Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

valla benimde kilo almaya hatta alan bi bünyem var su içsem yarıyor oysaki bişey yemiyorum misali :))) (ama ben yiyorum) hadi sen sebze ve salatayla beslenmişsin de kansızlık olmuş ben kilo alsamda yiyordum hiç öyle sıska bir tip olamadım olmak istedim ama hırs olmadığı için hiç kendimi diyetlerle kasmasım. yani kalıbıma bakan adam sanar ama için fos hep üşüme hep kansızlık şuan bile ellerim burnumun ucu falan buz gibi. balık severim hafta 1 yerim yiyemesem bile ne kadar sağlıksız olsada ton balığı yiyorum. bakliyatta severim ama çok sık yapmam. yappıncada yerim. et olayını çook aramam uzun süre yemediğimde protein eksikliği oluşuyor demekki canım fena döner kebap türü şeyler çeker. nohut mercimek fasulye severim ama kıvamı güzel olmalı. mesela bugün yemekte nohut var ama sevmiyorum içinde et falan olmuyor yada oluyor ama ben göremiyorum :) kıvamıda güzel değil. börülce nerden bulcam egede bol olur ama burda pazarlara tazesi bile gelmiyor( şekerli şeyler severim ama pekmez bayıyor aşır şekerli. kısaca gördüğünüz gibi her şeyi seviyorum yiyorum ama yinede kansızım sevmediğim tek şey pişmiş soğan yemeğin içinden didik didik ayıklarım.

eurofertille görüştüm bu gün randevü almıştım ama misafir geliır iptal ettirdim yarın gideceğim nasipse alev hanımla görüşeceğim..sadık bey vardı sanırım bir de o erken çıkıormuş..hakan beyin görüşmesi ücretlimiş

Florür mü, daha duymadığımız neler neler var. ilk defa duydum.

vay anasını be! altı üstü bir çocuk doğurcaz 40 bin tane şey düşünüyoruz. (( hangi birini yapsak ki ! şu ara saçlarımda feci dökülüyor evde yerler kıl içinde özellik yatak odasi ki yerlere dökülmesin diye sürekli toplu onun içinde dr. gitmetyi düşünüyordum acep gitmişken cildiyeyedemi uğrasam :))) eskiden beri dr. gitmeye meyilliyim neredeyse gözümün üstünde kaş var diye gidcem o derece hastalık hastasıyım :) şuan diş problemi yok arada gidip baktırıyorum (hatta hiç bi hastalık yokmu giderim neyiniz var derler hiç öylesine geldim genel bi bakıma derim:)))

valla aynen anlattığım gibi, "siz öğleden sonra ara demiştiniz ama, ben sabahtan aradım, öğleden sonra tekrar ararım" dedim, sesini ayırt edemedim kim ama "öğleden sonra ya da bir kaç gün boşuna aramayın. doktorlar meşgul, ameliyatları var, dosyalara bakamıyorlar, dosyanız çıkmaz" dediler. ama bir de sen ara istersen aynı şeyi söyleyecekler mi? ben de dosyam bugün çıkar, kurula veririm, zk'de işim bitmiş olur diye yarın öğleden sonraya izmire uçak bileti aldım. (hatta olur olur, bugün işim bitmezse yarın sabah işimi hallederim diye özellikle öğleden sonraya aldım) annem evde tadilat yapıyor gideyim biraz yardımcı olayım istedim. dönüşü de çarşamba akşamına ayarladım. bilseydim bugün sabah gider salı dönerdim!
ben zaten gelecek hafta içi adet göreceğim, o yüzden rapor bayrama kadar çıksa da işime yaramıyor. her halükarda kasım adetimle tedaviye başlayacağım. artık bayramdan sonra da çıksa da bana bir şey fark etmeyecek.

canım rapor çıktıktan sonra ilaçlarını 1 ay içinde yazdırman gerekli ilaç raporu 1 aylık yani. tedaviyi de 6 ay içinde olman gerekli. kesin ve net bilgi

tatlım bence sen hiç plan yapma yani transferin olsa bile arkasından tatile çıkmamanı tavsiye ederim hem para da harcamamış olursunuz yeterki bebek tutunsun bu sefer kendine çok dikkat edeceksin transferden sonra 2 gün yatacaksın sonra da asla ev işi yapmak yok deli gibi kan testine kadar yemek içmek işini yaparsın o kadar. bu bir emirdir !! :)

anammm dinini imanını gevretir valla bu zk adamın bence onlar bayramda boş olabilmek için sıkıştırıyolar tedavileri şuanda ondan oluyo bunlar. pes etmeyin dedikleri tarihde çıksın ya bize ne ara bence sen yarın yine. yada öğlenden sonra ara başka biriymiş ilk defa arıyomuş gibi :)

