vay anasını be! altı üstü bir çocuk doğurcaz 40 bin tane şey düşünüyoruz.(( hangi birini yapsak ki ! şu ara saçlarımda feci dökülüyor evde yerler kıl içinde özellik yatak odasi ki yerlere dökülmesin diye sürekli toplu onun içinde dr. gitmetyi düşünüyordum acep gitmişken cildiyeyedemi uğrasam :))) eskiden beri dr. gitmeye meyilliyim neredeyse gözümün üstünde kaş var diye gidcem o derece hastalık hastasıyım :) şuan diş problemi yok arada gidip baktırıyorum (hatta hiç bi hastalık yokmu giderim neyiniz var derler hiç öylesine geldim genel bi bakıma derim:)))
oo sizin süpermiş valla. bizde yok cipliler cüzdan bedeli 62 lira falan harç 300 küsüre sizde vize derdide bende de olmasa her h.sonunu y.dışında geçirirdim valla :)) şanslısın bence o anlamda. bu fırsatı hep ama hep değerlendir :) gelirim bir cmtesi k.köye benim eşim cmtesi ful çalışıyor sende eşini yada eşin seni azad ederse tabiki içeriz kahve. bizimkinin hiç arkadaşı yokta hep k.ımın dibinde yalnız bi yere gitmez etmez e bende bir pazarı var yalnız bırakmak istemiyorum. ama cmtesileri özgürüm:)
ya hiç üzme tatlı canını, cocuksuzluk dünyanın sonu değil. olmazsa da tek cocuksuz biz olmiycaz. eşimle konuştuk eğer olmazsa hayatımızı ona göre yaşarız. belki ben 1/2 seans psikologa falan giderim. içimde birikip ilerde sorun cıkmasın diye :)) sevmek için onun bunun cocugu var :) hem bence seninki bu sefer tutar... sen gönül rahatlığı ile cocuk görmelerine gidebilirsin...
evet canım ya, yabancılara yıllardır özenirim. el kadar bebekleriyle ya da boy boy çocuklarıyla hiç üşenmeyip her yere tatile giderler. o çocukların da gıkı bile çıkmaz. kendi kendilerine uyur, uyanır, oyalanırlar. ben de çocuğum olursa ahdım var öyle olacağım. bebeklikten alışsın gezmeye:)))
ne gün görüşmek istersen farketmez, eşim de sorun değil. bırak ctesileri, ben 1 hafta yokum, filanca arkadaşımda kalacağım desem ona bile git der:)))) hatta işten ayrıldığımdan beri bu kadar evde olmam ona tuhaf geliyor, daha çok dışarı çık, kendin gibi çalışmayan arkadaşlar edin onlarla gez deyip duruyor:)) çalışmayınca sıkılırım bir zaman sonra depresyona girerim falan mı sanıyor anlamıyorum ki?? halbuki ben böyle çok mutluyum. inan işi bıraktığımdan beri gençleştim. huzurum, neşem yerine geldi:))))
valla yaa bir çocuk doğurcağız neleri hesap ediyoruz eski kadınlar böylemiydi benim ananem 6 tane doğurmuş hemde köyde evde..ne kadın doğumcuya gitmiş bu zamana kadar nede öteki doktorlara öyle sağlıklı beslendikleride sölenemz..ama herşey doğal tai havası suyu yarıordur..biz böle gdo lu şeyleri yedik yedik kısır olduk...kısırlık gün gelicek daha da artacak bence...bende hastalık hastası gibi bir şeyim herşey için randevü alıp gider olmuştum eşimden de utanıyorum artık migrenim var zaten yıllardır devamlı ağrır başım ee ayda birde adet sancısı kıvrandırır arada bağırsak sorunları yaşarım gaz falan ...adam bıkcak artık benden...çok utanıyorum bazen ama napım ağrıyıo yani üşüme konusunda kendimi bildim bileli titrreerim illa sıcak soba başı olması lazım..saç mevsimden dolayıda dökülüor olabilir malum sonbahara girdik yaprak misali onlarda dökülüor işte..ama bazı ilaçların yan etkisi de olabilir..
yahu eşinden utanılır mı hiç? hem neden bıkacakmış? gün gelecek yaşlanacağız, hepimizin türlü türlü rahatsızlığı olacak, o zaman da bıkar o zaman seninki? evlilik iyi günde kötü günde değil mi? böyle kuruntular yapma bence. hem migren çok sık rastlanan bir rahatsızlık. yani senin suçun değil ki...
