca siz diyor tırsıyo benden (Mendeburum:) zaten fönde çekilirken uyuyorum resmen kendimden geçiyorum sıcak oluyor ohh mis gibi :)
canım benim eşim devlet memuru olduğu için yeşil pasaportumuz var. geçen sene eski pasaportlarımızı değiştirdik çipli yeni pasaport aldık. pasaport harcı da ödemiyoruz. vize derdimiz de olmadığından da böyle her aklımıza estiğinde vırt zırt oraya buraya gidebiliyoruz. ucuz bilet buldummu da hiç kaçırmam, o yüzden:))))
ev hanımlığı pek güzelmiş valla. kadıköye gelirsen haber ver, ben de gelirim bir kahveye.
doğal güzel olunca insan, boş yere gidip kuaföre para dökmeye gerek yok :) ,
aa hiç bilmiyordum!! canım benim babam tarafından köküm aydınlı olmakla birlikte doğma büyüme izmirliyim. deniz börülcesi ben de pazardan 1-2 defa aldım ama pazar pazar gezmekten odun gibiydi. neeerde bizim oranın tazecik deniz börülceleri. ben izmire anneme gidince ve mevsimiyse bir bavul ot alıyorum gliyorum. arap saçıydı, turp otuydu, radikaydı, ısırgan otuydu ne bulursam toplayıp getiriyorum. kocam yıllardır dalga geçer, ıssız adaya düşsek millet acından ölür sen iki ot bulur ya haşlar ya kavurur yersin diye:)))))
sana da aynı yanıtı vermişler hakikaten yoğun demek. ben yarın sabah da soracağım olmadı artık çarşambaya kalacak.
bende anne tarafından izmirli baba tarafından muğlalıyım:) bahsettiğin otların hepsi çok lezzetli ama istanbulda bulmak imkansız gibi.
şimdi tekrar konuştum heyet odası ile. salı sabahı bile teslim etseniz dosyanızı biz salı günkü heyete sokmaya çalışırız. telefonda görüştüğünüzü söylerseniz hatırlarım dedi zeynel bey:) valla bu bendeki acele nedir anlamadım. sanki adet oldum herşey tamam da bi rapora kalmışım gibi acele edip, duruyorum. içim içime sığmıyo bi türlü.
artık sona doğru yaklaştın belkide bebik bu defa gelecek onun heyecanıdır canım. bayram öncesi olduğu için bi yerde yavaşmala oalacaktı o da sizlere denk geldi. ameliyat olacakları bekletmedikleri için sizin dosyalar aksadı. artık olan oldu geç olsunda güç olmasın. sonuçlar iyi olsun varsın 1 ay sonra olsun. sıkmayın canınızı
inşallah canım yaa. artık gelsin bebişler hepimiz çok bekledik. bende acayip stres yaptı bu iş. evraklarımı heyete teslim ettiğim ilk gün elim ayağım titriyordu resmen. normalde çok sakin bir yapım var ama bu noktaya gelince sabırsızlanmaya başladım.
bende anne tarafından izmirli baba tarafından muğlalıyım:) bahsettiğin otların hepsi çok lezzetli ama istanbulda bulmak imkansız gibi.
şimdi tekrar konuştum heyet odası ile. salı sabahı bile teslim etseniz dosyanızı biz salı günkü heyete sokmaya çalışırız. telefonda görüştüğünüzü söylerseniz hatırlarım dedi zeynel bey:) valla bu bendeki acele nedir anlamadım. sanki adet oldum herşey tamam da bi rapora kalmışım gibi acele edip, duruyorum. içim içime sığmıyo bi türlü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?