o özay bana da raporumu işletirken raporumu verdim dosyan nerde dedi bende dedim nerden aldın dedi içerden aldım dedim birdaha bize sormadan dosyanı kendin almıyosun tamam mı canım dedi. suratıma bile bakmadan !! o kadar zor sabrettim ki işiniz başınızdan aşkın olunca da git dosyanı ara içerden al gel demeyi biliyosunuz ama dicektim de ya sabır dedim. sustum içimden de küfür ettim zaten güldüm pis pis anladı bence :O

yahu duygu gaza gelme kim dedi sana senin kansızlığın var diye DDD boşver başına iş açma herşeyi bende de var mı diye merak etmekten yorulmadın mı anacım sen :) zaten gebelikte hemen başlıyolar kan tahlillerine varsa öyle bişey erkenden alınır önlemi. sen rahat ol.

canım benim arkadaşım da 4 kg doğum yaptı doktoru hep et yemesini söylemişti. yani bir gün kırmızı et salata bir gün beyaz et salata bir gün balık salata. hamileliğin son aylarında özellikle kızcağız bıkmıştı. ama doktoru hamurişi ve karbonhidrat yersen onlar sana kilo olarak kalır sadece karnın doyar bebek beslenemez demiş. haftanın 3-4 günü et yiyordu sebzeleri de kıymalı yiyodu :)

kansızlık saç dökülmesi yapıyor. sen önce onu hallet oda çözülür belki. bu arada idrar tahlilim geldi. son 3 aydır idrarda 3/4 eritrosit (kan hücresi) çıkıyor. doktoru ariyimde akşama bir görüneyim yaa

sakınan göze çöp batar datlum :d benim de dökülüyor bu ara hep toplamaktan da başım ağrıyor. mevsimdendir bence yada biraz şampuanını değiştir. benim de çok uzadılar sırtımın ortasındalar şuanda en uzun halidir. kestireyim diyorum kıyamıyorum. eğer hamile olursam da uzun kalırlar 9 ay boyunca vede mevlütümde hevesim var güzel bir gecelit takımı giyip saçlarımı da yaptırıcam yani böyle düğünlük bir topuz değil de maşa yaptırıp böyle incilerle filan süsleyebilirim .. ne planlar bakarmısınız..

şansa bak... insan program bile yapamaz oluyor. Üzülme bunca bekledin 1 ay daha beklersin. bende kasım adetimle başlarım herhalde. bir bakarsın umut ta birlikte yaptırırız. ben bu cumartesi pazar hastanırım diye bekliyorum. en geç pazartesi. günlerimizde cok yakın.

kızlar karnım o kadar şiş ki nerdeyse 6 aylık hamile gibiyim. bugün 30. günüm gecikecek sanırım yine. çünkü tedavilerde hep 26 da bile işaret geldiği olurdu. 28 de sökülürdü. hala gelen giden yok. artık napiyım ne zaman gelirse gelicek belki de bayramı geçiririz böylelikle..

umarım dediğini yapabilir ve transferden sonra yatabilirim. kendmi tanıyosamna buna ihtimal vermem ama umarım becerebilirim. kız valla kansızlık var elimde kaç tane belge var:) ben belgesiz konuşmama sırf elim ayağım soğuk diye uydurmadım. göztepe merdiven köyede diyetisyene gitmiştim o kan yaptırdı onda da çıktı, zk. daki biyokimya kanında da çıktı. keza üniversitedeyken üşütme diye gittiğim hastane bir gecede 4 serum yiyip peşine kan hapları yazıldı ama çok kısa kullandım. insanın ağını koyu kan rengine boyuyordu((( yani belgelere dayanarak ezelberi var diyorum. haa belki arttı ve saç dökülmesi ondan çoğaldı bilemiyorum araştırmak gerek.

bu arada raporun geçerlilik süresi hakkında bir 6 ay birde 1 ay lafı duydum ama net bilmiyordum netlik kazandı şimdi

o kişi yine özaydır ukala dümbelek sen öğleden sonra ara sen pes edeceğine onlar etsin. hatta onları şu aşamaya getir "gel kör olmayasıca gel çıktı raporun gel al naparsan yap" dedirtme aşamasına sok. daha geleli 2 gün oldu başımıza bilici kesildi hatun. pes etmek yok aramaya devam !!