cnm bende beklerim pendiğe gelirsen bir çay kavve bir şeyler ısmarlarım canın sıkılırsa gel ben meraklıyımdır öle arkadaşlarla takılmayaa kız kızaa
inşallah görüşürüz canım. ben de severim öyle kız kıza.
bu arada tutunma tutunmama işini iyi araştır. şu serdar beye gitmeni hala ısrarla tavsiye ediyorum. adam hem bu kistler konusunda hem de tüp konusunda uzman. eğrisini doğrusunu sorarsın. bir de sen geçenlerde kist östrojen eksikliğinden büyüyor demiştin diye hatırlıyorum. tekrar ediyorum her gün keten tohumu ye! evening primrose oil diye satılan kapsül halinde çuha çiçeği yağı al. her gün 1 tane iç!!! östrojenin artar, kistin küçülecektir gör bak. alta da linkini veriyorum bak.
Sepe Natural - Bitkisel Gdalar, Vitaminler, Mineraller - Doadan Gelen Mucize. 0216 328 71 71 Bilgi Haber - Evening Primrose - uha iei
napım cnm ayın nerdeyse yarısı ben hasatyım eşimin aileside konu ediordur bunu eminim migren de öle böle değil tamamen iptal oluyorum hayattan..hep başım ağrıyo lafından bıkmıştır adam canlı bir kadın bekler erkek milleti ne bilim yaa
cnm serdar beyi düşünüyorum da ameliyat konusunda düşünmüştüm ama tüptemi yapıor hangi hastanede onu da öğrenmek lazım..şu an kafam karmakarış oldu bir sürü merkez var..hangisi olsun diye..o kadar parayı vermekte var tutmamakta şu rapor olayı olsaydı bende çok iyi olcaktı ama almadım kısmet değilmiş..bir kere de tutmacak sanki gibime gelior kistten dolayı hemde ilkinden tutan az..maşallah sende araştırmacı olmuşsun baya sağlık konusunda ..:))) öyle kapsulllerden korkuyorum bir yan etkisi olur diye ama....keten tohumu alayım bakayım..o dedğin kapsulu de bakayım eczanelerde vardır sanırım ondan cnm..gel valla beklerim pendiğe..bekarlık arkadaşlarımla hala buluşup gezeriz hepimiz evlendik ama hala aynı gezer tozarız arada..yıllarca sürer arkadaşlıklarım dostluklarım ..
aman eşinin ailesi ne derse desin. onlar kendilerine baksın. çocuk konusunda da kendine haksızlık ediyorsun canım. bak benim hiç bir şeyciğim yok ama benim de eşimden dolayı olmuyor. eşimi görsen, enine boyuna, gayet gürbüz bir adamdır.toprağı sıksa suyunu çıkarır dersin. yani bu işler biraz şans talih.
migren zaten ciddi bir rahatsızlıktır. benim anne annemde var. günlük hayatın ve beslenmeni ona göre ayarlamazsan daha da ağır atakları oluyor. tabi psikoloji de etkiliyor. o yüzden sen de kendine dikkat et böyle kendi kendini de yersen daha çok hasta olursun.
serdar bey istanbul cerrahide ve medical parkda tüp yapıyor, ikisi de pahalı hastaneler o yüzden çok düşünme. hatta tüpü sizinle yapmayacağım diye açık açık söyle. ama ameliyatmı, tüp mü, tüpse bu kist ne kadar engel, başarı şansın ne, tüp yapacaksan protokolü ne olmalı git bir danış, fikrini al. en azından tüpü yaptıracağın yere gittiğinde sana ne derlerse o olmaz. "beni kandırıyorlar mı, başarı şansım yokken sırf para almak için tüp mü yapıyorlar" diye şüphen olmaz. yok ameliyat ol derse de git tıpış tıpış ameliyatını ol.
dediğim çuha çiçeği kapsülünden de korkma. zaten kistleri eritmek için kullanılıyor. yumurtalık kistlerini falan da doğum kontrol hapı almadan hemen eritiyor. adetin daha sancısız oluyor.