doğru sen belgesiz konuşmazsın :) o zaman doğrudur canım bende yok çok şükür ama pazartesi ben de gidicem tiroid şeker kolesterol demir b12 hepiciğine baktırıcam gerisi de Allaha kalmış artık. hele bi hamile kalalım da Allahın izniyle. ondan sonra dayicaklar zaten her türlü hapı.

bencede çöp batar ama duyunca okuyunca yapmayıp pişman olmakta var (benimkide çoook yavaş uzar uzun pek kullanamam hiç öyle sırtıma gelmedi geldiği zaman heemn kestiyriyordum. kısa modern saçları çok seviyorum ama çabuk uzamadığı bun yaşıma kadar 3 kez anca kısa kestirmişimdir sonrasındada saçım en az 2 yılda omuzlarıma anca gelmiştir. şimdide ok uzatmak istiyorum az biraz uzadı ama bir yandanda bişeyler dürtüyor kestir diye. bir ara serap ezgü şuanda vahide gördümde olan saç modelni düşündüm ama caydırdılar. ( ya bu arada mevlütte gecelik takımı ne ki gecelik giyip milletin karşısına mı çıkıyon. (fantazi gecelik olmadığını biliyorum )

heee fantazi gecelik ya böyle lohusa takımları oluyor bilmiyomusun dantelli işli mişli güpürlü ya uzun gecelik yada alt üst takım üzerinde hırkası falan. öyle bişeyden bahsettim ben. bizim burda pek meşhur yani her mevlütte yapılır işte bilirsin sende. biraz süslenilir falan
ben de kestirirsem uzamak için saçlarıma güç gitmesin diye kestirmek istemiyorum bebek olursa o beslensin saçlarım değil :)
ama doğumdan sonra ben de kısa kestirip belki biraz da sarı gölge attırırım:) malum çocukla uğraşırken saç bakmak zor olur.

kızlar ya bişey paylaşayım sizinle hani bi arkadaşımdan bahsettim ya 1 aşılama oldu yeditepe de tutmadı aradan 2 ay geçti kendiliğinden hamile kaldı pko luydu ve yaşı 36 idi. izne çıktı bugün yarın doğurcak hatta belkide doğurmuştur. nasılsın diye aramaya korkuyorum ya doğurdum derse hemen gitmemiz gerekcek. ( yeminle kıskanmıyorum ama bebekli birilerini görünce çok zoruma gidiyor ve eşime sarıyorum hemen kavga ediyorum sen benden bebek istemedin ilk başlarda diye direkt kavga ediyorum. tabi milletin yanında değil ama yolda yada evde.. arasammı kızı ayıp olmasın( yarın öbürgünde kuzenim ikiz doğurcak ama o avrupa yakasında. peşine eşinim kuzeninin karısı(( millet kedi gibi anasını satim çevrede bir kuruyan benim heralde

yok anam ya nerden bilcem benim o işlerle alakam yok ne bebek mevlütüne gittim nede gördüm nede bilirim. hayatım iş ev oldu vakit yokki öyle şeylere gidelim yeni şeyler öğrenelim( ama bi bebek olsun millet çalışırken ben gezicem iş hayatınıda bırakıcam çalış çalış nereye kadar şirketi beni kurtarcam. hem biriktirdiğim trilyonlarım bana yeter
saç şu ara kestirmem herhal ama siyaha boyamak istiyorum zatem koyuda iyice koyu olsun istiyorum. böyle satanistler gibi ama döküldüğü için boya iyi gelmeyebilir. bu arada köpük boya çıkmış reklamlarda gördüm

aman işyeri yemekleri zaten hep kötü. bunca yıldır istanbulda hangi işyerimde çalışsam yemekler iğrençti. kıvamını geçtim, nasıl bir yağ kullanıyorlarsa midem cayır cayır yanardı. sebzeler ya çok pişmiş erimiştir ya hışır hışır çiğdir.neeerde kendi yaptığın yemek neerde catering firmasınınkiler?
evet istanbulda pazarlarda taze börülce yok(( bir egeli olarak hep özlemini çekerim ama migrosda carrefourde bakliyat reyonunda kuru börülce satılıyor. ben hep alıyorum. hatta ara sıra pazarda da bakliyat satan tezgahlarda açıkda satarlarken görüyorum. börülce bizde ege harici pek bilinen yenen bir şey değildir ama amerikada millet yüksek demir oranı yüzünden çocuklara pek çok yedirir.
ben komple bakliyat türü şeyleri çok severim. tabi kendim sevince haftada 1-2 ama fasulye/börülce piyazdır ama fasulye/ nohut/mercimek yemeğidir pişiririm.(sebze gibi ayıkla doğra sorunu da yok ya o da ayrı bir sevdiğim yanı:)))) bakliyatlar sırf demir değil bacakta kasılmalara yol açan magnezyum eksikliğine, bağışıklık sitemini düşüren çinko eksikliğine de bire bir. kırmızı et de demir, folik asit, b vitaminleri yönünden zengin. mesela yapılan bir araştırmada özellikle vejeteryanların daha çok alzheimer'a yakalanıp daha erken yaşta bunadığı ortaya çıkmış. ton balığını da hamilelikte tüketirken dikkat et canım. bizim marketlerde satılan ton balıklarında tam anlamıyla kontrol yok. kirli sularda avlanırsa kurşun içerebiliyor. ben her tür deniz ürününe bayılırım çook da yerim. ama içerebileceği zararlı metaller vücudumdan atılsın diye bol bol da sirke tüketiyorum.