dün itibariyle üçüncü aşılama tedavim de iptal edildi. ben hiç aşılama yaptıramayacağım galibacuma günü 1 adet sağda 8 mm gelişmiş yumurta ve bir sürü gelişmemiş yumurtam vardı. dün iğnelerin dokuzuncu günüydü. doktorum cuma günü dozu 75 ten 50 ye düşürdü ve 50 doz puregon kullanmama rağmen dün gittiğimde boyutları 14 ile 29 mm arasında değişen sağ ve sol yumurtalıkta toplam 10 adet gelişmiş yumurtam olduğunu ve bu durumda aşılama yapılamayacağını söyledi. aklımda kalanlar 14,16,18,19,5,20,23 ve 29 mm gerisini hatırlayamıyorum bile. özelde olsa sanırım bu durumda tüpe çevirirlerdi. ultrasonda belgin hn vardı. beni gebe halimle hatırladığı için önce şaşırıp gebelik ne oldu diye sordu söylediğimde çok üzüldü. yalnız ultrason aletini takar takmaz yüzündeki ifade görülmeye değerdi. ekranda yumurtalar bir sürü ve kocaman kocamanlardı. bu durumda kesinlikle devam edemeyeceğimizi söyledi. dr tayfun bey ile konuştum. üçüncü aşılamamın da iptal edildiğini söyleyince sinirden dizine vurdu. :) tam tüp bebeklik bir hasta olduğumu söyledi. yalnız devlet hastanesinde yaptırmak için yeni yönetmeliğe göre üç kez de klomen tedavisi görüp başarısız olmam gerektiğini, ancak üç klomen tedavisinden sonra tüp bebeğe geçebileceğimi söyledi. belgin hn çoğul gebelik oluşur düşüncesiyle ilişki bile tavsiye etmedi. tayfun bey ise ısrarla bu ay denmemi hamile kalma ihtimalimin yüksek olduğunu söyledi. ikinci aşılamamın iptal edildiği ay da spontan gebelik oluşmuştu ama bu kez nedense yumurta sayısı fazla olduğundan kist oluşur korkusu başldı. doktorlar bundan hiç bahsetmedi. neyse fazla uzatmayayım çıkarken adet olduğumda klomen tedavisi için geleceğimi söylediğimde inşallah adet olmayacaksınız ve ben sizi önümüzdeki ay burada hamile olarak göreceğim dedi tayfun bey yüksek sesle. bana bu kadar inanması beni çok umutlandırdı. dün ilk denememizi yaptık bakalım hayırlısı. yarım saat önce eşime sert bi kahve içirdim spermleri daha da hareketlendiriyormuş. sonrasında da bir saat yataktan kalkmadım. bakalım inş klomene gerek kalmaz. ercelfcim bugün aşılama yaptıracağını okudum senin için dua edeceğim. inş bu ay hepimiz hamiş kalırız kızlarrr
evet cnm çuha çiçeğini deneyceğim ama önümüzdeki ay tüp denemem lazım yoksa tahliller süresi geçecek haa biraz daha bekliyım yapayım tüp diyeceğim ama devlet hastanesinde çıkartırım yine tahlil diyeceğim ama smear beni çok korkuttu fean canım yandı yani rahim filminden çok semaerdan korkar oldum...bu ay soğan kürü denedim 15 gün 3 gün önce medicinede baktrdım kistime biraz küçülmüş 3 cm şu an ..doktorda başka bir şey olmasın seni bu yüzdenmi amliyat edeceklerdi dedi valla dedim içinde kitle varmış falan ddiler zk dedim..kitle demekle yani çikolata kistini kastedior dedi..ama bunlada aşılama tüp yaparlardı neden yapmadılar anlamdım dedi oda..ben de kistle olurmu tüp dedim olur yada olmaz o belli olmaz dedi..biraz aslında zamanım olsa kistleri eritirim ama önümdeki ayda süre doluyor tahlillerin..medikal park çok pahalı gerçekten kimbilir tüp kaç paradır..az evvelde euroferildeki haan beyi intertte gördüm hiç ısınamadım garip bir şekilde beni itti o adam yüznden ordan da vazgeçebilirim..herlde bir tek o değildir yapan ama sanırım hep bayan ..
bu işler tipe bakmıor gerçekten benim de eşim uzun boylu poslu ama onda da haraket sorunu çıktı yani 90 milyon sprem varsa yarısı haraketli birde epididim kisti yazmış özeldeki doktor pek de emin olmadım amaa...arman beyde sol grade de kıvam azalması yazmıştı..ama tüp bebekte haraket çokta önemli değilmiş..benim durum öenmli olabilir kist yani..aldırıncada anında geri çıkacağına adım gibide eminim..sol tarafımd a da çok küçük çıkmış yine..bu ay soğan kürü baya işe yaradı yumurtalıklaım zonk zonk ederdi ama etmedi bu ay rahattım..mahlalledekiler de benim tedavi olduğumu duymuş bazıları da inanamamış sanki tiple bu işler ..çokmu sağlıklı duruyorum dedim ..
canım smear 1 yıl geçerli. senin 1 yılı mı dolacak. yoksa diğer kan testlerini falan bir kez daha verirsin. bana zaten daha önce infertilite istemiş biz kendimiz tüp olarak ayrı değerlendirmek isteriz deyip 2 defa yaptırdılar. ultrason da öyle 2 kere yapıldı. tüp yapacaksan vaktinin kısıtlı olduğunu biliyorum. endometrik kistten kendim de çok çektim, adet dönemlerimde doğum sancısından beter olurdum. ağrıdan düşüp bayıldığımı bile bilirim. en hızlı çuha çiçeğiyle küçültürsün diye sana özellikle tavsiye ettim. 1 ay soğan kürüyle beraber yaparsn extra faydasını görürsün. pko sorununa da ciddi anlamda iyi geleceğine eminim. tüp için sen istemiyorsun ama istanbul tüp emre karatekelioğluyla görüşmelisin. herkes öyle can bir doktor ki, bir gitsen bir daha başka doktora gidemezsin diyor. hem raporludan 800-900 fark alan yer, raporsuza da yardımcı olur. üstelik de umuttan, acıbadem, memorial gibi en gelişmiş olanaklara sahip bir merkez orası.
kendi kendine de şu kendini hastalıklı gibi görmeyi de rica ederim bırak. pkolu olup, tek tüple doğal yolla hamile kalan dolu kadın var ama senin talihin yaver gitmemiş.
semar daha 3 ay oldu cnm hsg 6 ay falan hormon falan vs diğerlerinin dolacak sperm de 1 yıl oldu zatenki zk kabul etmişti..pko değilim cnm o başka bir şey sanırım sağ tüp kapalı kistimin olduğu yer yani..ama dediğin gibi orasıda iyiyse karşıya gidip gelmek zor ama bakalım orsaı karşıda tam olarak nerde yeri..netten telefonunu bulup ararım olmazsa yarında eurofertille görüşeceğim alev hanımla ama hakan bey e olmam herlde içime sinmedi ..sadık bey var sanırım birde ..
semar daha 3 ay oldu cnm hsg 6 ay falan hormon falan vs diğerlerinin dolacak sperm de 1 yıl oldu zatenki zk kabul etmişti..pko değilim cnm o başka bir şey sanırım sağ tüp kapalı kistimin olduğu yer yani..ama dediğin gibi orasıda iyiyse karşıya gidip gelmek zor ama bakalım orsaı karşıda tam olarak nerde yeri..netten telefonunu bulup ararım olmazsa yarında eurofertille görüşeceğim alev hanımla ama hakan bey e olmam herlde içime sinmedi ..sadık bey var sanırım birde ..
bende bıktım artık bu çocuk görmelerinden bekarlığımda da gidiordum hadi hediye alıp ama şimdi habere gene gitmek zorundayım millete..yoruldum valla..birazda bana gelsinler hayatımda bir değişiklik olsun ..onun çocuğu olmuş bunun olmuş devamlı git..yok kardeşim şans yok..çocuk olmazsada napalım bizde hayatımızı yaşarız gezeriz eğleniriz napalım oda bir ukde olarak kalır..şimdi bu tutunmama işi kafama taklıo kist olunca tutunamayabiliormuşş
evet cnm çuha çiçeğini deneyceğim ama önümüzdeki ay tüp denemem lazım yoksa tahliller süresi geçecek haa biraz daha bekliyım yapayım tüp diyeceğim ama devlet hastanesinde çıkartırım yine tahlil diyeceğim ama smear beni çok korkuttu fean canım yandı yani rahim filminden çok semaerdan korkar oldum...bu ay soğan kürü denedim 15 gün 3 gün önce medicinede baktrdım kistime biraz küçülmüş 3 cm şu an ..doktorda başka bir şey olmasın seni bu yüzdenmi amliyat edeceklerdi dedi valla dedim içinde kitle varmış falan ddiler zk dedim..kitle demekle yani çikolata kistini kastedior dedi..ama bunlada aşılama tüp yaparlardı neden yapmadılar anlamdım dedi oda..ben de kistle olurmu tüp dedim olur yada olmaz o belli olmaz dedi..biraz aslında zamanım olsa kistleri eritirim ama önümdeki ayda süre doluyor tahlillerin..medikal park çok pahalı gerçekten kimbilir tüp kaç paradır..az evvelde euroferildeki haan beyi intertte gördüm hiç ısınamadım garip bir şekilde beni itti o adam yüznden ordan da vazgeçebilirim..herlde bir tek o değildir yapan ama sanırım hep bayan ..