Florür mü, daha duymadığımız neler neler var. ilk defa duydum.
evet canım tüm dişlerini bir florür tabakasıyla kaplıyorlar. hamilelik boyunca dişlerini koruyor. ben bu ay yaptırmayı düşünüyorum. 2 tane kanal tedavili dişim var. hamilelikte başıma dert açsın istemiyorum.

saç dökülmen demir ve a vitamini eksikliğinden olabilir canım. sen arginmax multivitamine başlamamışmıydın? o çaresine bakar. ama dişler önemli çünkü hemen hemen her kadın hamilelikte 1-2 dişini kaybediyor.

hakikaten ne plan yapmışsın yahu. ben hamileliğin ilk 1-2 ayına dair şöyle yaparım böyle yaparım diyorum da millet ortada fol yok yumurta yok delimidir nedir neler planlıyor gözüyle bakıyor:)) sen mevlütteki saçını bile planlamışın:))))
ama innnnşallah tüm o planların gerçekleşir kardeşim. yeminle sizlerin hamilelik haberini alayım, kendim kadar sevineceğim. ayrıca bana da ayrı bir umut olacak.

inşallah canım ya... hem sen de ben de süleyman tosunu düşünüyoruz. bakarsın aynı yerde birlikte hamile kalırız.

canım o kan hapları çok iğrenç. yıllar önce ben de kullanmıştım. ben de bir de ishal yapmıştı. sen doktora git yine kan hapı derse ben amerikadan bir tane üzümden elde edilen organik bir demir takviyesi getirdim. istersen sana vereyim onu iç. (tabi doktoruna da gösterebilirsin, üstünde demir miktarı falan yazıyor) tuvalete çıktığında yan etkileri falan da yok. ben nasıl olsa yenisini alırım cidden kargoyla ya da elden verebilirim yani.
zk'i de ara pes ettir demişsin ya, bence onlar pes etmez(( ama bugün bir uğrayacağım bakalım.

canım arkadaşını ara ayıp olmasın ama 40 ı çıkana kadar gitmezsiniz bence bir sakıncası olmaz o zamana da senin transferin olur bebişin göbüşüne konar zaten. benim de zoruma gidiyor artık bebek tebriği vs.. ama yapıyoruz tabi mecbur olunca. bu ara pek yok. herkes benden bekliyor gibi :) rabbim hayırlısını versin.

valla işten çık bebeğini sen büyüt ben sana gelirim mevlüt yapmaya süslerim seni de bebeğini de ben de bu gece rüyamda erkek bebek gördüm yine beyaz bir takım giydirmişiz bu mevlütlerde giydirilenlerden kızlara gelinlik oluyor ya erkeklere de böyle beli kuşaklı damatlık gibi kıyafetler çıkmış. ayno ondan gördüm kafayı mevlütle bozdum herhal ben sarışın bir erkek bebekti. Allah hayra çıkarsın inşallah.

yaw sen ne çok şey biliyosun valla avukatım demiştin ama şüphelenmiyor değilim doktor olduğun konusunda. :)) ben arginmaxa devam ediyorum omega 3. arginmaxta folik asit var ama evde folic plus var diye onuda içiyorum. birde arı sütüm bitmişti bu defa arı sütü bal polenin ginseng lisini aldım ama tadı çok kötü acımtırak yenmesi biraz zor ağızda geveliyorum( eşimede acı geldi. bahsettiğin demir takviyesinden burda yokmudur. mesela GNC de olabilirmi? şimdi o kadar almışsın kendine hakkı yemiyim senin. fiyatı ne kadardı uygunsa olmadı sana parasını veririm getirirsin / getirtirsin. faydası olduğunu düşünüyormusun peki? bu ara hapçı oldum bulduğum hep hapı yutuyorum allah sonu hayır ede. ama benim tez elden bir kan testi yaptırmam gerek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…