bu işler tipe bakmıor gerçekten benim de eşim uzun boylu poslu ama onda da haraket sorunu çıktı yani 90 milyon sprem varsa yarısı haraketli birde epididim kisti yazmış özeldeki doktor pek de emin olmadım amaa...arman beyde sol grade de kıvam azalması yazmıştı..ama tüp bebekte haraket çokta önemli değilmiş..benim durum öenmli olabilir kist yani..aldırıncada anında geri çıkacağına adım gibide eminim..sol tarafımd a da çok küçük çıkmış yine..bu ay soğan kürü baya işe yaradı yumurtalıklaım zonk zonk ederdi ama etmedi bu ay rahattım..mahlalledekiler de benim tedavi olduğumu duymuş bazıları da inanamamış sanki tiple bu işler ..çokmu sağlıklı duruyorum dedim ..
geçen yaz yaptığımız ege tatilimizde efeside detaylı gezelim dedik sabah erken saat olmasına rağmen nasıl bir sıcak var anlatamam. ben bile sözde bu genç halimle dayanamıyorum. ama turis kafilesi hep yaşlılar dolu hatta teyzemin biri yeminle canlı cenaze gibi 2 torunu koltuk altından destek oluyor elinde baston kafada şemşiye şapkalardan efesi geziyordu pes dedim bizim yaşlılar olsa oturup dedikodu yaparlar:)) ama birde onlarda maddi olanakta fazla bizim emekli hangi parayla y.dışına tatile çıksınlarkievet canım ya, yabancılara yıllardır özenirim. el kadar bebekleriyle ya da boy boy çocuklarıyla hiç üşenmeyip her yere tatile giderler. o çocukların da gıkı bile çıkmaz. kendi kendilerine uyur, uyanır, oyalanırlar. ben de çocuğum olursa ahdım var öyle olacağım. bebeklikten alışsın gezmeye:)))
ne gün görüşmek istersen farketmez, eşim de sorun değil. bırak ctesileri, ben 1 hafta yokum, filanca arkadaşımda kalacağım desem ona bile git der:)))) hatta işten ayrıldığımdan beri bu kadar evde olmam ona tuhaf geliyor, daha çok dışarı çık, kendin gibi çalışmayan arkadaşlar edin onlarla gez deyip duruyor:)) çalışmayınca sıkılırım bir zaman sonra depresyona girerim falan mı sanıyor anlamıyorum ki?? halbuki ben böyle çok mutluyum. inan işi bıraktığımdan beri gençleştim. huzurum, neşem yerine geldi:))))
günaydın kızlar yüksek FSH araştırması yaparken k.k bir arkadaşla tanıştım özelden bişeyler sordum sağ olsun çok ilgilendi ve yaşadıkları paylaştı benimle ( Birçok kişi iplemiyorda)
oda zk. nın hastasıymış orada bir çok talihsiz olay başına gelmiş arman bey 3 yılıma mal oldu diyor. kıza sağlam teşhisi konmuş sorun eşinde demişler gel zmaan git zzaman nasıl oluyorsa kız ameliyat ediliyor ve sağlam olan kızın tek tüpünün alıyorlar. sıvı birikimi var olmadı açıp bakarız birşey yoksa aynene kapatırız demiş. öyle böyle bir şekilde zk kızın iflahını kesmiş. daha sonra umuta gidiyor ve ulun bey hakkında söyledikleri şeyler ise hiç iç açıcı değil. yaka silkiyor hayatta kimseden nefret etmedim ulun beyden nefret ettiğim kadar diyor. hatta k.k nında doktoru imiş bir dönem girip yazılarımıda takip etti diyor o sebepten ismini vermemi istemedi ki gerekte yok ismine zaten bir çok kötü olayı yaşamış bir arkadaşımız. umuttta süleyman iyi ama diyor gerçekten isteyerek severek çalışıyor diyor. şuanda emre karatekelioğlunun hastasıymış çok ama met ediyor allah ondan razı olsun çok faydası oldu bana diyor. istanbul tüpe geçtiğini söyledi ki immor sen zaten söylemiştin bunu. bu bilgileri yazdımki umuttaki dr. hakkında ve de emre bey hakkında kafanız netleşsin istedim. bu arada arkadaşın zk. da ameliyattan sonra fsh 70 e çıkmış zaman içinde 17 ye ancak düşürebilmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?